X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger dokladnie tak jest po cc. Czyszcza potem macice i tak sie nie krwawi.
    U nas tez pogoda do kitu :/ myslam ze na spacerek wybyjemy z mama bo T ma backskift w tym tyg a tu dupa :(

Do pl chxemy leciec kolo 27.09 ale zobaczymy czy wszystko sie uda zalatwic. Mam ogromna nadzieje ze tak.
    Potem na swieta tez lecimy na 3 tyg!!! Jupiii :)

Tyger my dzis bylismy w szpitalu bo malemu znow pobierali krew na poziom bilirubiny. Jejuu jak okropnie plakal :( w domy jak mu polozna pobierala to nie plakal az tak. A dzis nawet pierwsze lzy sie pojawily :(
    Na przeswietlenie bioderek czekamy na list. Mysle ze bedzie to kolo 6 tyg...

Tyger dawaj jakies foty Stasia!!! Jejuu vix a ty Karolka!! :)

Ehh dzis taka zmiana pogody i cierpie :( glowa mnie boli buu

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pisze posty czasem ja raty a potem sie okazuje ze wy w miedzyczasie cos dopisalyscie haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola ja kilka dni przed, tez miałam takie myśli czy to dzidzia czy nie i potem poczułam i byłam pewna :D
    To była środa, dokładnie 16tydz, siedziałam w wannie 'wywołując' ruchy - pytałam w brzuch i kręciłam biodrami, zamykaliśmy oczy wsłuchując się i nic. Cisza. Wyszłam z wanny i jak myłam zęby to poczułam rybkę! Akurat patrzyłam w lustro i widziałam swoja reakcje, haha :D pieeeekne uczucie.

H.V wlasnie wyszła. Bardzo się cieszę bo ta co dzisiaj była kończy prace w tym tyg i się przenosi gdzie indziej :] nie spodobała mi się bo powiedziała żebym małego położyła w łóżeczku i zostawiła. Dobrze ze wiecej jej nie zobacze bo byśmy się nie dogadały.
    Tak, zostawię moje nieszczęśliwe, 11dniowe dzieciątko wtedy kiedy on chce się przytulac i wisieć na cycku. Nie, nie, maluszek ma swoje powody i ja jego potrzeby chce spełniać. Mimo ze to oznacza ze nie wzięłam jeszcze prysznica :D to nic, to jest jeden dzień, Karol mnie chce i mnie ma. Po to jestem.
    Ale powiedziała ze jest taki niespokojny bo chyba przechodzi przez growth spurt, patrząc na to ile przybrał na wadze. 340g w niecały tydzien :D
    Nasze krostki to przez wychodzące z Karola moje hormony i same znikna. I chyba mamy reflux, a nie zwykle ulewanie :< mam nadzieje ze przejdzie szybko bo pamietam jak moj brat miał i przez kilka miesięcy się męczył :( a ja płacze za każdym razem zwraca jedzenie :(

Wiec ja dzisiaj jestem brudna, głodna ale szczęśliwa jak moj maluszek się przy mnie uspokaja :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Vix nie dobrze jesli to bylby reflux :(
    U nas na szczescie raz sie chyba tylko zdarzylo ze maly ulal a tak to pieknie przyswaja wszystko co zje.

Moj pucuc juz sie wyprzytulal za te placze w szitalu bo pospal u mnie na klacie :) teraz sobie lezaczkuje na kocyku a ja siedze i sie na niego gapie :)

Zjadlam juz obiadek, nastawilam i rozwiesilam pranie a teraz mamy czas na leniuszkowanie :) obejrzymy seriale i powcinamy troche karpatki i kanapek z dzemem :)
    Od porodu mam faze na tosty z dzemem haha :)

U nas jeszcze w pr bedzie HV :)
    Oby ta sama co odtatńio bo byla swietna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 16:58

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziekuje kochane za miłe słowa. Carola to na pewno pierwsze ruchy maluszka :). Tez tak mialam ze cos czułam ale nie byłam pewna co to było czy to na pewno dzidzia. Za moment poczujesz coraz mocniejsze kopniaczki i bedziesz pewna. Nasz maluszek tak juz fika ze jestem w szoku jak mocno potrafi sie juz rozpychać. Jeszcze nie boli jak mi przywali :P.

Carola55, Krysti lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, ja tez w koncu mysle ze to moze byc to bo jeszcze mi sie zdarzylo dzisiaj, w sumie czulam z 4-5 razy. Ale jak czekalam to nic sie nie dzialo, a potem nagle niespodzianka ... i dalje znowu nic .. :) Super sie ciesze i ze dzdziulke swoja czuje, to znaczy ze sie ladnie rozwija :)

No to sie jeszcze dowiedzialam o czyszczeniu macicy ... czy to lyzczekowanie czesto robia, oprocz cesarki, czy to tez zalezy od czegos. Mam nadzieje, ze to szybka akcja zaraz po porodzie i ze juz tak nie boli ...

Krysti, Limerikowo lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu jak ja wam zazdroszcze tych pierwszych smyrow, kopniaczkow.... Normalnie na wspomnienie mam lezki hehe :)

Carola przy naturalnym porodzie raczej chyba zadko lyzeczkuja. Najpierw spr lozysko czy urodzilas w calosci, potem jak wygladaja odchody pologowe i wtedy jak cos jest nie tak to doczyszczaja. Natomiast przy cc robia to rutynowo bo i tak sie otwieraja :)

A moj syncioch ma spanie bogate :) ja sie przespalam, zjadlam kolacje a ten dalej spi :).
    Teraz jak wstanie to papu, zmiana pieluszki, postaram sie go przetrzymac do po 22 jak T wroci z pracy, kapiel i kimonko.
    A jutro musimy isc fotki do paszportu zrobic bo w czw T jedzie do Edynburga do ambasady zlozyc o paszport :)

Carola55 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola to cudownie ze teraz ty mozesz to poczuc. No to teraz ci sie zacznie :)
    Ja Stanley'a ruchy poczulam w 13 tygodniu i mpomyslalam ze to niemozliwe, ze za wczesnie. To byl niedzielny poranek, bylam w lozku i udawalam ze jeszcze spie zeby mi Kev przyniosl kawke do lozka, bo u nas kto pierwszy wstaje ten robi kawke :)

Vixen, to moze u mojego Stasia jest to samo. skubaniec tak przybiera na wadze, ze az czuje ta wage podczas karmienia. Mam nadzieje, ze moja HV zwazy go jutro.
    Licze na to ze bedzie mila babka , bo przez tel brzmiala calkiem fajnie.

Paula biedny Tiago. Pewnie przez szok tak spal. Po szczepieniach bedzie tak samo. Oj jak ja nie czekam na ten moment. Juz powiedzialam ze Kev z nim idzie do gabinetu bo ja nie dam rady. Z Victorkiem jak chodzilam to oboje plakalismy za kazdym razem.

Carola lyzeczkowania na zywca nie robia bo byl odjechala z bolu. mi usuwali lozysko i czyscili, wiec najpierw dostalam znieczulenie w kregoslup. robia to na sali operacyjnej. Ale jesli wszystko jest ok i lozysko wyjdzie w calosci to jest ok.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synus juz po kapieli, czysciutki, pachnacy oliwka, w pizamce, w sleeping bag i w swoim lozeczku. A ja ide sie przytulac do tatusia. Dobranoc <3

Krysti, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger u nas tez zawsze tak bylo ze kto pierwszy wstawal robil kawke hehe :) a ze ja spioszek bylam to zazwyczaj Misiek ja robil :P

U nas to samo... Mama dzis musiala malego odlozyc na chwile bo zasnal jej na rekach i juz tak ja kregoslup bolal od tego slodkiego ciezarku :) w pt kolejna wizyta hv i ciekawa jestem ile przybierze znow :) juz mu sie powoli pucusie robia :) i druga brodka :P

Pewnie spal tak od placzu i nadmiary zlych wrazen :/ teraz dojadl pod korek i lezy czeka na tatusia i kapiel :)
    Potem po kapieli cyc na uspienie i do lozeczka :)

Tez uwielbiam zapach synka :) taki totalnie dzidziusiowy :) i caluje go na potege haha. Az sie czasem krzywi bo pewnie ma dosc :P

Dziewczyny mam pytanko. Jak po ang bedzie sol fizjologiczna?? I mozna ja kupic tu normalńie w aptece???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki kochane mamusie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen gdzie tu w Aberdeen robią prywatne usg masz jakies namiary :)pozdrawiam was kobietki;) umnie ok wszystko tylko pogoda do D...:)

• Vixen Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas to raczej napewno reflux :<
    Jak się obudziliśmy na karmienie w nocy to go odłożyłam do łóżeczka jego i tak obserwowałam to widać jak się meczy i nie moze przez to spać. Przysypia a zaraz się budzi, przełyka i charczy. Tak mi się go zrobiło żal :(
    No bo będziemy kombinować jak mu ulżyć chociaż niewiele da się zrobic niestety.
    Ale i tak ładnie pospał - tak długo ze pampers przesikany haha :D
    Teraz tatuś poszedł do pracy a my leżymy w łóżeczku sobie razem. I nawet kotek do nas przyszedł.

W ogole to zaraz bede dzwonić do H.V bo wczoraj wieczorem zauważyłam ze ma czerwony jeden paluszek u dłoni i wyglada jakby infekcja się robiła od skórki :/ ciekawe czy cos na to robia.
    W internecie pisze zeby moczyć 20min w cieplej wodzie - tylko z niemowlakiem to raczej trudno by było :D

Ja od porodu codziennie jem kanapkę z pasztetem bo w ciazy zakazany a mi się tak teskniło, haha :D
    I mam jazdę na rich tea biscuits, nigdy ich nie jadłam a od porodu wlasnie kończę trzecia paczkę :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti - ja tutaj robiłam ;)

http://www.ultrasound-direct.com/

Krysti lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - saline spray - ja kupiłam normalnie w Tesco na dziale dzieciaczkowym :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Krysti - ja tutaj robiłam ;)

http://www.ultrasound-direct.com/
    Dziękuje pięknie Vixen za linka ,dzis sobie zabukuje bo niechce mi sie czekać na te w szpitalu !pozdrawiam ciepło .

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo kurde to nie dobrze ze biednego Karolka tak meczy :(
    Ale u nas dzis tez problemy brzuszkowe :( maly uspakaja sie tylko u T i ciekawe co bedzie jak pojdzie na 14 do pracy :/

Za to zrobilismy fotki do paszportu dzis :) jaki kochany moj blondasek haha :) no i dostalismy gratis breloczek do kluczy z jego zdjeciem :)

Vix mi tez serce peka jak moj synek sie tak meczy i placze a ja nie moge mu pomoc :(

Haha pasztet tez pochlaniam :) no i dzem oczywiscie. I tosty z maslem lub dzemem :) masakra :)

Dzieki Vix za info tylko nie moge tego znalezc na necie, a powiedz mi czy to jest taka tradycyjna sol fizjologiczna w ampulkach plastikowych jednokrotnego uzytku???
    I to jest roztwor NaCl???

Mam madzieje ze wiesz o co mi chodzi hehe :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :)zeszlam na dól a tam list :) zaproszenie na scan :D happy <3 myslalam ze mi nigdy nie przyslą :)ide z moim na ciacho dobre :)

tyger, Paula55, Paula55 lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula uuu nie wydaje mi się :/ poczytałam na necie i dziewczyny tez piszą o tym co ja kupiłam i to jest taki poprostu sprej do nosa i tyle. Wiec chyba nie to czego Ty szukasz :/

Karol na szczescie nie płacze za dużo wiec wiem ze go nie boli tylko go nie moge odłożyć. Non stop chce cycka - H.V powiedziała ze jeśli ma reflux to moze chcieć pic bo mleczko mi łagodzi gardło. I jest taki niespokojny :/
    Próbowałam go w bouncer seat włożyć ale posiedział z 10 min. Teraz leży na moim ramieniu ale oczy otwarte :D A ja jeszcze nic dzisiaj nie jadłam oprócz 4 ciastek :]
    Mąż mi przywiezie wózek to moze wyjdziemy na spacer i cos się polepszy :)

Mimo wszystko cieszę się z każdego dnia bo wiem ze bede jeszcze miło wspominać jak był taki malutki ze zasypiał przytulony do mojego cycusia. Hehe :D

Dajesz Tiagusiowi te kropelki co Ci przyszły? Jakaś poprawa?

• tyger Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja kidys kupilam sol fizjologiczna "epsom salt" chyba w asda.

Biedny karolek :( Mam nadzieje, ze mu przejdzie niedlugo.

U nas ciezka noc. Na cycku i gazy. Usnelismy nad ranem. Byla dzis HV, bardzo fajna babka. Moj pucus wazy 3770g! :D No i mamy zapalenie oczka :( Idziemy zaraz do przychodni na pobranie tej wydzieliny do badania. Na razie przemywamy przegotowana woda.

Krysti juz niedlugo zobaczysz maluszka :)

Paula55, Krysti lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ