X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti I oby tak dalej :)
    Paula mi lekarz nic nie mowil. HV powiedziala tylko o wodzie, ale moja mama po 6 dzieci z doswiadczenia od razu poradzila rumianek. Szczerze mowiac nawet mnie opitolila ze w domu na stanie rumianek powinien byc jak ma sie dzieci :P

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no tak :) stare domowe sposoby :)
    Ale widzisz... Co dom to obyczaj bo mi wlasnie chrzestna (tez po 3 dzieci) specjalnie dzwońila ostatnio i mowila zebym przypadkiem malemu oczek rumiankiem nie przecierala haha :)
    I ostatnio tez slyszalam ze teraz lekarze nie zakecaja podawania herbatki koperkowej i tego rumianku a ja dzis i tak malemu dalam :P

Wiec to co bylo kiedys widac ma sie nijak do tego co teraz zalecaja :) ja tam tez robie po swojemu troche :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu macie dla oslody wykonane w nocy zdjecie mojego najedzonego niedzwiadka w swoim sleeping bag. Buzia cala w mleku i troche skrzywiona bo flesz blysnal. Normalnie sie zasmiewam z tej foty dzisiaj.

17r336.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 19:57

Krysti, Limerikowo, Malwina89, Carola55 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Krysti I oby tak dalej :)
    Paula mi lekarz nic nie mowil. HV powiedziala tylko o wodzie, ale moja mama po 6 dzieci z doswiadczenia od razu poradzila rumianek. Szczerze mowiac nawet mnie opitolila ze w domu na stanie rumianek powinien byc jak ma sie dzieci :P
    U nas tez sześcioro wszyscy żonaci dzieciaci ja najmłodsza:)

tyger lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    A tu macie dla oslody wykonane w nocy zdjecie mojego najedzonego niedzwiadka w swoim sleeping bag. Buzia cala w mleku i troche skrzywiona bo flesz blysnal. Normalnie sie zasmiewam z tej foty dzisiaj.

17r336.jpg
    Oh Tyger jaki on słodki jakie ma rumieńce aż mojemu pokazałam jak się cieszył:):D

tyger lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko!!! Stanley jest the best :) hahaha. Swietne to zdjecie :)
    Jakie on ma chomiczki. Jejuuu do wycalowania ;)
    Faktycznie wasz sleeping bag jest dopasowany ;) jak bym Tiagusia wsadzila do naszego to bym go szukac musiala haha.
    On poki co w rozku jeszcze gińie :P

U nas byla konferencja na skypie :) non stop ktos dzwoni :) hehe, potem karmieńie i zmiana pieluchy razem z garderoba bo poszlo bokiem :)

Jejuu moj syn jest aniolem jak go ten brzuszek nie boli. Pojedzony, przebrany lezy i guga do nas :)

Krysti, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanley ładne imię :))

tyger lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sol fizjologiczna w jednorazowych ampulkach jest do dostania w Bootsie normalnie na polkach w dziale kropli i plynow do soczewek

Krysti, tyger lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to jest w boots także tiger bootsa jak odwiedzisz to dostaniesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 20:49

Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, Tyger, super widziec jak wasze dzieciaczki pieknieja z dnia na dzien.
    Karolek jeszcze taki drobniutki i kochany, a Stanley jaki uroczy po tym jedzonku i jak sobie ladnie juz na boczku spi :)

Krysti, dobrze ze sie doczekalas zaproszenia na USG, juz niedlugo i potwierdzisz czy masz blizniaki. A ja w przyszlym tygdniu mam skan polowkowy i mam nadzieje, ze poznam plec.

Tymczasem zamowilam sobie pas pod brzuch na razie, ktory ma wspomoc moje plecy i niby ma troche mniej bolec. W przyszlym tygodzniu bedzie moja mama z sistra i bedzie troche chodzenia, pewnie beda chcialay jak zawsze isc na zakupy, wiec pas sie przyda jak znalazl.

Krysti, Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam moją mamę 6 cioro dzieci i jeszcze pracowała 39 lat w szkole i w labolatoriach chemicznych to trza było mieć Powera .Butelka szklana po oranżadzie gumowych cycek naciągnięty na butelkę i się kasze wcinało :D pieluchy tetrowe a nie pampersy teraz to wygoda ze wszystkim jest pupę trza było myć dziecku a nie chusteczkami podcierac to były czasy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 20:57

Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo mega dziekuje :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O losie Stanley jaki przesłodki :D i pultasy ma cudowne!
    U nas tatuś mowi ze widzi po twarzy ze Karol przybiera.
    I twarz od mleka <3

Ja pierwszy trymestr to tylko mdłosci, bez wymiotowania. I przez hormony miałam trzy tygodniowy problem z włosami. Meeega tluste. Co i po porodzie mi się zrobiło ale nie w takim stopniu.
    Czekam aż mi przejdzie bo muszę juz włosy pofarbowac :<

U nas dzisiaj popołudnie dużo lepsze. Karol spał przed spacerem, w czasie i po spacerze. Bardzo grzeczniutki i tylko raz mu się ulało dzisiaj :) ciekawa jaka noc bedzie.

Ja nie używam nic w ogole, przemywam oczka tylko woda i do picia tez nic bym nie dawała ;) ale to tylko moje zdanie ;)

Oddzwoniła do mnie H.V i paluszek mam tylko przegotowaną woda przymywać dzisiaj i jeśli jutro bedzie gorzej wyglądał to zadzwonić do G.P.

Jutro mamy busy dzien. Badanie słuchu i odwiedzimy wkoncu moją prace. Ciekawe jak nam pójdzie na badaniu :< czy Karolek bedzie leżał grzecznie.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam sleeping bag od 0 miesięcy i wczoraj małego w nią wsadzilam i nie była dużo za duża :)

Krysti lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola niech ten pas Ci pomoże bo głupio by było gdybys się musiała męczyć :( szczególnie jak bedziesz miała gości.

Patrz i juz prawie połowa ciazy u Ciebie... <3

Carola55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Tiagus dzis chyba bardzo potrzebowal tej herbatki bo jak wczesniej pisalam plul nia. A dzis wydoil kilka sporych lykow i mu pomoglo. Popoludnie mielismy super :)
    Szly i baki i kupy :)
    Ograniczam do min podawanie butli czy smoka ale czasem lepsze to niz zanoszace sie od placzu dziecko.

U nas poki co rozek zdaje egzamin elegancko :)

Vix a wy macie juz to drugie badanie sluchu?? Tzn to nast po szpitalu? Dostaliscie list z info o badaniu???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    O losie Stanley jaki przesłodki :D i pultasy ma cudowne!
    U nas tatuś mowi ze widzi po twarzy ze Karol przybiera.
    I twarz od mleka <3

Ja pierwszy trymestr to tylko mdłosci, bez wymiotowania. I przez hormony miałam trzy tygodniowy problem z włosami. Meeega tluste. Co i po porodzie mi się zrobiło ale nie w takim stopniu.
    Czekam aż mi przejdzie bo muszę juz włosy pofarbowac :<

U nas dzisiaj popołudnie dużo lepsze. Karol spał przed spacerem, w czasie i po spacerze. Bardzo grzeczniutki i tylko raz mu się ulało dzisiaj :) ciekawa jaka noc bedzie.

Ja nie używam nic w ogole, przemywam oczka tylko woda i do picia tez nic bym nie dawała ;) ale to tylko moje zdanie ;)

Oddzwoniła do mnie H.V i paluszek mam tylko przegotowaną woda przymywać dzisiaj i jeśli jutro bedzie gorzej wyglądał to zadzwonić do G.P.

Jutro mamy busy dzien. Badanie słuchu i odwiedzimy wkoncu moją prace. Ciekawe jak nam pójdzie na badaniu :< czy Karolek bedzie leżał grzecznie.
    Ja to samo mialam na poczatku wlosy tuste jak smalec co dziennie mylam i nic na drugi dzien to samo:) :)

• Vixen Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mielismy jeszcze badania słuchu to jest nasze pierwsze które przyszło wlasnie listem ze szpitala ;)

A wlasnie Paula daj znać jak fotel się sprawuje ;) bo ja jestem bardzo zadowolona. I to jak się buja bardzo uspokaja Karolka :)

• Vixen Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti u mnie było 'trochę' gorzej bo ich się nie dało umyć poprostu. Wyglądały jakbym zamiast szamponu użyła smalcu i nie ważne ze myłam trzy razy - po wysuszeniu były tłuste. Odrazu... Masakra :D potem jeszcze dwa razy mi się to w ciszy zdazylo ale nie tak mocno i tylko kilka dni trwało. Teraz tez nie jest aż tak zle jak na poczatku ciazy.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh to my juz jedno badanie sluchu mielismy w szpitalui bylo ok. A ma byc ponoc jeszcze jedno...

Jutro skrecamy fotel i napewno dam znac jakie wrazenia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ