Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja na wszystkie zabiegi chodze do mojej mamy do salonu wiec jestem zadowolona
Włosy myje fryzjerską Wellą która kupuje dla mnie moj fryzjer i jest mega. No i olej kokosowy (o którym juz tu na forum dużo pisałysmy). A na moj problem włosowy niestety nie ma rady bo to hormony uwierzcie ze jak miałam wtedy na poczatku taki problem 3 tyg to wypróbowalam dosłownie wszystkiego. Kilka rożnych szamponów, myłam po kilka razy, z odżywka, bez odzywki, zimna wodą, suszyłam suszarka, zostawiałam zeby same wyschły, zostawiałam w ręczniku po umyciu, suszyłam odrazu... Przejrzałam chyba cały internet szukając porad nic na to nie działa i tyle. Ale wiem że minie samo wiec się nie przejmuje
Tylko ze pofarbowac ich nie bardzo jak są takie tłuste a juz odrost mam :< no nic.
Tyger super ze z oczkiem juz lepiej
Tak zawsze jest... Jak sama nie zrobisz to nie bedzie idealnie szczególnie z facetami, oni maja całkiem inny sposob myślenia niż babeczki
Paula wiedziałam ze bedziesz zadowolona ja tez uważam ze to świetny zakup i polecam wszystkim taki fotel.
My dopiero co do domku wróciliśmy. Nocka super, mały na badaniu słuchu nawet nie otworzył oczek. Wszystko wyszło dobrze i nie będziemy mieli wiecej badań.
Potem pojechaliśmy odwiedzić moja prace i nam zeszło 2h wszystkie babeczki Karola wyściskały. Ja sobie pogadalam i zatęskniłam za nimi troche. Wszyscy mówią jaki Karol jest do tatusia podobny. Potem do fryzjera bo mąż się strzygł i znowu wyglada pięknie po drodze do domu wstapilismy do chipper po frytki bo w domu nie ma nic na obiad i teraz będziemy się w trójkę przytulac na kanapie bo pogoda jest paskudna! -
Ja tez mysle Vix ze to hormony i samo musi przejsc. Tez mialam chwile z przetluszczaniem sie ale ńie az tak
Co do odzywek to ja uzywam aktualnie placenty z hurtownifryzjerskiej z Pl i jestem zadowolona
Uhuu to mieliscie fajny dzien vix ty normalnie jesz frytki z glebokiego tluszczu?? Bo ja jem normalnie ale nie az tak hardkorowo hehe
Gratulujemy pozytywnych wynikow badania sluchu
U nas piekna jesien za oknem wiec bylismy na spacerku. Teraz kukuś spi na mojej klacie
Jutro z rana czeka nas podroz do Edynburga do konsulatu. Wiec cale do poludnia mamy z glowy.
-
Paula ja jem wszystko tak jak normalnie. Jeśli beda jakieś problemy to bede ograniczać dietę ale nie przejmuje się zawczasu wiec dzisiaj na obiad miałam chips-cheese-curry sauce mniam mniam mniam
Jejku nasz Misio-Zbysio jest taki spokojny dzisiaj. Kochany śpi sobie cały dzień teraz tez juz 3h i zaraz go obudzę na przytulaski bo juz mi go brakuje! Haha.
Sama przyjemność takie dzieci jak nic im nie dolega!
Spokojnej nocy mamusie i brzuszki :-* -
Moj synus puszczal baki caly wieczor i plakal przy tym. Juz myslalam ze noc bedzie przerabana ale poki co -odpukac- 2.5 godz.i pobudka na pierwsze karmienie.
Zaczelam czuc ciezar niedzwiadka i powiem wam, ze teraz dopiero zaczynam doceniac maternity pillow. Elegancko zaczelo mi sie na tym karmic. A na poczatku ja odrzucilam bo mi Stanley w niej ginal
Siedze i planuje sobie jutrzejszy dzien. Oby byla ladna pogoda. Musze uciec z domu bo tatus przezywa glosowanie i doprowadza mamusie do szalenstwaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 03:02
-
nick nieaktualnyJaw maternity hospital wylądowałam wczoraj z plemieniem pierwszy różowe potem brązowe zbadali mi mocz i sprawdzili czy szyjka macicy zamknięta jest na szczęście zamknięta ,jutro mam usg rano juz w szpitalu .dziewczyny szook przeszłam wczoraj zaczęłam tak płakać przezmtelefon do mojego ze w takiej chwili go nie ma ,Pojechałam sama dobrze ze znam angielski bo ja niewiem co by to było .leze mam odpoczywać .
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Krysti trzymaj sie!! wspieram mocno
jak masz luteine dopochwowa lub doustna to wez
doustnie 3x 2 by podtrzymywac ciaze jak ma sie slaby poziom progesteronu
a dopochwowo tez 150mg na dzien mozna, ta droga super sie wchlania, gleboko nie montuj
ok ze bedziesz miala usg plus lez plackiem, do toalety i z powrotem tylko plus jedzenie w lozki/na sofce
nie poddzwignelas czasem czegos?
ja tez mialam plamienie w 5 tyg b wczesnie bo poddzwignelam, i do 24tyg bylam na luteinie
plus nospe mozesz brac zadziala rozkurczowo lub aspargin tez tak dzialaKrysti lubi tę wiadomość
-
Kurcze Krysti. Lez i sie nie ruszaj zeby nie pompowac krwi, nogi do gory. Dobrze ze masz to usg. nie panikuj i postaraj sie nie denerwowac. Plamienie zdarza sie bardzo czesto i wcale nie oznacza najgorszego. Sama przez to przeszlam w 6 tygodniu. Plamilam przez 2 tygodnie. Trzymam kciuki- bedzie dobrze.
Ja sie chyba za szybko pochwalilam. Reszta nocy to byl koszmar. Baki baki baki. Stanley obudzila sie z zaklejonym drugim oczkiem i zatkanym noskiem
Ludzie, ja wymiekam. -
nick nieaktualnytyger wrote:Kurcze Krysti. Lez i sie nie ruszaj zeby nie pompowac krwi, nogi do gory. Dobrze ze masz to usg. nie panikuj i postaraj sie nie denerwowac. Plamienie zdarza sie bardzo czesto i wcale nie oznacza najgorszego. Sama przez to przeszlam w 6 tygodniu. Plamilam przez 2 tygodnie. Trzymam kciuki- bedzie dobrze.
Ja sie chyba za szybko pochwalilam. Reszta nocy to byl koszmar. Baki baki baki. Stanley obudzila sie z zaklejonym drugim oczkiem i zatkanym noskiem
Ludzie, ja wymiekam. -
Niestety Krysti tutaj nic nie przepisuja. Tutaj sa zdania ze nie ma sensu sztucznie podtrzymywac wadliwej ciazy, bo i tak sie ja straci jak sie odstawi leki. Mi powiedzilei ze nie ma dowodow na to ze luteina pomaga.
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo widzisz ,ale jestem zadowolona tu z szybkiej reakcji odrazu mnie przyjeli bez dzwonienia ,naszczescie znika barwa brazowa i biala jest to chyba dobry znak ze cos tam jeszcze musialo się oczyscic w macicy i tyle . Wyniki krwi wyszly super bo w pierwszej infekcja byla wcdrugiej dzis juz mi powiedziala kobitka ze wyniki sa supervlwkarz powiedzial :)a tak się martwilam .Leze plackiem jedzonko kolo łozka i filmy jade .
-
nick nieaktualny
-
Krysti, ja tez trzymam kciuku zeby wszystko bylo ok. To dosyc czeste zjawisko, ale dobrze ze reakacja byla tak szybka. Dobrze, ze tez mozesz sobie pozwolic na odpoczynek, wiec nie forsuj sie i odpoczywaj. A zrobili ci USG tez czy na razie nie bylo konieczne? Trzymaj sie.
-
nick nieaktualny
-
Dzien doberek
Krysti jejuu strachu sie najadlas co? biedna. Dobrze ze juz ok. Dbaj o was i duuuzo odpoczywaj! Zdroweczka!!!
To dobrze Vixen jak Karolek dobrze reaguje nawet na takie jedzonko jak frytki z curry ja tam nie jem tylko ostrego i smazonego na oleju a tak to wszystko
U nas boska noc (kolejna). Tiago wstal tylko na 1 karmienie. Za to wczoraj popoludnie gorsze. Plakal co chwila bo sie najesc nie mogl moje cyce pustawe byly. chyba mamy oierwszy skok rozwojowy (w 3 tyg) i zapotrzebowanie na mlesio wzroslo. Ale na noc wypilam magiczny femaltiker i dzis mleczarnia jak sie patrzy
Wogole to zaspali bysmy dzis haha. Nastawilam budzik na 7 (na 10 mielism appoitment w knsulacie o paszport) ale T wzial malego do nas do lozka rano i jak obudzil mbie budzik, popatrzylam na nich jacy sa podobni i tak sie rozmarzylam ze zasnelam mama nas o 8 obudzila a o 8.30 trzeba bylo wyjechac uhhh byl sprint
Zajechalismy to maly akurat na karmienie sie obudzil wiec podpisalam tylko wniosek i poszlam karmic. Skonczylam to T akurat wsio zalatwil
Paszport do odbioru za rowniutki tydz
Moje dziecie cala wycieczke przespalo
No i jutro kupujemy bilety do pl i lecimyyy musze znalezc na allegro tez lozeczko i wanienke zeby do pl kupic.
Ehh z tym glosowaniem. t tez glosowal w zeszlym tyg....ciekawe co bedzie
Bylismy tez w naszej agencj (tej od domku) bo znow bank robi problemy... jezuu jak oni sie czepiaja. Mam nadzieje ze jednak pojdzie po naszej mysli! W koncu na wiosne robimy grilla forumowego, nie?Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Dzien doberek
Krysti jejuu strachu sie najadlas co? biedna. Dobrze ze juz ok. Dbaj o was i duuuzo odpoczywaj! Zdroweczka!!!
To dobrze Vixen jak Karolek dobrze reaguje nawet na takie jedzonko jak frytki z curry ja tam nie jem tylko ostrego i smazonego na oleju a tak to wszystko
U nas boska noc (kolejna). Tiago wstal tylko na 1 karmienie. Za to wczoraj popoludnie gorsze. Plakal co chwila bo sie najesc nie mogl moje cyce pustawe byly. chyba mamy oierwszy skok rozwojowy (w 3 tyg) i zapotrzebowanie na mlesio wzroslo. Ale na noc wypilam magiczny femaltiker i dzis mleczarnia jak sie patrzy
Wogole to zaspali bysmy dzis haha. Nastawilam budzik na 7 (na 10 mielism appoitment w knsulacie o paszport) ale T wzial malego do nas do lozka rano i jak obudzil mbie budzik, popatrzylam na nich jacy sa podobni i tak sie rozmarzylam ze zasnelam mama nas o 8 obudzila a o 8.30 trzeba bylo wyjechac uhhh byl sprint
Zajechalismy to maly akurat na karmienie sie obudzil wiec podpisalam tylko wniosek i poszlam karmic. Skonczylam to T akurat wsio zalatwil
Paszport do odbioru za rowniutki tydz
Moje dziecie cala wycieczke przespalo
No i jutro kupujemy bilety do pl i lecimyyy musze znalezc na allegro tez lozeczko i wanienke zeby do pl kupic.
Ehh z tym glosowaniem. t tez glosowal w zeszlym tyg....ciekawe co bedzie
Bylismy tez w naszej agencj (tej od domku) bo znow bank robi problemy... jezuu jak oni sie czepiaja. Mam nadzieje ze jednak pojdzie po naszej mysli! W koncu na wiosne robimy grilla forumowego, nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 17:52
-
Krysti wrote:Przepisali ci cos na to bo mi tylko wczoraj tak lecialo wiecej dziś jyz mniej ,mam nadzieje ze mi cos dadzà?jak nie zadzwonie do mojego to mi luteine z pl wezmie ? a luteina tu w uk jest tez ?lekarze przepisują .
lepiej miec i brac niz nie brac..
nie zawsze zarodek jest z wada, moze po prostu organizmowi brakowac hormonow i tu luteina czyli sztuczny progesteron ok sie sprawdza
na kontynencie przepisuje sie luteine profilaktycznie przy niskim progesteronie i przy plamieniach w ciazy
luteina "wadliwej genetycznie" ciazy i tak nie utrzyma
jesli jest serduszko to jest o KOGO walczyc biorac leki i lezac
np w Holandii nie ratuje sie nawet ustawowo wczesniakow do 23tyg w Pl tak probuje sie
trzeba walczyc o szanse dla siebie i baby
przeszlismy z mezem przez 2 straty, nie zycze nikomu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 18:03
Carola55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiesz kochana tu w uk tez jest luteina i jutro zapytam o to . Jak nie to mi wujek przepisze luteine bo on jest lekarzem chilurgi dzieciecej i ordynatorem szpitala ,takze recepty jakie chce moge miec tylko o to chodzi czy to brac skoro mi juz ustąpilo i wydzieline mam bialą .Leze plackiem sobie
-
w Irl tez jest luteina 1opak 100mg 54e do odbioru na nast dzien ale drozsza od tej w PL na recepte o x razy
w PL na recepte 1opak L 50mg 6zl, bez recepty 30-45zl
w opak sa 20tab
bez wzgledu na wydzieline ja bym brala
scan jutro to Ci wyjasni sytuacje, wazna jest wielkosc zarodka co do wieku ciazy i serducho
sprwadz sobie poziom progesteronu jak jest kolo 30 lub wiecej to ok mozna nie brac L
ok ze lezyszWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 18:27