X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No serum mam olejki arganowe tez zamówilam:) ide filmów kupic na dvd bo idzie oszalec w tak paskudną pogode :/

• Vixen Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wszystkie zabiegi chodze do mojej mamy do salonu wiec jestem zadowolona ;)

Włosy myje fryzjerską Wellą która kupuje dla mnie moj fryzjer i jest mega. No i olej kokosowy (o którym juz tu na forum dużo pisałysmy). A na moj problem włosowy niestety nie ma rady bo to hormony ;) uwierzcie ze jak miałam wtedy na poczatku taki problem 3 tyg to wypróbowalam dosłownie wszystkiego. Kilka rożnych szamponów, myłam po kilka razy, z odżywka, bez odzywki, zimna wodą, suszyłam suszarka, zostawiałam zeby same wyschły, zostawiałam w ręczniku po umyciu, suszyłam odrazu... Przejrzałam chyba cały internet szukając porad :D nic na to nie działa i tyle. Ale wiem że minie samo wiec się nie przejmuje :)
    Tylko ze pofarbowac ich nie bardzo jak są takie tłuste a juz odrost mam :< no nic.

Tyger super ze z oczkiem juz lepiej ;)
    Tak zawsze jest... Jak sama nie zrobisz to nie bedzie idealnie :D szczególnie z facetami, oni maja całkiem inny sposob myślenia niż babeczki :)

Paula wiedziałam ze bedziesz zadowolona :D ja tez uważam ze to świetny zakup i polecam wszystkim taki fotel.

My dopiero co do domku wróciliśmy. Nocka super, mały na badaniu słuchu nawet nie otworzył oczek. Wszystko wyszło dobrze i nie będziemy mieli wiecej badań.
    Potem pojechaliśmy odwiedzić moja prace i nam zeszło 2h :D wszystkie babeczki Karola wyściskały. Ja sobie pogadalam i zatęskniłam za nimi troche. Wszyscy mówią jaki Karol jest do tatusia podobny. Potem do fryzjera bo mąż się strzygł i znowu wyglada pięknie :D po drodze do domu wstapilismy do chipper po frytki bo w domu nie ma nic na obiad i teraz będziemy się w trójkę przytulac na kanapie bo pogoda jest paskudna!

• Vixen Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wlasnie zauważyłam ze Krysti użyła tego samego słowa do opisania pogody dzisiejszej :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle Vix ze to hormony i samo musi przejsc. Tez mialam chwile z przetluszczaniem sie ale ńie az tak :)
    Co do odzywek to ja uzywam aktualnie placenty z hurtownifryzjerskiej z Pl i jestem zadowolona :)

Uhuu to mieliscie fajny dzien :) vix ty normalnie jesz frytki z glebokiego tluszczu?? Bo ja jem normalnie ale nie az tak hardkorowo hehe :)
    Gratulujemy pozytywnych wynikow badania sluchu :)

U nas piekna jesien za oknem wiec bylismy na spacerku. Teraz kukuś spi na mojej klacie :)
    Jutro z rana czeka nas podroz do Edynburga do konsulatu. Wiec cale do poludnia mamy z glowy.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja jem wszystko tak jak normalnie. Jeśli beda jakieś problemy to bede ograniczać dietę ale nie przejmuje się zawczasu ;) wiec dzisiaj na obiad miałam chips-cheese-curry sauce :D mniam mniam mniam

Jejku nasz Misio-Zbysio jest taki spokojny dzisiaj. Kochany śpi sobie cały dzień :) teraz tez juz 3h i zaraz go obudzę na przytulaski bo juz mi go brakuje! Haha.

Sama przyjemność takie dzieci jak nic im nie dolega!

Spokojnej nocy mamusie i brzuszki :-*

• tyger Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synus puszczal baki caly wieczor i plakal przy tym. Juz myslalam ze noc bedzie przerabana ale poki co -odpukac- 2.5 godz.i pobudka na pierwsze karmienie.
    Zaczelam czuc ciezar niedzwiadka :D i powiem wam, ze teraz dopiero zaczynam doceniac maternity pillow. Elegancko zaczelo mi sie na tym karmic. A na poczatku ja odrzucilam bo mi Stanley w niej ginal :\
    Siedze i planuje sobie jutrzejszy dzien. Oby byla ladna pogoda. Musze uciec z domu ;) bo tatus przezywa glosowanie i doprowadza mamusie do szalenstwa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 03:02

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaw maternity hospital wylądowałam wczoraj z plemieniem pierwszy różowe potem brązowe zbadali mi mocz i sprawdzili czy szyjka macicy zamknięta jest na szczęście zamknięta ,jutro mam usg rano juz w szpitalu .dziewczyny szook przeszłam wczoraj zaczęłam tak płakać przezmtelefon do mojego ze w takiej chwili go nie ma ,Pojechałam sama dobrze ze znam angielski bo ja niewiem co by to było .leze mam odpoczywać .

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti trzymaj sie!! wspieram mocno

jak masz luteine dopochwowa lub doustna to wez
    doustnie 3x 2 by podtrzymywac ciaze jak ma sie slaby poziom progesteronu
    a dopochwowo tez 150mg na dzien mozna, ta droga super sie wchlania, gleboko nie montuj
    ok ze bedziesz miala usg plus lez plackiem, do toalety i z powrotem tylko plus jedzenie w lozki/na sofce
    nie poddzwignelas czasem czegos?
    ja tez mialam plamienie w 5 tyg b wczesnie bo poddzwignelam, i do 24tyg bylam na luteinie
    plus nospe mozesz brac zadziala rozkurczowo lub aspargin tez tak dziala

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Krysti. Lez i sie nie ruszaj zeby nie pompowac krwi, nogi do gory. Dobrze ze masz to usg. nie panikuj i postaraj sie nie denerwowac. Plamienie zdarza sie bardzo czesto i wcale nie oznacza najgorszego. Sama przez to przeszlam w 6 tygodniu. Plamilam przez 2 tygodnie. Trzymam kciuki- bedzie dobrze.

Ja sie chyba za szybko pochwalilam. Reszta nocy to byl koszmar. Baki baki baki. Stanley obudzila sie z zaklejonym drugim oczkiem i zatkanym noskiem :(
    Ludzie, ja wymiekam.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Kurcze Krysti. Lez i sie nie ruszaj zeby nie pompowac krwi, nogi do gory. Dobrze ze masz to usg. nie panikuj i postaraj sie nie denerwowac. Plamienie zdarza sie bardzo czesto i wcale nie oznacza najgorszego. Sama przez to przeszlam w 6 tygodniu. Plamilam przez 2 tygodnie. Trzymam kciuki- bedzie dobrze.

Ja sie chyba za szybko pochwalilam. Reszta nocy to byl koszmar. Baki baki baki. Stanley obudzila sie z zaklejonym drugim oczkiem i zatkanym noskiem :(
    Ludzie, ja wymiekam.
    Przepisali ci cos na to bo mi tylko wczoraj tak lecialo wiecej dziś jyz mniej ,mam nadzieje ze mi cos dadzà?jak nie zadzwonie do mojego to mi luteine z pl wezmie ? a luteina tu w uk jest tez ?lekarze przepisują .

• tyger Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Krysti tutaj nic nie przepisuja. Tutaj sa zdania ze nie ma sensu sztucznie podtrzymywac wadliwej ciazy, bo i tak sie ja straci jak sie odstawi leki. Mi powiedzilei ze nie ma dowodow na to ze luteina pomaga.

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz ,ale jestem zadowolona tu z szybkiej reakcji odrazu mnie przyjeli bez dzwonienia ,naszczescie znika barwa brazowa i biala jest :) to chyba dobry znak ze cos tam jeszcze musialo się oczyscic w macicy i tyle . Wyniki krwi wyszly super bo w pierwszej infekcja byla wcdrugiej dzis juz mi powiedziala kobitka ze wyniki sa supervlwkarz powiedzial :)a tak się martwilam .Leze plackiem jedzonko kolo łozka :) i filmy jade .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam ,,The Tree of Life ''

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, ja tez trzymam kciuku zeby wszystko bylo ok. To dosyc czeste zjawisko, ale dobrze ze reakacja byla tak szybka. Dobrze, ze tez mozesz sobie pozwolic na odpoczynek, wiec nie forsuj sie i odpoczywaj. A zrobili ci USG tez czy na razie nie bylo konieczne? Trzymaj sie.

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia usg jutro o 9.30 rano mam w szpitalu .

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Krysti jejuu strachu sie najadlas co? :( biedna. Dobrze ze juz ok. Dbaj o was i duuuzo odpoczywaj! Zdroweczka!!!

To dobrze Vixen jak Karolek dobrze reaguje nawet na takie jedzonko jak frytki z curry :) ja tam nie jem tylko ostrego i smazonego na oleju a tak to wszystko :)
    U nas boska noc (kolejna). Tiago wstal tylko na 1 karmienie. Za to wczoraj popoludnie gorsze. Plakal co chwila bo sie najesc nie mogl :/ moje cyce pustawe byly. chyba mamy oierwszy skok rozwojowy (w 3 tyg) i zapotrzebowanie na mlesio wzroslo. Ale na noc wypilam magiczny femaltiker i dzis mleczarnia jak sie patrzy :)

Wogole to zaspali bysmy dzis haha. Nastawilam budzik na 7 (na 10 mielism appoitment w knsulacie o paszport) ale T wzial malego do nas do lozka rano i jak obudzil mbie budzik, popatrzylam na nich jacy sa podobni i tak sie rozmarzylam ze zasnelam :) mama nas o 8 obudzila a o 8.30 trzeba bylo wyjechac :) uhhh byl sprint :)
    Zajechalismy to maly akurat na karmienie sie obudzil wiec podpisalam tylko wniosek i poszlam karmic. Skonczylam to T akurat wsio zalatwil :)
    Paszport do odbioru za rowniutki tydz :)
    Moje dziecie cala wycieczke przespalo :)

No i jutro kupujemy bilety do pl i lecimyyy :) musze znalezc na allegro tez lozeczko i wanienke zeby do pl kupic.

Ehh z tym glosowaniem. t tez glosowal w zeszlym tyg....ciekawe co bedzie :)
    Bylismy tez w naszej agencj (tej od domku) bo znow bank robi problemy... :/ jezuu jak oni sie czepiaja. Mam nadzieje ze jednak pojdzie po naszej mysli! W koncu na wiosne robimy grilla forumowego, nie? :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien doberek :)

Krysti jejuu strachu sie najadlas co? :( biedna. Dobrze ze juz ok. Dbaj o was i duuuzo odpoczywaj! Zdroweczka!!!

To dobrze Vixen jak Karolek dobrze reaguje nawet na takie jedzonko jak frytki z curry :) ja tam nie jem tylko ostrego i smazonego na oleju a tak to wszystko :)
    U nas boska noc (kolejna). Tiago wstal tylko na 1 karmienie. Za to wczoraj popoludnie gorsze. Plakal co chwila bo sie najesc nie mogl :/ moje cyce pustawe byly. chyba mamy oierwszy skok rozwojowy (w 3 tyg) i zapotrzebowanie na mlesio wzroslo. Ale na noc wypilam magiczny femaltiker i dzis mleczarnia jak sie patrzy :)

Wogole to zaspali bysmy dzis haha. Nastawilam budzik na 7 (na 10 mielism appoitment w knsulacie o paszport) ale T wzial malego do nas do lozka rano i jak obudzil mbie budzik, popatrzylam na nich jacy sa podobni i tak sie rozmarzylam ze zasnelam :) mama nas o 8 obudzila a o 8.30 trzeba bylo wyjechac :) uhhh byl sprint :)
    Zajechalismy to maly akurat na karmienie sie obudzil wiec podpisalam tylko wniosek i poszlam karmic. Skonczylam to T akurat wsio zalatwil :)
    Paszport do odbioru za rowniutki tydz :)
    Moje dziecie cala wycieczke przespalo :)

No i jutro kupujemy bilety do pl i lecimyyy :) musze znalezc na allegro tez lozeczko i wanienke zeby do pl kupic.

Ehh z tym glosowaniem. t tez glosowal w zeszlym tyg....ciekawe co bedzie :)
    Bylismy tez w naszej agencj (tej od domku) bo znow bank robi problemy... :/ jezuu jak oni sie czepiaja. Mam nadzieje ze jednak pojdzie po naszej mysli! W koncu na wiosne robimy grilla forumowego, nie? :)
    Oh kochana nogi z waty mialam w domu zebralam się i odrazu do szpitala ja takich rzeczy nie bagatelizuje zwlaszcza ze mi polozna powiedziala ze jak coś by jechac i nie dzwonic czasem liczą się sekundy minuty .Alw ten szpital w srodku stary jest ale w miare czysciutko i mila atmosfera to się liczy i ze dbają o czlowieka naprawde .:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 17:52

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Przepisali ci cos na to bo mi tylko wczoraj tak lecialo wiecej dziś jyz mniej ,mam nadzieje ze mi cos dadzà?jak nie zadzwonie do mojego to mi luteine z pl wezmie ? a luteina tu w uk jest tez ?lekarze przepisują .
    jak jest mozliwosc to niech Twoj maz/partner wezmie recepte z Pl gina i wykupi pare opakowan, wyjasniajac sytuacje

lepiej miec i brac niz nie brac..
    nie zawsze zarodek jest z wada, moze po prostu organizmowi brakowac hormonow i tu luteina czyli sztuczny progesteron ok sie sprawdza
    na kontynencie przepisuje sie luteine profilaktycznie przy niskim progesteronie i przy plamieniach w ciazy
    luteina "wadliwej genetycznie" ciazy i tak nie utrzyma
    jesli jest serduszko to jest o KOGO walczyc biorac leki i lezac
    np w Holandii nie ratuje sie nawet ustawowo wczesniakow do 23tyg w Pl tak probuje sie
    trzeba walczyc o szanse dla siebie i baby
    przeszlismy z mezem przez 2 straty, nie zycze nikomu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 18:03

Carola55 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz kochana tu w uk tez jest luteina :) i jutro zapytam o to . Jak nie to mi wujek przepisze luteine bo on jest lekarzem chilurgi dzieciecej i ordynatorem szpitala ,takze recepty jakie chce moge miec tylko o to chodzi czy to brac skoro mi juz ustąpilo i wydzieline mam bialą .Leze plackiem sobie :)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Irl tez jest luteina 1opak 100mg 54e do odbioru na nast dzien ale drozsza od tej w PL na recepte o x razy
    w PL na recepte 1opak L 50mg 6zl, bez recepty 30-45zl
    w opak sa 20tab
    bez wzgledu na wydzieline ja bym brala
    scan jutro to Ci wyjasni sytuacje, wazna jest wielkosc zarodka co do wieku ciazy i serducho
    sprwadz sobie poziom progesteronu jak jest kolo 30 lub wiecej to ok mozna nie brac L
    ok ze lezysz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 18:27

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ