Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Vix nie bylo zadnych problemow z imieniem poprostu wpisalismy we wniosek i tyle nikt nic nie kwestionowal
Bardziej bym sie obawiala jak bym rejestrowala go w pl ale nie musze na szczescie
Bedziemy tylko musieli przetlumaczyc akt na pl ale to juz pikus
My raczej ten drugi wyrobimy brytyjski bo teraz za dlugo bysmy czekali a nam sie spieszy bo wylot za 2. Tyg
Malwinka my mamy termometr kardioline i tez jestem zadowolona. Jest bezdotykowy i mozna zmierzyc temp wody w wanience np lub mleczka w butli kupowalam przez int apteke gemińi
Kurde zakupy to jedna z przyjemniejszych rzeczy w ciazy, ja uwielbialam szukac, kupowac, zamawiacMalwina89 lubi tę wiadomość
-
Krysti daj znac jutro po scanie co i jak. Wierze ze wszystko jest ok.
Vixen z imionami nie ma juz problemu tak jak kiedys. Zapisza dokladnie tak jak chcesz. Do paszportu brytyjskiego jest gorzej z polskimi znakami.
Dobrze ze z paluszkiem Karolka juz lepiej.
Patrzylam na naszych maluchow i to niesamowite jak bardzo sie roznia. Inne usta, noski, uszka rewlacja.
A czy wasze chlopaki tez tak sapia i wydaja rozne dzwieki przy jedzeniu? Ja to sie normalnie zasmiewam jak Stanley wcina.Malwina89, Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość
-
Paula za 2 tygodnie!? O rany ale przezycie. Ja lecialam pierwszy raz z Victorkiem jak mial 4 miesiace. Przespal wszystko. Uwielbia latac. Ciekawa jestem jak bedzie ze Stasiem. Ale my polecimy pewnie dopiero na wakacje
-
Nie wiem jak w paszporcie ale my w akcie ur mamy plskie znaki tylko zwrocilismy na to uwage pani ktora wpisywala i nie bylo problemow
Tyger moj synek strasznie dyszy jak je ale to chyba dlatego ze jedzenie z cyca to ciezka robota wogole Tiago to przy okazji jeszcze sie spina i takie dziwne dzwieki jak krzyk wydaje
No chcemy leciec 27 bedzie mial 5 tyg hv powiedziala ze jak badania na zoltaczke wyjda ok to ona nie widzi przeciwwskazan.
Wkurzylam sie tylko bo w tym gluoim wizzair jest tylko mozliwa do zabrania 1 szt (czyli albo wozek albo fotelik)
I mam nadzieje ze Tiago tak samo polubi latanie jak jzde samochodem
Chcemy dziadkom zrobic niespodzianke i mojemu tacie i nic nie mowilismy ze przylecimy ciekawe czy sie nikt nie wygadaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula, Vixen, dzieki za zdjecia chlopakow milo patrzec jak pieknie rosna z dnia na dzien i ile daja radosci.
Dobrze slyszec, ze tak szybko mozna z dzieciaczkami latac, ja martwilam sie, ze bede chciala w lipcu poleciec na lato do Pl a moja dzidzia bedzie miala ok 4-5 miesiacy i ze bedzie za mala.
Paula, a jaki masz wozek, jezeli np fotelik nakladany na stelaz, czy to sie nie liczy jako jeden wozek i czy nie mozna go jako jeden wziasc, czy jeszcze chcialas gondole na stelazu zabrac? Fotelik pewnie bedzie niezbedny w pl do samochodu i musi byc. Szkoda, ze takie ograniczenia nakladaja. Ja mam mozliwosc kupna wozka od koleznaki ale chce sprzedac spacerowke wymieniana z gondola, niestety fotelik z tego kompeltu juz komus dala, wiec choc cena dobra to sie zastanawiam czy warto, bo bym chciala - jak sadze, miec fotelik samochodowy nakladany rowniez na stelaz wiec i tka pewnie kupilabym drugi wozek.
Macie tak, sprawdza sie to, co uzywacie bardziej przy malutkich dzieciaczkach gondoli czy fotelika na stelazu?
Dzisiaj nam wieczor zlecial ale jeszcze chcialam mowic, ze od poniedzialku czuje juz dzidzie, nie bylam najpierw pewna czy to to, ale teraz rozpoznaje juz te 'dotyki' i jest po pare kazdego dnia, wiec bardzo sie ciesze ze juz jest 'kontakt' z dzidzia
Malwina89 lubi tę wiadomość
-
Carola to cudownie, ze juz czujesz malenstwo. Teraz nie sie rozkreca i kopie coraz mocniej
Wozek ja polecam miec skompletowany. Jak chcesz wyskoczyc autem gdzies do sklepu to malenstwo w fotelik a rama wozka w bagazniku. Ja tak robie. Super wygoda. Pomysl ze pojedziesz do innego miasta na zakupy samochodem. I wez teraz przekladaj spiacego w foteliku maluszka do gondoli Jak masz kompletto tylko fotelik na stelarz i goLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam ciociunie )wszystko dobrze dzidzia zdrowa piękny maluszek pani doktor powiedziala http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1639eef56b6.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 17:21
Paula55, Malwina89, Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tyger mam kuoiony w Pl femaltiker! W skladzie ma slod jeczmienny ktory jest odpowiedzialny za pobudzenie laktacji. Dla mnie to strzal w 10 i pyszny jest do tego z cieplym mlekiem mogla bym go pic nawet dla smaku
Limerikowo wiem wlasnie ze w ryanair mozna wziac i wozek i fotelik i z tego co jojaze 5 kg bagazu na malucha. A w wizzair dupa
No musze tak zrobic jak Carola pisze. Wziac stelarz i fotelik. A chcialam tez gondolke. No trudno.
My mamy wozek 3 w 1 i uwazam to za swietny zakup. Tak jak Tyger pisze do autka w fotelik, a potem fotelik na stelarz i do sklepu
Na spacery oczywiscie w gondole bo nie wyobrazam sobie trzymac dziecka w foteliku zbyt dlugo szczegolnie na spacerku gdzie dziecko ma sie relaksowac
Poza tym sa wytyczne ze maluszek nie powinien przebywac w foteliku dluzej niz 2 h a potem musi byc dluzsza przerwa bo chodzi o ten maly kregoslupek.
My czkeamy na hv i mam do niej kilka pytan przy okazjiLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez sie na 1 scanie wzruszylam. Ehh to taki cud wspanialy
Od nas wlasnie wyszla hv
Padlam jak malego zwazyla. Ma juz 3800!!!
Czuje to w rekach bez kitu
Wogole to nastraszyla nas ze maly dzis bardziej zolty a mi sie wydawalo ze wlasnie mu przeszlo. W kazdym badz razie z krwi wyszlo ze jest ok.
Wlasnie kupujemy bilety bo hv spr i wszystkie wizyty po 6 tyg akurat wypadna po tym jak wrocimy z Pl,
Babka zachwycona ze dalej tylko cyc u nas i ze maly w tydz przytyl 500g
Ja tez po ubrankach widze ze syn mi rosnie
A jak u was nocki laseczki???
Tyger jak oczk i nosek Stanley'a???Limerikowo, Krysti, tyger lubią tę wiadomość
-
Krysti no kamien z serca!!!
oszczedzaj sie Kobieto, wypoczywaj
a ze jestes w 11tyg to szacunkowo wg wielkosci zarodka chyba podala czy wg daty okresu?
jak wg daty okresu to musisz zmienic zapis na suwaczku ;--))))))Paula55, Krysti lubią tę wiadomość