X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro bede się widziec z lekarzem i zapytam o tą lutke:) muj brzusio rosnie z kazdym dniem wydaje mi się większy:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ze masz jutro lekarza na scan
    tak jak Tyger dobrze Ci napisala jest mozliwosc ze dostaniesz L lub nie
    daruj sobie spacerki na razie, pies niech sam biega :--))
    mnie plechy i pupa po 2tyg lezenia bolaly ale idzie przezyc

daj znac by bylo ALL ok, nie ma co sie nakrecac, moze to tylko incydent z tym plamieniem, moze skrzep jakis tylko

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti dawaj jutro od razu znac co i jak!!! Napewno bedzie ok.
    Limerikowo ma racje. Jak progesteron niski to lepiej lutke wziac. Tym bardziej jak masz mozliwosc z Pl zalatwic.

My jutro kupujemy bileciki do Pl a tymczasem siedze na allegro i szukam fajnego lozeczka turystycznego dla Kukusia :)
    No i wanienke trzeba zakupic.
    Mama robi leczo :)

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wielkoludek pozdrawia ciocie :)
    1g80s62ru61a_t.jpg

Carola55, Limerikowo, Krysti, Malwina89 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, walcz poki mozesz, jak luteina moze pomoc to warto sprobowac.

Paula, to zalatwialas paszport w konsulacie polskim? W Pl pewnie bedziesz musiala w ciagu roku wyrobic taki na troche duzej. A wiecie czy ten angieslki sie tez dostaje (np na rok) czy jednak trzeba miec obywatelstwo tutejsze?
    Mam nadzieje, ze z domkiem wszystko pojdzie ok i bank nie bedzie sie za bardzo czepial.

Limerikowo, Paula55 lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tak w Pl konsulacie :) do odbioru w czw.
    Ńo ten paszport jest na rok. I teraz tak: jesli nast (ten na 5 lat) chcemy pl to musimy przetlumaczyc w Pl akt urodzenia i tu nam wyrobia pesel.
    Ale my chyba ( o ile nic sie ńie zmieni :P ) nast paszport bedziemy juz wyrabiac ten Brytyjski.

Ten pierwszy paszport z tego co wiem obojetnie czy plczy bryt jest na rok:)

Carola55 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti dobrze ze juz przestałas plamic! Aż mi serce zakolotalo jak tu weszłam i takie wiadomości!
    Ale tak jak dziewczyny piszą plamienie bardzo często się zdarza i nie musi znaczyć nic strasznego ;) najważniejsze ze jesteś pod okiem lekarzy i odpoczywasz :-* ale się musiałaś nastresowac biedna :( i jeszcze sama na dodatek!

Paula gdybym ja przestała jesc ostre i tłuste to wtedy wlasnie by się Karol zbuntował, bo u mnie to normalka :D od ciazy napewno jest przyzwyczajony do takich smaków ;) ja w ogole to jego mam na cycku a w dłoni chorizo :D
    Tiaguś jaki długi na tym zdjęciu! Rośnie maluszek :-*
    Niech nie bedzie żadnych wiecej problemow z tym waszym domkiem bo tak jak mówisz my na grilla do was przyjeżdżamy! :D

Tyger a jak dzisiejszy dzien? Dalej problemy brzuszkowe? :( wszystko naraz was złapało :(

Ja się boje cokolwiek pisać bo jest zbyt pięknie normalnie... Mały śpi cały dzien. Budzi się na cycka i kupę i dalej w kime. Ja juz nie wiem co ze sobą robic :D posprzątałam, umyłam podłogi, uciekłam karpatke dla męża, obiad przygotowany tylko czeka na hasło od mojego ze wraca do domu to wstawie na ogień. Tv poogladalam i ostatnia godzinę gram na ps4... A Karol śpi! :D

Tak z mamusia w kuchni urzędował

16j0hu9.jpg

A taki uśmiech przed chwila złapałam :D

ve8491.jpg

Limerikowo, Malwina89, Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boskie te wasze zdjecia maluchow. Tiago wydaje sie bardzo dlugi a Karolek ma takie juz grubiutkie paluszki :)
    Stanley puszcze baczki caly dzien. Nie jest zle ale tez nie idealnie. na cycu moglby wisiec non stop. Dzis udalo mi sie wziazc pierwsza relaksujaca kapiel Hura :D

Krysti lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Krysti dobrze ze juz przestałas plamic! Aż mi serce zakolotalo jak tu weszłam i takie wiadomości!
    Ale tak jak dziewczyny piszą plamienie bardzo często się zdarza i nie musi znaczyć nic strasznego ;) najważniejsze ze jesteś pod okiem lekarzy i odpoczywasz :-* ale się musiałaś nastresowac biedna :( i jeszcze sama na dodatek!

Paula gdybym ja przestała jesc ostre i tłuste to wtedy wlasnie by się Karol zbuntował, bo u mnie to normalka :D od ciazy napewno jest przyzwyczajony do takich smaków ;) ja w ogole to jego mam na cycku a w dłoni chorizo :D
    Tiaguś jaki długi na tym zdjęciu! Rośnie maluszek :-*
    Niech nie bedzie żadnych wiecej problemow z tym waszym domkiem bo tak jak mówisz my na grilla do was przyjeżdżamy! :D

Tyger a jak dzisiejszy dzien? Dalej problemy brzuszkowe? :( wszystko naraz was złapało :(

Ja się boje cokolwiek pisać bo jest zbyt pięknie normalnie... Mały śpi cały dzien. Budzi się na cycka i kupę i dalej w kime. Ja juz nie wiem co ze sobą robic :D posprzątałam, umyłam podłogi, uciekłam karpatke dla męża, obiad przygotowany tylko czeka na hasło od mojego ze wraca do domu to wstawie na ogień. Tv poogladalam i ostatnia godzinę gram na ps4... A Karol śpi! :D

Tak z mamusia w kuchni urzędował

16j0hu9.jpg

A taki uśmiech przed chwila złapałam :D

ve8491.jpg
    Oj vixen dziekuje za slowa otuchy no stresa mialam na poczatku ale juz mi przeszlo .A malenki przecudowny <3 uśmiechniety hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:54

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim.

Krysti biedna musialas sie na stresowac, dobrze ze lezysz i odpoczywasz. Sluchaj rad dziewczyn. Dobrze ze juz zauważasz poprawe i trzymam kciuki zeby jutro na scanie wszystko wyszlo jak nalezy.

Mamuski macie slicznych synciow :) nie moge sie napatrzeć! Tyger biedny stanley nie dosc ze brzuszek to jeszcze nosek.. oby szybko sie poprawiło! Nie dosc ze malutki to i mamusia sie meczy :/.

Ja jestem mega szczesliwa, coraz bardziej dociera do mnie ze juz nie dlugo bedzie synek z nami :). Pomalutku wykreslam potrzebne rzeczy dla maluszka z naszej listy. Dzis doszla paczka z polski z naszymi zakupami :). Jak ja rozpakowalam to sie poplakalam, coraz wiecej zbiera sie rzeczy dla syncia. W niedziele w Edim jest ten market Jack&Jil mamy wolne w pracy to pojedziemy, moze znajdziemy cos ciekawego :).
    Pozdrawiam was wszystkie i spokojnej nocy zycze! :*

Limerikowo, Carola55, Krysti lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo widze Vixen ze u was tez karpatka kroluje ;) to ulubione ciasto mojego Tomcia :)
    U nas juz ostatni kawalek zostal i oczywiscie dla niego :P

Karolek wyglada przeslodko na tych zdjeciach :)

U nas maly troszke marudzi ale tragedi nie ma :) mysle ze mamy ten skok rozwojowy i wisi wiecej na cycu z tegoz powodu.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wysłaliśmy papiery na brytyjski paszport o czekamy na odpowiedz. Mam nadzieje ze przejdzie bo bardzo nam zależy na tym.

Paula a u was nie mieli problemu w konsulacie z imieniem małego? Bo jestem ciekawa jakby to było gdybyśmy musieli zrobic polski paszport. Bo mały jest zarejestrowany jako Charles i tak ma mieć na imię ale czy by tak mu w paszport wpisali?

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, brytyjski jest na 5 lat pierwszy. Tak powiedzieli mężowi jak dzwonił się dowiadywać.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger cycus jest najlepszy na wszystko to niech Stanley wisi i niech mu się poprawia, maluszkowi kochanemu :)

Ja małemu robię okłady z mleka z piersi na paluszek i opuchlizna schodzi. Obejdzie się bez infekcji na szczescie :)

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Malwinko tak naprawdę to moze byc jeszcze 10tyg i synek moze byc juz z wami :D i wtedy będziemy podziwiać Twoje zdjecia maluszka :)

Dużo jeszcze na liście zakupów wam zostało? :)

tyger lubi tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze troszke zostalo, lozeczko, wozek wiadomo jeszcze z miesiac i kupimy :). Komoda juz by sie przydala bo nie mam gdzie ciuszkow trzymac :). Jeszcze wanienka, przewijak na lozeczko, termometr do ucha chce kupic (a wy jaki macie termometr)? Jeszcze zapas pampersow trzeba zrobic, pieluszki tetrowe musze dokupic mam narazie 8 :). Na pewno ciuszki tez dokupie bo nie potrafie obok nich przejsc obojetnie. Podklady poporodowe to dla mnie ;) piżamy... jeszcze troche zostalo :D

tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla malego jeszcze recznikow nie mam, i kocyki dokupie mam 2 narazie.

tyger lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina ja mam termometr do ucha Browna za 115zl z allegro, ma extra kapturki nakladane na koncowke a i tak tylko malej mierzymy
    sprawdza sie super, lepiej niz microlife do czola bezdotykowy, takze Browna polecam

Malwina89 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie myslalam o Brownie ma najlepsze opinie w necie. Dzieki Limerikowo :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie musze termometr kupic bo mam taki dla Victorka do ucha ale strasznie glosny. Stanley'owi oczko sie poprawia cale szczescie. Moja HV mi mowila o mleku, ze dziala cuda I moge na to oczko sprobowac. Wolalam jednak rumianek.
    Dzis byly w Aldi high chair. Dosc fajne za £29.99. Kupilam :) chcialam taki podobny z Mother care ale juz wyprzedane bo promocja byla. Wiec wzielam ten z Aldi. Wiem ze jeszcze pol roku I teraz jest pod lozkiem, ale nie wiadomo kiedy taka okazja bedzie.

Malwinko pewnie cie ciesza te zakupy :) mnie to do tej pory jara a juz nie moge kupowac bo wszystko mam :(

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ