X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro bede się widziec z lekarzem i zapytam o tą lutke:) muj brzusio rosnie z kazdym dniem wydaje mi się większy:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ze masz jutro lekarza na scan
    tak jak Tyger dobrze Ci napisala jest mozliwosc ze dostaniesz L lub nie
    daruj sobie spacerki na razie, pies niech sam biega :--))
    mnie plechy i pupa po 2tyg lezenia bolaly ale idzie przezyc

daj znac by bylo ALL ok, nie ma co sie nakrecac, moze to tylko incydent z tym plamieniem, moze skrzep jakis tylko

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti dawaj jutro od razu znac co i jak!!! Napewno bedzie ok.
    Limerikowo ma racje. Jak progesteron niski to lepiej lutke wziac. Tym bardziej jak masz mozliwosc z Pl zalatwic.

My jutro kupujemy bileciki do Pl a tymczasem siedze na allegro i szukam fajnego lozeczka turystycznego dla Kukusia :)
    No i wanienke trzeba zakupic.
    Mama robi leczo :)

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wielkoludek pozdrawia ciocie :)
    1g80s62ru61a_t.jpg

Carola55, Limerikowo, Krysti, Malwina89 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, walcz poki mozesz, jak luteina moze pomoc to warto sprobowac.

Paula, to zalatwialas paszport w konsulacie polskim? W Pl pewnie bedziesz musiala w ciagu roku wyrobic taki na troche duzej. A wiecie czy ten angieslki sie tez dostaje (np na rok) czy jednak trzeba miec obywatelstwo tutejsze?
    Mam nadzieje, ze z domkiem wszystko pojdzie ok i bank nie bedzie sie za bardzo czepial.

Limerikowo, Paula55 lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tak w Pl konsulacie :) do odbioru w czw.
    Ńo ten paszport jest na rok. I teraz tak: jesli nast (ten na 5 lat) chcemy pl to musimy przetlumaczyc w Pl akt urodzenia i tu nam wyrobia pesel.
    Ale my chyba ( o ile nic sie ńie zmieni :P ) nast paszport bedziemy juz wyrabiac ten Brytyjski.

Ten pierwszy paszport z tego co wiem obojetnie czy plczy bryt jest na rok:)

Carola55 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti dobrze ze juz przestałas plamic! Aż mi serce zakolotalo jak tu weszłam i takie wiadomości!
    Ale tak jak dziewczyny piszą plamienie bardzo często się zdarza i nie musi znaczyć nic strasznego ;) najważniejsze ze jesteś pod okiem lekarzy i odpoczywasz :-* ale się musiałaś nastresowac biedna :( i jeszcze sama na dodatek!

Paula gdybym ja przestała jesc ostre i tłuste to wtedy wlasnie by się Karol zbuntował, bo u mnie to normalka :D od ciazy napewno jest przyzwyczajony do takich smaków ;) ja w ogole to jego mam na cycku a w dłoni chorizo :D
    Tiaguś jaki długi na tym zdjęciu! Rośnie maluszek :-*
    Niech nie bedzie żadnych wiecej problemow z tym waszym domkiem bo tak jak mówisz my na grilla do was przyjeżdżamy! :D

Tyger a jak dzisiejszy dzien? Dalej problemy brzuszkowe? :( wszystko naraz was złapało :(

Ja się boje cokolwiek pisać bo jest zbyt pięknie normalnie... Mały śpi cały dzien. Budzi się na cycka i kupę i dalej w kime. Ja juz nie wiem co ze sobą robic :D posprzątałam, umyłam podłogi, uciekłam karpatke dla męża, obiad przygotowany tylko czeka na hasło od mojego ze wraca do domu to wstawie na ogień. Tv poogladalam i ostatnia godzinę gram na ps4... A Karol śpi! :D

Tak z mamusia w kuchni urzędował

16j0hu9.jpg

A taki uśmiech przed chwila złapałam :D

ve8491.jpg

Limerikowo, Malwina89, Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boskie te wasze zdjecia maluchow. Tiago wydaje sie bardzo dlugi a Karolek ma takie juz grubiutkie paluszki :)
    Stanley puszcze baczki caly dzien. Nie jest zle ale tez nie idealnie. na cycu moglby wisiec non stop. Dzis udalo mi sie wziazc pierwsza relaksujaca kapiel Hura :D

Krysti lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Krysti dobrze ze juz przestałas plamic! Aż mi serce zakolotalo jak tu weszłam i takie wiadomości!
    Ale tak jak dziewczyny piszą plamienie bardzo często się zdarza i nie musi znaczyć nic strasznego ;) najważniejsze ze jesteś pod okiem lekarzy i odpoczywasz :-* ale się musiałaś nastresowac biedna :( i jeszcze sama na dodatek!

Paula gdybym ja przestała jesc ostre i tłuste to wtedy wlasnie by się Karol zbuntował, bo u mnie to normalka :D od ciazy napewno jest przyzwyczajony do takich smaków ;) ja w ogole to jego mam na cycku a w dłoni chorizo :D
    Tiaguś jaki długi na tym zdjęciu! Rośnie maluszek :-*
    Niech nie bedzie żadnych wiecej problemow z tym waszym domkiem bo tak jak mówisz my na grilla do was przyjeżdżamy! :D

Tyger a jak dzisiejszy dzien? Dalej problemy brzuszkowe? :( wszystko naraz was złapało :(

Ja się boje cokolwiek pisać bo jest zbyt pięknie normalnie... Mały śpi cały dzien. Budzi się na cycka i kupę i dalej w kime. Ja juz nie wiem co ze sobą robic :D posprzątałam, umyłam podłogi, uciekłam karpatke dla męża, obiad przygotowany tylko czeka na hasło od mojego ze wraca do domu to wstawie na ogień. Tv poogladalam i ostatnia godzinę gram na ps4... A Karol śpi! :D

Tak z mamusia w kuchni urzędował

16j0hu9.jpg

A taki uśmiech przed chwila złapałam :D

ve8491.jpg
    Oj vixen dziekuje za slowa otuchy no stresa mialam na poczatku ale juz mi przeszlo .A malenki przecudowny <3 uśmiechniety hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:54

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim.

Krysti biedna musialas sie na stresowac, dobrze ze lezysz i odpoczywasz. Sluchaj rad dziewczyn. Dobrze ze juz zauważasz poprawe i trzymam kciuki zeby jutro na scanie wszystko wyszlo jak nalezy.

Mamuski macie slicznych synciow :) nie moge sie napatrzeć! Tyger biedny stanley nie dosc ze brzuszek to jeszcze nosek.. oby szybko sie poprawiło! Nie dosc ze malutki to i mamusia sie meczy :/.

Ja jestem mega szczesliwa, coraz bardziej dociera do mnie ze juz nie dlugo bedzie synek z nami :). Pomalutku wykreslam potrzebne rzeczy dla maluszka z naszej listy. Dzis doszla paczka z polski z naszymi zakupami :). Jak ja rozpakowalam to sie poplakalam, coraz wiecej zbiera sie rzeczy dla syncia. W niedziele w Edim jest ten market Jack&Jil mamy wolne w pracy to pojedziemy, moze znajdziemy cos ciekawego :).
    Pozdrawiam was wszystkie i spokojnej nocy zycze! :*

Limerikowo, Carola55, Krysti lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo widze Vixen ze u was tez karpatka kroluje ;) to ulubione ciasto mojego Tomcia :)
    U nas juz ostatni kawalek zostal i oczywiscie dla niego :P

Karolek wyglada przeslodko na tych zdjeciach :)

U nas maly troszke marudzi ale tragedi nie ma :) mysle ze mamy ten skok rozwojowy i wisi wiecej na cycu z tegoz powodu.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wysłaliśmy papiery na brytyjski paszport o czekamy na odpowiedz. Mam nadzieje ze przejdzie bo bardzo nam zależy na tym.

Paula a u was nie mieli problemu w konsulacie z imieniem małego? Bo jestem ciekawa jakby to było gdybyśmy musieli zrobic polski paszport. Bo mały jest zarejestrowany jako Charles i tak ma mieć na imię ale czy by tak mu w paszport wpisali?

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, brytyjski jest na 5 lat pierwszy. Tak powiedzieli mężowi jak dzwonił się dowiadywać.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger cycus jest najlepszy na wszystko to niech Stanley wisi i niech mu się poprawia, maluszkowi kochanemu :)

Ja małemu robię okłady z mleka z piersi na paluszek i opuchlizna schodzi. Obejdzie się bez infekcji na szczescie :)

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Malwinko tak naprawdę to moze byc jeszcze 10tyg i synek moze byc juz z wami :D i wtedy będziemy podziwiać Twoje zdjecia maluszka :)

Dużo jeszcze na liście zakupów wam zostało? :)

tyger lubi tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze troszke zostalo, lozeczko, wozek wiadomo jeszcze z miesiac i kupimy :). Komoda juz by sie przydala bo nie mam gdzie ciuszkow trzymac :). Jeszcze wanienka, przewijak na lozeczko, termometr do ucha chce kupic (a wy jaki macie termometr)? Jeszcze zapas pampersow trzeba zrobic, pieluszki tetrowe musze dokupic mam narazie 8 :). Na pewno ciuszki tez dokupie bo nie potrafie obok nich przejsc obojetnie. Podklady poporodowe to dla mnie ;) piżamy... jeszcze troche zostalo :D

tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla malego jeszcze recznikow nie mam, i kocyki dokupie mam 2 narazie.

tyger lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina ja mam termometr do ucha Browna za 115zl z allegro, ma extra kapturki nakladane na koncowke a i tak tylko malej mierzymy
    sprawdza sie super, lepiej niz microlife do czola bezdotykowy, takze Browna polecam

Malwina89 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie myslalam o Brownie ma najlepsze opinie w necie. Dzieki Limerikowo :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie musze termometr kupic bo mam taki dla Victorka do ucha ale strasznie glosny. Stanley'owi oczko sie poprawia cale szczescie. Moja HV mi mowila o mleku, ze dziala cuda I moge na to oczko sprobowac. Wolalam jednak rumianek.
    Dzis byly w Aldi high chair. Dosc fajne za £29.99. Kupilam :) chcialam taki podobny z Mother care ale juz wyprzedane bo promocja byla. Wiec wzielam ten z Aldi. Wiem ze jeszcze pol roku I teraz jest pod lozkiem, ale nie wiadomo kiedy taka okazja bedzie.

Malwinko pewnie cie ciesza te zakupy :) mnie to do tej pory jara a juz nie moge kupowac bo wszystko mam :(

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ