X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Krysti no kamien z serca!!!
    oszczedzaj sie Kobieto, wypoczywaj
    a ze jestes w 11tyg to szacunkowo wg wielkosci zarodka chyba podala czy wg daty okresu?
    jak wg daty okresu to musisz zmienic zapis na suwaczku ;--))))))
    Wedlug wielkosci malucha ;)zmierzyla i ma 48,8 mm

Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Hej Paula a tak podczytuje to tu to tam bedac z mala w domku, w 1ej rece butla/mala druga obsluguje laptop
    w koncu wątek wyspiarski :--))
    wrocilismy do Irl, ja mam macierzynskie, a maz normalnie pracuje
    To tak jak ja :) tylko ja malemy cyca daje i odpalam iPada :)
    I sytuacja jak u nas ja na macierzynskim a moj pracuje ;)
    Ale jeszcze przyszly tydz i 2 tyg tacierzynskiego ma :)

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti super wiesci :)

Paula u was widze rewelacja. Ale ci zazdroszcze ze lecisz do pl :D Tiago pieknie rosnie. Ciekawa jestem ile moj synus przybierze do nastepnej wizyty hv. Bedzie chyba sporo bo cala noc na cycku i teraz tez sie odkleic nie moze. Tak sie najadl ze az sie pohaftowal :/
    Oczko naprawione a po zatkanym nosku ani sladu. cyce mam puste a on dalej ssie. Nie wie tylko co mu tam leci ;) Musze zamowic ta twoja miksture :)

Krysti lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger moj tak samo taki ssak ze od cyca mogl by sie nie odklejac :P
    Nkt z nas sie nie spdziewal zeb tak przybieze. Mama i T obstawiali że bedzie mial max 3,5 kg :)

Ciesze sie ze u was znacznie lepiej :)

Ja zrobie sobie dzis ten femaltiker i chyba poodciagam troche mleczka i zamroze na gorsze czasy :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spory jest 3,5 duzy :)

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystki, gratuluje scanu i pozytywnego wyniku. Super, ze pani doktor powiedziala, ze dzidzia pieknie wyglada, to znaczy ze rosnie zdrowo i oby juz tak zostalo.

Ja dzisiaj widze sie wiczorem z moimi kumpelami od imprezek, na poczatek bedzie domowka a potem chca wyjsc gdzies potanczyc, ale ja juz odpuszczam, ide na 3 godziny i tyle, nie jestem sie w stanie ruszac z moimi plecami, tym bardziej gdzies chodzic. Jedna z nich tez jest w ciazy a latem byla na wakachach jak sie spotykalaysmy z pozostalymi, bedzie wiec znowu temat o dzieciach :)

Krysti lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ale sie ciesze ze z dzidzia wszystko dobrze, widocznie plamienie nie bylo grozne. Na szczescie! Ja tez pamiętam na pierwszym scanie plakalam jak bobr :).

Tyger super ze Stasiowi poprawilo się i z oczkiem i z noskiem. Dobrze wiedziec ze rumianek pomaga.

Paula ale te dzieci szybko rosna :) szok najważniejsze ze zdrowo przybiera na wadze i ze wasze dzieciaczki sa tak cycusio lubne ;). I ze juz zaraz do polski jedziecie suuper. Rodzinka wysciska i wycaluje Tiagusia :). Super, my dopiero w kwietniu na swieta polecimy maly bedzie mial 4 miesiace :).

Krysti, Paula55 lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger to rumiankiem przecieralaś dobrze wiedzieć na przyszlość :) dobrze ze z oczkiem malego juz dobrze .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę plackiem ,lepiej nie bagatelizować sytuacji ze dobrze nie znaczy ze juz moge skakać;) odpoczywam sobie jutro juz moj będzie rano w domku na nastepny scan idzie ze mną:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam kobietki ze mnie wspierałyście i otuchy dałyscie :)jesteście wielkie <3

Limerikowo, Paula55 lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti cudowne wieści! I maluszek jaki słodki! Aż szok ze tak wcześnie w ciazy a juz wyglada jak człowieczek <3 masz racje, odpoczywaj i uważaj na siebie!

Carola a widzisz, tak jak pisałysmy :P to był Twój maluszek pukający od środka. Z dnia na dzien bedzie wiecej i mocniej :)

Tyger super ze wszystko się z Stanleyem rozwiązało! ;)

To wszystkie chłopaki maja tak samo dzisiaj widzę bo Karol tez na cycku caaaly dzień. Cos się musi dziać, mózg się rozwija czy cos :) potrzebują energii.

My mielismy dzisiaj gości, tatuś wcześniej skończył prace i tak sobie siedzimy teraz. A mały oczywiście na cycku :D

Dzisiaj mielismy pierwsza kupę-eksplozje :D mały sobie leżał i jak do niego podeszłam to zauważyłam ze wszystko osrane. Haha. I oczywiście to było wtedy jak byli goscie :<

Ja juz muszę odłożyć ciuszki tiny baby na bok bo na długość są za małe :) rosną nasze chłopaki jak na drożdżach!
    My mamy H.V we wtorek to zobaczymy ile przybrał.

Krysti, tyger lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do termometra ja się pytałam lekarzy i pielęgniarek w pracy i mi wszyscy polecili tego - Braun ThermoScan 5 IRT4520 Ear Thermometer :) kupiłam na Amazonie.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziewczyny dodałam opis porodu na moim pamiętniku jakby któraś chciała przeczytać ;) ostrzegam ze jest długo :)
    mamusie z brzuchami jeśli się boicie porodu to nie czytajcie ;)

Krysti, tyger, MigoTtTka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Co do termometra ja się pytałam lekarzy i pielęgniarek w pracy i mi wszyscy polecili tego - Braun ThermoScan 5 IRT4520 Ear Thermometer :) kupiłam na Amazonie.
    On taki jest ze nie trza go przykładać tylko z dala mierzy temperaturę ,scanowy dobry jest;)w szpitalach używają takich w Polsce tez :)czerwone światełko ma i tylko piknie i juz temperatura zmierzona .NomroNe sa te termometry bo sa takie do ucha tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 21:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Aha dziewczyny dodałam opis porodu na moim pamiętniku jakby któraś chciała przeczytać ;) ostrzegam ze jest długo :)
    mamusie z brzuchami jeśli się boicie porodu to nie czytajcie ;)
    Aż ciekawa jestem :) ja tam się porodu nie boje ból jak ma byc to bedzie nie unikne tego chyba ze pójdzie gladZiutko chce w wodzie rodzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Vixen a ty w szpitalu pracujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 21:15

• Vixen Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka która mnie dzisiaj odwiedziła jest w ciazy i powiedziała mi o swoim wózku. Co jest w nim super to to ze gondola zmienia się w spacerówke :D czyli jak się jeździ gondola to nie trzeba spacerówki gdzies w domu trzymać i na odwrót. Ona ma taki wozek http://www.mothercare.com/Mothercare-Xpedior-4-Wheel-Pram-Pushchair-Travel-System/psX5077,default,pd.html
    Mi się wydaje ze to super rozwiazanie - moze któraś z brzuchatek skorzysta z tej informacji ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam swôj typ w Polsce kupimy wôzek ma byc leciutki . http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9e2592dac00.jpg ale jeszcze siè popatrzy dokladniej co i jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 21:42

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ja tez mam ten bezdotykowy termometr wlasnie :) uzywalismy go na poczatku dospr temp wody w wanience do kapania malego bo goraczki ńikt nie mial hhe :) fajny jest :) ja mam z firmy kardioline :)

Co do porodu.. Tez mialam plan rodzic w wodzie :) a ze wyszlo jak wyszlo to plany sie rozeszly w rzeczywistosci ale tobie z calego serca zycze naturalnego, lekkego porodu jaki sobie wymarzylas :)
    Fajnie ten tw wozek wyglada :) jest troche podobny do camarelo carerra i tych wszystkch z tego typu :)

Vix fajny opis porodu :) super sie czyta :)
    Ale tak jak pisalam... Super jest jak plany sie spelniaja i nie ma przeciwwskazan do wyboru rodzaju porodu. Ja zaluje ze u mnie sie skonczylo wywolańiem, ponad 20 h bezskutecznego porodu sn a na koncu cesarka :( ale coz.
    Najwazniejszy jest synus i jego zdrowko :)

A my czekamy na T bo zaraz wraca z pracy i kapiemy babla :)
    Weekend caaaly dla nas :) tak nie moglam sie doczekac bo nie znosze tak T ma druga zmiane.

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie klasyczny wózek wole bez kolorów jakis bialych czy czarnych najlepiej to szarawy odcień i ten jest lekki ja mieszkam na drugim piętrze ? Będe jeszcze patrzec wózek z pl bedzie jak i duzo innych rzeczy :) a ten termometr co ty masz to ja tez taki chce bo wode faktycznie mozna zmierzyc tez:D ja jak w maternity hospital bylam to mi wlasnie temperature tez takim z oddali mierzyla nie przykladala bezposrednio do glowy , to dobre popatrze na tą firme jutro z moim jak juz w domku bedzie to bedziemy tak orientacyjnie przegladać:) dobranoc kobietki miłej i spokojnej nocy zyczę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 07:45

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ