X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix masz 100% racji, w porodzie na nic sie ńie mozna nastawiac bo zycie nas zazwyczaj zaskakuje ;)

Mam nadzieje ze u nas juz dzis bedze lepiej :) poki co noc znow idealna :) teraz synek zjadl, lezy na kocyku i gada z babcia :)
    Jejuu jaki on juz bystry jest. Skupia wzrok jak sie do noego gada. Kocham go z dnia na dzien coraz bardziej (o ile da sie bardziej) :)

Hahaha to tez mieliscie przeboje :) nam sie jeszcze nie zdazylo zeby kupa uciekla z pieluszki :) ale wsio przed nami :)
    Ojj Tiago tez mega glosno je. Od razu w domu wiiadomo ze jest na cycku :)

A ja dzis na sniadanko mam mojego upragnionego, wyczekanego cala ciaze tatara z lososia!!!! Aaaa ide jesc :)

Limerikowo, Krysti, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, dodam jeszcze ze slyszalam odnosnie epiduralu, ze trzeba powiedziec na poczatku, ze sie chce, bo niby ktos nie chcial a potem jednak chcial ale juz z kolei nie chcieli jej dac, bo niby za pozno lub mialo byc bez, chyba ze naprawde bylo juz za pozno. Bede myslec.
    Tymczasem jutro przyjezdza do mnie rodzinka i dzisiaj niestety generalne porzadki i sprzatanko od rana, jeszcze troche zostalo wiec lece dalej.

Limerikowo lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez od początku nie nastawiam sie w ogóle na to jak bedzie wyglądał poród. Chcialabym tylko spróbować w wodzie, zobaczymy. Jeżeli bedzie potrzeba to i ze znieczulenia skorzystam. Sporo przeróżnych historii słyszałam o porodach np. Moja jedna siostra pierwsza corke rodzila ponad 20h tez wywoływany miala strasznie sie meczyla. Drugiego syna urodzila moze w 4h. A mlodsza siostra synka pierwsze dziecko urodzila w 4h! Tak samo siostra mojego meza pierwsza corke urodzila w 4h, a druga w godzine albo nawet nie ;). Jej maz nie zdążył do niej do szpitala dojechac. Za to kolezanka tutaj tez meczyla sie ponad 20h chociaz nie miala porodu wywoływanego. Tak jak kazda ciaza jest inna tak i podod. Nie mozna sie nastawiac ze będzie lekko. W ogóle sie nie nastawiac, najlepiej byc przygotowanym na wszystko.

A my po zakupach, jestem mega zadowolona :) kupilismy wanienke za 1£! Ciuszki jak nówki. Karuzele do lozeczka. Mate edukacyjna ;). Super! I pojechalismy po komode do ikei bo juz nie mam gdzie układać rzeczy Danielka.

Carola55, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poród w wodzie i jak bedzie potrzeba to ze znieczulenia skorzystam również .

Malwina89, Limerikowo lubią tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wszystko sie ulozylo tak jak chcialam. nie przewidzialam tylko tych boli krzyzowych. Ups! Ale i tak obeszlo sie bez znieczulen i to tylko dlatego ze moj kochany masowal i uciskal plecy przy kazdym jednym skurczu. Gdyby nie on to pewnie skonczyloby sie na epidrualu albo morfinie.

U nas nocka w miare spokojna. Maly nie robil kupki dosc dlugo i bardzo sie meczyl wczoraj wieczorem. Dzis rano jak jeszcze spal gadalam z mama i jej mowilam ze maly ma chyba zaparcia. A ze ona, kobieta doswiadczona ;), mowi ze prawdopodobnie moje mleko jest bardzo bogate (czyt. tluste :D ) i z tego powodu powinnam mu podac przegotowana w miare ciepla wode do picia jak sie tylko obudzi. Tak tez uczynilam. Maly wyduldal 30ml i po godzinie poszla taka kupa, ze bylam w szoku. A po fakcie dostalam najwiekszy jak do tej pory usmiech od mojego serduszka :)
    A potem szybkie zakupy i goscie i wiecej prezentow. I dostalam moje ulubione frezje :)
    A teraz czekamy na druga babcie. Podobno ma wiecej prezentow. Ja juz nie mam gdzie tego wciskac. Samych ramek na zdjecia mam 3 :P
    Najbardziej cieszy sie Victor bo goscie oczywisciepamietaja i o nim i przynosza mu przy okazji slodycze :D

Krysti, Carola55, Limerikowo lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj wieczorem rozkminilismy dlaczego moj chlopczyk zasypia w sekundzie u mamusi w lozku a w swoim lozeczku sie nie moze zadomowic. Otoz materac jest za twardy! Wlozylismy wiec zlozona na pol kolderke, zeby mial mieciutko i spal dzis rano w lozeczku 2,5 godzinki :D Tak ze mamusia spokojnie wziela sobie prysznic, zjadla sniadanko, podkreslila oko i takie tam ;)
    Moj maly wygodnis :D

Krysti, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wam zycze zebyscie w godz urodzily :) ot co :) super by bylo jak bysmy byly tak skonstruowane zeby sie tak dalo hehe :) czekam strasznie na wasze historie porodowe i fotki waszych makuszkow :) wierze ze wszystko bedzie super i pochwalicie sie szybkim i latwym porodem ;)

A u nas dzien byl mega kiepski. Maly bardzo plakal i tylko na zmiane go nosilismy :( serce mi pekalo :(
    Po poludniu wyszlam z nim i mama na spacerek i przespal calutka droge :) a my wypilysmy na miescie kawke na dworze bo piekna pogoda i bylam w sklepie przy okazji, :)

Wogole to juz ktorys raz z kolei na spacerze zaczepiaja mnie ludzie z pytaniem gdzie kupilam wozek :P masakra jaka wzbudzamy tym sensajcje na miescie haha :) w Glasgow tez nas babka zaczepila i pytala :)
    Chyba przyczepie kartke do niego "made in Poland" hahahaha :)

Tyger nono. Ale sie oblwicie w prezenty ;) super. Przy okazji Victorek skozysta :)
    Kurde nie wiedzialam ze materac moze byc ZA twardy. Wszedzie pisza ze dla niemowlakow im twardszy tym lepszy... My mamy w łozeczku naprawde twardy i maly spi jak zabity. Ale moze Stanley'kowi faktycznie przeszkadza :) dobry patent wy,myslilas ;)

A u nas pierwsze bodziaki na dl rekaw odlozylam bo sa ZA MALE :) alez to cieszy :)
    Problem tylko bo ni mam malego w co ubrac :P ten nast rozmiar za duzy haha. Alr mysle ze jeszcze z tydzien i beda ok :)

Krysti, Malwina89, Limerikowo, Carola55, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wiem że w Polsce kupiłaś wózek - jakiej firmy masz to cudo? My mamy Jane Muum 4w1 z Isofix i też są ciekawskie spojrzenia w irlandzkich centrach handlowych:-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana zadne cudo :P typowo polski wozek ;) za 1200 zl haha
    Ale przyznam ze jestem mega zadowolona ;)
    Wozek firmy Przemko, baby merc Q8 deluxe :)
    Dokladnie tak wyglada gondola :) Spacerowka w polsce jest. No i do tego fotelik :)

t7pkm9l68ryq_t.jpg

Limerikowo, Malwina89 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola tak jest ze jeśli nie wystarczy czasu żeby epidural zadziałał bo urodzisz to nie ma sensu :)
    O to miłego czasu z rodzina! :D

Do nas teście przyjeżdżają w sobotę. Jak ten czas zleciał :O wreszcie poznają wnuczka na żywo, tak to codziennie na skype.

U nas normalnie :) czasami mały cos pomarudzi, ale nic strasznego. Każdego dnia mnie zadziwia :D takie bystre juz spojrzenie ma i jak wkładamy go do bujaczka to sie patrzy na wisząca zyrafke :D i od dzisiaj doszedł mu repertuaru nowy odgłos - takie wesołe 'aaaa'. Trzy razy tak juz zrobił.
    I głowę trzyma w powietrzu jak go mam na ramieniu. Strasznie mnie dziwi jak te nasze dzieciaczki sie z dnia na dzień zmieniają. Trzeba sie cieszyć każdym z nich :)

Limerkowo my mamy ten sam wózek co Ty :) brązowo-pomarańczowy a Ty jaki kolor? I basa isofix to świetna rzecz. Klik-klik z wózka do samochodu i juz.

Tyger gratulacje rozgryzienia synka! Mówią ze dzieci powinny spać na całkiem twardym ale przecież to małe ludzie i tez lubią inne rzeczy a Stanley najwidoczniej lubi mieciutko :)
    I dobrze ze kupka była ;) mi sie przy każdym pierdku cieszy serce haha :D

Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula my mamy ten sam problem z ubrankami teraz :< tiny baby juz odłożyłam a 0-3 są jeszcze duże. Mam dwa pajace 'newborn' i są idealne. Ale tak jak mówisz, jeszcze z tydzień i będzie wszystko pasowało :)

Paula55, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bardzo ladny twój wózio:)my tez z polski wózek będziemy kupywać :) juz mamy typ na 100% Wózek 3w1 Quinny - Moodd 2014

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 23:11

• Vixen Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to mam kilka refleksji -

Papierowe majtki poporodowe - nie użyłam ani jednej pary. Te bawełniane zwykle gacie co kupiłam w asdzie sprawdziły sie idealnie.

Pieluchy z Aldiego - nam w ogóle nie podeszły. W porównaniu z Pampersem to w ogóle nie chłoną. Mężu mój tak zauważył.

Wkładki do stanika - skończyły mi sie to kupiłam te z Tesco i musiałam zmieniać co chwile bo non stop przeciekły :< wiec kupiłam z tommy tippie, duuuzo droższe ale zmieniam może z dwa razy i sie nie muszę bać ze zaraz będę miała na bluzce wielkie plamy z mleka!

I najlepiej mi sie karmi w koszulkach na ramiaczkach z primarka. Są rozciągliwe i tylko ściągam w dół jedna stronę pod cycek i juz. Będę sie wybierała po więcej ich bo szybko sie brudzą :D a to mały rzygnie, a to mleko sie poleje.

A wy co powiecie mamuśki?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen nasz jest brazowy :--))
    isofix jest super po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 23:21

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix super że tesciowie zobacza malgo na zywo!!!
    My dzis powiedzielismy rodzicom T ze za tydz przylatujemy to o malo co sie nie poplakali :)
    Nie spodziewali sie :)

A moim i T dziadkom wogole nie mowimy no i mojemu tacie i beda mieli niespodzianke jak nas we 3 w drzwiach zobacza :) ciekawa jestem ich min :P

Vix ja mam nadzieje ze ubranka beda dobre bo jak nie to przed wyjazdem trzeba bedzie na zakupy jechac :)

Laski mamy mistrzostwo swiata!!!! Aaaaa jaka jestem happy :) nasi kochani siatkarze :) co to byl za mecz!!!! :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja majtek ale tych siatkowych zuzylam chba 3 prary. Dla mnie byly idealne po cc bo zwykle uwieraly rane.
    My poki co zuzylismy w szpitalu sample pieluch z aldiego i teraz paczke nowa otworzylam i poki co sa ok.
    Ale rozmiarowo mniejsze niz 1 z pampersa.

Ja mialam wkladki z canpol z pl i byly niezle, potem mialam z lansinoh tez nawet, terazmam z J&J i sa rewelacja :)
    Z tomee tez mam ale nie uzywalam jeszcze. Jak wyprobuje to dam znac :)

Vix tez mam ta koszulke z primarka!!! Jest rewela :) tez musze jechac po wiecej i to roznych kolorow :)
    Wogole musze pokupic cos rozpinanego :)

Jutro sadny dzien bo bede probowac przymierzac spodnie sprzed ciazy....ciekawe czy w ktorekolwiek sie zmieszcze...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj koszulek w Gap na ramiączkach sobie nakupilam i są dłuższe fajnie brzusio opinają zapewne pójdę kupie więcej bo sa idealne tez do spodni i pod sweter na zimę :) ja termin mam porodu na 6 kwietnia imtak sobie myśle czy czasem wcześniej nie urodzę w marcu ale by niespodzianka była bo ja tez w marcu się urodziłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 23:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    A wczoraj wieczorem rozkminilismy dlaczego moj chlopczyk zasypia w sekundzie u mamusi w lozku a w swoim lozeczku sie nie moze zadomowic. Otoz materac jest za twardy! Wlozylismy wiec zlozona na pol kolderke, zeby mial mieciutko i spal dzis rano w lozeczku 2,5 godzinki :D Tak ze mamusia spokojnie wziela sobie prysznic, zjadla sniadanko, podkreslila oko i takie tam ;)
    Moj maly wygodnis :D
    Haha to wygodniś:)ale sposób znaleziony :)to najwazniejsze :)

• tyger Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. My mielismy wczoraj gosci przez caly dzien. A na koniec dnia kurier przywiozl paczke z pl od mojej mamy i siostry. Dostalam od mojej najstarszej siostry taki list ze az sie poryczalam. Szkoda ze nie moze tu przyjechac :( Nie dalam rady juz wieczorem nic zrobic bo zasypialam na stojaco. Maly spedzil nocke w swoim lozeczku :D Jupiii!!! A rano za chiny ludowe nie mogly mu sie zamknac oczeta. tak sie rozgladal i takie slodkie dzwieki wydawal jak go calowalam i glaskalam ze az sie rozplywalam.

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis u nas jest sadny dzien. Po 2 tygodniach z nami tatus wrocil do swoich obowiazkow i zostalismy sami. musze sama sie zorganizowac i odebrac chlopcow ze szkoly :/ Gorzej jak moj aniolek w tym czasie bedzie glodny. Do tej pory jest ok. 2 prania zrobione i susza sie w suszarce. Ja wygladam jak czlowiek i nawet zupke gotuje.
    Paula, przyszedl mi dzis twoj eliksir na produkcje mleka. wlasnie wypilam pierwszy i jestem bardzo zaskoczona smakiem :) Pychotka.
    Vixen ja zuzylam wszystkie papierowe majciochy bo nie chcialam ich wyrzucac. Wkladki uzywam Lansinoh i super sie sprawdzaja.
    Pieluchy z aldiego nie sa zle moim zdaniem. Na pewno wykorzystam te wszystkie kupony, ktore na nie mam.
    Moj synek na poczatku tonal w ciuszkach 0-3 ale teraz juz calkiem przyzwoicie w nich wyglada.
    Ja tez jestem fanka koszulej na ramiaczkach. Nawet w nich spie.

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ