Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Vix masz 100% racji, w porodzie na nic sie ńie mozna nastawiac bo zycie nas zazwyczaj zaskakuje
Mam nadzieje ze u nas juz dzis bedze lepiej poki co noc znow idealna teraz synek zjadl, lezy na kocyku i gada z babcia
Jejuu jaki on juz bystry jest. Skupia wzrok jak sie do noego gada. Kocham go z dnia na dzien coraz bardziej (o ile da sie bardziej)
Hahaha to tez mieliscie przeboje nam sie jeszcze nie zdazylo zeby kupa uciekla z pieluszki ale wsio przed nami
Ojj Tiago tez mega glosno je. Od razu w domu wiiadomo ze jest na cycku
A ja dzis na sniadanko mam mojego upragnionego, wyczekanego cala ciaze tatara z lososia!!!! Aaaa ide jescLimerikowo, Krysti, tyger lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny, dodam jeszcze ze slyszalam odnosnie epiduralu, ze trzeba powiedziec na poczatku, ze sie chce, bo niby ktos nie chcial a potem jednak chcial ale juz z kolei nie chcieli jej dac, bo niby za pozno lub mialo byc bez, chyba ze naprawde bylo juz za pozno. Bede myslec.
Tymczasem jutro przyjezdza do mnie rodzinka i dzisiaj niestety generalne porzadki i sprzatanko od rana, jeszcze troche zostalo wiec lece dalej.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Hej, ja tez od początku nie nastawiam sie w ogóle na to jak bedzie wyglądał poród. Chcialabym tylko spróbować w wodzie, zobaczymy. Jeżeli bedzie potrzeba to i ze znieczulenia skorzystam. Sporo przeróżnych historii słyszałam o porodach np. Moja jedna siostra pierwsza corke rodzila ponad 20h tez wywoływany miala strasznie sie meczyla. Drugiego syna urodzila moze w 4h. A mlodsza siostra synka pierwsze dziecko urodzila w 4h! Tak samo siostra mojego meza pierwsza corke urodzila w 4h, a druga w godzine albo nawet nie . Jej maz nie zdążył do niej do szpitala dojechac. Za to kolezanka tutaj tez meczyla sie ponad 20h chociaz nie miala porodu wywoływanego. Tak jak kazda ciaza jest inna tak i podod. Nie mozna sie nastawiac ze będzie lekko. W ogóle sie nie nastawiac, najlepiej byc przygotowanym na wszystko.
A my po zakupach, jestem mega zadowolona kupilismy wanienke za 1£! Ciuszki jak nówki. Karuzele do lozeczka. Mate edukacyjna . Super! I pojechalismy po komode do ikei bo juz nie mam gdzie układać rzeczy Danielka.Carola55, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A mi wszystko sie ulozylo tak jak chcialam. nie przewidzialam tylko tych boli krzyzowych. Ups! Ale i tak obeszlo sie bez znieczulen i to tylko dlatego ze moj kochany masowal i uciskal plecy przy kazdym jednym skurczu. Gdyby nie on to pewnie skonczyloby sie na epidrualu albo morfinie.
U nas nocka w miare spokojna. Maly nie robil kupki dosc dlugo i bardzo sie meczyl wczoraj wieczorem. Dzis rano jak jeszcze spal gadalam z mama i jej mowilam ze maly ma chyba zaparcia. A ze ona, kobieta doswiadczona , mowi ze prawdopodobnie moje mleko jest bardzo bogate (czyt. tluste ) i z tego powodu powinnam mu podac przegotowana w miare ciepla wode do picia jak sie tylko obudzi. Tak tez uczynilam. Maly wyduldal 30ml i po godzinie poszla taka kupa, ze bylam w szoku. A po fakcie dostalam najwiekszy jak do tej pory usmiech od mojego serduszka
A potem szybkie zakupy i goscie i wiecej prezentow. I dostalam moje ulubione frezje
A teraz czekamy na druga babcie. Podobno ma wiecej prezentow. Ja juz nie mam gdzie tego wciskac. Samych ramek na zdjecia mam 3
Najbardziej cieszy sie Victor bo goscie oczywisciepamietaja i o nim i przynosza mu przy okazji slodyczeKrysti, Carola55, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
A wczoraj wieczorem rozkminilismy dlaczego moj chlopczyk zasypia w sekundzie u mamusi w lozku a w swoim lozeczku sie nie moze zadomowic. Otoz materac jest za twardy! Wlozylismy wiec zlozona na pol kolderke, zeby mial mieciutko i spal dzis rano w lozeczku 2,5 godzinki Tak ze mamusia spokojnie wziela sobie prysznic, zjadla sniadanko, podkreslila oko i takie tam
Moj maly wygodnisKrysti, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja wam zycze zebyscie w godz urodzily ot co super by bylo jak bysmy byly tak skonstruowane zeby sie tak dalo hehe czekam strasznie na wasze historie porodowe i fotki waszych makuszkow wierze ze wszystko bedzie super i pochwalicie sie szybkim i latwym porodem
A u nas dzien byl mega kiepski. Maly bardzo plakal i tylko na zmiane go nosilismy serce mi pekalo
Po poludniu wyszlam z nim i mama na spacerek i przespal calutka droge a my wypilysmy na miescie kawke na dworze bo piekna pogoda i bylam w sklepie przy okazji,
Wogole to juz ktorys raz z kolei na spacerze zaczepiaja mnie ludzie z pytaniem gdzie kupilam wozek masakra jaka wzbudzamy tym sensajcje na miescie haha w Glasgow tez nas babka zaczepila i pytala
Chyba przyczepie kartke do niego "made in Poland" hahahaha
Tyger nono. Ale sie oblwicie w prezenty super. Przy okazji Victorek skozysta
Kurde nie wiedzialam ze materac moze byc ZA twardy. Wszedzie pisza ze dla niemowlakow im twardszy tym lepszy... My mamy w łozeczku naprawde twardy i maly spi jak zabity. Ale moze Stanley'kowi faktycznie przeszkadza dobry patent wy,myslilas
A u nas pierwsze bodziaki na dl rekaw odlozylam bo sa ZA MALE alez to cieszy
Problem tylko bo ni mam malego w co ubrac ten nast rozmiar za duzy haha. Alr mysle ze jeszcze z tydzien i beda ok
Krysti, Malwina89, Limerikowo, Carola55, tyger lubią tę wiadomość
-
Carola tak jest ze jeśli nie wystarczy czasu żeby epidural zadziałał bo urodzisz to nie ma sensu
O to miłego czasu z rodzina!
Do nas teście przyjeżdżają w sobotę. Jak ten czas zleciał wreszcie poznają wnuczka na żywo, tak to codziennie na skype.
U nas normalnie czasami mały cos pomarudzi, ale nic strasznego. Każdego dnia mnie zadziwia takie bystre juz spojrzenie ma i jak wkładamy go do bujaczka to sie patrzy na wisząca zyrafke i od dzisiaj doszedł mu repertuaru nowy odgłos - takie wesołe 'aaaa'. Trzy razy tak juz zrobił.
I głowę trzyma w powietrzu jak go mam na ramieniu. Strasznie mnie dziwi jak te nasze dzieciaczki sie z dnia na dzień zmieniają. Trzeba sie cieszyć każdym z nich
Limerkowo my mamy ten sam wózek co Ty brązowo-pomarańczowy a Ty jaki kolor? I basa isofix to świetna rzecz. Klik-klik z wózka do samochodu i juz.
Tyger gratulacje rozgryzienia synka! Mówią ze dzieci powinny spać na całkiem twardym ale przecież to małe ludzie i tez lubią inne rzeczy a Stanley najwidoczniej lubi mieciutko
I dobrze ze kupka była mi sie przy każdym pierdku cieszy serce hahaLimerikowo, tyger lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A tak w ogóle to mam kilka refleksji -
Papierowe majtki poporodowe - nie użyłam ani jednej pary. Te bawełniane zwykle gacie co kupiłam w asdzie sprawdziły sie idealnie.
Pieluchy z Aldiego - nam w ogóle nie podeszły. W porównaniu z Pampersem to w ogóle nie chłoną. Mężu mój tak zauważył.
Wkładki do stanika - skończyły mi sie to kupiłam te z Tesco i musiałam zmieniać co chwile bo non stop przeciekły :< wiec kupiłam z tommy tippie, duuuzo droższe ale zmieniam może z dwa razy i sie nie muszę bać ze zaraz będę miała na bluzce wielkie plamy z mleka!
I najlepiej mi sie karmi w koszulkach na ramiaczkach z primarka. Są rozciągliwe i tylko ściągam w dół jedna stronę pod cycek i juz. Będę sie wybierała po więcej ich bo szybko sie brudzą a to mały rzygnie, a to mleko sie poleje.
A wy co powiecie mamuśki?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Vix super że tesciowie zobacza malgo na zywo!!!
My dzis powiedzielismy rodzicom T ze za tydz przylatujemy to o malo co sie nie poplakali
Nie spodziewali sie
A moim i T dziadkom wogole nie mowimy no i mojemu tacie i beda mieli niespodzianke jak nas we 3 w drzwiach zobacza ciekawa jestem ich min
Vix ja mam nadzieje ze ubranka beda dobre bo jak nie to przed wyjazdem trzeba bedzie na zakupy jechac
Laski mamy mistrzostwo swiata!!!! Aaaaa jaka jestem happy nasi kochani siatkarze co to byl za mecz!!!!Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość
-
A ja majtek ale tych siatkowych zuzylam chba 3 prary. Dla mnie byly idealne po cc bo zwykle uwieraly rane.
My poki co zuzylismy w szpitalu sample pieluch z aldiego i teraz paczke nowa otworzylam i poki co sa ok.
Ale rozmiarowo mniejsze niz 1 z pampersa.
Ja mialam wkladki z canpol z pl i byly niezle, potem mialam z lansinoh tez nawet, terazmam z J&J i sa rewelacja
Z tomee tez mam ale nie uzywalam jeszcze. Jak wyprobuje to dam znac
Vix tez mam ta koszulke z primarka!!! Jest rewela tez musze jechac po wiecej i to roznych kolorow
Wogole musze pokupic cos rozpinanego
Jutro sadny dzien bo bede probowac przymierzac spodnie sprzed ciazy....ciekawe czy w ktorekolwiek sie zmieszcze...
-
nick nieaktualnyJa wczoraj koszulek w Gap na ramiączkach sobie nakupilam i są dłuższe fajnie brzusio opinają zapewne pójdę kupie więcej bo sa idealne tez do spodni i pod sweter na zimę ja termin mam porodu na 6 kwietnia imtak sobie myśle czy czasem wcześniej nie urodzę w marcu ale by niespodzianka była bo ja tez w marcu się urodziłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 23:32
Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytyger wrote:A wczoraj wieczorem rozkminilismy dlaczego moj chlopczyk zasypia w sekundzie u mamusi w lozku a w swoim lozeczku sie nie moze zadomowic. Otoz materac jest za twardy! Wlozylismy wiec zlozona na pol kolderke, zeby mial mieciutko i spal dzis rano w lozeczku 2,5 godzinki Tak ze mamusia spokojnie wziela sobie prysznic, zjadla sniadanko, podkreslila oko i takie tam
Moj maly wygodnis -
Czesc dziewczyny. My mielismy wczoraj gosci przez caly dzien. A na koniec dnia kurier przywiozl paczke z pl od mojej mamy i siostry. Dostalam od mojej najstarszej siostry taki list ze az sie poryczalam. Szkoda ze nie moze tu przyjechac Nie dalam rady juz wieczorem nic zrobic bo zasypialam na stojaco. Maly spedzil nocke w swoim lozeczku Jupiii!!! A rano za chiny ludowe nie mogly mu sie zamknac oczeta. tak sie rozgladal i takie slodkie dzwieki wydawal jak go calowalam i glaskalam ze az sie rozplywalam.
Krysti lubi tę wiadomość
-
A dzis u nas jest sadny dzien. Po 2 tygodniach z nami tatus wrocil do swoich obowiazkow i zostalismy sami. musze sama sie zorganizowac i odebrac chlopcow ze szkoly Gorzej jak moj aniolek w tym czasie bedzie glodny. Do tej pory jest ok. 2 prania zrobione i susza sie w suszarce. Ja wygladam jak czlowiek i nawet zupke gotuje.
Paula, przyszedl mi dzis twoj eliksir na produkcje mleka. wlasnie wypilam pierwszy i jestem bardzo zaskoczona smakiem Pychotka.
Vixen ja zuzylam wszystkie papierowe majciochy bo nie chcialam ich wyrzucac. Wkladki uzywam Lansinoh i super sie sprawdzaja.
Pieluchy z aldiego nie sa zle moim zdaniem. Na pewno wykorzystam te wszystkie kupony, ktore na nie mam.
Moj synek na poczatku tonal w ciuszkach 0-3 ale teraz juz calkiem przyzwoicie w nich wyglada.
Ja tez jestem fanka koszulej na ramiaczkach. Nawet w nich spie.