Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Vixen mam nadzieje ze madgonie z mlesiem bo nie chce za nic dawac mm choc lezy w szafce do czw przetrwam i zobacze jak nadrobie produkcje
Hahaha u nas to norma ze Tiago jest osikany mlekiem bo on podczas jedzenia wyczynia takie cwieczenia ze nie raz mu cycek wypadnie i mamy powodz dlatego ja po domu nie chodze pieknie ubrana haha
Ojj Vix mamy szczescie z mezami moj chwala Panu praktycznie wszystko sam robi i w nowym domku sam remont zrobi
I dobrze ze z Karolkiem nie tak zle. Moze mu po czasie to calkiem przejdzie
Vix u nas tez dupke odparzylo ale w pampersach wlasnie tych aldikowych uzywam dopiero od moze 3 dńi.
Ale co zauwazylam?? Jak skoncze ta paczke peluch musimy przejsc na 2 bo 1 juz malego cisna i sie odgniataja wogole te aldikowe sa mniejsze niz 1 pampersa.
W Pl dzis kazalam kupic pieluszki Dada z biedronki. Wszyscy z moich znajomch ich uzywali albo uzywaja i wychwalaja pod nebiosa a duuuzo tansze niz pampersy. Przekonamy sie czy faktycznie takie rewelacja nawet na bangli maja same dobre opinie jestem mega ciekawa
Tyger gratulje organizacji i poceszylas mnie ze nie tylko u nas takie zapotrzebowanie haha ahh te nasze chlopaki
Super ze rodzinka tak was zasypala prezentami my jak przylecimy do Pl to na Tiagusia czeka 1000 zl na wyprawke od pradziadkow (dziadkowT). Bylam bardzo zaskoczona jak namto powiedzieli bo w Pl to naprawde duzo pieniazkow...
W pracy T tez dostal dla melego sporo kaski wiec z tego napewno kupimy mu hustawko/ bujaczko/ krzeselko z fisher price po powrocie z Pl bo jest az do 18 kg wiec dlugo poslozy
Swoja droga Tyger czemu tw mama majac wnuka kupuje dziewcznkowe ciuszki??? Chciala wnuczke czy o co chodzi???
Krysti ja ostatnio tez jadlam ryz z jablkami i cynamonem!!!! Jejuuuu smaki dziecinstwa bo ostatnio jadlam to w przedszkolu
Malwinko zazdroszcze czucia tych wariacji w brzuszku troszke za tym tesknie
Krysti, Malwina89, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Pierwszy raz "cos" poczulam ok 16 tyg, 2 tyg nic... a od ok 18-19 tyg czulam praktycznie codziennie muśnięcie, laskotanie, leciutkie pukniecia. Z tygodnia na tydzień coraz mocniejsze .
Tyger to jeszcze o córeczkę trzeba sie postarać . Moze mama chciala by wnusie. Ja juz boje sie prezentow od prababć . Stanley musi cudnie wygladac w kwiatkach .Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 22:48
Krysti, tyger lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Haha widzialam je kiedys swietne.
Ciekawe jak moj pies (york) ktory jest w Polsce zareaguje na Tiago...
On jest mega zazdrosny ogolnie zawsze to on byl najwazniejszy. Spal z nami w lozku itp. A teraz trzeba go bedzie pilnowac
Aaa w Pt jedziemy na shopping do Primarka
Wogole to powiem wam ze robimy rodzince na pamiatke breloczki ze zdjeciem malego breloki juz przyszly teraz trzeba znalezc czas zeby fotki wydrukowacKrysti, tyger lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ojj tak. Mialam i kotke (kochana byla ) i psa. Zdecydowanie pies jest bardziej wierny
Kotka miala swoje drogi,swoje zycie i charaktek indywidualistki i damy. To ona decydowala kiedy ma zyczenie npdacsie poglaskac
A pies tak jak mowisz... Dasz mu milosc a on da ci jej sto. Razy wiecej
On jekst do tego stopniaprzywiazany ze po kazdym moim wyjezdzie nie je że 2 dni z tesknotyKrysti, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tyger czemu ciuszki na dziewczynkę wam kupują?! nie czaję!
Ale nie moge przestać się śmiać z tej z tym konikiem xD
Paula kurcze taka super niespodziankę zrobicie rodzince tym przyjazdem aż się cieszę za nich.
U nas była Health Visitor. Super jestem z niej zadowolona bo się zgadzamy we wszystkim a ona bedzie moją na stałe wiec to ważne. Bardzo miła i śmieszna. Odpowiedziała na wszystkie pytania i co najważniejsze powiedziała ze na Karolka reflux jest sposob! A ta poprzednia powiedziała ze trzeba przeczekać o tyle :< wiec dzisiaj ma do mnie oddzwonić lekarz i Karol ma dostać Ranitidine do wstrzykiwania w buźkę. Powiedziała ze powinno pomoc i z wymiotowaniem i zeby go nie bolało. Bo strasznie się meczy w nocy a ja nie moge spać bo tylko słucham czy nie wymiotuje i się nie udusi Mały marudzi bo mu się cofa non stop i tatuś tez nie moze przez to spać. Wiec mam nadzieje ze syropek pomoże i bede miała całkiem szczęśliwe dzieciątko.
Dostaliśmy tez zielone światło na smoczek przez Karola reflux on mi siedzi na cycku cały czas bo tak się uspokaja i go nie boli. Przeprowadziła ze mną wywiad i powiedziała ze wiem kiedy on nie je a tylko sobie ciumka i moge dawać mu wtedy smoka. Po 4 miesiącu będziemy się go pozbywać. Jeśli w ogole Karol bedzie chciał go ssać.
Ale mimo wymiotowania przybiera ładnie i dzisiaj wazy - 3880g. Przybrał 440g w 9 dni.
Brzuchatki dawajcie jakieś foty brzuszków! Wczoraj spojrzałam w lustro i miałam bluzę która ciagle nosiłam na koniec ciazy i mi zabrakło brzuszka! dotarło do mnie ze synuś juz nigdy nie bedzie ze mną cały czas tak jak wtedyLimerikowo lubi tę wiadomość
-
A u nas masakra dupka odparzona i od rana po pieknej nocy takie krzyki ze raz mi sie zaniosl plakalam razem z nim.
Dzis caly dzienlazakujemy bez pieluchy i dupke zasypuje pudrem. Teraz jest ciut lepiej.
Wogole maly ma rzadka kupke i przez to odparzenie (nie wina pieluch)...
Wiec teraz co bak makry idzie to mate i pielche tetrowa zmieniam. Roboty co nie miara ale grunt ze synciowi lepiej.
Ciezki dzien przed nami....
Az nie umiem sie cieszyc piatkowymi zakupami ani wyjazdem i tylko mysle jak mu pomoc
Wogole musielismy dzis wezwac policje... Nie wiem co na to sasiad ale okaze sie.
Przychodzi do niego pojebana (sorry ale nie da sie inaczej) baba i drze morde pod drzwiami po godzine nawet. To juz ktorys raz z kolei. Kopie po drzwiach. Tomasz wyszedl i ladnie poprosil zeby sie uspokoila bo mamy male dziecko. A ta nic sobie z tego nie robila to sorry.
Szkoda mi sasiada ale trudno. Mogl wyjsc i z nia pogadac albo zabrac ja z tad ale nie... Gadal z nia przez drzwi...
Ehh tyle stresow bo trzeba sie bylo przed policja tlumaczyc.
Oby sie jak najszybciej z tad wyprowadzic do wlasniego domku!!!
Vix gratulujemy wzrostu wagi Karolka pieknie przybiera. My smoczek uzylismy doslownie kilka razy ale maly go nie toleruje.
Oby mu ten syropek pomogl i zeby dziecie sie ńie meczylo. Daj znac jak dziala
U nas hv bedzie jutro na szczescie.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Wietrzenie pupki to najlepszy sposób, masz racje. Ja jutro Karolowi zrobię dzień wietrzenia żeby oparzenie całkiem zeszło. Nagrzeje w domu i jazda. Przyda sie to 50 pieluch tetrowych które nakupilam haha
Karolowi spodobał sie smoczek i moje sutki mogą odpocząć, bo jak nie je tylko sobie ssie to mnie podgryzuje skubaniec dziąsłami :< wiec jak tylko zaczął sie bawić skutkiem po jedzeniu to go zdjelam i wsadzilam smoka. A minę jaka zdziwioną zrobił
Oj Paula pomyśl sobie ze jutro może być dużo lepszy dzień nie ma sie co skupiać na tych gorszych przy dzieciaczkach bo tak szybko sie przy nich wszystko zmienia i ciesz sie z wyjazdu :-*
Karolek jest taki grzeczny dzisiaj ale dużo mu sie ulewa mam nadzieje ze jak dostaniemy jutro syropek to szybko pomozeLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Powiem ci ze przez to wietrzenie nie wiem czy nadarze prac haha. Wszystko lacznie z malym jest w kupie
Dzis bedzie porzadne mycie
Moj lobuz tez mnie czasem podgryzie ale to jak sie zapomni i mu cyc wypada
Dobrze ze mu smoka dajesz cale pokolenia sie na nim wychowaly i zyja
Juz mi troszke lepiej. Dziekuje za wsparcie Mycha :*Limerikowo lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, u mnie rodzinka wiec poswiecam im jak najwiecej czasu.
Dzisiaj mam skan po poludniu w szpitalu i wszyscy jedziemy zobaczyc jak tam dzidzia rosnie, mam nadzieje, ze zdrowo i ze takze poznamy plec .... juz nie moge sie doczekacPaula55, Krysti, tyger, Malwina89 lubią tę wiadomość
-
Carola cudownie!!!! Ciesz sie rodzinka kochana my nie uciekamy
Daj prosze tylko znac po scanie jak dzidziolek i jaka plec jak sie dowiecie. Ja trzymam bardzo mocno kciukaski za was i pozdrawiam
U nas nocka super!! Raz tylko byla syrena bo T obudzil malego na zmiane pieluszki bo sie bal zeby w kupce nie spal i byl taki krzyk ze szok ksiecia sie nie budzi
Biegunka zatrzymana chyba. Ale teraz w druga str bo kupki cala noc porzadnej nie zrobil. No ale obserwujemy sie dalej.
Tomus pojechal juz po paszport i nie moge soe doczekac az wroci
Humor mi wraca bo synek duzo lepiej sie czuje. Rano jak zabralam go na karmienie do lozka to potem lezelismy chyba z 40-50 min i gadalismy byl taki pogodny, potem znow cycus i spi
Moze uda mi sie jednak jutro na zakupy skoczyc
A u was kobietki jak leci?? Vix jak nocka i ulewanie? Lepiej jest??
Tyger cos malo cie tu z nami kochana. Pewnie ciezej ogarnac dwojke pociech co??
Asia soe cos nie odzywa...
A tak dzis synek zajal tatusiowi zaszczytne miejsce w lozku kolo mnie
Carola55, Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
No ja sie nie odzywam z braku czasu. Mam kiepskie nocki ostatnio, budze sie czesto, rano o 5 jak maz wychodzi do pracy to mecze sie zeby zasnac...Jak uda sie zasnac to spie prawie do 10. Wstaje, podczytam Was i zaraz do pracy musze leciec, a po pracy to mam sile tylko na kapiel, kolacje i dotarcie do lozka...
Oj Paula przykro sie czyta jak takie przeboje macie. Oby od dzis juz bylo lepiej i Tiagus sie tak nie meczyl. W poniedzialek macie wyjaz- zazdroszcze. Musisz nam koniecznie napisac jak Maly zniosl podroz, ale jestem pewna ze wszystko bedzie ok.
W ogole jak tak Was czytam jak placzecie z Waszymi Maluchami jak im cos dolega to mi tez jakos przykro sie robi. Kurcze chcialoby sie pomoc a nie ma jak. Aj ja tez pewnie z tych beczacych bede:)
No i jeszcze mialam Was zapytac bo mam ostatnio straszne bole plecow w okolicy lewej lopatki, momentami lzy wyciska...Miala ktoras cos podobnego? Kurde jak reka przeszla to rzucilo sie na plecy:( Wiecie czy moge jakiejs masci rozgrzewajacej uzyc? No a z dolegliwosci ciazowych to dopadl mnie jeszcze okropny swiad brzuszka, az wysypka drobna sie pojawila...Smaruje sie oliwka, balsamami i roznymi kremami na przemian ale srednio pomaga. Kurcze chyba cos sie zaczynam sypac na koncowce
Carola trzymam kciuki za usg. Pochwal sie wrazeniami:)Carola55, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Asiuchna swiad brzuszka i innych potem czesci ciala moze byc na cholestaze ciezarnych wiec wybierz sie do dr,
nie jest to grozne dla matki oprocz niemilego swedzenia ale moga byc zle konsekwencje dla baby
tez to mialam po 32tyg po prostu hormony wariuja na end i tez wysypka na brzuchupojawila sie, swedzenie bylo na wieczor i w nocy dokuczliwe
dostalam tab odczulajace i mialam badane hormony watrobowe
ja stosowalam pieluchy Dada i nie widzialam rewelacji, wg mnie takie jak biale pampers premium-zmoczy i od razu zmiana, walor moze to cena, ale w sumie na to samo wyjdzie cenowo jak green pampers kupi sie z ksiezycem, probowalam tez pieluchy z Rossmana i Tesco i tak samo "test" mi wyszedl
nam raz biegunka odparzyla troche pupe i sprawdzil sie ok Bepanthen