X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuchna wrote:
    No i jeszcze mialam Was zapytac bo mam ostatnio straszne bole plecow w okolicy lewej lopatki, momentami lzy wyciska...Miala ktoras cos podobnego? Kurde jak reka przeszla to rzucilo sie na plecy:( Wiecie czy moge jakiejs masci rozgrzewajacej uzyc?

ja analizowalam sklad masci/kremow, bo bol plecow dopadl mnie w 1trym juz, nie ma pojecia czy mnie przewialo w pracy stralam sie cieplo trzymac
    z lekow to Amol, deep heat odpada raczej
    smarowalam sie mascia konska i pomoglo
    moze pl Voltaren?-trzebaby spr sklad
    Zdrowka!!

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem :)

Krysti moje plamienie trwalo calkiem dlugo bo okolo 2 tygodnie. 2 cholerne tygodnie stresu, placzu itd.

Z tymi ubrankami na dziewczynke to zwykla glupota mojej mamy. do dzis sie kloci ze mna ze one moga byc tez dla chlopczyka. no nic tylko jej dac zakaz zakupow albo wyslac do okulisty i psychiatry od razu :P

Vixen, super, ze jest sposob na reflux Karolka. Oby to pomoglo. Ze smoczkiem to jest dobry myk. Ja sie strasznie przed tym bronie ale cos mi sie zdaje ze wymiekne, bo Stanley traktuje cyca jako usypiacza ;) Najlepiej jak udaje maly skubaniec ze je a tak naprawde to sie chce tylko do cyca poprzytulac i od czasu do czasu sobie liznie sutka i usmiecha :D

Paula, wietrzenie pupy to fajna sprawa. Ja jak zmieniam pieluszke to nowej nie zakladam od razu i zauwazylam, ze malemu fajnie sie lezy z golym dupskiem. musze tylko miec pieluszke tetrowa w pogotowiu bo Stanley lubi mi siekac po scianach ;)
    U nas jak byly luzne kupki i pupa czerwona to polozna odradzila puder i zalecila tylko bepanten. I przeszlo szybciutko. Uzywam teraz przy kazdej zmianie pieluszki.

Byla dzis u nas HV. moj 3-tygodniowy paczek wazy 4.22 kg :D Strasznie sie ciesze. Jest 750g do przodu od wagi wyjsciowej. Jeszcze zeby tylko ten paskudny katarek przeszedl i bedzie super.

Carola no to masz dzis wielki dzien. Szybciutko sie nam pochwal ktosiem z brzusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 13:32

Limerikowo lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo u mnie 90% znajomych dzieciatych uzywaja dada :) chwala niby :)
    Ja soe przekonam i sama ocenie i napisze :) moze mi tez nie podajda ale lepiej zeby byly ok bo mam duze pudlo 156 szt :P

Asiu Limerikowo ma racje. Lepiej to poloznej zglosic i niech ona to oceni bo tez slyszalam o tej cholestazie.

Tyger my tez sie tak "bawimy" przy zmianie pieluchy z gola dupka bo malemu si podoba swiecic jajkami hahaha :)
    Dzis duzo lepiej sie czuje. Ma taki apetyt jak przedtem i kupa tez juz bardziej tresciwa :)

U nas tez byla hv i pierwsze co weszla jak zobaczyla malego to text: Boze jaki on wielki.
    Od razu go na wage i moj byczek wazy juz 4180!!! Aaaa wazyl 2880 przy porodzie :) moj cyc go dobrze karmi :)
    Ze wzgl na nasz wyjazd w pon zadzwonila do przychodni i zrobila nam wizyte na dzis na 14.30 zeby go lekarz obejrzal przez ta biegunke i odparzona dupke. No i ona dalej uwaza ze maly jest zażolcony :/ oby nie.

Aaaa mamy paszport :) Tomasz przywiozl akurat jak ona byla i musialam sie pochwalic :) wogole to super babka :) szkoda ze juz do nas nie przyjdzie :(

Za to po wizycie u lekarza dzis mam do niej zadzwonic i zaraportowac co powiedzieli. No i po powrocie z pl mam sie umowic na wizyte patronazowa :)

Ale nam te chlopaki rosna co laski???

Limerikowo, Malwina89, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jak masz tak big zapas dady to warto zuzyc juz obojetnie czy 3 na godz bedzie sie zmienialo pieluszki
    moja nie lubi w mokrym lezec i tak dade i inne bella happy, tesco, rossman zmienialam b czesto-max 4 na godz przy upalach
    ja tez zuzywam np biale pampers premium bo byly w promocji, normalka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:59

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz nawet jak bym miala nie zuzyc to zadne pieniadze bo ta paka kosztowala 50 zl :)
    To nawet kolezance na prezent moge dac bo dopiero co urodzila hehe :) wiec sie nie zmarnuja. Ale moze akurat beda u nas ok :)
    Dzieciece dupki potrafia zaskakiwac i lubia rozne rzeczy ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, Ja tez bym uwazala z tymi kasciami czy kremami rozgrzewajacymi. Najlepiej poradz sie poloznej albo lekarza.
    Paula ale fajnie, ze macie paszport. Tiago bardzo ladnie przybral. A na zdjeciu wyglada na takie malenstwo w tym wielkim lozu :D ja tez jestem zadowolona z mojej HV. Zostanie z nami az Stanley pojdzie do szkoly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 15:03

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50zl za pake to jest super deal!
    mojej to akurat all pieluchy podchodza co trzymaja siuski z dala od jej pupy
    i mi w sumie tez :--))

Paula55 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez wszystko jedno jakie pieluchy wiec mozemy pojsc w kupowanie tanszych :D

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeto nasze boby tolerancyjne sa :) hehe

My niedawno wrocilsmy od lekarza bo hv nas wyslala zeby spr malego przed wyjazdem i wg lekarki wszystko ok :) mozemy leciec :) dupcia sie ladnie goi po wierzeniu. Musze tylko podejsc do apteki i odebrac kremik na recepte ktorego mamy uzywac 2 razy dziennie.
    Synek juz ok bo apetyt ma jak przedtem :)

Ojj taki klocek zniego ze rece odpadaja jak sie go nosi a mi kregoslup :)

Wogole to gp mnie zdziwila bo powiedziala ze przy zoltaczce moge przepajac malego woda :/ nie bede tego robic bo uwazam ze to nie potrzebne i moja hv tez tak piwiedziala jak teraz do niej dzwonilam...

Jeju tak si ciesze na ten wylot w pn!!!
    Lozeczko do Pl juz dotarlo do mamy domku i czeka :) je je je :)

Laski dawac foty waszych bobow :)

Krysti, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki potrzebuje porady :)
    Mianowicie szwagierka z mezem chca cos kupic dla synka... My ich malemu kupilismy hustawke elektryczna z fisher price ( cena ok 300 zl)
    I teraz ona meczy mnie co moga nam kupic a ja pohecia nie mam na ta chwile mamy wszystko chyba...
    Mamy mate, karuzele do lozwczka, nosidelko, kojec, hustawko/ lezaczko/krzeselko kupimy sami bo jest poprostu zbyt drogie na prezent dla kogos...a nie chce byle czego kupowac.
    Macie jakies fajne pomysly co moze sie nam ew przydac na pozniej??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze jakas fajna spacerowka?
    ok materac sie tez przyda new do lozeczka na potem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 18:33

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Jestem, jestem :)

Krysti moje plamienie trwalo calkiem dlugo bo okolo 2 tygodnie. 2 cholerne tygodnie stresu, placzu itd.

Z tymi ubrankami na dziewczynke to zwykla glupota mojej mamy. do dzis sie kloci ze mna ze one moga byc tez dla chlopczyka. no nic tylko jej dac zakaz zakupow albo wyslac do okulisty i psychiatry od razu :P

Vixen, super, ze jest sposob na reflux Karolka. Oby to pomoglo. Ze smoczkiem to jest dobry myk. Ja sie strasznie przed tym bronie ale cos mi sie zdaje ze wymiekne, bo Stanley traktuje cyca jako usypiacza ;) Najlepiej jak udaje maly skubaniec ze je a tak naprawde to sie chce tylko do cyca poprzytulac i od czasu do czasu sobie liznie sutka i usmiecha :D

Paula, wietrzenie pupy to fajna sprawa. Ja jak zmieniam pieluszke to nowej nie zakladam od razu i zauwazylam, ze malemu fajnie sie lezy z golym dupskiem. musze tylko miec pieluszke tetrowa w pogotowiu bo Stanley lubi mi siekac po scianach ;)
    U nas jak byly luzne kupki i pupa czerwona to polozna odradzila puder i zalecila tylko bepanten. I przeszlo szybciutko. Uzywam teraz przy kazdej zmianie pieluszki.

Byla dzis u nas HV. moj 3-tygodniowy paczek wazy 4.22 kg :D Strasznie sie ciesze. Jest 750g do przodu od wagi wyjsciowej. Jeszcze zeby tylko ten paskudny katarek przeszedl i bedzie super.

Carola no to masz dzis wielki dzien. Szybciutko sie nam pochwal ktosiem z brzusia :)
    Ja to samo placz nie moge się powstrzymac ,wczoraj pojechalam do szpitala pierw zadzwonilam i powiedzialam ze trzy dni nie lecialo nagle znów leci brąz ?kazali mi przyjechac i zbadali szyjka zamknieta ,powiedzieli ze duzo kobiet ma ten problem co ja tyle ze one mają krew a ja brązowe i ze to stara krew schodzi wyczysci się i bedzie dobrze .Ale kazali przyjezdzac caly czas kontrolowac mowią bym sie nie martwila niczym wyniki wszystko super mam usg zrobione i nie widac zeby dzidzi cos grozili i spokojna jestem :) tyger wiem co przezywalas ja to samo mam <3 moj juz mowi ze histeryzuje a ja przeciez tylko chcem dobrze dla naszej dzidzi smial się i powiedzial masz racje zawiózl mnie do szpitalka wczoraj o 21;) ale te lekarki pielegniarki są tu cudowne :)Szkotka się mnie zapytala skąd jestem bo mam Irlandzki akcent:)) a ja mowie ze 8 lat w irlandi mieszkalam a ona mowi to z tąd ten akcent irlandzki duzo osób juz mi zwrucilo uwage nawet pytali czy ja z irlandi jestem jej :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kobietki potrzebuje porady :)
    Mianowicie szwagierka z mezem chca cos kupic dla synka... My ich malemu kupilismy hustawke elektryczna z fisher price ( cena ok 300 zl)
    I teraz ona meczy mnie co moga nam kupic a ja pohecia nie mam na ta chwile mamy wszystko chyba...
    Mamy mate, karuzele do lozwczka, nosidelko, kojec, hustawko/ lezaczko/krzeselko kupimy sami bo jest poprostu zbyt drogie na prezent dla kogos...a nie chce byle czego kupowac.
    Macie jakies fajne pomysly co moze sie nam ew przydac na pozniej??
    Niech ci kupią nianie :) albo fakną karuzele z melodyjką i pajacykami taką przyczepianą do łozeczka ,no nie wiem ;) co jeszcze ppdgrzewacz do mleka :)ah jej tyle tego jest ze sama się pogubilam i pomyslalam co ja kupie naszemu malenstwu :)albo fajny szpiworek na zime z cicodrillo:Dkiedyś handlowalam tą dziecięcą marką:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 18:47

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie bedzie wyjatku ........ bedzie kolejny CHLOPAK w naszym gronie!!
    Ale sie dzisiaj ucieszylismy z mezemy, byl ze mna na skanie. Wszystko jest w porzadku wg badan ze skanu i inne nie sa potrzebne. Bardzo sie dzis cieszymy i usmiech normalnie nie schodzi z mojej buzi, bedziemy mieli synka!!!!!!
    Moja mama z siostra tez sa szczesliwe i juz w drodze powrtonej kupilimsy pierwsze ciuszki dla chlopczyka. Teraz pozostanie wybor imienia :) abym mogla go juz jakos nazwac.

Limerikowo, Krysti, Malwina89, tyger lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, fajnie ze juz niedlugo do Pl lecicie, jak ten czas leci, dobrze ze juz dzisiaj lepiej z kupkami i brzuszkiem.

Krysti, dobrze ze pojechalas do szpitala sprawdzic co sie dzieje, i ze utwierdzili cie ze wszystko jest dobrze. Trzymam kciuki i na pewno tak juz zostanie :)

Krysti, tyger lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti jejuu nie dziwie sie ze tak sie martwilas!!! Grunt ze jest wszystko ok kochana!!! I najwazniejsze ze sie dobrze wami zaopiekowali!!!

Kurde karuzele mamy, podgrzewacz mamy, spiworek w Szkocji chyba az tak sie nie przyda a w
    Pl sama nie wiem...
    Limerikowo spacerowke wlasńie bedziemy checieli do pl i moze to nie glupi pomysl :)

Carola ale jaja!!! Same chlopy u nas na watku ;) gratuluje!!!!

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Krysti jejuu nie dziwie sie ze tak sie martwilas!!! Grunt ze jest wszystko ok kochana!!! I najwazniejsze ze sie dobrze wami zaopiekowali!!!

Kurde karuzele mamy, podgrzewacz mamy, spiworek w Szkocji chyba az tak sie nie przyda a w
    Pl sama nie wiem...
    Limerikowo spacerowke wlasńie bedziemy checieli do pl i moze to nie glupi pomysl :)

Carola ale jaja!!! Same chlopy u nas na watku ;) gratuluje!!!!
    Opieka rewelacja !jak przyjechalam odrazu siusiu kazali zrobic do takiej smoesznej tekturki i zostawic w toalecie a pielęgniarka zabierze,weszlam do treatment room a tam wszystko juz przygotowane poslane elegancko naprawde :) no i poród w wodzie bede miec bo pani doktor mówi ze mają basenik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Paula, fajnie ze juz niedlugo do Pl lecicie, jak ten czas leci, dobrze ze juz dzisiaj lepiej z kupkami i brzuszkiem.

Krysti, dobrze ze pojechalas do szpitala sprawdzic co sie dzieje, i ze utwierdzili cie ze wszystko jest dobrze. Trzymam kciuki i na pewno tak juz zostanie :)
    Racja lepiej sprawdzac :) na przyszly tydzien w czwartek juz scan będą dzidzie mierzyć bo ostatnio scan mi robili i za male dzieciątko nie dalo rady zmierzyć;) Gratulacje Synuśia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 21:03

• Vixen Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę Karol najlżejszy teraz jest :D a ja wlasnie marudziłam mężowi ze mnie plecy bolą juz :P haha
    Tiago tak pięknie przybrał! Zuch chłopak! <3

Carola z całego serca gratuluje! Kolejny chłopaczek <3 ale nam się paczka tu robi fajna :D
    A macie jakieś pomysły co do imion? :)

Krysti dobrze ze się Toba tak ładnie zaopiekowali. Przynajmniej lżej na sercu :) i ze nic się złego nie dzieje. Babeczka ode mnie z pracy krwawiła cała ciąże i nie było powodu.

Asiuchna ja bym się skonsultowała z lekarzem albo polozna. Voltaren gel ma chyba w sobie ibuprofen a w tabletkach nie mozna wiec nie wiem :/ biedna Ty :( zawsze cos

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    O to widzę Karol najlżejszy teraz jest :D a ja wlasnie marudziłam mężowi ze mnie plecy bolą juz :P haha
    Tiago tak pięknie przybrał! Zuch chłopak! <3

Carola z całego serca gratuluje! Kolejny chłopaczek <3 ale nam się paczka tu robi fajna :D
    A macie jakieś pomysły co do imion? :)

Krysti dobrze ze się Toba tak ładnie zaopiekowali. Przynajmniej lżej na sercu :) i ze nic się złego nie dzieje. Babeczka ode mnie z pracy krwawiła cała ciąże i nie było powodu.

Asiuchna ja bym się skonsultowała z lekarzem albo polozna. Voltaren gel ma chyba w sobie ibuprofen a w tabletkach nie mozna wiec nie wiem :/ biedna Ty :( zawsze cos
    No to niezle tez miala ? Ah jej

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ