X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim!
    Carola gratuluję udanego scanu :) i ze synek bedzie...super! Kolejny chlopak na naszym wątku :). Jakąś drużynę piłkarską skompletujemy niedlugo :D.

My wczoraj na zakupach szalelismy i odebralismy paczki MUM-TU-BE PACK i 3 z EMMA'S DIARY, powiem wam ze super, zadowolona jestem z zawartości.

Troszke chodziliśmy i czulam klucie brzuszka ale nie takie mocne cos jak kolka. I z dwa moze trzy razy brzuch mi twardnial, tak jak by sie maly wypychal :). Zastanawiam sie czy mogły to byc te skurcze przepowiadajace? Nie bolalo, lekko kuło. Dzis jest ok nic nie kuje i nie twardnieje.

A jak u was mamuśki wyglądały skurcze Braxtona H? Jakie miałyście odczucia?

Zaczęłam sie troszke niepokoić. Mam nadzieje ze Danielek posiedzi w brzuszku jeszcze chociaz 9 tyg :).

Limerikowo lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina ja tez miałam takie kłucie - trwało sekundę czy dwie ale było na tyle bolesne ze musiałam się zatrzymać. Rozmawiałam wtedy z polozna i powiedziała ze to dlatego ze wszystko w srodku się rozchodzi. Mi się to zdarzyło kilka razy w ciagu moze dwoch tygodni i wiecej nie :) a braxtony i mnie były całkiem bezbolesne tylko twardnial brzuch i tym się różniły od przepowiadających bo te czułam i nie znikały po zmienieniu pozycji ;)

Limerikowo, Malwina89 lubią tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki vixen, na szczęście tak mocno az nie kuło. Dobrze wiedziec ze to nic poważnego. Zobaczymy jak bedzie u mnie z Braxtonami, cos czuje ze zacznie sie u mnie dziać. Całą ciaze cisza spokój a teraz jakies klucia, twardnienie brzucha ;) zobaczymy co dalej.

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ze spaniem ok od 5tyg uczylismy egipskich ciemnosci i spala stopniowo po 4,5,6h a teraz i po 11h ciurkiem :--))
    jej godz jest po 10pm do 8/9 lub 10am zalezy jak jej w brzuszku piszczy na poranny glod, bo slychac pi pi lub jak pamperek mokry gryzie w pupe
    za to w dzien potrafi wojowac po short napach tylko max 20min lub na spacerze spi 1h tak dlugo jak kółka sie obracaja a po 4pm uspie na 2h max

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 20:16

Paula55, tyger, Krysti lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo :)
    Malwinko u mnie skurcze b-h to tez bylo takie twardnienie i zaczelo sie jakos w 16 tyg ale nie bylo to jakos bolesne.
    Noo same chlopy u nas hehe :) nie da sie ukryc ze przydala by sie dziewczynka ;)

Vix ja jakos mam troszke opory zeby az tak publicznie karmic :) choc nie powiem bo jak juz nie miala bym gdzie to i w sklepie bym karmila. Ale szukam ciut postronnych miejsc :)
    Tiagus niedlugo konczy mies wiec na wyjscia bede odciagac mleko do butli bo odruch ssania bedzie juz na tyle ustabilizowany ze butla go nie powinna zaburzyc :) zreszta szwagierka od ur jej syna tak robila a maly ma pol roku i dalej ciagnie i butle i cyca :)

U nas nocka elegansio :) synek byl karmiony dwa razy co 3 h wiec sie wyspalam super :)
    Rano tez pojadl i ruszylismy o 10 w droge :)

ńiedawno wrocilismy do domku z wycieczki z Edynburga. Nie bylo nas calutki dzien. Jestm w ciezkim szoku jak moje dziecko lubi wycieczki bylismy prawie caly czas na dworze.
    Zwiedzalismy, spacerowalismy. Super dzien. Maly obudzil sie tylko na papu i zmiane pieluszki
    Bylismy tez w restauracji i jadlam najlepsza w moim zyciu salatke cezar
    Wogole kocham ten kraj za otwartosc i przyjazne nastawienie jakie tu panuje . mialam obawy ze wchodzac do dosc ekskluzywnej restauracji z noworodkiem ktos bedzie mial obiekcje. Tym bardziej ze musielismy przez cala sale z wozkiem przejechac (a mielismy gondole).Sam menager nam torowal droge a zanim dostalsmy stolik pol knajpy zachwycalo sie malym hehe.
    Potem odwizlismy mame na lotnisko.
    Z jednej str sie ciesze ze spowrotem jestesmy tylko we 3 i mamy nasza praywatnosc a z drugiej wiem ze pomoc mamy ostatnio byla niezastapiona :) dobrze ze bedziemy sie widziec juz za 2 dni haha :)

Wlasnie dzwonil dziadek T na skypie...ma troche klopotow ze zdrowiem i boimy sie ze moga wziac go do szpitala :( oby sie to niestalo i obysmy sie w nas weekend zobaczyli w pelnym skladzie bo jedziemy do nich i my i brat Tomka z zona i synkiem :) ale beda miec niespodzianke ;)

tyger, Limerikowo, Malwina89 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo zazdroszcze ze dziecie twoje tyle spi hahsha. Moze tez sie kiedys doczekam ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie z cyklu:
    "Jaki ojciec taki syn" :)
    etoj7vwp3dsb_t.jpg

Limerikowo, Krysti, Malwina89, tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viva Espagna!
    najmniejszy kibic swiata :--))))))))))))))))
    a ja widzialam z mama ich stadion w Barcelonie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:25

Paula55, Krysti lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Zdjecie z cyklu:
    "Jaki ojciec taki syn" :)
    etoj7vwp3dsb_t.jpg
    Fan Barcy :) ja tez tylko Barcelona :))fajne zdjecie slodziutkie:)mam znajomych w Brimingam co tez kolezanki mąz zwariował na punkcie dziecka i tez ubiera w Barce:))haha ja w Grudniu Do Polandi a potem Barcelona autem jedziemy do Polski i z Polski do Barcelony na Dwa tyg do Kataloni:)))takze kupie gadzetów fan Barcelona:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 22:56

Paula55, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo tez bylam na Camp Nou :) mega przezycie ;) tym bardziej ze wtedy Ronaldihno krecil reklame dla Nike :)
    Wogole bylam 2 tyg w Hiszpani i marze o tym zeby tam kiedys wrocic.

Krysti mega zazdroszcże wyjazdu!!! My napewno kiedys jeszcże pojedziemy do Hiszpanii ;)

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam Barcelone i Valencie zaliczona na full, wycieczka wlasna z mama, auto wypozyczone, przewodniki w dlon i do lekturki obie by cos wiecej wiedziec o Gaudim m.in.
    marzy mi sie Saragossa, Sevilla z piekna katedra,ale to juz kiedys z baby
    na nast rok maj/czerwiec tak wstepnie planujemy Chorwacje, ale tym razem tylko hotel i woda, czysty relaks

Krysti, Paula55 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tu widać jak Tiaguś urósł! Juz taki kochany chłopaczek <3

Ja przez 3tyg byłam z małym praktycznie cały czas sama a teraz przyjechali teście... Nie wiem czy dam radę dzielić się synkiem! Ja juz po godzinie jak on śpi to tęsknie do niego i muszę podejść i dać buziaka :D

Teść a się wzruszył jak zobaczył małego jak przyjechali :D i podziękował mi za takiego pięknego wnuka <3 oooooj :D
    Przywieźli kupę prezentów i zrobie wam jutro zdjecie dwoch fajnych rzeczy które wydają mi się bardzo ciekawe i moze którejś się spodobają ;)

Paula a jak Tiago się zachowywał w restauracji? :)
    I jak tam jego brzuszek?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowi Chorwacje polecam z calego serca :) split jest piekny!!
    Tam tez jechala bym jeszcze raz z rodzinka :)
    A w Hiszpanii bylam na Costa Brava :) mmmm. W maju bylo 40 st :P nie chce wiedziec ile jest np w czerwcu ;)

Vix ojj urosl mega :) widze to po wozku tez ;)
    Dawaj foty!! Jestesmy rzadne zdjec hehe :)

Vix maly w restauracji spal :) kelnerzy tylko podchodzili na niego popatrzec. :) obudzil sie na zmiane oieluszki, dalam troche cyca i poszedl spac dalej :)
    Najlepsże jest to ze jak jestesmy pozadonem problemy brzuszkowe znikaja :P nic go wtedy nie boli :)

Wogl Limerikowo thx za pomysl z prezentem dla nas :) faktycznie wybralismy spacerowke ktora bedzieny w Pl urzywac :)
    Az ciekawa jej jestem jak przyjdzie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaka spacerowke zescie wybrali? bo jestem ciekawa :--)), jakiej firmy?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz jako ze to ma byc prezent to nie moglam zaszalec :P
    Ale z drugiej str po co mi w Pl wypasiona jak tam bede 3 razy w roku w tym raz w zimie :) taka o niebieska:

http://allegro.pl/lekki-wozek-spacerowy-milo-typu-parasolka-folia-i4614940990.html

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b fajny wybor easy go, funkcjonalna plus z budka :--))

Paula55 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo tociesze sie bo nie znalam tej firmy :P nakilka razy moze bedzie ;)

A my juz w domku posprzatalismy, rosolek sie gotuje, ja koncze makijaz i potem odwiedzaja nas znajomi zobaczyc malego :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje male szczescie zabiera mi caly moj czas. Dzis prysznic wzielam dopiero godzine temu :P
    Paula jajna ta spacerowka.
    Malwinko, mi tez brzuch twardnial, ale do dzis nie wiem co to bylo. Czulam jakby maly sie rozpychal. klucie tez mialam czasami.
    sprobuje wrzucic jakas fotke aktualna malego jak tylko wrzuce zdjecia z aparatu do kompa. Nie wiem kiedy sie zbiore bo za chwile znowu goscie przyjda.
    Bylismy wczoraj na fotograficznej sesji rodzinnej, bo dostalismy ja w prezencie od znajomych. fotki beda za tydzien :)
    Dzis dzwonila moja mlodsza siostra. Powiedziala, ze chce przyleciec i zabrac Victorka do pl na pazdziernikowe wolne. Super by sie zlozylo. Nie musialabym sie martwic tak jak by zabral go jego tata. Mam nadzieje ze to wypali bo on juz sie bardzo nastawil na urlop w pl.

Malwina89, Krysti lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi sie wydaje ze mam tyle czasu ze pol dnia siedze na necie :P
    Oczywiscie Tyger czekamy na fotki!! Super prezencik wam zrobili :)
    Super ze siostra chce sieVictorkiem zaopiekowac. Bedzieszspokojniejsza :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super spacerówka:)

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ