Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
popatrzylam w jej diary (urodzona 6 czerwca) i np 23 czerwiec to juz 5h snu a 28go 6h snu ciagiem mielismy wiec nawet szybciej ok spala,ale to jeszcze bylo tak ze jedna noc ok spala a kolejna wojowanie
6lipca mam wpis ze b dobra noc 6h snu :--))
od 8 sierpnia np zaczela spac po 7.5h ciagiem
pamietam ze po 5tyg spala juz w miare regularnie po pare h w ciagu nocy i ta liczna h zwiekszala sie stopniowo
mysle ze to zalezy od dziecka jak sie reguluje na sen plus czy karmione piersia czy butla, wiadomo na butli jest bardziej syte
moja kol swoja 6mczna corke dalej karmi co 2/3h w nocy piersia i caly dzien tez
na pewno bliskosc mamy, cisza, ciemnosc pomagaja zmruzyc oczka na senCarola55 lubi tę wiadomość
-
Limerikowo, wow to szczegolowy dziennik prowadzisz, dzieki za sprawdzenie. Dobrze wiedziec, ze sa sposoby i troche stanowczosci pomaga osaignac cel
Ja zamierzam karmic piersia no ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce.
Dziennik prowadze na razie taki przed ciaza i nie robie codzinnie wpisow ale moze potem tez bede kontynuowac, zreszta bede w domu (bez pracy) to i przy dzieciatku mam nadzieje znjade czas jak wyLimerikowo, tyger lubią tę wiadomość
-
Paula udanego i spokojnego urlopu :*.
Carolcia ja juz nie pamiętam vo było w poszczególnych paczkach . Ale uzbierało się tego troche. A tak łącznie to próbki z Johnsona i chusteczki nawilżające z Johnsons i dwie paczuszki chusteczek z pampersa, próbki do prania persil 2, ecover 1, fairy 3 i do płukania comfort 2szt. Próbki z mum&me baby bath, hand gel i bump stretch mark cream. Sudocrem, metanium everyday nappy rash. Palmer's stretch marks. Pampersy z pampersa new born 1 szt, active fit 1 szt, 4 pampersy z mamia new born. I na wszystko vouchery to 1£ off, 50p off . Zawsze cos ja jestem mega zadowolona, wszystkiego mozna popróbowaćLimerikowo, Paula55, Carola55 lubią tę wiadomość
-
Tak sobie sprawdzam liste zakupów dla maluszka i juz mi nie duzo zostalo . Nie wiem czy nie zapomnialam czegos. Brakuje nam tylko z takich podstawowych rzeczy termometr do wody i do ucha (chce kupić osobno). Prześcieradło do łóżeczka i kolderka z poduszką. No i wózek, łóżeczko i wszystko co do łóżeczka czyli materac i przewijak na łóżeczko .
Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość
-
Carola super ze czujesz juz mocniejsze i regularniejsze ruchy maluszka to wspaniale uczucie . Mi jak maly przywali to az podskakuje nie zeby bolało tylko z wrażenia bardziej ze tak mocno . A tak bardzo czekalam na jego ruchy. A o jakich imionach myślicie, które królują?
Limerikowo, tyger, Carola55 lubią tę wiadomość
-
w tym roku sa modne Franki, Antki, Julie
od kilku lat jest powrot np w Pl do polskich tradycyjnych imion
sa stronki z popularnoscia danego imienia w konkretnym roku
mysle ze imie nie powinno byc stygma w przyszlosci dla dziecka, nei musi jakos strasznie go lubic ale by sie nie wstydzilo i potem zmnieniac nei musialo bo mess w papierach
ja za swoim Justyna tak srednio przepadam do tej pory (nadane przez chrzestnego) ale nie, nie znosze, maz i tescie wolaja Justynka, babcia wolala Justysia, Justyśka i jest ok, w job Justine/Justina wiec trawie ok ha ha, goscie w hotelu myla na Christina a i tak wiadomo o kogo chodzi :--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 00:27
-
Carola, ja dziennik prowadze od klopotow z jedzeniem malej w szpitalu i wtedy zaczelam notowac na kartkach ile i o ktorej jadla, to dalo mi pewnien obraz sytuacji
zreszta ten pomysl wzielam od mej swiadkowej, ale jak zobaczylam ich zapiski to zbaranialam doslownie, bo ich corcia urodzona w marcu caly czas na cycu wiec tam dobry kronikarz byl, teraz odpuscili, wojowali tez z naczyniakami na polikach malej, mym skromnym zd za wczesnie i robili jakies testy malej na tolerancje sterydow wiec spisywali nastroje etc
ja spisuje pory karmienia i mililitraz, pamperki te wieksze i jakies gl eventy typu wyjscie do brata, shopping, patronaz nursy, szczepienie, walki czy raz czy 2x dziennie, temp lub nastroje gdy daje nam Karolka "popalic", kapiel co 2 dzien w wanience a w weekend w big wannie ze mna plywa
tak spisuje eventy by potem potencjalnie wiedziec odpukac skad zaraze zalapala, choc wiadomo ze all pare dni sie wykluwa
musze przyznac, ze swietnie sie dziennik sprawdzil jak byla infekcja gardla, 3 tyg po samolocie a zaczelo sie biegunka, lekarz pytal a ja wertowalam tylko str i mowilam kiedy co :--))))))))))))))))
ps moj dziennik to zwykly kartkowy kalendarz zeby nie bylo ze Bridget Jones he heCarola55 lubi tę wiadomość
-
My juz wybralismy imie dla synka. Bedzie Daniel neutralne i w uk i w pol wiec nie bedzie problemu. Najbardziej maz sie uparl na Danielka a ja podsuwalam inne propozycje. Ale mi tez sie Danielek podoba, juz nawet w rodzinie wszyscy wiedzą ze bedzie Daniel nia ma juz wyjscia . Ciekawa jestem jakie imiona u Caroli królują . Dobry pomysł z tym notowaniem. I to wszystko jaka kupka ile dziennie, co ile karmienie, dawanie rodzicom w kosc . Musze zakupic kalendarzyk to tez bede notowac, dzieki limerikowo .
Limerikowo, Carola55 lubią tę wiadomość
-
Jejuu w koncu was "mam" meldujemy sie z Pl nadrobilam w miare bo ciezko troche bo cho chwila ktos przychodzi, albo my jedziemy, albo karmie albo przebieram haha
Najpierw sie pochwale co u nas
Tak wiec: lot maly przespal calutki. Raz sie obudzil na papu i tyle. Dziecko grzeczniejsze ńiz w domu na lotnisku spal w foteliku na stelarzu wozka
W samolocie mielismy rewelacyjna rzecz ktora dostalismy dzien przed wylotem od znajomych (pochwale sie wam pozniej fotka) i synek spal jak w lozeczku
Wszyscy sie nim zachwycali i co chwila ktos podchodzil kazdy byl. Szoku ze maly juz leci
W Pl czekala na niego masa prezentow. Dostal bujaczektory dzis wyprobujemy bo jest u drugiej babci, kasiure, pudlo pieluch, zabawki, gryzaki dzis ma ciuszki jeszcze dostac
Niespodzianka dla pradziadkow udala sie mega!!! Byli w takim szoku ze lzy w oczach
Wogole lozeczko turystyczne ktore kuoilismy wypas!!!! Jest z zamontowanym przewijakiem, budka z zabawkami i ma miskitiere jestem mega zadowolona a maly pierwszy raz w nocy przespal w nim ciagiem 4 h!!
Teraz spi juz drugi raz w ciagu dnia bez lulania. Polskie powietrze mu slozy- bez kitu. Zaraz moze na spacerek pojdziemy .Malwina89, Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość
-
Tyger boski maluszek!!! Jest taki slodki i puzaty. Nic tylko wycalowac
Malwinko racja- Daniel to bardzo uniwersalne imie w wielu krajach dobry wybor
Ja dla swojego chcialam cos oryginalnego i innego bo sama bylam zalamana swoim imieniem
Bylo jednym z popularniejszych w moim roczniku i np w klasie liceum mialam 5 Paulin
Co do szczepien- my szczepimy. Cale lata sie szczepilo, tyle pokolen sie wychowalo zaszczepionych... Co innego jak niektorzy szczepia chore dzieci (dla mnie chore jest juz to ktore ma katar) to co sie dziwic ze sa powiklania...
Bede do was zagladac ale pewnoe rzadziej bo co chwila gdzies jezdzimy albo ktos przychodziMalwina89, Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJuz zrobiony porządek:) na szczęście obyło się bez znieczulenia. Aż lżej naprawdę,w nocy nie spałam jestem taka zmarnowana ze mieszkanie posprzatalam a moj zadzwonił bym nic nie gotowała bo do włoskiej restauracji idziemy ,.Takze tyle dobrze w nocy zęby elektryczną szorowalam z 10 razy i zimny żel z lodówy przylozylam do buzi trochę bol usnierzylo .
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula no to super, ze tak maly dobrze podroz zniosl. To spanie to tez pewnie po czesci dlatego Prezenty fajowe.
Krysti dobrze ze kryzys zebowy zazegnany
Limerkowo nic tylko pozazdroscic takiego spania malej. My jestesmy na cycu wiec pewnie dluzej to potrwa. Ale czakam na to z niecierpliwoscia
U nas byl dzis bol brzuszka. Maly sie meczyl bo nie bylo kupki. Cale szczescie przyszla mi herbatka Hipp koperkowa po pierwszym tygodniu. Dalam troszke malemu i po 5 minutach poszlo. Taka ulga az widac bylo na jego buzce.Krysti, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Maliwinka, to fajne imie wybralas. Ja tez w duzym stopniu patrze na imiona miedzynarodowe, tym bardziej, ze za jakis czas mozemy wracac do Pl. Daniel to akurat imie mojego taty, i mamy jeszcze dwoch innych w rodzine, ale mysle nad paroma jak Robert, Oliver, Edgar lub Eryk. Jeszcze troche czasu jest i mam nadzieje, ze ktores przylgnie do mojego syneczka albo cos jeszcze wymyslimy.
Malwina89, Krysti lubią tę wiadomość
-
Oj Krysti współczuję ci, nie znosze bolu zęba. Według mnie to najgorszy bol jaki przeżyłam do tej pory. Ja tez wszystko leczyłam na bieżąco, a z miesiac temu odezwal sie ząb leczony kanalowo, jakis wrażliwy sie zrobil ale do wytrzymania i po jednym dniu przeszło na szczęście. Kilka znajomych plus siostra uważają ze gorszy jest ból zęba od bólu porodowego jeżeli tak jest to mnie pocieszyly. Ake jak jest w rzeczywistości to sie niedługo same przekonamy.
Carola twoje imiona taz sa piekne . Jakie kolwiek wybierzecie bedzie piekne .Carola55, Krysti lubią tę wiadomość