Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Krysti wrote:A plec prywatnie idę w 16 tyg ,tu nawet nie wolno pytać się o plec ?bo jeszcze mogą oskarżyć .Jej
z plcia widze ze wesolo jak w Indiach znaczy nie powiedza, w Indiach pozbywaja sie dziewczynek a potem synowie żon musza szukac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:05
Krysti, Malwina89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krysti, gratuluje, ze wszystko jest dobrze. Z plcia to roznie bywa, ja tez nie wiedzialam czy moge sie zapytac w szpitalu, ale sie zapytalam i babka nie robila zadnych problemow, wrecz przeciwnie wyraznie nam pokazala wszystko.
Paula, ale fajnie ze wizyta w Pl tak wam dobrze przebiega i ze wszyscy ciesza sie Tiagusiem, tyle prezentow dostaliscie to musi byc prawdziwe swieto dla rodziny.Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość
-
Dziwne wlamie ze nie mowia plci u nas oczywiscie pani powiedziala ze nie na 100% ale powiedziala ze chlopiec bo widac jajeczka
Krysti grunt ze wszystko ok cudowne przezycie, co?
My tez potwierdzalismy w Pl plec na 4D mamy tez filmik, duuuzo zdjec i tak dokladnie synka zbadali
Carola ojj naprawde mu tu dobrze!!! Dzis jak tylko wstal to bawil sie, gadal (wydaje juz naprawde slodkie dziwieki i te gugania swoje) w bujaczku lezal pieknie.
Zostal z babcia na ponad 2 h jestem w szoku jak mi dziecko dorosleje
Niedawńo wrocilismy od znajomych bo tydz temu urodzilo im sie dzieciatko jej juz czlowiek zapomina ze nasze tez bylo take malusie haha,
Kurde zaraz trzeba Tiagusia kapac a ten spi jak zabity musialam odcisgnac mleko bo cycki by mi wybuchly jak sie ciesze ze mam laktator elektryczny
Wogole drugi raz odciagam dzis (pierwszy raz jak jechalismy na zakupy) i w szoku jestem ile mam mleczka dwa razy po 110 ml poszlo i w cycach jest jeszvze tyle ze jak sie maly obudzi to poje
Dobra sprawa bo czlowiek nie jest tym cyckiem uwiazany.
Zalozylam sobie ze mies bedzie TYLKO cyc a teraz laktator w ruch a mama zaczyna ńowe zycie
Jutro jedziemy na caly weekend do dziadkow T bo dziadek sie bardzo kiepsko czuje a tak sie prawkukiem cieszy ze musi go zobaczyc jeszcze.
Bedzie cala rodzinka T bo jego rodzice maja tam dom. Beda jego bracia, siostra, bratanek (ma pol roczku), rodzice.. Uhh bedzie wesoloLimerikowo, Krysti, Carola55, Malwina89, tyger lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula az milo sie czyta takie rzeczy Dobra z ciebie mleczarnia Na mnie moje chlopaki mowia The Milk Person
Limerkowo lepiej zeby ten antybiotyk nie byl mi potrzebny. tylko mi nic nie wykracz
Krysti ciesze sie ze masz to juz za soba. czlowiek od razy lepiej sie czuje po dobrych wiesciach.
U nas kryzys zarzegnany Maly jest taki slodni ze mam ochote go tak mocno przytulic
Vixen sie nie odzywa.Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo tak więcej stresu jak to wszystko warte ,ale nie wiem czy w tym szpitalu będe chciala rodzić,coś on nie podpasowal .Myslę ze wybiore prywatną klinike .Ludzie sympatyczni wspaniali ale nie wiem ,mój też mówi ze krysia ty tu nie będziesz rodzić ja cię do prywatnej zawioze tez mu się ten szpital nie podoba .
-
nick nieaktualnyTyger zobaczysz jak zacznie gaworzyć to dopiero bedziesz miala ubaw moje siostry po dwójke dzieci mają i jak byly malutkie to zesmy się tak smiali bo co chwile malenstwa zaskakiwaly nas haha ja się tez napilnowalam tych dzieci i wiem ze to dyza radośc jest:) teraz juz wszystkie odchowane jedne do gomnazjum juz smigają drugie szkola podstawowa ,nie ma w rodzinie juz przedszkolaczków zazdroszcze moim siostrom ze juz luz mają ja dopiero zaczne zabawe z pieluchami ubrankami butelkami
tyger lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krysti zebys wiedziala, nie moge sie doczekac jak maly zacznie bardziej kontaktowac. Choc juz teraz jest przesmieszny.
Moj chlopczyk konczy dzis pierwszy miesiac zycia
Limerikowo, Krysti, Carola55, Malwina89 lubią tę wiadomość
-
Krysti wrote:A w 20 tyg to juz ostatni moj scan i co będą sprawdzać .Narządy czy co
patrzy tzw krzyz serca czyli komory, narzady: watroba, pecherz moczowy kiszki, zoladek
warto tez spr dl kanalu szyjki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 16:38
Krysti lubi tę wiadomość
-
moj post ze scanu polowkowego
Wysłany: 2 lutego, 20:31
Cytuj | Edytuj | Zgłoś
ja jak byla w Pl to byl 22 tydz, p dr w Poz poweidziala ze troche jej zd za wczes by ok ocenic twarzoczaszke i by gin w IRL mi zrobil dobre polowkowe, takie tez mialam w Medicusie w Cork
wypadl wtedy 23tydz i 2dzien wg okresu (Mala przerosla o 1 dzien)
opis po ang ale przetlumacze ;--))
1 plod polozony pionowo, glowka na dole
FHR czyli tetno 156
waga 584 gram
rozmiary BPD, HC, AC, FL, HL (mozna znalezc na googlach objasnienie skrotow i srednie rozmiary na dany tydz)
Anatomia plodu: glowa i mozg,zoladek, pecherz, kregoslup, serce, sciana brzucha-normalne
lozysko na przedniej scianie
konczyny gorne i dolne widoczne obie
ilosc plynu owodniowego normalna
struktura lozyska -normalna, torbiel 12mm w srodku
ogolna diagnoza:
dzisiejszy scan pokazal zywa, pojedyncza , wewnatrzmaciczna ciaze w 23tyg i 3 dniu
to ost zd chyba ucieszylo nas najbardziej! :--))
z exta wiadomosci to mniej wiecej udalo sie policzyc paluchy u 1 reki i zobaczyc 2 dluuugie stopki tez z paluchami, plus co b wazne podniebienie ok czyli brak rozczepu z gorna warga oraz brak innych deformacji twarzy
-
Tyger, ale piekna fotka Stanleya! Maluszek do schrupania. Fajnie masz, ze co chwile takie sesje zdjeciowe no i jaka pamiatka bedzie!
Ja mam rozne dane po skanie tutaj wpisane do swojej ksiazki 'macierzynskiej'. Pani sonograf na skanie tez sprawdzala rozne czescie ciala i glowke czy wszystko sie dobrze rozwija i bylo ok, mam tylko nadzieje, ze taki scan jest ok i mozna mu zaufac.Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytyger wrote:Krysti zebys wiedziala, nie moge sie doczekac jak maly zacznie bardziej kontaktowac. Choc juz teraz jest przesmieszny.
Moj chlopczyk konczy dzis pierwszy miesiac zycia
-
Krysti wrote:Ale super zdjęcie jej :)słodkie jest .Tak sobie myśle ze tu do grudnia mało zostało po grudniu pójdzie jak z procy ze wyląduje na porodówce w mgnieniu oka . rodzic się nie boję
jedyna odwazna widze! brawo ! :--))), bo kazda ma raczej stresa jak to bedzieKrysti lubi tę wiadomość
-
Carola55 wrote:Ja mam rozne dane po skanie tutaj wpisane do swojej ksiazki 'macierzynskiej'. Pani sonograf na skanie tez sprawdzala rozne czescie ciala i glowke czy wszystko sie dobrze rozwija i bylo ok, mam tylko nadzieje, ze taki scan jest ok i mozna mu zaufac.
bedzie dobrze, usg to takie "szkielko i oko" do srodkaCarola55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa to bede czekać az mi wody odejdą w domu mojej siostrze jak odeszły to na spokojnie zadzwoniła do męża pogadala i potem na pogotowie zadzwoniła i sobie czekała ale była spokojna bardzo ja tez taka jestem jak ma bolec to bédzie bolało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 12:42
Malwina89 lubi tę wiadomość
-
Ale u nas dzis spokoj ... jesien idzie i zimno i nic sie nie chce
zaczelam sie troche uczyc do swojego egzaminu za 2 miesiace a teraz siedziemy z mezem i znow patrzymy na wozki bo jest z czego wybierac. Moj A bardzo sie w to angazuje i prawie codziennie ostatnio jakies oglada to dobrze, pomoze wybierac jakis fajny w rozsadnej cenieKrysti, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio troche poczytlam o fazach porodu i kiedy do szpitala. Moze tez zdecyduje sie czekac az odejda wody plodowe. Tyger miala fajnie i w miare szybki porod, ale u mnie jako u pierworodki moze byc innaczej.
Limerikowo, a jak poszlo u ciebie? dosc szybko?Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa poczekam az mi wody odejdą bo nie mam zamiaru jeździć do szpitala i wracać tak najlepiej i nie bede się stresowac mamę sobie juz przed porodem ściągnę bym sama w domu nie przebywała :)przygotuje torbę z rzeczami juz wcześniej dla dzidzi i dla mnie i niech sobie czeka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2014, 20:49
Limerikowo lubi tę wiadomość