X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi takie male (ale duzo) rozstepy wyszly po porodzie jak brzuch sie zmniejszal :/ no ale trudno. Wogole musze soe pogodzic z tym ze po cc brzuch duuuzo dluzej sie wchlania :/
    Ale synus jest dla mnie wszystkim i dla niego byla bym w stanie przejsc wszystko jeszcze raz :)
    Malwinko masz racje, wazne ze zdrowko jest a z reszta damy rade :)

Mnie reka po szczepieniu chyba w nocy zaczela bolec o ile dobrze pamietam. Trzymalo ze 3 dni a potem juz ok /:)

Malwinko ja uwazam ze jak co jakis czas odciagnie sie mleczko to bedzie i latwiej i nic to miedzy dzieckiem a mama nie zmieni :)
    Poprostu ulatwia to zycie. No i dla mnie ok jest to ze laktator mam elektryczny. Idzie latwo, szybko i bezbolesnie. Choc szwagierka ma reczny i w kilka min odciaga nawet 150 ml. Ale ona juz tak sobie laktacje tym sciaganiem unormowala ze wszystko u niej dziala idealnie :)

Malwina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie zycie nigdy nie jest idealnie jakby sie chcialo :). Ja tez wiem ze dla syneczka dam rade znieść wszystko :).
    Ja mam reczny laktator mam nadzieje ze dam sobie z nim rade :).

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze dasz :)
    Ja najwiecej sciagalam w nocy wiec dla mnie elektryczny to ulatwienie i wygoda o 3 w nocy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina ja myślałam ze bede miała straszne rozstępy bo moja matka po dwójce dzieci ma mnóstwo, ale wyszło mi pod koniec tylko kilka. Smarowałam się 1-2 razy dziennie rożnymi kremami. Mi się wydaje ze porządne smarowanie moze pomoc ale nie musi. Bo tak jak pisze Paula jeśli skóra ma mało kolagenu to się nie rozciągnie i tyle.

My mielismy kiepska noc dzisiaj bo mały się budził co chwile. Przenieśliśmy się wczoraj do jego pokoju spać bo tam mamy blackout zasłony, myślałam ze moze ciemność mu pomoże ale niestety nie. Wiec dzisiaj spróbujemy spać w salonie na kanapie bo w dzien mu się dobrze tu śpi. Zobaczymy ;) H.V była dzisiaj rano i powiedziała ze to co robimy na reflux teraz to niestety wszystko co zrobic możemy. Trzeba to przetrwać.
    Wiec znowu mamy dzien lenia, a ja drzemię razem z synkiem.

Dzisiaj Karolek ważył 4550g i mierzy 57cm. Mały klusek moj.

Tak w ogole to my od 2 tygodni nosimy pampersy 2ujki bo 1 nam przesikiwal gdzies góra.

I od wczoraj Karol zaczął kontrolować temperaturę ciała bo się poci! :D kurcze każdego dnia cos nowego z tymi dzieciaczkami

• Vixen Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wkoncu bede gotowa odciągać to tez kupie elektryczny napewno :)
    Ale to
    Jeszcze pewnie kilka miesięcy, jak narazie nigdzie nie chce bez niego wychodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 15:49

• tyger Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chyba musze zaczac odciagac zeby moc gdzies wyjsc. Na razie odciagam resztki mleczka czasami jak maly zostawi w cycu.
    My mielismy dzis dla odmiany koszmarna noc a dzis mam dola :(

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ale macie fajny wyjazd do Pl i taki rodzinny!
    Vixen - tez sie ciesze, ze i Tobie sie udala wizyta rodzinki.
    U mnie jak mama byla to tez sie bardzo cieszyla na swojego wnuka i teraz caly czas jak z nia rozmawiam to widze, ze ona sie na to szykuje i jakies ciuszki chce przesylac.

Malwinka, to niedobrze z tymi rozstepami, mam nadzieje, ze jak bedziesz dalej smarowac to juz nic wiecej sie nie zrobi. Ja na razie smaruje raz dzienni, bo rano sie spiesze i przewaznie jest na to za zimno, ale chyba tez powinnam ;)

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Vix biedni jestescie... Ja dzis bylam w nocy tak spiaca i żmeczona tymi wyjazdami/ odwiedzinami ze po 2 karmieniu T wstal do malego a ja spalam :P
    Wytrwalosci kochana w tej nierownej walce z refluksem!! Noo i synek imponujaco przybiera. Ciekawe ile moj klusacz wazy. Ale jak go chwile ponosze to rece odpadaja :P napewno ma 4,5 kg o ile nie wiecej :P
    My na 2 jestesmy juz od czasu przed wyjazdem bo 1 ciasneee :)
    A i dwojki dzis mi sie jakies przymale wydaly :P

Tyger co sie dzieje Mycha?? Czemu masz dola?? :( wygadaj sie jak potrzebujesz!!

Carola wyjazd mega super ale meczacy. Odpoczne jak do siebie wrocimy :)

A moi chlopcy maja wychodne :) T zabral malego do brata na mecz :) a ja mam chwile dla siebie na farbowanie wloskow :) przy malym bym tego nie robila bo smrod...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger o co chodzi? Gadaj tu nam :-*
    A ta aplikacja to 'Wonder Weeks'

Ja to małego zostawię samego pewnie za kilka miesięcy dopiero tak czuje ale pierwsze moje wyjście bedzie do dentysty :D

Paula kiedy wracacie do domku? ;)

• Vixen Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje wciąż swoje rozstępy bo są wciąż czerwone i podobno jest szansa ze znikną jeszcze.
    Ale tak w ogole to jestem bardzo pozytywnie zaskoczona swoją po ciążową figurą. Waga jak przed ciążą, wchodzę nawet w jeansy swoje normalne, brzuch tez wcale nie sflaczały :D myślałam ze bedzie dużo gorzej. Za kilka tygodni chce zacząć jakieś ćwiczenia na brzuszek. Nigdy nie miałam wysportowanego ale moze się uda.

A w ogole to mam pytanie - jak wasze libido mamuśki? Bo mi się bardzo chce ale kurde boje się :/ nie wiem jak do tego tematu podejść.

• tyger Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Vixen, tylko teraz mi musisz powiedziec gdzie,co i jak bo ja to taka dupa jestem z technologia :P Gdzie sie takie rzeczy sciaga.

Oj dziewczyny tak jakos mi sie wyc chce. Te nieprzespane noce daja mi popalic. w dzien nie umiem spac ani nawet drzemac. Chlopaki w szkole, Kevina tez nie ma. Taka sie czuje zosstawiona sama sobie. kev tez obiecywal, ze bedzie wszystko przy malym robil a boi sie go przebierac czy nawet zmieniac pieluche, bo niby on taki delikatny a Kev ma duze i szorstkie rece itd. Noce tez mam dla siebie i malego bo Kev zostal oddelegowany do innego lozka. I nie mam nawet chwili odpoczynku nawet w dzien, bo Stanley nie nalezy do dzieci, ktore sobie grzecznie leza. I z tego wyczerpania mam malego dosc a z drugiej strony wyrzuty sumienia ze wogole tak mysle. nie mam tez tyle czasu dla Victorka ile bym chciala.
    Maly w nocy placze a ja robie co moge a on dalej placze. I ma tak glosny placz, ze brzeczy mi w uszach bo odkad zaszlam w ciaze to wszystko slysze tak wyraznie i glosno ze az mnie to czasami boli. Te nocki to jak fachowe tortury. nakarmie i poloze a jak zaczynam usypiac to on zaczyna plakac i tak w kolko. Brakuje jeszcze ostrego swiatla w moja twarz i wystarczyloby zeby mnie zlamac na dobre. Szkoda tylko ze nikt tego nie nagrywa. Bylby calkiem niezly film wojenny.
    Duzo bym dala zeby moja siostra tu przyjechala. mamy nie chce bo by mi tylko trula za uszami. Tak wogole to potrzebuje gdzies pojechac. Na jakas wycieczke. Oczywiscie dla tatusia to kolejny problem bo niby Stas za maly. Cholera no. Victora ojciec tez po raz kolejny dal dupy i victorek nie leci do pl. I oczywiscie ja musialam mu to powiedziec i go rozczarowac. nie moge sie doczekac kiedy victor dorosnie i bede mu mogla powiedziec ze jego ojciec to zwykly dupek.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nawet teraz na sama mysl o tym ze zbliza sie pora spania robi mi sie niedobrze. Wogole to mnie muli codziennie i mam migreny. Szlag mnie chyba trafi. Kiedy to sie poprawi?

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Dzieki Vixen, tylko teraz mi musisz powiedziec gdzie,co i jak bo ja to taka dupa jestem z technologia :P Gdzie sie takie rzeczy sciaga.

Oj dziewczyny tak jakos mi sie wyc chce. Te nieprzespane noce daja mi popalic. w dzien nie umiem spac ani nawet drzemac. Chlopaki w szkole, Kevina tez nie ma. Taka sie czuje zosstawiona sama sobie. kev tez obiecywal, ze bedzie wszystko przy malym robil a boi sie go przebierac czy nawet zmieniac pieluche, bo niby on taki delikatny a Kev ma duze i szorstkie rece itd. Noce tez mam dla siebie i malego bo Kev zostal oddelegowany do innego lozka. I nie mam nawet chwili odpoczynku nawet w dzien, bo Stanley nie nalezy do dzieci, ktore sobie grzecznie leza. I z tego wyczerpania mam malego dosc a z drugiej strony wyrzuty sumienia ze wogole tak mysle. nie mam tez tyle czasu dla Victorka ile bym chciala.
    Maly w nocy placze a ja robie co moge a on dalej placze. I ma tak glosny placz, ze brzeczy mi w uszach bo odkad zaszlam w ciaze to wszystko slysze tak wyraznie i glosno ze az mnie to czasami boli. Te nocki to jak fachowe tortury. nakarmie i poloze a jak zaczynam usypiac to on zaczyna plakac i tak w kolko. Brakuje jeszcze ostrego swiatla w moja twarz i wystarczyloby zeby mnie zlamac na dobre. Szkoda tylko ze nikt tego nie nagrywa. Bylby calkiem niezly film wojenny.
    Duzo bym dala zeby moja siostra tu przyjechala. mamy nie chce bo by mi tylko trula za uszami. Tak wogole to potrzebuje gdzies pojechac. Na jakas wycieczke. Oczywiscie dla tatusia to kolejny problem bo niby Stas za maly. Cholera no. Victora ojciec tez po raz kolejny dal dupy i victorek nie leci do pl. I oczywiscie ja musialam mu to powiedziec i go rozczarowac. nie moge sie doczekac kiedy victor dorosnie i bede mu mogla powiedziec ze jego ojciec to zwykly dupek.
    Oh jej to faktycznie masz ,nie łam się tyger wszystko będzie dobrze czasem jest zle czasem dobrze takie jest zycie i trzeba z glową do góry normalnie funkcjonować,nie myśl ze tylko ty tak masz zapewne wiele innych kobiet to samo przechodzi co ty z malym dzieckiem ,nie możesz się poddawać bądz silna bo zapewne taka jesteś,będzie dobrze nie martw się szkoda tylko ze nie masz nikogo do pomocy zawsze to razniej na poczatku ,sciągaj siostre niech ci pomoze tak jak mówisz .pozdrawiam cieplutko :*

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, strasznie mi przykro, ze nastal taki ciezki okres dla ciebie, ale to zrozumiale bo jestes najzwyczajniej w swiecie przemeczona.
    Ah szkoda, ze te dzieciaczki z jednej strony male skarby a drugiej az tak daja popalic. Ja jeszcze tego nie przezylam, ale wierze ze moze byc ciezko, teraz nie moge sie wyspac a pozniej, hm ..... Chyba musisz Kevinowi powiedziec jak jest, moze sprobowac odciagac mleko na wieczor, isc sie polozyc np o 21 do 2 lub 3 w nocy i niech Kev czuwa przy malym i go karmi twoim mlekiem, a ty mozesz Stanleya przejac potem, albo na odwrot z Kevinem, a bynajmniej pare godzin normalnie przespisz, chociaz co druga noc nowaet. Moze to by cos dalo ale na pewno latwo mi sie mowi i pewnie sama chcesz wciaz byc przy malym i osoboscie nad nim czuwac, no nie wiem, ale trzymam za ciebie kciuki, i moze te egipskie ciemnosci jak pisala Limerikowo pomoga tutaj zeby maly dluzej spal .... Trzymaj sie kochana i pamietaj, ze tak nie bedzie wiecznie trwalo i bedzie lepiej ....

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger jak mozesz melisę pić to się napij ona dobra na Migrene jest .

• Vixen Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger kochanie ja na Twoim miejscu wzięłabym Kev'a spowrotem do was do łóżka. Ja męża nie wypuściłam ani na jedna noc mimo ze jest mi go żal bo on przeciez do pracy chodzi ale nie dałabym rady bez niego. Wczoraj mielismy gorszą nocke aż dwa razy się popłakałam bo poprostu chciałam spać śle wystarczyło ze obudziłam Daniela zeby małego na chwile ode mnie przejął i go ululał i mi zrobiło się o niebo lepiej bo wiem że nie jestem w tym wszystkim sama.
    Wykorzystaj to ze masz wspaniałego faceta i nie daj się zbyć tym ze on się boi go przebierać. Najpierw róbcie to razem aż Kev bedzie czuł się pewnie i niech wstaje Stanley'a w nocy przebierać. Ja Daniela budzę na pierwszego pampersa prawie każdej nocy. To faceta tez jest potrzebne - ten czas z dzieckiem. Nawet jeśli nieprzyjemny, w srodku nocy - to jest 'bonding'.
    Pamiętaj że nie jesteś sama. Razem przez to przejdziecie.

A jak potrzebujesz wycieczki to zapraszam do nas do Aberdeen :D i to jest poważne zaproszenie! Stanley z Charliem sobie pomarudzą nocami, a my popłaczemy :) haha

...jaki biedny Victorek! ;(( serduszko pewnie mu troszkę pękło. Ale Ty mu to wynagrodziła za jakiś czas ;) jak się Stanley ogarnie troche to spędzisz z Victorkiem cały dzien tylko wy. Phi, kto tam by potrzebował takiego ojca! ;)

• Vixen Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger a jaki masz telefon? Żeby tą aplikacje sciągnąć ;)
    Tu jest tez stronka o tym - http://www.thewonderweeks.com/

• tyger Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wy kochane, dziekuje za wsparcie. Zeby to zycie bylo troszke latwiejsze. Meliske kupie jutro. Niestety w kwestiach nocek niewiele Kev moze a ja tez nie bede wymagac od niego wlasnie dlatego ze jest takim super facetem. On jest bylym zolnierzem sil specjalnych I cierpi na zespol stresu pourazowego. Wlasnie dlatego musi spac bo inaczej bedzie zle I moze wyladowac w szpitalu.. Wiedzielismy na co sie piszemy. Ja wiedzialam ze nocki to bedzie moja dzialka. Nie sadzilam jednak ze bedzie tak ciezko. No coz. Musze dac rade. Miejmy tylko nadzieje ze Stas zacznie przesypiac dluszej juz niedlugo.

Krysti, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Moje wy kochane, dziekuje za wsparcie. Zeby to zycie bylo troszke latwiejsze. Meliske kupie jutro. Niestety w kwestiach nocek niewiele Kev moze a ja tez nie bede wymagac od niego wlasnie dlatego ze jest takim super facetem. On jest bylym zolnierzem sil specjalnych I cierpi na zespol stresu pourazowego. Wlasnie dlatego musi spac bo inaczej bedzie zle I moze wyladowac w szpitalu.. Wiedzielismy na co sie piszemy. Ja wiedzialam ze nocki to bedzie moja dzialka. Nie sadzilam jednak ze bedzie tak ciezko. No coz. Musze dac rade. Miejmy tylko nadzieje ze Stas zacznie przesypiac dluszej juz niedlugo.
    Kochana dasz radę ,kup melisę sobie ona pomaga na migrene tez walczylam z migreną dawno temu i wiem co przechodzisz ,te pogody tu są okropne zapewne od tego migrena u ciebie ,Wlaśnie się dowiedziałam wczoraj ze moj kuzyn W Cangary W Kanadzie Został Lekarzem :) no to juz dwóch lekarzy mam w Kanadzie bo mamy siostra i moj kuzyn w matki slady poszedł :) cala rodzina lekarzy jak i w Polsce to i Zagranicą;) przerypane troszke mam bo jak do pl z dzieckiem pojadę to się bedą wypytywać jak się zakmuje dzieckiem i wogóle a wojek jest Ordynatorem szpitala W jeleniej Gorze jest cholurgiem dziecięcym i zapewne bedzie sprawdzal malenstwo :) ah jejj mnie tez cos lekko glowa boli to od tej pogody bo ja meteopatka jestem :)i melisy tez się napije ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dostarczaj dziecku wieczorem żadnych zbędnych bodźców. Unikaj szalonych zabaw i wizyt gości, jeśli zbliża się pora spania. Nie układaj go do snu w miejscu, gdzie gra telewizor, bo postępując w ten sposób, utrudniasz mu naturalne "wyłączenie się".

Wieczór powinien być dla brzdąca porą na uspokojenie emocji. Powinien kojarzyć się z relaksem i wyciszeniem. Mały człowiek każdego dnia bombardowany jest ogromną ilością informacji, z którymi nie zawsze jest w stanie sobie poradzić. Właśnie dlatego tak ważne jest, abyś przed jego zaśnięciem wyeliminowała wszelkiego rodzaju hałasy i bodźce z zewnątrz. Zasłoń okna, zgaś światła i wyłącz telewizor. Będzie to dla dziecka wyraźny sygnał, że nadeszła pora snu.

Pamiętaj, że niemowlak doskonale wyczuwa Twoje emocje. Jeśli będzie zaniepokojony, to nie zaśnie. Przyczyną będzie produkowana w jego organizmie adrenalina. Moze się przyda to ,;) Ja to tu wrzucam by nie zniklo :)mnie się to przyda tez zapewne ;)

Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ