X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti - juuupi! I na kiedy macie? :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to nie o to mi chodzi Vix. Szukam takiej najzwyklejszej w ampulkach.
    Cos takiego
    http://www.optimed1.com/product.php?id_product=2

Do noska mamy spray ale ńie jest poki co potrzebny.

Daje y kropelki 3x dziennie. W nocy maly spi jak aniolek a w dzien od wczoraj gorzej :/ prezy sie i placze. Dalam mu teaz herbatki koperkowej i tak duldał ze szok. Zobaczymy czy pomoze.

Tger al masz pulpecika hehe :) super ze tak piekńie przybiera :) ciekawe ile u nas bedzie w pt bo poki co malemy ciezko jesc cyca bo jak sie prezy to mu non stop wypada a potem sie juz znecheca i przysypia :/

Kurcze a od czego to zalapenie oczka?? I czym sie objawia??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach to standardowo u wszystkich jakieś problemy :(
    Niech wszystkim chłopakom szybko przechodzi i niech beda szczęśliwi!

A ja wczoraj tez wyciągnęłam sleeping bag ale Karol ma taki 'moro reflex' że cały czas by się budził przez to machanie łapkami wiec narazie musimy owijać.

My teraz jesteśmy pomiędzy rozmiarami :/ w tiny baby nie moze do końca wyprostować nóżek a w 0-3 pływa.
    Jak widać na załączonym obrazku :D

i55ai1.jpg

Wczoraj próbowaliśmy go zmierzyć i wyszło nam 51cm :)

tyger, Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dobrze ze chociaż nocki spokojne ;)

To to samo? http://www.medibargains.co.uk/sodium-chloride-0-9-solution-20ml-x-25-vials/

• tyger Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Paula pomylilam sie. To nie epsom salt! Ja sie lepiej nie odzywam :P dzis mi znow mozg nie pracuje ;) A na co potrzebujesz tej soli fizjologicznej?

Zapalenie oczka objawia sie tym ze oczko jest zalepione i jest zolta wydzielina. Takie jakby spiochy ale w gorszym wydaniu. Jak jest zainfekowane to jeszcze do tego bialko jest zaczerwienione. Przemywam woda ale to guzik daje. Po pobraniu probki zaczne przemywac rumiankiem. Juz mam zaparzony.
    Nie wiem od czego to jest. Moze byc kanalik lzowy zatkany, albo maly sie zadrapal, albo z wiatru :( mozliwosci jest cala masa.

Vixen Karolek widze jest mega wyluzowany na zdjeciu. Moj synus tak nie macha raczkami. On sie wrecz budzi jak go calego przykryje, wiec zawijanie u nas odpada. Lubi miec raczki na wierzchu :)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Paula ja kidys kupilam sol fizjologiczna "epsom salt" chyba w asda.

Biedny karolek :( Mam nadzieje, ze mu przejdzie niedlugo.

U nas ciezka noc. Na cycku i gazy. Usnelismy nad ranem. Byla dzis HV, bardzo fajna babka. Moj pucus wazy 3770g! :D No i mamy zapalenie oczka :( Idziemy zaraz do przychodni na pobranie tej wydzieliny do badania. Na razie przemywamy przegotowana woda.

Krysti juz niedlugo zobaczysz maluszka :)
    Wiesz jak ja juz zaczelam panikować :) na szczescie juz za tydzień będe dzidzie widzieć ,mam ultrasonics i Obstetrics Antenatal spodkanie z lekarzem ;)no i mocz mam przynieśc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 17:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen za tydzień:))takze juz privat nie bukuje wytrzymam .;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Ach to standardowo u wszystkich jakieś problemy :(
    Niech wszystkim chłopakom szybko przechodzi i niech beda szczęśliwi!

A ja wczoraj tez wyciągnęłam sleeping bag ale Karol ma taki 'moro reflex' że cały czas by się budził przez to machanie łapkami wiec narazie musimy owijać.

My teraz jesteśmy pomiędzy rozmiarami :/ w tiny baby nie moze do końca wyprostować nóżek a w 0-3 pływa.
    Jak widać na załączonym obrazku :D

i55ai1.jpg

Wczoraj próbowaliśmy go zmierzyć i wyszło nam 51cm :)
    Sliczny mały jak sobie spokojnie spi ,dzieci kochane :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 16:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi kochane jak wy na poczatku te pierwsze 13 tyg się czulyście ?:)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sleeping bags odpada bo Tiago by sie w nim utopil :P mysle ze na zime bedzie juz ok.
    My dalej w rozmiarze tiny baby choc w pt maly mial wlasnie 51 cm :)

Vix tak to jest to co wyslalas w linku ;) tylko widze ze tu to kosztuje £10 prawie a w Pl kilka groszy za ampulke :/ nie mialam pojecia że tu jest problem dostac najzwyklejsza sol fizjologiczna :/
    My uzywamy tego do mycia/ przemywania buzki, mozna do noska i super dziala ogolnie do nawilzania powietrza gdy dziecko ma infekcje :) jest gro zastosowan :)
    Jak polecimy do Pl to zrobie zapas :)

Tyger ja ostatnio slyszalam zeby oczek absolutnie rumiankiem nie przemywac bo pogarsza sprawe ale ja sie nie znam. Wiec skoro macie zalecone prżez lekarza....

Vix Karolek wyglada bosko :) tez mamy takiegozoltego pajaca i maly w tym wyglada jak kurczaczek :P

Krysti super ze dostalas list i bedziecie podgladac dziecinke :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula55 az się poryczalam ze szczęscia ze to juz :) ja się super czuje w ciązy zadnych wymiotów czasem mnie przymdli ale przechodzi;) piersi rosną juz staniki 75D kupilam i bolą cholernie najgorzej to na wieczór ze az się schylic nie idzie :)brzusio rośnie :) juz wystaje :)

tyger lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama solą fiziologiczną mowi ze mozna dziecku przecierac oczka :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti tutaj sie nie zakrapla oczek. Kurcze, nie mam tej soli fizjologicznej :(
    Paula wazne zeby rumianek byl zimny a nie cieply,o pod wplywem ciepla bakterie sie namnazaja. Nalezy tez stosowac zamiennie rumianek z przegotowana woda i powinno byc ok.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kristi to masz boska ksiazkowa ciaze :) super!!!
    Mnie nie dosc ze mdlilo ponad 3 mies to wymiotowalam :( ale takie jej uroki :)
    Uuu i cyce tez ci ladnie rosna :) hehe

Ja tez slyszalam zeby oczka sola przemywac od kacika do srodeczka a ze rumianek poteguje obrzek. Ale wiesz.. Ja tam sie nie bede spierac skoro tak wam lekarz zalecil kochana :) sama wiesz co dla Stanleya dobre :)

Kolezanka mi poiwedziala ze w boots powinnam dostac ta sol wiec zapytam przy najblizszej okazji :)

Laski przyszedl m fotel wlasnie!!!! Jutro bedziemy go skladac jak moj Mis bedzie w domku :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ciekawe ze azotanem srebra nie zakraplają po porodzie tu?rumianek tez moze byc i gaziki Jałowe najlepsze . Ksiązkowa ciąza :)) mozliwe umnie siostry tak samo spokojnie ciąze przechodzily jak ja :)bez bólu wymiotów piersi bolą czasem mnie w plecach tez cos zlapie :D 29 lat nie az taka stara jestem|:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 18:18

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee to u was moze rodzinne :)
    Nic tylko sie cieszyc kochana :) ja to cala ciaze cos mialam. Jak nie tarczyca, to wymioty, to potem zle zbudowana pepowina, to na koniec sie okazalo ze za malo wod plodowych i trzeba wywolywac, to synek okazal sie malutki.
    Ale final szczesliwy i to sie liczy ;)

Ty jestes na poczatku wiec kochana wszystko najpiekniejsze przed toba :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ee to u was moze rodzinne :)
    Nic tylko sie cieszyc kochana :) ja to cala ciaze cos mialam. Jak nie tarczyca, to wymioty, to potem zle zbudowana pepowina, to na koniec sie okazalo ze za malo wod plodowych i trzeba wywolywac, to synek okazal sie malutki.
    Ale final szczesliwy i to sie liczy ;)

Ty jestes na poczatku wiec kochana wszystko najpiekniejsze przed toba :)
    Paulina to ześ miala też przeboje ;) mi wyniki super wyszly wszystkie tylko jakas infekcja byla oddalam krew znów stresujace to tu bo nawet kartki nic nie dają z wynikami tylko mowią ze ok wszystko ,Ja mam grupe krwi Rh- i bede kontrolowana caly czas ,lakarka do mnie mowi ze infekcja powinna juz zaniknąc ,no ale dobrze ze dbają o to tu i szybko mnie ustawiają na wizyte takze tyle dobrze ,ani nie wiem ile hemoglobiny mam nic teraz pojde z moim poprosze o wyniki ja przedstawie to wójkowi mailem i zintepretuje mi wszystko bo on lekarz ordynator szpitala jest ;) wiecie ze w Polsce tez maja juz zaprzestac dawania wyników na kartce bedzie tak jak w uk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 18:29

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo troche mialam stresow :) ale to juz nie wazne :)

Tez sie nie moglam przyzwyczaic ze tu mi nie mowili jakie wyniki haha. W zasadze krew i mocz mi wystarczylo jak powoedzieli ze ok. Ale o tarczycowe dopytywalam bo musialam soboe ustawic dawke lekow :)

Ja ogolnie tez jestem zadowolona z opieki w ciazy. Byly incydenty ale to w Pl sobie wyprostowalam, skontrolowalam i ok. Ale co do porodu to bede wychwalac pod niebiosa opieke tu!!! Wszystko bylo perfekcyjne :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu w uk zle nie jest ;) poród jak dobry mialaś to super :) opieka spoko wiem,u mnie jak incydenty beda tez do Polski pojade .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 18:39

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm porod mialam ciezki bo wywolany :/ 22 h rodzilam naturalnie a skonczylo si i tak cc. No ale to nie wina nikogo.
    Tak mialo byc widocznie :)
    Ale opieka super!!! Na wysokim poziomie. Warunki tak samo :)
    Potem polozne i health visitor bardzo pomocne, mile, kochane :) naprawde nie mam na co narzekac :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ