Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
A my dzisiaj mielismy fajny dzien. Mały szczęśliwy i duuuuzo spał dzisiaj. Przyszła nam huśtawka i jest świetna! Sama bym się w takiej pobujała
Mielismy gości ale nie wychodziliśmy nigdzie przez ten wiatr.
Paula Charlie tez pcha piąstki do ust a smoczka nie chce
Ale ze Tiago sam sobie potrafi z ustek wyrzucić! Ale zdolny chłopak!
Charlie dzisiaj kolejna nowa rzecz robił, związana ze smoczkiem. Jak mu dawałam, powoli podsuwałam pod usta to skupiał na nim wzrok i otwierał buzie! oczywiście dwa razy possał i wypluwał ale wiedział ze w usta go dostanie normalnie jestem w szoku jak szybko te nasze dzieci się zmieniają.
To od nas tez kilka fotek
Z Charliem tez się tulimy w Tuli
I nasza kąpiel bo nie wiem czy dawałam tu to foto
Ja dzisiaj nie dawałam Charliemu syropu na reflux i zobaczymy jak bedzie.
Tyger jak Stanley sie czuje? Bo cos miał katarek nie?tyger, Krysti, Malwina89, Limerikowo, Carola55 lubią tę wiadomość
-
Vixen, masz racje. Nasi chlopcy strasznie szybko rosna I robia postepy. Charlie wyglada na duzO starszego na zdjeciach, taki powazny haha. Prezes w objeciach mamy.
U nas tez piastki sa w ruchu a zwlaszcza lewa. Ciekawa jestem czy Stas bedzie leworeczny. U nas smok jest ciumkany az slychac. Maly sie z nim usypia sam czasami.
A katarek dalej jest. Tzn.to cos w nosku niby katarek a niby nie. Sama nie wiem co to. Pojawia sie czasami, przewaznie w nocy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 03:17
-
U nas aktualnie jest papu 2 bo Tiago walnal taka kupe ze sam sie obudzil i nas
Ehh smiesznie to wyglada Vix jak wyrzuca sobie tego smoka ale przez to nie moze nauczyc sie go ssac
Ojj serio chlopcy sie szybko zmieniaja, ucza. Zdolne mamy dzieci
My wieczorem mielismy pierwsza jazde nowym autkiem SUPER.nawet ja prowadzilam
Vix ja juz jakies 2 dni temu tez odstawilam kropelki na brzuszek bo nie widze roznicy to po co malego faszerowac oby i uwas bylo ok.
tyger lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jakie czadowe zdjecia Vix, to w wodzie mi sie podoba najbardziej taki jest Charli zrelaksowany, cudo malutkie .
Ja z pod Bydgoszczy pochodze, Krysti.
Mykam do pracy, jeszcze tylko 10 dni, zaczynam odliczanie . Milego dnia mamuski i brzuchatki :*Krysti lubi tę wiadomość
-
Charliemu tez się huśtawka podoba
My mielismy ok nocke. Małemu dobrze się śpi na brzuszku a jak jest tylko karmienie to ja nawet się nie budzę do końca, tylko go przysuwam do siebie, ledwo oczy otwieram haha.
O Malwina nareszcie odpoczniesz bo potem nie bedzie juz tak łatwo o sen hahaLimerikowo, Carola55, Paula55, Krysti lubią tę wiadomość
-
Fajna hustawa
Vix powiem ci ze u nas mimo ze maly spi u siebie w lozeczku to nie przjeszkadza mi to zeby zrobic te dwa kroki biore go do lozka, karmie, zmieniam pieluszke i odkladam. Sam zasypia
Zreszta ja od jakiegos czasu podczas karmienia (jak sporo wrzesniowek) wchodże na forum wiec i tak sie ciut rozbudze
Ale przykladajac glowe do poduchy/ przytulajac sie do T zasypiam w mig
U nas tez sie zdarzalo ze maly kupy nie zrobil cala noc a potem jeszcze pol dnia,ale jak poszla to po pachy
Krysti lubi tę wiadomość
-
Vixen, az milo sie patrzy na Twojego Karolka, jak pieknie rosnie, chociaz przy Tobie wydaje sie wciaz malutki.
Bardzo fajna hustawke mu kupiliscie, i jak sie podoba, nie boi sie tego kolysania? A moze go to usypia
Super, ze tak sie z wami kapie i widac full relax w wannie!
Ja tez o tym pomysle, tyle ze u nas na pietrze takie cisnienie wody, ze szkoda mowic, zanim ja napuszcze to juz chyba zdazy ostygnac ale zobaczymy bo widac, ze sprawdza sie u was fajnie!
-
Super hustawka i Karolek sie w niej jeszcze wiekszy wydaje
U nas kupka jest raz dziennie :/Wnocy zmieniemy tylko mokre pieluszki. Podobno to jest calkiem ok bo niby z mleka mamy nie ma zbyt wiele produktow ubocznych, odpadow i maly przyswaja wiekszosc. za to baki ida 24/dobe
Wrocilam spowrotem do mojego systemu karmienia i powiem wam ze zajelo mi to 2 dni zeby cycuchy znow zaczely produkowac tyle samo mleka i w takich samych odstepach czasu jak przedtem. Jestem pod wrazeniem tego mechanizmu. I od razu Stanley zaczal znowu przesypiac wiecej niz 1.5 godziny. dzis w nocy bylo 4, 3.5, 2.5.
-
Carola koniecznie bedziesz musiala sprobowac tych wspolnych kapieli. To jest rewelacja. Moj Stas tez to uwielbia. wczoraj wykapalismy go w jego wanience. Jest juz taki duzy ze sie odpychal nozkami i nie mogl rozlozyc raczek na boki i plywac tak jak lubi wiec sie bardzo denerwowal. Wiec dzis robimy wyliczanke kto sie z nim kapie bo wszyscy chca
Carola55 lubi tę wiadomość
-
Niestety moje refluxowe dziecko budzi za często na piciu, nie dałabym rady wstawać xD zreszta lubie się do niego przytulac. Często nawet nie odkładam go do jego łóżka a jak zasypia u siebie to trzymam go za łapkę a za mną tatuś przytula mnie.
Ważne ze wy jesteście szczęśliwi wszyscy i tyle każdy robi jak mu odpowiada.
Carola ja pod koniec ciazy bardzo dużo bujałam się w fotelu do karmienia i wydaje mi się ze Charlie zapamiętał to uczucie bo jak tylko się z nim na nim usiądzie to się uspokaja. Dlatego kupiliśmy tą huśtawkę. Teraz znowu w niej sobie śpi.
W ogole to jestem bardzo zadowolona z zakupu bo jest bardzo stabilna, nie żaden plastik. Materiał super jakości. Wkładka dla niemowlaka regulowana tak ze naprawdę malutkie dziecko mozna wsadzić, od urodzenia. Ma 4 szybkości bujania. 6 rożnych odgłosów i głośność mozna kontrolować nie ze tylko albo cicho albo głośno. To wszystko mozna włączyć i wyłączyć pilotem. I siedzonko ma wibracje tez.
Polecam Chicco Polly Up swing.Limerikowo, Krysti, tyger lubią tę wiadomość
-
Paula napewno wszystko bedzie dobrze z Tiagusia bioderkami :-*
Ja jutro pójdę na baby clinic. Ciekawa jestem jaki Charlie jest długi juz jeśli 2 tyg temu miał 57cm.
Tyger tez czytałam ze jedna kupka dziennie na piersi jest ok. U nas to pewnie jest 6 kup plus mokre bączki normalnie jedna za druga idzie. Nie wiem co to moje dziecko je xD
My Charliego juz inaczej nie kapiemy w ogole wczoraj go położyłam przodem na sobie, myślałam ze moze cos bardziej się zainteresuje ale gdzie tam - odrazu w kimetyger lubi tę wiadomość
-
Vixen, to Karolek wie gdzie mu najlepiej, ze tak ladnie zasypia u ciebie.
Sprawdzialm sobie to hustawke i naprawde moze byc fajna, tylko szkoda, ze nie na dluzej ale ta firm Chicco ma ogolnie fajne rzeczy dla dzieciaczkow. Ja mam to krzeselko do karmienia i tez wydaje mi sie ze bardzo dobrze sie sprawdzi.
A tymczasem przyszly zakupy zamowione w zeszlym tygodniu, tylko cos pogniecione, wiec bede musiala przeprasowac. Tylko spodenki polarowe zamowilam od 0 do 3 a przysali na newborn na 1 miesiac, wiec chyba wymienie.
Limerikowo, tyger, Malwina89 lubią tę wiadomość
-
My po usg wszystko ok na szczescie wiec to klikanie poprostu sie zdarza
Wogole to kazdy nas pyta ile maly ma bo podobno wyglada na sporo starszego. Tak nam w szpitalu powiedzieli no i nie dzieiwe sie jak taki klocek jest
Kurde to u nas tez sporo kup idzie a jak jest za malo to ewidentnie maly sie meczy... Jutro jeszcze wizyta w przychodni i troche spokoju az do szczepien.
Hahaahahaha padlam!!! Wlasnie pisalam posta i moje dziecko mnie zagaduje. To zaczelam do niego gadac a ten sie tak zaczal smiac!!!
I za chwile slysze.....lawina- walnal taka kupe ze szok. I znow mega smiech hahaha. Wariat
Vix super ta hustawka kurde nam sie juz nie oplaca ale kupimy mu cos innego i fajnego
Krysti, tyger lubią tę wiadomość
-
Paula no to ulga ze z bioderkami wszystko w porzadku Fajnie cie Tiagus zagaduje. Chyba chcial powiedziec "hej mamusiu, patrz teraz na mnie bo bede robil kupke!" Hahaha
Carola zakupy widze udane Ja dzis w koncu musialam kupic jeansy bo gacie maternity mi juz spadaja a w moje stare sie jeszcze nie mieszcze. Trace wage ale bardzo powolutku. No wkoncu przybralam 17kg wiec jest co zrzucac musze powolutku zaczac cwiczyc bo z ud mi nie zejdzie tak latwoPaula55, Carola55 lubią tę wiadomość
-
A ja mialam dzis isc do baby clinic zeby sprawdzic ile moj synus przybral w tydzien i nie poszlam bo mielismy gosci. Mam nadzieje ze moja HV bedzie miala wage jutro ze soba.
Vixen lubisz ciasto marchewkowe? -
Haha Tyger dobree!!
Powiem ci ze mi zostalo tylko 1,5 kg do wagi sprzed ciazy a dzinsy nie dopinaja sie w pasie normalnie je ubiore i w biodrach,pupie ok a w pasie dupa boje sie tez sciskac na sile bo bkizna po cc niby nie boli ale moze w srodku byc jeszcze nie na 100% wygojone. Przed swietami napewno kupie nowe chyba ze juz w stare wejde
Poza tym twoje 17 kg to nie duzo. Serio. Ja przytylam 12 i tez ok.
Nie wiem jak u was ale mi non stop chce sie jesc a o slodkim to nie mowie
Powiedzcie mi...jak wyglada ta wizyta po 6 tyg?? Tzn co lekarz spr u mnie i malego?? Wiecie moze??