X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj mielismy fajny dzien. Mały szczęśliwy i duuuuzo spał dzisiaj. Przyszła nam huśtawka i jest świetna! Sama bym się w takiej pobujała :P
    Mielismy gości ale nie wychodziliśmy nigdzie przez ten wiatr.

Paula Charlie tez pcha piąstki do ust a smoczka nie chce :/
    Ale ze Tiago sam sobie potrafi z ustek wyrzucić! Ale zdolny chłopak!
    Charlie dzisiaj kolejna nowa rzecz robił, związana ze smoczkiem. Jak mu dawałam, powoli podsuwałam pod usta to skupiał na nim wzrok i otwierał buzie! :D oczywiście dwa razy possał i wypluwał ale wiedział ze w usta go dostanie :D normalnie jestem w szoku jak szybko te nasze dzieci się zmieniają.

To od nas tez kilka fotek :)

20t2cfo.jpg

Z Charliem tez się tulimy w Tuli :)

2py7sr5.jpg

I nasza kąpiel bo nie wiem czy dawałam tu to foto :)

2whmlno.jpg

Ja dzisiaj nie dawałam Charliemu syropu na reflux i zobaczymy jak bedzie.

Tyger jak Stanley sie czuje? Bo cos miał katarek nie?

tyger, Krysti, Malwina89, Limerikowo, Carola55 lubią tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, masz racje. Nasi chlopcy strasznie szybko rosna I robia postepy. Charlie wyglada na duzO starszego na zdjeciach, taki powazny haha. Prezes w objeciach mamy.
    U nas tez piastki sa w ruchu a zwlaszcza lewa. Ciekawa jestem czy Stas bedzie leworeczny. U nas smok jest ciumkany az slychac. Maly sie z nim usypia sam czasami.
    A katarek dalej jest. Tzn.to cos w nosku niby katarek a niby nie. Sama nie wiem co to. Pojawia sie czasami, przewaznie w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 03:17

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aktualnie jest papu 2 bo Tiago walnal taka kupe ze sam sie obudzil i nas :)
    Ehh smiesznie to wyglada Vix jak wyrzuca sobie tego smoka ale przez to nie moze nauczyc sie go ssac :/
    Ojj serio chlopcy sie szybko zmieniaja, ucza. Zdolne mamy dzieci :)

My wieczorem mielismy pierwsza jazde nowym autkiem :) SUPER.nawet ja prowadzilam :)

Vix ja juz jakies 2 dni temu tez odstawilam kropelki na brzuszek bo nie widze roznicy to po co malego faszerowac :/ oby i uwas bylo ok.

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosną Jak Na Drożdzach Wasze Dzieciaczki :) Na Cycu Mamy Zawsze Dzieci Rosną Zdrowo :)

tyger lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina89 wrote:
    Na Boże Narodzenie mozecie jakąś bombke na brzuszkach namalować, bądź cos związanego ze świętami :). Na Wielkanoc pisanke :). Mozna wymyślać i wymyślać...
    Malwinka a ty z kąd z Polski pochodzisz ;)

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie czadowe zdjecia Vix, to w wodzie mi sie podoba najbardziej taki jest Charli zrelaksowany, cudo malutkie <3.

Ja z pod Bydgoszczy pochodze, Krysti.

Mykam do pracy, jeszcze tylko 10 dni, zaczynam odliczanie :D. Milego dnia mamuski i brzuchatki :*

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    155hp8g.jpg

Charliemu tez się huśtawka podoba :D

My mielismy ok nocke. Małemu dobrze się śpi na brzuszku a jak jest tylko karmienie to ja nawet się nie budzę do końca, tylko go przysuwam do siebie, ledwo oczy otwieram haha.

O Malwina nareszcie odpoczniesz :D bo potem nie bedzie juz tak łatwo o sen haha

Limerikowo, Carola55, Paula55, Krysti lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a Charlie w nocy kupy nie robi :/ i nad ranem kwili cos na brzuszek. A tak to cały dzien kupa za kupa bez problemu. To chyba z braku ruchu w nocy.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna hustawa :)
    Vix powiem ci ze u nas mimo ze maly spi u siebie w lozeczku to nie przjeszkadza mi to zeby zrobic te dwa kroki :) biore go do lozka, karmie, zmieniam pieluszke i odkladam. Sam zasypia :)
    Zreszta ja od jakiegos czasu podczas karmienia (jak sporo wrzesniowek) wchodże na forum wiec i tak sie ciut rozbudze :P
    Ale przykladajac glowe do poduchy/ przytulajac sie do T zasypiam w mig ;)

U nas tez sie zdarzalo ze maly kupy nie zrobil cala noc a potem jeszcze pol dnia,ale jak poszla to po pachy :P

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po 15 mamy usg bioderek. Oby bylo wszystko ok....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, az milo sie patrzy na Twojego Karolka, jak pieknie rosnie, chociaz przy Tobie wydaje sie wciaz malutki.
    Bardzo fajna hustawke mu kupiliscie, i jak sie podoba, nie boi sie tego kolysania? A moze go to usypia :)
    Super, ze tak sie z wami kapie i widac full relax w wannie!
    Ja tez o tym pomysle, tyle ze u nas na pietrze takie cisnienie wody, ze szkoda mowic, zanim ja napuszcze to juz chyba zdazy ostygnac ;) ale zobaczymy bo widac, ze sprawdza sie u was fajnie!

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super hustawka :) i Karolek sie w niej jeszcze wiekszy wydaje ;)
    U nas kupka jest raz dziennie :/Wnocy zmieniemy tylko mokre pieluszki. Podobno to jest calkiem ok bo niby z mleka mamy nie ma zbyt wiele produktow ubocznych, odpadow ;) i maly przyswaja wiekszosc. za to baki ida 24/dobe :D
    Wrocilam spowrotem do mojego systemu karmienia i powiem wam ze zajelo mi to 2 dni zeby cycuchy znow zaczely produkowac tyle samo mleka i w takich samych odstepach czasu jak przedtem. Jestem pod wrazeniem tego mechanizmu. I od razu Stanley zaczal znowu przesypiac wiecej niz 1.5 godziny. dzis w nocy bylo 4, 3.5, 2.5.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola koniecznie bedziesz musiala sprobowac tych wspolnych kapieli. To jest rewelacja. Moj Stas tez to uwielbia. wczoraj wykapalismy go w jego wanience. Jest juz taki duzy ze sie odpychal nozkami i nie mogl rozlozyc raczek na boki i plywac tak jak lubi wiec sie bardzo denerwowal. Wiec dzis robimy wyliczanke kto sie z nim kapie bo wszyscy chca :D

Carola55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety moje refluxowe dziecko budzi za często na piciu, nie dałabym rady wstawać xD zreszta lubie się do niego przytulac. Często nawet nie odkładam go do jego łóżka a jak zasypia u siebie to trzymam go za łapkę :D a za mną tatuś przytula mnie.
    Ważne ze wy jesteście szczęśliwi wszyscy i tyle :) każdy robi jak mu odpowiada.

Carola ja pod koniec ciazy bardzo dużo bujałam się w fotelu do karmienia i wydaje mi się ze Charlie zapamiętał to uczucie bo jak tylko się z nim na nim usiądzie to się uspokaja. Dlatego kupiliśmy tą huśtawkę. Teraz znowu w niej sobie śpi.
    W ogole to jestem bardzo zadowolona z zakupu bo jest bardzo stabilna, nie żaden plastik. Materiał super jakości. Wkładka dla niemowlaka regulowana tak ze naprawdę malutkie dziecko mozna wsadzić, od urodzenia. Ma 4 szybkości bujania. 6 rożnych odgłosów i głośność mozna kontrolować nie ze tylko albo cicho albo głośno. To wszystko mozna włączyć i wyłączyć pilotem. I siedzonko ma wibracje tez.
    Polecam :) Chicco Polly Up swing.

Limerikowo, Krysti, tyger lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula napewno wszystko bedzie dobrze z Tiagusia bioderkami :-*

Ja jutro pójdę na baby clinic. Ciekawa jestem jaki Charlie jest długi juz jeśli 2 tyg temu miał 57cm.

Tyger tez czytałam ze jedna kupka dziennie na piersi jest ok. U nas to pewnie jest 6 kup plus mokre bączki :D normalnie jedna za druga idzie. Nie wiem co to moje dziecko je xD

My Charliego juz inaczej nie kapiemy w ogole :) wczoraj go położyłam przodem na sobie, myślałam ze moze cos bardziej się zainteresuje ale gdzie tam - odrazu w kime :D

tyger lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, to Karolek wie gdzie mu najlepiej, ze tak ladnie zasypia u ciebie.
    Sprawdzialm sobie to hustawke i naprawde moze byc fajna, tylko szkoda, ze nie na dluzej :) ale ta firm Chicco ma ogolnie fajne rzeczy dla dzieciaczkow. Ja mam to krzeselko do karmienia i tez wydaje mi sie ze bardzo dobrze sie sprawdzi.

A tymczasem przyszly zakupy zamowione w zeszlym tygodniu, tylko cos pogniecione, wiec bede musiala przeprasowac. Tylko spodenki polarowe zamowilam od 0 do 3 a przysali na newborn na 1 miesiac, wiec chyba wymienie.

30nivq1.jpg

Limerikowo, tyger, Malwina89 lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg :) wszystko ok na szczescie :) wiec to klikanie poprostu sie zdarza :)
    Wogole to kazdy nas pyta ile maly ma bo podobno wyglada na sporo starszego. Tak nam w szpitalu powiedzieli :P no i nie dzieiwe sie jak taki klocek jest :)

Kurde to u nas tez sporo kup idzie a jak jest za malo to ewidentnie maly sie meczy... Jutro jeszcze wizyta w przychodni i troche spokoju az do szczepien.

Hahaahahaha padlam!!! Wlasnie pisalam posta i moje dziecko mnie zagaduje. To zaczelam do niego gadac a ten sie tak zaczal smiac!!!
    I za chwile slysze.....lawina- walnal taka kupe ze szok. I znow mega smiech hahaha. Wariat :P

Vix super ta hustawka :) kurde nam sie juz nie oplaca :/ ale kupimy mu cos innego i fajnego :P

Krysti, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no to ulga ze z bioderkami wszystko w porzadku :) Fajnie cie Tiagus zagaduje. Chyba chcial powiedziec "hej mamusiu, patrz teraz na mnie bo bede robil kupke!" Hahaha :D
    Carola zakupy widze udane :) Ja dzis w koncu musialam kupic jeansy bo gacie maternity mi juz spadaja a w moje stare sie jeszcze nie mieszcze. Trace wage ale bardzo powolutku. No wkoncu przybralam 17kg wiec jest co zrzucac :P musze powolutku zaczac cwiczyc bo z ud mi nie zejdzie tak latwo :(

Paula55, Carola55 lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam dzis isc do baby clinic zeby sprawdzic ile moj synus przybral w tydzien i nie poszlam bo mielismy gosci. Mam nadzieje ze moja HV bedzie miala wage jutro ze soba.

Vixen lubisz ciasto marchewkowe?

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Tyger dobree!! ;)

Powiem ci ze mi zostalo tylko 1,5 kg do wagi sprzed ciazy a dzinsy nie dopinaja sie w pasie :/ normalnie je ubiore i w biodrach,pupie ok a w pasie dupa :/ boje sie tez sciskac na sile bo bkizna po cc niby nie boli ale moze w srodku byc jeszcze nie na 100% wygojone. Przed swietami napewno kupie nowe ;) chyba ze juz w stare wejde :P

Poza tym twoje 17 kg to nie duzo. Serio. Ja przytylam 12 i tez ok.
    Nie wiem jak u was ale mi non stop chce sie jesc :/ a o slodkim to nie mowie :P

Powiedzcie mi...jak wyglada ta wizyta po 6 tyg?? Tzn co lekarz spr u mnie i malego?? Wiecie moze??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ