X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zazwyczaj spi moj paczus w masle

245nixl.jpg

Limerikowo, Krysti, Carola55, Paula55 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    A tak zazwyczaj spi moj paczus w masle

245nixl.jpg
    Jaki słodki:) jej rączki w górze ślicznie

tyger lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo widać ze irlandzkie salony masz:):)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salony jak salony, do ogrzania trudne, tam gdzie siedzim tam palim , sprawe ratuje piecyk olejowy
    tesc stwierdzil po wizycie 10dniowej bo im po blokach 20stop to malo, ze cytuje : "siedzimy jak w komunie w latach 70tych w 1ym pokoju" ;--))
    a my tam nie narzekamy w trojke z Lola, spokojna wies irl z big ogrodem

Krysti, tyger lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    salony jak salony, do ogrzania trudne, tam gdzie siedzim tam palim , sprawe ratuje piecyk olejowy
    tesc stwierdzil po wizycie 10dniowej bo im po blokach 20stop to malo, ze cytuje : "siedzimy jak w komunie w latach 70tych w 1ym pokoju" ;--))
    a my tam nie narzekamy w trojke z Lola, spokojna wies irl z big ogrodem
    Ja z moim tatą i bratem tez piękny dom wynajmowalismy :) w środku komfort elegancja ale jak tata zjechał z bratem to do Siostry się przeprowadziłam i do szwagra i siostrzenica tez chate wypas mają ale ciepły dom jak się nagrzało ,tam gdzie z tatą i bratem jak mieszkaliśmy to trza było grzać olejem co rusz piec włanczac najgorzej to te wiatry bo one wydmuchują ciepło z domów ale w Irlandi komfortu z tymi domami super incena super moja rodzina juz mieszka 15 lat w Irlandi siostra iz mężem oni płacą wiem ze za miesiąc 420 f bez taxów za wywóz śmieci a tutaj za studio flat placimy 595£ miesięcznie plus tax roczny 1000 £ tu inaczej jest ,doszli my do wniosku ze pomieszkamy tu troszkę kupimy te mieszkanie juz czekamy na wycenę i wynajmiemy komuś a my przejdziemy na dom .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 22:16

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, super, ze coreczke pokazalas, ale mala jest sliczna i taka ma fajna minke w tym lustrze, no do schrupania. Az sie nie mozna napatrzec jaka jest kochana.

Tyger - Stanley tak pieknie rosnie i tez jest do schrupania i jakie mu sie fajne pultynki zrobily :) tylko wycalowac!

Jak tak patrze na wasze maluszki to sie normalnie rozczulam, ostatnio jak czuje coraz bardziej swojego synka to az sie wzruszam z radosci, ze bedzie i ze rosnie sobie u mnie w brzuszku, jakies takie wielkie szczescie mnie ogarnia z tego powodu i nie moge sie juz doczekac na jego przyjscie. Jednak cos jest w tych 9 miesiacach i okresie oczekiwania, juz mi sie w glowie zmienia gdzie kiedys tak nie czulam lub nie mysalam .....

Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Krysti drogo macie :P
    My teraz za 1 bedroom plus livingroom placimy troche ponad £300 a kredyt za swoj dom wyjdzie niecale £300 (3 bedroom) plus garaz, ogrod :) opyla sie :)

Tyger faktycznie Stas ma chomiczki :) sweet. Moj tez spi zazwyczaj z rekami w gorze ;)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde Krysti drogo macie :P
    My teraz za 1 bedroom plus livingroom placimy troche ponad £300 a kredyt za swoj dom wyjdzie niecale £300 (3 bedroom) plus garaz, ogrod :) opyla sie :)

Tyger faktycznie Stas ma chomiczki :) sweet. Moj tez spi zazwyczaj z rekami w gorze ;)
    Paula tu mieszkania są drogie w Aberdeen i jeszcze roczny tax 1000£ ja jak tu przyjechalam bylam w szoku muwię do mojego dawaj jedzmy do Dani bo on tam ma dobre kontakty tez na olejówce bo tam pracował ,ale mówię no posiedzmy tu ze daw trzy lata góra by dom w Polsce skączyć do konca a tu kasa dobra jest tez w olejówce takze luz , w irlandi dom z ogrodem kosztuje 420-430 miesiecznie full wypas standart ,ja jak tu przyjechalam musieli my remontowac . Drogie to miasto jest tu jak się dobrze nie zarabia to lipa ,tu duzo osób na concilowskich chatach jest i jakos ciągną .Tak to jest to drogie przedsiębiorcze miasto .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy zostac tu ze 3 lata jeszcze ,i potem spierdzielamy z tàd nie wiàze przyszlosci ze Szkocjà w Polsce chcemy być dom mamy tylko zostalo elewacje zrobiç ktorà moj tata bedzie robil .Wiesz Paula mieszkanie czy dom jak siè tu kupi to mozna wynajàc komuś i kredyt siè splaca moj mowi jak to mieszkanie bedzie za drogie to mowi ciul z tym mieszkaniem z ciekawosci landlorda podpytalismy ile by chciał za nie , ma nam cene powiedzieç ,zwrot kosztôw za remont landlord ma nam oddac takze luz a zobaczyc mozna ile ta chata kosztuje tak z cuekawości ,bo znajàc mnie i mojegi to my w kredyt nie chcemy siè wpierdzielaç na co .Znam ludzi co domy w irlandi pokupili odemnie z moich rejonôw nawet jeden przyjaciel rodziny dom kupil taki wypas wiadomo depozyt 30 tys musial fôntow wplacic ale on chce zostac na stale w irlandi a gdyby co to mowi ze by tez wynajoł;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 07:52

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana mieszkanie / dom kuoic to zawsze jest inwestycja :) my z taka tez mysla kupujemy nasz dom :) poki co tez nie chcemy tu zostac na stale i tez chcemy dom w pl po slubie budowac :) ale zobaczymy jak to bedzie wszystko :)
    My w domu tak naprawde nic nie musimy robic bo wszystko jest odswiezone itp ale wiadomo ze chcemy troche po swojemu :) tak wiec teraz troszke zainwestujemy a potem sie sprzeda :)
    A ze nie myslimy tu zostac na zawsze to i domu nie kupowalismy jakiegos mega giga wypas :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole u nas mega noc!! Maly poszedl spac o 21.30.
    Wstal po 2 na papu. Potem dopiero przed 8 na zmiane pieluszki:)
    Dalam mu w lozku cyca i razem zasnelismy i soalismy do 9 :) kochany chlopcayk :)
    Teraz jem sobie sniadanko a moj synek szaleje na macie :) slychac tylko twarde dyskusje z zabawkami i smiechy <3

tyger, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na to super nocke mieliscie. Mnie plecy bolaly wiec maly spal ze mna zebym nie musiala wstawac i karmic w fotelu tylko na lezaco. no i tak mu sie dobrze z mamusia spi ze obije sie wyspalismy :)

Wlasnie wrocilismy ze scanu bioderek. Wszystko ok :) Wku... sie tylko bo zostawili przy nas karte Stasia wiec ja Kev czytal i wyobrazcie sobie ze opisali tam ostatnia wizyte i pobieranie krwi i napisali ze tata byl trudny! Raport jak na policji. W czwartek ma przyjsc moja HV na rozmowe to zrobie rozrube. Takich rzeczy nie slyszalam. Zrobili z nas kryminalistow az sie ten lekarz od scanu na nas dziwnie patrzyl. cisnienie mi sie podnioslo.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ty mowisz???? Co za idioci!!! To ze tata nie mogl patrzec na cierpienie syna przez niedouczona pielegniarke to znaczy ze jest trudny??? Masakra :/ teraz macie to w papierach ktore kazdy lekarz bedzie czytal :/

My scan mamy jutro a wizyte w przychodni w czw. Szczepienie w przyszlym tyg i az sie boje :/ musimy zmienic godz bo ja sama tego nie zniose i T musi z nami isc :)

Dziewczyny czy wasze dzieci tez tak pchaja piesci do buzi??? :/ u nas z tym masakra. A maly nie chce smoka. Wezmie ciumknie 2 razy i wypluwa. Musze kupic inny smok i sprobowac chyba...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger ale ci wpisali masakra co za ludzie ale tu wszystko opisujà wariaty ,wez zjeb zapytaj ktora tak màdra byla ,chyba z zazdrosci tak piszà ,mi jak dziewcxuna ostatnio scan robila to taka nie przyjemna byla nie szczesliwa bo widzi parè szczesliwà to ta taka byla ani do pogadania nic .Moj powiedzial ze na polôwkowym jak trafie na tà samà odmôwi jej i poprosi o inna panią ktora usg mi robila pierwsze no taka babka sympatyczna a ta taka jak by zamurowana suka za przeproszeniem az powiem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 11:44

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mi sie ńigdy nic takiego ńie zdarzylo chyba. Zawsze wszyscy mili, usmiechnieci,wyrozumiali.
    Polozne, czy babki w szpitalu jak malemu pobierali krew i plakal to przepraszaly nas i jego, mowily, tulily go zeby nie plakal...

Tylko raz mialam w szpitalu akcje przy pobieraniu krwi ze az mi lzy lecialy bo baba tepa nie umiala pobrac krwi i wklowala sie kilka razy, i wiercila igla w zylach :/

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, no co za lekarze, takie rzeczy do karty wpisywac, zamiast po prostu dziecku pomoc!

Paula, to dobra bedziecie mieli rate za domek, tak to mozna. My juz pare lat placimy i na poczatku bylo ponad £500 nie mowiac o dodatkowych ubezpieczeniahc itd ale zgodze sie, ze to dobra inwestycja jezeli chce sie tu troche posiedziec. My akurat tez chcemy sie kiedys budowac w pl, a wiec pieniadze oszczedzamy przez inwestycje w dom - oby sie tylko zwrocilo bo po krachu ceny nierchomosci spadly.

Krysti, a wy gdzie sie w Pl budujecie?

na9fxa5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Tyger to szykuje sie powazna rozmowa na temat tego wpisu chyba trzeba formalnej skargi do NHS by zlikwidowali ten wpis do karty

kazdy kto bedzie mial karte w reku po wpisie bedzie do Was uprzedzony niepotrzebnie

a napiszcie w skardze o kiepskim podejsciu do malego pacjenta/rodzicow i braku fachowych umiejetnosci w pobieraniu krwi , z grubej rury i tylko czekac na odp plus ze nie powiedziano Wam ze dokonuja wpisu o "trudnych rodzicach" w karcie syna i nikt na ten temat z Wami nie rozmawial, co mozna podpiac o zatajenie info

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:38

Paula55, tyger lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula my tez szukalismy ok smoka tu, bo mcu robie change i stare do bina
    niunia nauczyla sie na profilowanych w PL i tu aventa zwyklego tez nie chciala
    a kto by pomyslal ze baby takie wybredne na mleko/smoczki/smaki? he he
    tu nieprofilowane tommee tippee jej podpasowaly

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ja ma tomee tipee ale on od poczatku go nie chcial :P
    Te lovi sa ok bo czasem chwile possa. U nas problemem jest chyba to ze maly nie wie ja sie ze smokiem obchodzic.
    Ja mu wkladam do buzi a on zdziwiony bo pociagnie i nic nie leci i wypluwa,,.
    Wyobrazcie sobie ze on umie tes smoka rekami sobie z buzi wyjac :P
    Nawet jak zassa (chyba odruchowo) i sie skapnie to obiema rekami go lapie i tak wyciaga ze smok z impetem leci daalekooo na podloge :/ :P

Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki! To ci franca z tej pielęgniarki, Tyger. Sama bym się wściekła :/. Pewnie chciała się wybielić wpisując coś takiego.
    A Stanley jest uroczy i te pucki do całowania :). W ogóle chłopcy rosną wam jak na drożdżach :) czym wy karmicie heheh..

Miło Ciebie widzieć Limerikowo :) córcia już też pewnie swoje waży :). Przesłodkie są wszystkie dzieciaczki!

My za mieszkanie tez tak dużo nie płacimy bo za 1 bedroom 485F za wynajem plus council tax i co 3 miechy prąd,gaz, blisko do centrum Edynburga. Na razie nam to pasuje na 2 bedroom nas nie stać, a jak sie mały urodzi to chcemy sie o councilowskie mieszkanie postarać. Nie wiem czy tylko w Edim tak jest że do conilowskiego mają pierwszeństwo ćpuny, bezdomni, bezrobotni. Koleżanka z 2 letnim synkiem gniecie się w 1 bedroom bo ciężko tu o councilowskie mieszkanie, chyba że jest sie wrednym i ciągle łazi do nich. Ale my tez tu nie chcemy długo siedzieć, max 5 lat jeszcze.

Wczoraj z mężulkiem bawiliśmy sie w malowanie brzuszka :D. Fajny efekt końcowy wyszedł :) i Danielkowi sie spodobało bo kopał tatusia :). Mojemu tez sie spodobał bo już zapowiedział ze dziś tez malujemy hehe :). A i wózek już zamówiliśmy :D, teraz tylko czekać na kuriera :).

21erdyw.jpg

5pflac.jpg

:D nasze surprise :)

Limerikowo, tyger, Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ