X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    A ja mialam dzis isc do baby clinic zeby sprawdzic ile moj synus przybral w tydzien i nie poszlam bo mielismy gosci. Mam nadzieje ze moja HV bedzie miala wage jutro ze soba.

Vixen lubisz ciasto marchewkowe?

A nie ma zawsze?? U nas nosza ze soba na kazda wizyte.
    U nas juz byla ostatnia wizyta hv...troche szkoda :(

Aa i mam pytanko bo dupa ze mnie i nie dopytalam...
    Czy wiadomo wam cos o takim aptekowym serwisie ze zamiast isc do gp to zglaszacie sie w aptece kolo miejsca zamieszkania i tam sa dane wasze i jak potrzeba np... Krem na odparzenia czy cos takiego to wydaje to apteka i nie trzeba czekac do gp...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja jeszcze tej wizyty nie mialam. Wiem tylko ze bedzie gadac o antykoncepcji i mam miec cytologie.
    No jest cos takiego w aptece ale ja sie nie orintuje jak to dziala. Jak sie dowiesz szczegolow to daj znac :)

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ostatnio jak byla to nie miala ze soba wagi :(

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygerznalazlam o co chodzi :)
    Nazywa sie to minor ailment service :)
    Chodzi o to ze mozesz isc do apteki, powiedziec ze cos ci dolega np przeziebienie i dostaniesz lek tj na recepte tylko bez recepty :) i ńie musisz isc do gp. Warunek jest taki ze musisz sie zarejestrowac w aptece.
    Tu jest wsio opisane:

http://www.scotland.gov.uk/publications/2006/06/26102829/1

Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :). Mam dziś cudowny dzień :) takiego dobrego humoru dawno nie miałam. A mianowicie w pracy zerkam na rote a tam że od kolejnego tyg zaczynam macierzyński :). Moja 'kochana' managerka, choć raz pomyliła się na moją korzyść i dała mi macierzyński o tydz szybciej jak pisałam do niej :D. To trzeba mieć łeb. Ale to nic ciesze sie ogromnie w związku z tym :). Nawet chciałam odejść wcześniej ale mój mówił żebym już jej lepiej nie mieszała bo z nią to naprawdę różnie i się pomyli z czymś. No i się pomyliła bez mieszania :D. Więc zostały mi ostatnie 4 dni do pracy a od pon macierzyński :).

My wczoraj znowu się malowaliśmy :) a oto efekty;

4kboxy.jpg

no i mi męża poniosło :P

aeksp3.jpg

Haha wyglądam strasznie :), takie z nas głupki :P. A ile się naśmialiśmy przy tym :) już nie mogę się doczekać kiedy naszego urwisa będziemy malować :) oczywiście jak już troszkę podrośnie.

Carola55, Krysti, Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde hahaha wypas Malwinka :) macie talent ;)
    Moze synek odziedziczy po was :)
    Jejj super ze zaczynasz wczesniej :) tym lepiej dla ciebie.
    Nasza Asia tez tylko do konca mies pracuje z tego co wiem :) moze wtedy bedzie z nami czesciej!

Nasz Kukuś juz lula. Ja jem kolacyjke i niedlugo tez sie polozymy :)

A ja dzis zaszalalam i zjadlam placki ziemniaczane (smazone) z sosem z pieczarek i smietana (czyli potencjalnie samo zlo) i czekam na reakcje malego a raczej na jej brak :)
    W zasadzie od poczatku jadam wszystko ale takich ciezki plackow sie balam... Ciekawe co bedzie w nocy i jutro...

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger lubie ciasto marchewkowe ;> a cooo? :DTyger lubie ciasto marchewkowe ;> a cooo? :D

U mnie na 6 week check to lekarz się pytałam czy mam jakieś problemy wiec najpierw obgadalismy reflux o zapytałam się o ciemiazko bo czasami ma wklęsłe a nie wiem kiedy trzeba się martwić.
    Potem małego rozebrałam i go osluchal, płucka i serduszko. Sprawdził jądra i nad penisem tak jakby z dwoch stron, nie wiem co tam jest. I potem bioderka, powiedział se małemu moze się to nie spodobać bo dosyć mocno trzeba nimi kręcić ale mały w ogole się nie przejął. I na koniec podniósł małego i obrócił twarzą do podłogi zeby sprawdzić jak trzyma głowę.
    I antykoncepcję tez omówiliśmy.
    Ja zrobiłam sobie listę pytań na telefonie zeby nie zapomnieć :)

Charlie całe popołudnie i wieczor wisi na cycku. Spodziewam się jakiejs nowości u niego po tym.
    W ogole to nie wiem czy nie zaczynaja się zeby u nas bo mały gryzie nam palce oO normalnie dziąsłami jakby odgryzał nam mięso z palców :D ciekawe czy to to.

Malwina to rzeczywiście pomyłka na Twoja korzyść :D super! Ach ostatnie 4 dni i spokoj.
    A brzuszek świetny! Świecące w ciemności farbki? :)

Paula u nas boots robi te minor ailments clinic. Oni mogą dać takie podstawowe rzeczy wlasnie jak paracetamol czy kremy itp za darmo. Wiec jak jakiś mały problem jest czy się chce advise to mozna do nich isc.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice wlasnie wrócili z wakacji o byliśmy u nich na pierogach :D
    Byli w Grecji i przywieźli nam prawdziwa gąbkę z morza która się normalnie używa do kąpieli :D podobno mozna jej używać latami bo nie zalegają się w nich żadne bakterie.
    Była tez u nas koleżanka z córeczka wiec mielismy busy dzien :)

A, drugi dzien bez syropku i wszystko okej z Charliem :D obym nie musiała do niego wracać bo serce mi się łamało jak musiałam mi go dawać :(

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według aplikacji na telefonie Charlie wlasnie przechodzi drugi skok rozwojowy :D stad to widzenie na cycku i to ze piąstki naprowadza sobie do buźki świadomie.

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, wow, ale super wam to wyszlo, szkoda, ze moj A nie ma takich zdolnosci tworczych ;) Ale masz fajnie, ze urlop niedlugo zaczynasz ... ja tez chce! Tymczasem pewnie bede dlugo jeszcze pracowac, w lipstopadzie mam urlop, ktory musze wykorzystac na nauke :(

Paual, Vixen, dobrze ze z wszymi maluszkami wszystko ok i tylko cieszyc sie, ze zdrowo rosna.
    To apetyt mi znowu robicie z tymi plackami ziemniaczanym - wieki nie jadlam, ale za to pierogi od mamusi sa jeszcze w lodowce w zapasie, wiec tym sobie dogadzam od czasu do czasu :)

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są farbki świecący pod lampką UV.

Ja tez nie mam takich zdolności jak moj, mu fajnie wychodzi ale za to jak cos nie wychodzi to sie chlop denerwuje :).

To Carola w listopadzie choc troche odpoczniesz. Tej nauki to ci tez nie zazdroszcze mi by sie juz nie chciało.

Ja zaczne na calego szalec w kuchni jak juz w domku bede. Tez lubie placki ziemniaczane mmm... oby Tiagusiowi nic po nich nie było.

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam w kinie dzis po 23 do domu wrocilismy :)) dobranoc mamcie i brzuszki <3

tyger lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix dziekuje za info ;)
    A do apteki zarejestruje sie jak sie przeprowadzimy bo potem i tak znow trzeba sie przerejestrowac :)

Vix chyba wiem o jaka gabke ci chodzi. Ona swego czasu byly hitem na internecie. Polecali ja nawet do mycia niemowlat ;)
    Zrob fotke jesli mozesz :)
    Mega sie ciesze ze bez syropku dajecie rade!!! O to chodzilo :) oby tak dalej i oby ten paskudny reflux poszedl sio!!

Ojj pierogi to kocham. Szczegolnie ruskie :) roboty mojej cioci. Jest rodzinnym expertem w pierogach i robi po tysiace szt jak jest u babci :)

Stwierdzam ze noc super. Nawet po plackach hahaha. Tan nad ranem marudzil alr to norma wiec ńic nowego sie nie wydarzylo. Teraz sobie smacznie spi w naszym lozku a ja jz umyta, ubrana, po smiadanku i czekam az krolewicz wstanie zeby sie pobawic :)
    Potm obiadek i jedziemy na wizyte :)
    Kurde mialam tyyle pytan a standardowo ńie wszystko zapisalam :/ wsciekla jestem na siebie :/
    Moze sie cos przypomni jeszcze :)

Milego dnia :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie noc do dupy. Spac nie moglam :( Stanley sobie smacznie spal a ja oczy jak 5zl i tak do 3.00 Tak mnie chyba <3 rozbudzilo :P

Vixen trzymam kciuki, zeby reflux odszedl w zapomnienie. ciasto marchewkowe bedziesz miala do kawki w niedziele ;)

Malwinko fajnie sie bawicie :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Amazonie sa przecenione baby wipes jakby któraś chciała ;)
    Pampers Fresh Clean Wipes - (Pack of 12) (768 Wipes) - za £10.

Paula55 lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc ok za to cały dzien Charlie mi wisi na cycku.
    Byliśmy na baby clinic i wazy 5300g :) mały grubasek. Tylko zapomnialam go zmierzyć wiec zrobie to w domu jak mąż wróci.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix thx za cynk :)

Noo to tez piekna waga :) praktycznie leb w leb ida z Tiago bo Karolek ciut mlodyszy :)

My po wizycie. Jestem nie zadowolona :/ tab mam - to super...
    Malego niby spr ok, ale tak sie rozplakal (bo go obudzilismy) ze nie było czasu na pytania :/ tzn chcialam ale gp nas zbyla po 1 pytaniu :/
    Tiago ma lekka przepukline pepkowa od tego spinania i cianiecia kupy ale mowila ze do 8-10 mies powinna sie wchlonac...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Paula, przepuklina teraz. Jak nie urok to sraczka. biedne te dzieciaczki. Mam nadzieje ze tiagus nie bedzie przez to cierpial.
    Vixen widze ze sledzisz promocje :) Ja mam tyle chusteczek ze nie musze kupowac przez nastepne miesiace. Do tej pory zuzylam jedna paczke. A tak jedziemy na wacikach i wodzie :)
    A ja znowu nie zwazylam Stanley'a. Moja HV nie przyniosla wagi a zreszta zagadalysmy sie o tym "zdarzeniu" w szpitalu. Wyobrazcie sobie, ze moja HV musiala przyjsc bo tamta powiedziala ze Kev byl agresywny w obecnosci dziecka!
    Cale szczescie moja fajna HV zna juz nas i sprawa zostala wyjasniona. Ale zgodnie z protokolem musiala nas poinformowac ze razem z prawami rodzicow idzie tez odpowiedzialnosc. Czyli jednym slowem mielismy prawo zabrac Stasia i nie pozwolic jej dalej go kluc ale teraz jesli sie okaze ze jednak cos mu jest przez zoltaczke to bedzie nasza wina i mozemy zostac pociagnieci do odpowiedzialnosci.
    A jutro znow szpital ale tym razem z Victorkiem idziemy do kliniki w ktorej za tydzien bedzie mial usowanego pod narkoza dodatkowego zabka :/ ale zaraz po tym cos przyjemniejszego czyli nastepne urodzinowe przyjecie jego kolezanki z klasy :)

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Tyger, no co to za wiesci! Mam nadzieje, ze Tiagusiowi naprawde szybko sie wchlonie ta przepulkina, zreszta musze sprawdzic co to oznacza dla dziecka bo nie wiem.
    Tyger, ale w tym szpitalu namieszali i jeszcze teraz moga was do odpowiedzialnosci pociagnac, no szok jak to trzeba uwazac. Ale moze faktycznie warto zrobic jak mowila Limerikowo i napisac jakies sprostowanie lub skarge?

Limerikowo lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się nie chce tych wacikow używać. Jestem leń :P tylko jak mocno się okupka to go pod kran wkładam. Zawsze zuzywam 3+ przy każdym przebieraniu praktycznie wiec dużo nam ich idzie.

Tyger ale głupia sytuacja :/ nie rozumiem tez z jakiej paki wy byście mieli za to odpowiadać. Wystarczyło dać wam pielęgniarkę która odpowiednio potrafi się zając małym pacjentem! Wiec dla mnie to wina jest po ich stronie za źle wyszkolone pielęgniarki... :| ehh.

Paula oby się ta przepuklina szybko wchłonęła! Nie potrzebne takie rzeczy maluszka :-*

A moje dziecko się wymęczyło ciągnięciem cycka calusi dzien i śpi na huśtawce :D zrobiłam obiad, zjedliśmy, obejrzeliśmy serial interaz gramy a moje słoneczko kima.

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ