Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Vixen, gabka fajna i lata temu mialam taka w Pl, bardzo mieknie po namoczeniu wiec bedzie sie tez nadawala do mycia dzieciaczka.
No wspolczuje z tym karmieniem, mam nadzieje, ze tak jak mowi Paula to przejsciowe.
A powiedzcie czy wasze sutki juz sie przyzwyczaily po paru tygodniach do karmienia czy dalej czasem bola i moze musicie uzywac te masci lagodzoce do sutkow.
Ja tez mialam niespokojna nocke przez plecy i nerwy i nerwy w nich przebigajace, musialam sie obracac w nocy i natrafilam na taka pozycje, ze az glosno krzyknelam z bolu, sama sie wybudzilam oraz obudzilam meza. Ah juz nawet sie nie moge obrocic i szukam pozycji do spania, pol nocy przez to niepszespane. Zaczelam uzywac w tym tygodniu poduszke pod kolano bo juz mam wrazenie ze czasem syneczka zgniatam .... ale podobno dziecko da znac kopniakami jak bedzie mu za ciasno.... probuje spac tylko na boczku i to lewym, ale srodnio to wygodne na cala nocke, trzeba sie kurcze poswiecic ... najgorsze, ze zaczynaja mnie bolec tez przednie wiezadla na dole miednicy jak chodze ... -
Paula ja tez zauwazylam ze Stanley czesciej jest aktywny, bardziej ciekawski, chce byc na prosto i zwiedzac mieszkanie a jego spanie w dzien to bardziej drzemki niz gleboki sen. Jak juz jest bardzo zmeczony to ratuje nas tylko smoczek. Jak ciumka to spi a jak go wypluje to zaraz sie budzi haha.
-
Dobrze wiedzieć ze to 'normalne' z tym cyckiem no nic, przeczekamy jak mowisz.
Ściągnęłam troche mleka i mały wypił 20ml z butli malutko ale przynajmniej zassał smoczek poprawnie. Ale woli cyca bo rzucił się na niego jak szaleniec
Paula ale myślisz ze poprostu wysypia się w nocy?
Charlie wlasnie się obudził z 1,5h drzemki na huśtawce. Cały w uśmiechach. W ogole sprzatalam łazienkę i słyszę ze cos kwili. Poszłam do niego a on oczy otwarte i gada do pana B xD chciałam go wyciągnąć a on w płacz! Włożyłam go spowrotem a on znowu uśmiech do zabawki. Normalnie szoktyger, Carola55 lubią tę wiadomość
-
U mnie cyce byly juz przyzwyczajone ale ostatniio maly zaczal lapac sutki dziaselkami co mega boli no ale zaciskam zeby hehe.
Tger Tiago ma identyko. Tez chce wszystko widziec i byc na prosto ale to ewidentnie zbyt wczesnie dla kregoslupa. Nie bede mu krzywdy robic.
U nas dzis rekord i pol h drzemki
Zazrdroszcze ze was smoczek ratuje bo moj dalej anty mimo ze staram sie go uczyc... Dalej piaski w buzi
Ja dzis zaczelam brac tab...zobaczymy jak na nie zareaguje
-
Gratulujemy pierwszych lykow zbutli
U nas tez zywa reakcja na widok cyca hehe.
Wlasnie go doi
Vix mysle ze sie wysypia bo spi najpierw 4 godz lub wiecej, je, potem 3 h lub wiecej, je i dosypia do 9-10.
Ale mimo wszystko jest na tyle maly ze powinien miec choc 2 drzemki za caly dzien po przynajmniej godzince.
Oo prosze jak Karolkowisie hustawa podoba super!!!
My z Tiago zaczelismy o iadek gotowac ale teraz prżerwa na papu i wracamy do kuchni
Dzis dwa dania a co jak szalec to szalec
-
My dzisiaj mielismy pierwsza rozmowę z synkiem jak go prsebieralam to on zrobił takie głośne 'iiiłłł' to mu odpowiedziałam tak samo. On do mnie 'giłł' i ja tez i tak z pięć razy hehe
Carola mnie przez pierwszy tydzien bolały sutki bo zle mi położne nie poprawiły przyłożenia. Potem przyszła moja polozna i mi pokazała jak i od tamtej pory zero bólu. Nie używam zadnego kremu od tamtej pory juz. Teraz nawet nie przykładam małego od jest jak mały odkurzacz i dosłownie wciąga sutek, ale tez nic nie boli.
Nie martw się na którym boku spisz. Panie od fizjoterapii powiedziały ze zabim się dziecku cos stanie to Twoj organizm da znać. Wiec jeśli powiedzmy przez spanie na plecach miałby się zmniejszyć dopływ krwi do maluszka to ty się obudzisz i bedziesz się czuła gorzej i się obrócisz. Ja spałam jak chciałam a pod koniec na plecach poprostu juz nie mogłam bo traciłam oddech - wiec się nie dało
Tyger widzę ze kąpiel tez się Stanleyowi podoba super. I jak cycusia przytula, uwielbiam to.
Paula z tego co czytałam na necie to niektóre dzieciaczki nie potrzebują poprostu drzemek w dzien. Moze mu się jeszcze zmieni?Carola55, tyger lubią tę wiadomość
-
My tez naprzewijaku gadamy juz od jakiegos czasu. Ale najsmieszniej jak maly gada na macie do zabawek i tak szybko przebiera nozkami i raczkami. Mam juz sporo filmikow
Dzis nakrecilam kolejny z efektem dzwiekowym w postaci plusku kupy
Vix Tiago tez lubi jak sie go do pionu trzyma albo polsiedzaco ale to zbyt niebezpieczne. Ja go nawet na chwile tak nie sadzam. Bujaczek tez ma na calkiem lezaco choc mozna ustawic na polsiedzaco. Chronmy kregoslupki!!
Maja na to czas.
Tiago spal by moze i dluzej ale tylko na rekach... Sorry ale nie jestem w stanie dzwigac prawie 6 kg! Wiec czasem przysnie mi na klacie i to tyle.
Zastanawiam sie nad kupnem chusty...tyger lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny, to pocieszylyscie mnie z tym karmieniem i ze mozna sie szybko przyzwyczaic, tez bede sie starala o dobra pozycje przylozenia.
Super slyszec, ze wasi chlopcy tak szybko rosna i chca juz sie prostowac bo tak sa ciekawi swiata tez bym nie sadzila, ze tak szybciutko po paru tygodniach dziecko az tak aktywnie sie rozwija, jak was slucham to nie moge sie doczekac swojego syneczka, tyle wnosi to radosci we mnie jak sobie go wyobrazam....
ale poza tym chyba mialam dzisiaj pierwszego braxtona hicksa bo brzuch mi sparalizowalo w jakies dziwne strony i zaczelam go masowac, nie boloalo i wiem, ze to nie grozne - podobno, tylko ze to troche szybko na nie, ale oby byly te skorcze jak najrzadziejtyger lubi tę wiadomość
-
Moje słoneczko juz godzinę śpi. Ja chatę wsyprzatalam i ogarnelam siebie. Teraz czekam na tatusia i gości bo maja przyjść.
Ciekawe czy zapłacimy okropnym wieczorem za ten dobry dzien
Ja tez polecam Tule. Często używam jak chce posprzątać w domu a mały chce byc noszony. I huste tez mam ale dla nas w domu na nią jest za ciepło. Ale kupiłam fajna, tanią na eBayu z Victoria slinglady. Nie chciałam kupywać nic drogiego wrazie gdyby małemu się nie spodobało. Mi się super w niej go nosi. Jak kangurki wtedy jesteśmy
Carola55, Limerikowo, Krysti, tyger, Malwina89 lubią tę wiadomość
-
Vix patrzylam teraz na ta tw chuste i ona jest elastyczna a na warsztatach mowili ze dla takiego malucha lepsza jest tkana.
W cenie to roznica ok £5 wiec nie duzo a tkana podobno stabilniejsza...
Tez na poczatku wpadla mi w oko z tej firmy co masz. No i u nas na watku laski tez tkana polecaja...
Mamy normalne nosidlo ale mi nie podpasowalo