Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
http://www.pregnancytens.co.uk/Hire-MamaTens-MyTime-7-Weeks-Hire-Built-In-Contractions-Counter-FREE-Practice-Electrodes-Free-Delivery-Free-Return_p_27.html Krysti ja miałam tą bardzo polecam. Eh, wzięło mnie na wspomnienia bo mam zdjecie wlasnie tego urządzenia i widać na nim ze miałam skurcze co 5min hehe...
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Krysti wrote:Limerkowo a ty bralas tabletki w ciązy na nadcisnienie .
Hej ja brałam całą ciążę tabsy na nadciśnienie. Tak by trzymać ciśnienie w ryzach poniżej 140/90. Brałam Dopegyt, to lek z PL. 3x po 1, a potem (3-ci trymestr) według potrzeb do 7 dziennie, a i to nie wystarczało. Ciśnienie wybijało jak szalone, więc miałam przepisany dodatkowo Isoptin i on działał. W końcówce wybieraliśmy się już parę x do szpitala, bo ciśnienie waliło 150 na ponad 100, a to grozi odklejeniem łożyska - bezpośrednie ryzyko dla baby i matki.
Tu na Wyspach okej działa Labetalol-Trandate. Też brałam jak Dopegyt mi się kończył. Według mojego doświadczenia lepiej brać tabsy na nadciśnienie w ciąży niż ich nie brać. Moje baby żadnych uszkodzeń nie ma z powodu talerzyka leków podtrzymujących ciążę + przeciw nadciśnieniu:--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 23:56