X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Dziewczyny pewnie na Facebook siedzą wątek obumiera a ja nie będę miała z kim pogadać :/
    a obiecaly ze tez tu zagladna
    don't worry ;--)))))))))))))
    zaraz pewnie inne Dziewczyny dolacza do watku szkockiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 23:23

Krysti, loszcz lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Limerikowo, to pewnie dla ciebie tez nie ma wiekszej radosci jak widzidzic jak twoja corcia sie cieszy gdy wracasz z pracy? Fajnie, jak tak ktos z utesknieniem na ciebie czeka. A myslisz, ze mamla przezyla jakos rozkloke, dajesz ja jeszcze gdzies do zlobka, czy opiekujecie sie nia z mezem na przemian?
    zlobek w Irl kosztuje kolo polowy mej pensji miesiecznie na full time wiec rezygnujemy
    koszt zlobka to 600/700e
    poza tym wspieralabym zlobkiem gp i apteki plus bralabym b czesto offy na sicki baby a chce te stresy finansowe i emocjonalne ominac szeeerokim lukiem
    maz i ja zajmiemy sie dzieckim a potem zobaczy sie
    wiadomo, ze chorob na 100proc nie unikniemy a dziecko musi miec kontakt z rowiesnikami, ale jest na to jeszcze duzo czasu

Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Karolina w skrocie Lola wolamy
    zreszta nasz papiez Karol i tez Lolek byl ;--))
    a tak mi sie raz powiedzialo Karolina, Karola, Lola i Lola zostala

no ja pracuje na razie weekendy jak back to work a maz niania
    po styczniu jeszcze pt czyli 3 dni i starczy, reszte dni jestem mama i housewife
    Limerkowo ja myslalam ze twoja córeczka lola się nazywa :) Mnie się spodobało .

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jest taki film niem: run Lola run, mnie sie b podobal i pare x ogladama, tam gl bohaterka to Lola

Carola z czego ten egzamin 5go?

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Krysti, ja to zagladam, tyle ze u mnie spokoj, siedze i sie ucze bo mam egzamin 5 grudnia, wiec duzo sie u mnie nie dzieje! A co z tym fikcyjnym twoim kontem na FB?
    Carolcia konta nie zakładam na F bo się tu przyzwyczaiłam juz i jakoś na fioletowej mi lepiej ,a tak bym musiała na dwóch pisać i tu i na F a to nie dla mnie takie przeskakiwanie .

Carola55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola na prawko bodajże zdaje 'mój 24 juz 4 raz idzie zobaczymy ,test teoretyczny zdaje a na hazardzie jednym punktem nie przechodzi albo dwoma .Mam nadzieje ze tym razem zaliczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro na echo serca do szpitala i holter mi założą bede do domu wracała z kabelkami na piersi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    a obiecaly ze tez tu zagladna
    don't worry ;--)))))))))))))
    zaraz pewnie inne Dziewczyny dolacza do watku szkockiego
    Ja juz dwie spotkałam tu ciężarne i napomklam o forum ,mówiły ze zajrzą :) tez w moim przedziale ciązy także by miło było .

• tyger Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu zagladam i czytam na biezaco ale zawsze jak chce odpisac to cos sie dzieje. Staneley nie robil kupki juz 4 dni :( a Victor zlapal jelitowke. Tak wiec mozecie sobie wyobrazic jaki kociolek mam teraz w domu.

Krysti daj znac jak po wizycie w szpitalu.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, to fajnie, ze jakos dajecie rade z mezem na przemian. Ja tez zachodze w glowe, ze w panstwie gdzie jest tak wiele pomocy na rozne rzeczy akurat tak slabo wspieraja zlobki czy przedszkola i kosztuja one fortune. Sama bede miala dylemat ale do pracy i tak bede musiala wrocic, jeszcze nie wiem kiedy, co zarobie lub moglabym oszczedzic juz teraz pojdzie tylko na opieke dla malego.
    Ja koncze swoje studia finansowe tu w UK i przedmiot do ktorego sie przygotowuje to podatki w UK.... :P no i jest tego troche do nauki, a z moja koncentracja jest naprawde innaczej niz zawsze, ciaza gora na calego. Byloby super miec to z glowy zeby nie musiec sie uczyc tego jak bedzie malutki na powtorke, ale zobaczymy, robie ile daje rade.

Krysti, nie wiem czy dobrze zrozumialam to Twoj czy ty robicie prawko? A kiedy nastpene podjescie, oby sie udalo jak najszybciej :)
    A czemu robia ci echo serca teraz, i te kabelki, mam nadzieje, ze nic powaznego na tyle sie nie dzije?! Trzymaj sie i dbaj o siebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 14:06

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola moj juz teraz 4 raz na 24 ma egzamin ,ten hazard taki jest powalony teoretyczny zalucza a na hazardzie jednym albo dwom punktami mniej juz nie zaliczone .Mam nadzieje ze tym razem zaliczy daj boze. No bo jak ostatnio w nocy mnie zlapalo nue moglam powietrza zlapac dobrze to i serce mi tak szmeralo i szybko bilo na leząco lepiej speawdzic i zapobiec ,ja wczesniej leczylam się na nadcisnienie i widocznie od cisnienia mam ze serce szfankuje albo na odwrót ,zbadają i bedzie wiadomo co jest .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 16:05

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti to koniecznie sie sprawdzaj. Mi sie teraz zaczal trzeci trymest i czuje, ze szybciej sie mecza i trace oddech, synek musi uciskac na pluca.
    A co to jest ten hazard, jakis rodzaj prawka? Ja zdawalam kiedys w pl to nie wiem.

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja nada ok check bo z pompka nie zartow
    tym bardziej, ze na koniec ma duza prace do wykonania na porod i po 33tyg jest juz troche ciezko

Lola obkupiona dzis w Lidlu na dzien malucha

mwtunt.jpg

Carola55, Krysti, loszcz lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, to super obkupilas Lolcie, nie wiedzialm jesze dni malsuzka w Lidla a tez tam robimy zakupy, moze sie wybiore...

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Krysti to koniecznie sie sprawdzaj. Mi sie teraz zaczal trzeci trymest i czuje, ze szybciej sie mecza i trace oddech, synek musi uciskac na pluca.
    A co to jest ten hazard, jakis rodzaj prawka? Ja zdawalam kiedys w pl to nie wiem.
    Hazard to druga czesc testu na prawko masz filmiki takie i musisz w odpowiednim czasie kliknąć by auto spowolnilo w danym miejscu ,auto wizionalnie jedzie w mieście i trza uważać na przechodzących przez pasy tak jak na żywo autem się jedzie to tak na tych filmikach jest oczy trza mieć w tyłku :)

Limerikowo, Carola55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linerkowo no to okupilaś małą Lole :) super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 23:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo z pompą żartów nie ma racja .Trza kontrole rutynową zrobić .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 23:50

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, no slyszlama ze teraz te testy tutaj to juz inne sa niz kiedys, i bardziej wymagajace wiec faktycznie trzeba sie napocic aby zdac. Mojego meza kuzyn tu tez robil i tez mial problemy, z tego co kojarze to w koncu pojechal i zrobil w Polsce bo tam mu bylo po prostu po polsku latwiej

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo super zakupy, musze jechac do lidla obczaić co tam ciekawego mają :). Krysti jak sie czujesz? Mam nadzieje ze z serduchem lepiej? Wczoraj w szpitalu byłaś?

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Krysti, no slyszlama ze teraz te testy tutaj to juz inne sa niz kiedys, i bardziej wymagajace wiec faktycznie trzeba sie napocic aby zdac. Mojego meza kuzyn tu tez robil i tez mial problemy, z tego co kojarze to w koncu pojechal i zrobil w Polsce bo tam mu bylo po prostu po polsku latwiej
    Moj carola polskie ma prawko :) ale tu musi zrobić odnowa egzamin musi miec prawko tutejsze bo miał akcydent wypadek kiedyś tu w Szkocji i przez to .W Polsce auto mamy jeździmy bez problemu tu niestety musi odświeżać polskiego mu nie akceptują by w uk jeździł .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 18:04

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ