X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Dziewczyny pewnie na Facebook siedzą wątek obumiera a ja nie będę miała z kim pogadać :/
    a obiecaly ze tez tu zagladna
    don't worry ;--)))))))))))))
    zaraz pewnie inne Dziewczyny dolacza do watku szkockiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 23:23

Krysti, loszcz lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Limerikowo, to pewnie dla ciebie tez nie ma wiekszej radosci jak widzidzic jak twoja corcia sie cieszy gdy wracasz z pracy? Fajnie, jak tak ktos z utesknieniem na ciebie czeka. A myslisz, ze mamla przezyla jakos rozkloke, dajesz ja jeszcze gdzies do zlobka, czy opiekujecie sie nia z mezem na przemian?
    zlobek w Irl kosztuje kolo polowy mej pensji miesiecznie na full time wiec rezygnujemy
    koszt zlobka to 600/700e
    poza tym wspieralabym zlobkiem gp i apteki plus bralabym b czesto offy na sicki baby a chce te stresy finansowe i emocjonalne ominac szeeerokim lukiem
    maz i ja zajmiemy sie dzieckim a potem zobaczy sie
    wiadomo, ze chorob na 100proc nie unikniemy a dziecko musi miec kontakt z rowiesnikami, ale jest na to jeszcze duzo czasu

Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Karolina w skrocie Lola wolamy
    zreszta nasz papiez Karol i tez Lolek byl ;--))
    a tak mi sie raz powiedzialo Karolina, Karola, Lola i Lola zostala

no ja pracuje na razie weekendy jak back to work a maz niania
    po styczniu jeszcze pt czyli 3 dni i starczy, reszte dni jestem mama i housewife
    Limerkowo ja myslalam ze twoja córeczka lola się nazywa :) Mnie się spodobało .

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jest taki film niem: run Lola run, mnie sie b podobal i pare x ogladama, tam gl bohaterka to Lola

Carola z czego ten egzamin 5go?

Krysti lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Krysti, ja to zagladam, tyle ze u mnie spokoj, siedze i sie ucze bo mam egzamin 5 grudnia, wiec duzo sie u mnie nie dzieje! A co z tym fikcyjnym twoim kontem na FB?
    Carolcia konta nie zakładam na F bo się tu przyzwyczaiłam juz i jakoś na fioletowej mi lepiej ,a tak bym musiała na dwóch pisać i tu i na F a to nie dla mnie takie przeskakiwanie .

Carola55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola na prawko bodajże zdaje 'mój 24 juz 4 raz idzie zobaczymy ,test teoretyczny zdaje a na hazardzie jednym punktem nie przechodzi albo dwoma .Mam nadzieje ze tym razem zaliczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro na echo serca do szpitala i holter mi założą bede do domu wracała z kabelkami na piersi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    a obiecaly ze tez tu zagladna
    don't worry ;--)))))))))))))
    zaraz pewnie inne Dziewczyny dolacza do watku szkockiego
    Ja juz dwie spotkałam tu ciężarne i napomklam o forum ,mówiły ze zajrzą :) tez w moim przedziale ciązy także by miło było .

• tyger Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu zagladam i czytam na biezaco ale zawsze jak chce odpisac to cos sie dzieje. Staneley nie robil kupki juz 4 dni :( a Victor zlapal jelitowke. Tak wiec mozecie sobie wyobrazic jaki kociolek mam teraz w domu.

Krysti daj znac jak po wizycie w szpitalu.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, to fajnie, ze jakos dajecie rade z mezem na przemian. Ja tez zachodze w glowe, ze w panstwie gdzie jest tak wiele pomocy na rozne rzeczy akurat tak slabo wspieraja zlobki czy przedszkola i kosztuja one fortune. Sama bede miala dylemat ale do pracy i tak bede musiala wrocic, jeszcze nie wiem kiedy, co zarobie lub moglabym oszczedzic juz teraz pojdzie tylko na opieke dla malego.
    Ja koncze swoje studia finansowe tu w UK i przedmiot do ktorego sie przygotowuje to podatki w UK.... :P no i jest tego troche do nauki, a z moja koncentracja jest naprawde innaczej niz zawsze, ciaza gora na calego. Byloby super miec to z glowy zeby nie musiec sie uczyc tego jak bedzie malutki na powtorke, ale zobaczymy, robie ile daje rade.

Krysti, nie wiem czy dobrze zrozumialam to Twoj czy ty robicie prawko? A kiedy nastpene podjescie, oby sie udalo jak najszybciej :)
    A czemu robia ci echo serca teraz, i te kabelki, mam nadzieje, ze nic powaznego na tyle sie nie dzije?! Trzymaj sie i dbaj o siebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 14:06

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola moj juz teraz 4 raz na 24 ma egzamin ,ten hazard taki jest powalony teoretyczny zalucza a na hazardzie jednym albo dwom punktami mniej juz nie zaliczone .Mam nadzieje ze tym razem zaliczy daj boze. No bo jak ostatnio w nocy mnie zlapalo nue moglam powietrza zlapac dobrze to i serce mi tak szmeralo i szybko bilo na leząco lepiej speawdzic i zapobiec ,ja wczesniej leczylam się na nadcisnienie i widocznie od cisnienia mam ze serce szfankuje albo na odwrót ,zbadają i bedzie wiadomo co jest .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 16:05

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti to koniecznie sie sprawdzaj. Mi sie teraz zaczal trzeci trymest i czuje, ze szybciej sie mecza i trace oddech, synek musi uciskac na pluca.
    A co to jest ten hazard, jakis rodzaj prawka? Ja zdawalam kiedys w pl to nie wiem.

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja nada ok check bo z pompka nie zartow
    tym bardziej, ze na koniec ma duza prace do wykonania na porod i po 33tyg jest juz troche ciezko

Lola obkupiona dzis w Lidlu na dzien malucha

mwtunt.jpg

Carola55, Krysti, loszcz lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, to super obkupilas Lolcie, nie wiedzialm jesze dni malsuzka w Lidla a tez tam robimy zakupy, moze sie wybiore...

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Krysti to koniecznie sie sprawdzaj. Mi sie teraz zaczal trzeci trymest i czuje, ze szybciej sie mecza i trace oddech, synek musi uciskac na pluca.
    A co to jest ten hazard, jakis rodzaj prawka? Ja zdawalam kiedys w pl to nie wiem.
    Hazard to druga czesc testu na prawko masz filmiki takie i musisz w odpowiednim czasie kliknąć by auto spowolnilo w danym miejscu ,auto wizionalnie jedzie w mieście i trza uważać na przechodzących przez pasy tak jak na żywo autem się jedzie to tak na tych filmikach jest oczy trza mieć w tyłku :)

Limerikowo, Carola55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linerkowo no to okupilaś małą Lole :) super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 23:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo z pompą żartów nie ma racja .Trza kontrole rutynową zrobić .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 23:50

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, no slyszlama ze teraz te testy tutaj to juz inne sa niz kiedys, i bardziej wymagajace wiec faktycznie trzeba sie napocic aby zdac. Mojego meza kuzyn tu tez robil i tez mial problemy, z tego co kojarze to w koncu pojechal i zrobil w Polsce bo tam mu bylo po prostu po polsku latwiej

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo super zakupy, musze jechac do lidla obczaić co tam ciekawego mają :). Krysti jak sie czujesz? Mam nadzieje ze z serduchem lepiej? Wczoraj w szpitalu byłaś?

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Krysti, no slyszlama ze teraz te testy tutaj to juz inne sa niz kiedys, i bardziej wymagajace wiec faktycznie trzeba sie napocic aby zdac. Mojego meza kuzyn tu tez robil i tez mial problemy, z tego co kojarze to w koncu pojechal i zrobil w Polsce bo tam mu bylo po prostu po polsku latwiej
    Moj carola polskie ma prawko :) ale tu musi zrobić odnowa egzamin musi miec prawko tutejsze bo miał akcydent wypadek kiedyś tu w Szkocji i przez to .W Polsce auto mamy jeździmy bez problemu tu niestety musi odświeżać polskiego mu nie akceptują by w uk jeździł .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 18:04

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ