X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie pani doktor zadzwoniła ,i nurse zadzwoni by mi powiedzieć kiedy mam przyjść do ośrodka by mi holter przyczepila .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo Lola ! Wiem co to za film :D dzis luklam ale nie oglądałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 18:06

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I
    A kiedy się robi test obciążenia glukozy? Między którymi tygodniami? Tu w Szkocji

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti tu w szkocji nie robią testu obciążenia glukozy. Tylko pobierają krew pod kątem cukru we krwi. Ja miałam pobrana krew ok 28 tyg.

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Malwinka :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tyle razy sie zbieralam zeby napisac i non stop mi nie po drodze :P
    To dlatego ze wszystkie "moje" watki przeniosly sie na fb :/

Krysti tez mialam holteraz ale w Pl i nie wspominam zle. Co prawda w pracy sie klienci pytali co mi kest bo te kable wszedzie widac ale tak to ok :)
    Oby wszystko i u ciebie wyszlo dobrze :)

A tw maz musi robic brytyjskie prawko bo mial wypadek? Moj T mial polskie prawko i poprostu wymienil na brytyjskie :)

Limerikowo my tez dzis w lidlu bylismy :) kupilam rajstopki dla mojego Ksiecia i body :)
    Myslalam ze te kombinezoniki misiowe beda lepsze ale czego chciec za £6 :)

Wogole rozmiarowka meeega zawyzona :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde tyle razy sie zbieralam zeby napisac i non stop mi nie po drodze :P
    To dlatego ze wszystkie "moje" watki przeniosly sie na fb :/

Krysti tez mialam holteraz ale w Pl i nie wspominam zle. Co prawda w pracy sie klienci pytali co mi kest bo te kable wszedzie widac ale tak to ok :)
    Oby wszystko i u ciebie wyszlo dobrze :)

A tw maz musi robic brytyjskie prawko bo mial wypadek? Moj T mial polskie prawko i poprostu wymienil na brytyjskie :)

Limerikowo my tez dzis w lidlu bylismy :) kupilam rajstopki dla mojego Ksiecia i body :)
    Myslalam ze te kombinezoniki misiowe beda lepsze ale czego chciec za £6 :)

Wogole rozmiarowka meeega zawyzona :)
    Tu w uk mial wypadek i musi zdac test tutejszy by mógł jezdzic po Szkockich i Angielskich drogach .Nie obchodzi ich polskie wypadek tu miał.

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, w DVLA normalnie wymieniaja prawko pl na brytyjskie, no chyba ze maja gdzie ten wypadek zapisany i nie da sie po prostu wymienic. Trzymam kciuki bo bez auta ciezko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 01:14

na9fxa5.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdałam prawko w Uk.Teoria nie jest aż taka zła (miałam tylko jeden blad),a hazard jak się jeździ to też nie jest az taki trudny (trzeba uważać na dzieci,rowerzystów,przejścia drogowe,śmieciarki i podjazdy czy coś z nie wyjeżdża)można kupić sobie płytkę z emano i pocwiczyc.Dla mnie problemem była jazda (2 razy oblalam) ale tylko i wyłącznie z mojej własnej winy.Mialam problem z parkowaniem tyłem bo głupia jestem i mi się zawsze myli w którą stronę kręcić ;)
    Już prawie 4 lata jeżdżę bez wypadku i mandatu więc nie jest tak źle.Myślę że w Polsce bym nie zdała.

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti jak tam serducho?
    Mialas te badania?

Dziewczyny w którym tygodni powinnam mieć wizytę u położnej?ostatnio byłam w 16 tyg a teraz już 23 tuż tuż a nie mam nawet jeszcze wizyty umowionej.Co prawda dzwoniłam do nich już kilka razy Ale się zawsze sekretarka włącza i nikt do mnie nie oddzwania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 13:27

201503231678.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz kochana mnie zawsze położna umawia na ostatniej wizycie, pyta sie czy mi pasuje itd. Sprawdz sobie w książce ciąża czy ci nie wpisała tam wizyty. Kurcze ja na początku miałam co 4 tyg wizyte. Teraz co 3. Powinnas juz dawno miec. Jak nie oddzwaniają to moze do gp sie przejdź, zapytać. A scan połówkowy juz miałaś?

Krysti jak sie czujesz?

Ja po wizycie z położną u nas wszystko dobrze z ciśnieniem, z siuskami, pobrała krew na anemie. Maly jest czaly czas główką na dole ;) ciekawe kiedy sie zacznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:17

loszcz lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robilam prawo jazdy w Irl, zdalam za 1ym razem i na skuter i potem b

no kombinezony z lidla nie za bardzo, nie bralam, ok ubranka sa z pl str np. www.calineczka.pl, lecimy 5go na chrzciny wiec odbiore przesylke

ja glukoze robilam sama na poczatku ciazy a potem juz w 26tyg z pakietu medicusa w cork

loszcz lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ja ok zrozumialam ze pl prawka nie akceptuja w Szkocji?
    tu w Irl pl prawko akceptuja jak najbardziej

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina89 wrote:
    Loszcz kochana mnie zawsze położna umawia na ostatniej wizycie, pyta sie czy mi pasuje itd. Sprawdz sobie w książce ciąża czy ci nie wpisała tam wizyty. Kurcze ja na początku miałam co 4 tyg wizyte. Teraz co 3. Powinnas juz dawno miec. Jak nie oddzwaniają to moze do gp sie przejdź, zapytać. A scan połówkowy juz miałaś?

Krysti jak sie czujesz?

Ja po wizycie z położną u nas wszystko dobrze z ciśnieniem, z siuskami, pobrała krew na anemie. Maly jest czaly czas główką na dole ;) ciekawe kiedy sie zacznie.
    Malwinka dobrze wszystko :) super czuje się ,czekam na tel mam nadxieje ze w tym tyg dadzą mi holter by sprawdzić co i jak jedt z tym cisnieniem .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja scan połówkowy mam w poniedzialek juz :) Moj maly kopie mocniej już ,rozbrykał się :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Krysti, w DVLA normalnie wymieniaja prawko pl na brytyjskie, no chyba ze maja gdzie ten wypadek zapisany i nie da sie po prostu wymienic. Trzymam kciuki bo bez auta ciezko.
    Carolcia tu notowany niestety :/

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie Krysti ze czujesz sie lepiej :). Obowiązkowo daj znac jak po scanie :). Super zobaczyć małego człowieczka w brzuszku.

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo akceptuja jak najbardziej :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Krysti jak tam serducho?
    Mialas te badania?

Dziewczyny w którym tygodni powinnam mieć wizytę u położnej?ostatnio byłam w 16 tyg a teraz już 23 tuż tuż a nie mam nawet jeszcze wizyty umowionej.Co prawda dzwoniłam do nich już kilka razy Ale się zawsze sekretarka włącza i nikt do mnie nie oddzwania...
    Dobrze wszystko .A ty połowkowego nie mialaś jeszcze bo usg wykonuje się je między 18. a 22. tygodniem ciąży) Czy miałaś juz .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 00:45

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, ja tez wciaz mam polskie prawko wiec akceptuja, ale moze po wypadku to kaza odnowic czy cos .....
    A slyszalyscie ta historie juz chyba z przed paru lat w Irlandii, ze jak zatrzymywali polakow to zamiast spisywac ich imie i nazwisko z pl prawka, to spisywali pierwsze z gory czyli: 'Prawo jazdy', dopiero jak mieli z 60 osob ktore sie tak samo nazywaly czyli prawo jazdy, to sprawdzili i sie skapneli jaka gafe robili :) :) tak slyszalam

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ