X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie pani doktor zadzwoniła ,i nurse zadzwoni by mi powiedzieć kiedy mam przyjść do ośrodka by mi holter przyczepila .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo Lola ! Wiem co to za film :D dzis luklam ale nie oglądałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 18:06

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I
    A kiedy się robi test obciążenia glukozy? Między którymi tygodniami? Tu w Szkocji

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti tu w szkocji nie robią testu obciążenia glukozy. Tylko pobierają krew pod kątem cukru we krwi. Ja miałam pobrana krew ok 28 tyg.

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Malwinka :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tyle razy sie zbieralam zeby napisac i non stop mi nie po drodze :P
    To dlatego ze wszystkie "moje" watki przeniosly sie na fb :/

Krysti tez mialam holteraz ale w Pl i nie wspominam zle. Co prawda w pracy sie klienci pytali co mi kest bo te kable wszedzie widac ale tak to ok :)
    Oby wszystko i u ciebie wyszlo dobrze :)

A tw maz musi robic brytyjskie prawko bo mial wypadek? Moj T mial polskie prawko i poprostu wymienil na brytyjskie :)

Limerikowo my tez dzis w lidlu bylismy :) kupilam rajstopki dla mojego Ksiecia i body :)
    Myslalam ze te kombinezoniki misiowe beda lepsze ale czego chciec za £6 :)

Wogole rozmiarowka meeega zawyzona :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde tyle razy sie zbieralam zeby napisac i non stop mi nie po drodze :P
    To dlatego ze wszystkie "moje" watki przeniosly sie na fb :/

Krysti tez mialam holteraz ale w Pl i nie wspominam zle. Co prawda w pracy sie klienci pytali co mi kest bo te kable wszedzie widac ale tak to ok :)
    Oby wszystko i u ciebie wyszlo dobrze :)

A tw maz musi robic brytyjskie prawko bo mial wypadek? Moj T mial polskie prawko i poprostu wymienil na brytyjskie :)

Limerikowo my tez dzis w lidlu bylismy :) kupilam rajstopki dla mojego Ksiecia i body :)
    Myslalam ze te kombinezoniki misiowe beda lepsze ale czego chciec za £6 :)

Wogole rozmiarowka meeega zawyzona :)
    Tu w uk mial wypadek i musi zdac test tutejszy by mógł jezdzic po Szkockich i Angielskich drogach .Nie obchodzi ich polskie wypadek tu miał.

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, w DVLA normalnie wymieniaja prawko pl na brytyjskie, no chyba ze maja gdzie ten wypadek zapisany i nie da sie po prostu wymienic. Trzymam kciuki bo bez auta ciezko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 01:14

na9fxa5.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdałam prawko w Uk.Teoria nie jest aż taka zła (miałam tylko jeden blad),a hazard jak się jeździ to też nie jest az taki trudny (trzeba uważać na dzieci,rowerzystów,przejścia drogowe,śmieciarki i podjazdy czy coś z nie wyjeżdża)można kupić sobie płytkę z emano i pocwiczyc.Dla mnie problemem była jazda (2 razy oblalam) ale tylko i wyłącznie z mojej własnej winy.Mialam problem z parkowaniem tyłem bo głupia jestem i mi się zawsze myli w którą stronę kręcić ;)
    Już prawie 4 lata jeżdżę bez wypadku i mandatu więc nie jest tak źle.Myślę że w Polsce bym nie zdała.

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti jak tam serducho?
    Mialas te badania?

Dziewczyny w którym tygodni powinnam mieć wizytę u położnej?ostatnio byłam w 16 tyg a teraz już 23 tuż tuż a nie mam nawet jeszcze wizyty umowionej.Co prawda dzwoniłam do nich już kilka razy Ale się zawsze sekretarka włącza i nikt do mnie nie oddzwania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 13:27

201503231678.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz kochana mnie zawsze położna umawia na ostatniej wizycie, pyta sie czy mi pasuje itd. Sprawdz sobie w książce ciąża czy ci nie wpisała tam wizyty. Kurcze ja na początku miałam co 4 tyg wizyte. Teraz co 3. Powinnas juz dawno miec. Jak nie oddzwaniają to moze do gp sie przejdź, zapytać. A scan połówkowy juz miałaś?

Krysti jak sie czujesz?

Ja po wizycie z położną u nas wszystko dobrze z ciśnieniem, z siuskami, pobrała krew na anemie. Maly jest czaly czas główką na dole ;) ciekawe kiedy sie zacznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:17

loszcz lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robilam prawo jazdy w Irl, zdalam za 1ym razem i na skuter i potem b

no kombinezony z lidla nie za bardzo, nie bralam, ok ubranka sa z pl str np. www.calineczka.pl, lecimy 5go na chrzciny wiec odbiore przesylke

ja glukoze robilam sama na poczatku ciazy a potem juz w 26tyg z pakietu medicusa w cork

loszcz lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ja ok zrozumialam ze pl prawka nie akceptuja w Szkocji?
    tu w Irl pl prawko akceptuja jak najbardziej

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina89 wrote:
    Loszcz kochana mnie zawsze położna umawia na ostatniej wizycie, pyta sie czy mi pasuje itd. Sprawdz sobie w książce ciąża czy ci nie wpisała tam wizyty. Kurcze ja na początku miałam co 4 tyg wizyte. Teraz co 3. Powinnas juz dawno miec. Jak nie oddzwaniają to moze do gp sie przejdź, zapytać. A scan połówkowy juz miałaś?

Krysti jak sie czujesz?

Ja po wizycie z położną u nas wszystko dobrze z ciśnieniem, z siuskami, pobrała krew na anemie. Maly jest czaly czas główką na dole ;) ciekawe kiedy sie zacznie.
    Malwinka dobrze wszystko :) super czuje się ,czekam na tel mam nadxieje ze w tym tyg dadzą mi holter by sprawdzić co i jak jedt z tym cisnieniem .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja scan połówkowy mam w poniedzialek juz :) Moj maly kopie mocniej już ,rozbrykał się :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Krysti, w DVLA normalnie wymieniaja prawko pl na brytyjskie, no chyba ze maja gdzie ten wypadek zapisany i nie da sie po prostu wymienic. Trzymam kciuki bo bez auta ciezko.
    Carolcia tu notowany niestety :/

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie Krysti ze czujesz sie lepiej :). Obowiązkowo daj znac jak po scanie :). Super zobaczyć małego człowieczka w brzuszku.

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo akceptuja jak najbardziej :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Krysti jak tam serducho?
    Mialas te badania?

Dziewczyny w którym tygodni powinnam mieć wizytę u położnej?ostatnio byłam w 16 tyg a teraz już 23 tuż tuż a nie mam nawet jeszcze wizyty umowionej.Co prawda dzwoniłam do nich już kilka razy Ale się zawsze sekretarka włącza i nikt do mnie nie oddzwania...
    Dobrze wszystko .A ty połowkowego nie mialaś jeszcze bo usg wykonuje się je między 18. a 22. tygodniem ciąży) Czy miałaś juz .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 00:45

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, ja tez wciaz mam polskie prawko wiec akceptuja, ale moze po wypadku to kaza odnowic czy cos .....
    A slyszalyscie ta historie juz chyba z przed paru lat w Irlandii, ze jak zatrzymywali polakow to zamiast spisywac ich imie i nazwisko z pl prawka, to spisywali pierwsze z gory czyli: 'Prawo jazdy', dopiero jak mieli z 60 osob ktore sie tak samo nazywaly czyli prawo jazdy, to sprawdzili i sie skapneli jaka gafe robili :) :) tak slyszalam

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ