Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:Hej ja brałam całą ciążę tabsy na nadciśnienie. Tak by trzymać ciśnienie w ryzach poniżej 140/90. Brałam Dopegyt, to lek z PL. 3x po 1, a potem (3-ci trymestr) według potrzeb do 7 dziennie, a i to nie wystarczało. Ciśnienie wybijało jak szalone, więc miałam przepisany dodatkowo Isoptin i on działał. W końcówce wybieraliśmy się już parę x do szpitala, bo ciśnienie waliło 150 na ponad 100, a to grozi odklejeniem łożyska - bezpośrednie ryzyko dla baby i matki.
Tu na Wyspach okej działa Labetalol-Trandate. Też brałam jak Dopegyt mi się kończył. Według mojego doświadczenia lepiej brać tabsy na nadciśnienie w ciąży niż ich nie brać. Moje baby żadnych uszkodzeń nie ma z powodu talerzyka leków podtrzymujących ciążę + przeciw nadciśnieniu:--))Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMocz krew czyste wszystko mam bardzo dobre ,tylko te szmery minie zaniepokoily i cisnienie ,mam monitor w domu i sprawdzam .do szpitala pojechalam by miec pewnosc czy zemną ok wszystko ,no glebokiego oddechu w nocy nie moglam zlapac i szmery mialam serca ,Juz się dobrze czuje dzis noc pięknie przespana .Dobrze ze cisnienie spadlo ,te pogody tu to wykonczą czlowieka .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:51
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj mały w szpitalu wczoraj mnie pukał ale się zlekarzem smialam bo mi elektrody jak zakladano to josh pukal od srodka dziś rano to samo sobie puka :)ma się dobrze .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:51
loszcz, Limerikowo, Malwina89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja jeszcze w job 2h.pewnie Lola jak wczor da mezowi popalic.mam nadz ze dzis bez koncertu ;--)) cieszy sie jak szalona jak wracam.radosc nie do opisania po prostu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 15:00
Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:Krysti myslalas juz o scanie polowkowym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 23:12
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:Ja jeszcze w job 2h.pewnie Lola jak wczor da mezowi popalic.mam nadz ze dzis bez koncertu ;--)) cieszy sie jak szalona jak wracam.radosc nie do opisania po prostu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 17:22
-
Limerikowo, to pewnie dla ciebie tez nie ma wiekszej radosci jak widzidzic jak twoja corcia sie cieszy gdy wracasz z pracy? Fajnie, jak tak ktos z utesknieniem na ciebie czeka. A myslisz, ze mamla przezyla jakos rozkloke, dajesz ja jeszcze gdzies do zlobka, czy opiekujecie sie nia z mezem na przemian?
-
nick nieaktualnyCarola55 wrote:Krystki, uwazaj na siebie, bo w ciazy to nigdy nic nie wiadomo, dobrze, ze juz jestes w domku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 19:35
-
nick nieaktualny
-
Krysti wrote:Lola ladne ma imię hihi moze bedzie grzeczna limerkowo a ty w niedziele robisz tez . No taaa ja w niedziele w Irlandi tez zasuwalam pAmietam te poczatki tam:) hihi
zreszta nasz papiez Karol i tez Lolek byl ;--))
a tak mi sie raz powiedzialo Karolina, Karola, Lola i Lola zostala
no ja pracuje na razie weekendy jak back to work a maz niania
po styczniu jeszcze pt czyli 3 dni i starczy, reszte dni jestem mama i housewifeKrysti, Carola55 lubią tę wiadomość
-
Krysti, ja to zagladam, tyle ze u mnie spokoj, siedze i sie ucze bo mam egzamin 5 grudnia, wiec duzo sie u mnie nie dzieje! A co z tym fikcyjnym twoim kontem na FB?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 23:22
Krysti lubi tę wiadomość