X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ja tego nie kupowałam tylko wypożyczyłam :) na 7 tygodni i po porodzie im się to odsyła.
    Mi jest dużo wygodniej na Facebooku pisać bo ja zawsze na telefonie jestem.

Krysti, balonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Hej ja brałam całą ciążę tabsy na nadciśnienie. Tak by trzymać ciśnienie w ryzach poniżej 140/90. Brałam Dopegyt, to lek z PL. 3x po 1, a potem (3-ci trymestr) według potrzeb do 7 dziennie, a i to nie wystarczało. Ciśnienie wybijało jak szalone, więc miałam przepisany dodatkowo Isoptin i on działał. W końcówce wybieraliśmy się już parę x do szpitala, bo ciśnienie waliło 150 na ponad 100, a to grozi odklejeniem łożyska - bezpośrednie ryzyko dla baby i matki.

Tu na Wyspach okej działa Labetalol-Trandate. Też brałam jak Dopegyt mi się kończył. Według mojego doświadczenia lepiej brać tabsy na nadciśnienie w ciąży niż ich nie brać. Moje baby żadnych uszkodzeń nie ma z powodu talerzyka leków podtrzymujących ciążę + przeciw nadciśnieniu:--))
    No ja w nocy o 3 nie mogłam oddychać jak należy i serducha mi szmeralo przy pozycji leżącej i mocno biło , byłam w szpitalundzis 4 godziny mocz krew badanie na tsh zrobili mi i w poniedziałek echo serca bedą mi robic i dadzą do domu holtera na 24 . Cisnienie miałam 144 na 98 w szpitalu potem drugi raz zmierzyli i spadło do 126 na 86 i puścili mnie do domu . Ale w poniedziałek mam wrocič.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej Krysti,trzymaj się tam i odpoczywaj.Oby było wszystko ok :-*

Krysti lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz krew czyste wszystko mam bardzo dobre ,tylko te szmery minie zaniepokoily i cisnienie ,mam monitor w domu i sprawdzam .do szpitala pojechalam by miec pewnosc czy zemną ok wszystko ,no glebokiego oddechu w nocy nie moglam zlapac i szmery mialam serca ,Juz się dobrze czuje dzis noc pięknie przespana .Dobrze ze cisnienie spadlo ,te pogody tu to wykonczą czlowieka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mały w szpitalu wczoraj mnie pukał :) ale się zlekarzem smialam bo mi elektrody jak zakladano to josh pukal od srodka :D dziś rano to samo sobie puka :)ma się dobrze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:51

loszcz, Limerikowo, Malwina89 lubią tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, biedactwo uwazaj na siebie. Kurcze z ciśnieniem nie ma żartów :/. Dobrze ze kontrolujesz sobie ciśnieniem w domku. Malutki ci wynagrodzil stres kopniaczkami z rana :D. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka no niestety trzeba uwazać na siebie w ciązy z tym cisnieniem niby nie duzo pod skoczylo ale odczuwalne .ale dobrze się czuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo odpoczywam na spacer chodze co dziennie z psem i moim ,teraz na basen zaczne chidzic wieczorami tu niedaleko mojego mieszkania takze luz .Aktywna mama bede :) a w grudniu hiszpania :) holidey ;)

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystki, uwazaj na siebie, bo w ciazy to nigdy nic nie wiadomo, dobrze, ze juz jestes w domku :)

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Krysti zazdroszcze hol w Hiszpanii, a gdzie dokladnie sie wybieracie i na jak dlugo, hotel czy bb?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Barcelony lecimy na poltora tygodnia :) w hotelu bedziemy .

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w job 2h.pewnie Lola jak wczor da mezowi popalic.mam nadz ze dzis bez koncertu ;--)) cieszy sie jak szalona jak wracam.radosc nie do opisania po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 15:00

Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti myslalas juz o scanie polowkowym?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Krysti myslalas juz o scanie polowkowym?
    Scan mam 24 za tydzien w poniedzialek w szpitalu juz :) :)doczekac nie mogę się ,stresa mam takiego . To juz moje 4 usg tu bedzie nastepne juz mam zabukowane na 28 tydz ciązy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 23:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ja jeszcze w job 2h.pewnie Lola jak wczor da mezowi popalic.mam nadz ze dzis bez koncertu ;--)) cieszy sie jak szalona jak wracam.radosc nie do opisania po prostu
    Lola :) ladne ma imię hihi :) moze bedzie grzeczna :) limerkowo a ty w niedziele robisz tez . No taaa ja w niedziele w Irlandi tez zasuwalam pAmietam te poczatki tam:) hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 17:22

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, to pewnie dla ciebie tez nie ma wiekszej radosci jak widzidzic jak twoja corcia sie cieszy gdy wracasz z pracy? Fajnie, jak tak ktos z utesknieniem na ciebie czeka. A myslisz, ze mamla przezyla jakos rozkloke, dajesz ja jeszcze gdzies do zlobka, czy opiekujecie sie nia z mezem na przemian?

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Krystki, uwazaj na siebie, bo w ciazy to nigdy nic nie wiadomo, dobrze, ze juz jestes w domku :)
    Dziekuje carolcia trza uwazac niestety . :) ja to jestem czujna nic nie lekcewarze kochana dla mnie ciut wyzsze cisnienie to juz wole sprawdzic co zemną w szpitalu język ang znam perfect takze luz nie boje się jezdzic i kontrolować .I mam blisko do szpitala .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 19:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie na Facebook siedzą wątek obumiera a ja nie będę miała z kim pogadać :/

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Lola :) ladne ma imię hihi :) moze bedzie grzeczna :) limerkowo a ty w niedziele robisz tez . No taaa ja w niedziele w Irlandi tez zasuwalam pAmietam te poczatki tam:) hihi
    Karolina w skrocie Lola wolamy
    zreszta nasz papiez Karol i tez Lolek byl ;--))
    a tak mi sie raz powiedzialo Karolina, Karola, Lola i Lola zostala

no ja pracuje na razie weekendy jak back to work a maz niania
    po styczniu jeszcze pt czyli 3 dni i starczy, reszte dni jestem mama i housewife

Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, ja to zagladam, tyle ze u mnie spokoj, siedze i sie ucze bo mam egzamin 5 grudnia, wiec duzo sie u mnie nie dzieje! A co z tym fikcyjnym twoim kontem na FB?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 23:22

Krysti lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ