X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ja tego nie kupowałam tylko wypożyczyłam :) na 7 tygodni i po porodzie im się to odsyła.
    Mi jest dużo wygodniej na Facebooku pisać bo ja zawsze na telefonie jestem.

Krysti, balonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Hej ja brałam całą ciążę tabsy na nadciśnienie. Tak by trzymać ciśnienie w ryzach poniżej 140/90. Brałam Dopegyt, to lek z PL. 3x po 1, a potem (3-ci trymestr) według potrzeb do 7 dziennie, a i to nie wystarczało. Ciśnienie wybijało jak szalone, więc miałam przepisany dodatkowo Isoptin i on działał. W końcówce wybieraliśmy się już parę x do szpitala, bo ciśnienie waliło 150 na ponad 100, a to grozi odklejeniem łożyska - bezpośrednie ryzyko dla baby i matki.

Tu na Wyspach okej działa Labetalol-Trandate. Też brałam jak Dopegyt mi się kończył. Według mojego doświadczenia lepiej brać tabsy na nadciśnienie w ciąży niż ich nie brać. Moje baby żadnych uszkodzeń nie ma z powodu talerzyka leków podtrzymujących ciążę + przeciw nadciśnieniu:--))
    No ja w nocy o 3 nie mogłam oddychać jak należy i serducha mi szmeralo przy pozycji leżącej i mocno biło , byłam w szpitalundzis 4 godziny mocz krew badanie na tsh zrobili mi i w poniedziałek echo serca bedą mi robic i dadzą do domu holtera na 24 . Cisnienie miałam 144 na 98 w szpitalu potem drugi raz zmierzyli i spadło do 126 na 86 i puścili mnie do domu . Ale w poniedziałek mam wrocič.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej Krysti,trzymaj się tam i odpoczywaj.Oby było wszystko ok :-*

Krysti lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz krew czyste wszystko mam bardzo dobre ,tylko te szmery minie zaniepokoily i cisnienie ,mam monitor w domu i sprawdzam .do szpitala pojechalam by miec pewnosc czy zemną ok wszystko ,no glebokiego oddechu w nocy nie moglam zlapac i szmery mialam serca ,Juz się dobrze czuje dzis noc pięknie przespana .Dobrze ze cisnienie spadlo ,te pogody tu to wykonczą czlowieka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mały w szpitalu wczoraj mnie pukał :) ale się zlekarzem smialam bo mi elektrody jak zakladano to josh pukal od srodka :D dziś rano to samo sobie puka :)ma się dobrze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:51

loszcz, Limerikowo, Malwina89 lubią tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, biedactwo uwazaj na siebie. Kurcze z ciśnieniem nie ma żartów :/. Dobrze ze kontrolujesz sobie ciśnieniem w domku. Malutki ci wynagrodzil stres kopniaczkami z rana :D. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka no niestety trzeba uwazać na siebie w ciązy z tym cisnieniem niby nie duzo pod skoczylo ale odczuwalne .ale dobrze się czuje ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo odpoczywam na spacer chodze co dziennie z psem i moim ,teraz na basen zaczne chidzic wieczorami tu niedaleko mojego mieszkania takze luz .Aktywna mama bede :) a w grudniu hiszpania :) holidey ;)

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystki, uwazaj na siebie, bo w ciazy to nigdy nic nie wiadomo, dobrze, ze juz jestes w domku :)

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Krysti zazdroszcze hol w Hiszpanii, a gdzie dokladnie sie wybieracie i na jak dlugo, hotel czy bb?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Barcelony lecimy na poltora tygodnia :) w hotelu bedziemy .

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w job 2h.pewnie Lola jak wczor da mezowi popalic.mam nadz ze dzis bez koncertu ;--)) cieszy sie jak szalona jak wracam.radosc nie do opisania po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 15:00

Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti myslalas juz o scanie polowkowym?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Krysti myslalas juz o scanie polowkowym?
    Scan mam 24 za tydzien w poniedzialek w szpitalu juz :) :)doczekac nie mogę się ,stresa mam takiego . To juz moje 4 usg tu bedzie nastepne juz mam zabukowane na 28 tydz ciązy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 23:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ja jeszcze w job 2h.pewnie Lola jak wczor da mezowi popalic.mam nadz ze dzis bez koncertu ;--)) cieszy sie jak szalona jak wracam.radosc nie do opisania po prostu
    Lola :) ladne ma imię hihi :) moze bedzie grzeczna :) limerkowo a ty w niedziele robisz tez . No taaa ja w niedziele w Irlandi tez zasuwalam pAmietam te poczatki tam:) hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 17:22

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, to pewnie dla ciebie tez nie ma wiekszej radosci jak widzidzic jak twoja corcia sie cieszy gdy wracasz z pracy? Fajnie, jak tak ktos z utesknieniem na ciebie czeka. A myslisz, ze mamla przezyla jakos rozkloke, dajesz ja jeszcze gdzies do zlobka, czy opiekujecie sie nia z mezem na przemian?

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Krystki, uwazaj na siebie, bo w ciazy to nigdy nic nie wiadomo, dobrze, ze juz jestes w domku :)
    Dziekuje carolcia trza uwazac niestety . :) ja to jestem czujna nic nie lekcewarze kochana dla mnie ciut wyzsze cisnienie to juz wole sprawdzic co zemną w szpitalu język ang znam perfect takze luz nie boje się jezdzic i kontrolować .I mam blisko do szpitala .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 19:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie na Facebook siedzą wątek obumiera a ja nie będę miała z kim pogadać :/

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Lola :) ladne ma imię hihi :) moze bedzie grzeczna :) limerkowo a ty w niedziele robisz tez . No taaa ja w niedziele w Irlandi tez zasuwalam pAmietam te poczatki tam:) hihi
    Karolina w skrocie Lola wolamy
    zreszta nasz papiez Karol i tez Lolek byl ;--))
    a tak mi sie raz powiedzialo Karolina, Karola, Lola i Lola zostala

no ja pracuje na razie weekendy jak back to work a maz niania
    po styczniu jeszcze pt czyli 3 dni i starczy, reszte dni jestem mama i housewife

Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, ja to zagladam, tyle ze u mnie spokoj, siedze i sie ucze bo mam egzamin 5 grudnia, wiec duzo sie u mnie nie dzieje! A co z tym fikcyjnym twoim kontem na FB?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 23:22

Krysti lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ