X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paula, chcialam sie upewnic ze u mnie jest wszystko w porzadku. Wczoraj sciagnelam 130 ale moglabym wiecej gdyby Stanley sie nie obudzil i musialam skonczyc sciaganie.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkur... sie i kupilam elektryczna mandele :P

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mogłabys mi pokazać mi ten filmik Tiagusia jak piąstki gryzie?
    Bo chciałabym porównać z Charliem bo on ma taka jazdę na te swoje ręce ze gryzie nawet w nocy :/

Krysti tak ja miałam TENS założone praktycznie te dwa dni jak rodziłam :D nie wyobrażam sobie byc bez tego. Jak ściągnęłam na ta chwile co byłam w wannie to dopiero poczułam jak dużo mi pomaga :D wyszłam z wanny i podlaczylam się spowrotem. A i używałam jej tez przed porodem jak mnie bolały plecy (po 37tyg)

Tyger z aplikacji wynika ze Stanley wlasnie skończył drugi skok, dzisiaj ostatni dzien ale to tak plus minus trzeba patrzeć, wiec jeśli to to, to powinno mu się teraz polepszyć ;)
    Znowu zazdroszczę baseniku :D my się jeszcze nie zorganizowaliśmy zeby pójść.
    Tyger ja mam nadzieje ze Charlie nie ładuje całej swojej energi na rozwój mięśni bo na mózg mu nie zostanie xD a moze juz nie zostało i dlatego smoczka nie umie złapać? Wczoraj kupiliśmy znowu inny, juz piąty rodzaj, i czekam na paczkę z szóstym haha. Mały gamoń moj <3

My pierwsza połowa nocy kiepska bo mały się budził przez Głupi Reflux ale potem udało mu się przespać na brzuszku 4h i o 10 mnie obudził i sobie dalej leżymy w łóżeczku.

Dam wam znać jak po tej grupie dla karmiących piersią :)

tyger, Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger cały czas zapominam, tu jest fajna historia o spaniu dzieci - http://attachmentparenting.org/blog/2009/04/02/baby-led-sleep/
    Zawsze jak mamy ciężka noc z Charliem to sobie przypominam to, że to normalne, że każde dziecko jest inne i inaczej spi. Że to nic i przejdzie :) nie ma się co przejmować - tak sobie mowię.

tyger lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix jasne. Zaraz ci wysle filmik na fb. I woecie co??? Wczoraj zobaczylam u niego na gornych dziaselkach taka kropke jak hmmm... Jak krostka :p modle sie zeby to nie byl zab!!!

Tyger 130 jest ok :) ja jak sciagalam co ok 2,5 h to tyle mialam :) i tez mi sie nigdy dlugo sciagac nie chce :p

U nas za to pojawil sie problem z podnoszeniem glowki na brzuchu... Wczesniej pieknie podnosil a teraz wogole nie chce!! :(
    Co go poloze to zasypia i koniec, nie ma szans go obudzic.
    Wogole to w pon dzwonie chyba umowic sie do gp... Po 1 ze kupy dalej nie ma, po 2 niech nas wysylaja do jakiegos fizjo czy kogos zeby mi dziecko porzadnie sprawdzili! Jestem wsciakla. Jak mozna tu nie badac regularnie takich malych dzieci??
    Moja szwagierka w pl non stoo ma jakies wizyty i przynajmniej ma pewnosc ze dziecko sie dobrze rozwija na kazdym etapie.
    A u nas na 6 weeks check tak go spr ze ja sama lepiej bym to zrobila! :/

Za to synek wynagradza mi wszystko bo pielnie spi w nocy :)
    A rano wzielam go do nas do lozka i tak sie rozpychal ze tatus musial wstac haha. Niestety :P a my spalismy do 9 :)

tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale Tiaguś jest slodziutki <3 i jak fajnie zobaczyć go bardziej na 'zywo' :D
    No to u nas jest to samo w takim razie :) tylko Charlie robi tez takie szczypce jakby z kciuka i palca wskazującego i to wpycha sobie w policzki.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w wiekszosci jezdzi po dziaslach tak jak tam bylo bo nagralam tylko chwilke zeby moim dziewczynom z forum pokazac :)

Wogole to mamy na fb swoja tajna grupe wrzesniowek i powiem wam ze jest o niebo lepiej niz na forum.
    Wymieniamy sie bardzo prywatnymi info, zdjeciami, filmikami... Stworzylysmy mega kolezenska atmosfere :)
    I latwiej jest dodawac zdjecia czy filmiki :) i NIKT oproc,z nas tego nie widzi a tu moze kazdy :/

No i w wielu kwestjach bardzo sobie pomagamy :p

P.s. Tiago dziekuje za komplement :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze na Facebooku łatwiej ale wydaje mi się ze forum jest po to wlasnie zeby nie było ukryte i zeby kolejne dziewczyny mogły się przyłączać :) niech bedzie nas jak najwiecej!
    Ja zanim tu zaczęłam pisać to czytałam inne watki ale się nie udzielałam. Poprostu czytałam od samego poczatku (setki stron haha) i tez dużo się nauczyłam.
    Nie wiem... Chyba ze byśmy się przeniosły na Facebooka ale tu zaglądały wciąż czy jakaś nowa mamusia nie napisała? Co myślicie dziewczyny?

Limerikowo, Carola55 lubią tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce zobaczyc Tiagusia akcje :)
    Paula a co cie tak niepokoi ze chcesz go sprawdzic? Masz jakies obawy? Kiedy lecicie do PL? Moze tam sie umow do dobrego pediatry. Ja tak robilam z Victorkiem.
    Vixen not to slicznie Charlie spi jak na bobasa z refluxem. Moj za chiny nie przespi teraz wiecej niz 3 godziny :( O Tiagusiu juz nie wspomne, piekny wynik. Ja mam stresa ze Stanley bedzie tak mial jak Victor. To byl koszmar. Ciagle sie budzil kazej nocy. Mialam nadzieje ze jak skonczy 3 miesiace to sie unormuje a tu mielo 6 I dalej nic. Trwalo to 3 lata. Bylam skrajnie wyczerpana a pracowalam na pelen etat od 6 rano. Myslalam ze umre. I wlasnie to mnie zniechecilo do wczesniejszego starania sie o rodzenstwa do Victorka.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubie tu zagladac ale mysle ze mozemy zalozyc profil na FB albo grupe zamknieta do wymiany info tylko dla nas. Calkiem dobry pomysl. Bedziemy tu oczywiscie dalej zagladac.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie to byla tylko luzna sugestia z mojej strony :) absolutnie nikogo nie zmuszam i nie namawiam.
    Tylko my sobie uswiadomilysmy pewne zagrozenie po tym jak znalazlysmy trolla kilka razy na naszym watku, ze to ci piszemy czytaja nie tylko dziewczyny w ciazy ale i obcy ludzie... Nawet zboczency czyhajacy tylko na fotke dziecka :/
    A i nawet ludzie typu "doradca" firmy lovela :/ i uwierzcie za oni sa na biezaco :/

Tyger nie mam cie niestety w znajomych na fb :(

U malego chce spr to ze ma problemy z kupka (wiem ze teraz moze zadziej robic ale jego nawet baki bola), ogolnie rozwuj motoryczny, obawiam sie ze moze miec tez delikatny problem z napieciem miesniowym... A tu nikt tego nie kontroluje :/
    No i to ze przestal na brzuchu glowe podnosic choc w pionie trzyma pieknie..
    Plus ja pojde do gin bo mnie tez nikt nawet usg po porodzie nie proponowal :(

Lecimy na swieta na 3 .tyg :)?

Tyger co do spania w nocy.. Uwiez mi ze ile dzieci tyle historii. U nas na forum na ok 50 dzieci niektore przesypiaja cala noc plus polowe dnia a sa dzieci co w nocy co godzine jedza a w dzien co 2.
    U nas Tiago noc w zasadzie od poczatku przesypial z dwoma karmieniami na szybko.
    Ale podziwiam kobiety ktore karmia po kilka razy w nocy.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen piekny ten artukul. Wlasnie przeczytalam. Kobieta pisze o miom Victorku :) Mam nadzieje ze Stanley bedzie jego przeciwienstwem jesli chodzi o spanie.

Paula nie wiem czy jest sens walczyc tutaj o zbadanie Tiago. W PL sprawdz I jego i siebie. Wiem jak matki reaguja na najdrobniejsze rzeczy I jak moga sie zamartwiac. Ale wierze ze wszystko jest ok I to samo uslyszysz od lekarza <3

Nie moge uwierzyc z kolei w tego trolla na wrzesniowkach. Szok!! Nawet przez mysl mi nie przeszlo ze moga sie tu czic pedofile. Jesli ktos podczytuje nasze formu I nie ma dobrych intencji to mam nadzieje ze sie odpieroli szybko!

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, no nie mow Paula ze Tiagusiowi tak szybko zabki wychodzą, szok... jeszcze sie nie spotkałam żeby tak szybko ząbki wychodziły. Ale słyszałam ze dzieci mogą sie rodzić z ząbkami. A pukalas leciutko łyżeczką? Dobrze ze nie jest marudny przy zabkowaniu. O ile to sa ząbki.

Ja czuje sie bez zmian. Kontynuuje pranie caly czas :), prasowania. Obiadek zrobiony ja juz zjadłam i czekam na Jacka z pracy jak wróci. Nagrałam dzis jak malutki sie rączka rozpycha :D. Szok. Za kazdym razem jak próbuje go nagrać to przestaje sie ruszać. Tak samo tatus na niego działa. A dzis w końcu udalo mi sie cos złapać.
    Taki prywatny wątek na fb bylby super chociaż zeby fotkami sie pochwalić czy filmikami ;) ja byla bym za. Tylko nie mam żadnej z was w znajomych :(. Mozna by stworzyć taka prywatna grupe mam i ciężarnych na fb. Znajdźcie mnie jak chcecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 18:38

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger mielismy kilka trolli a jedna nawet wkradla sie do zamknietego forum bo zrobilo sie zamieszanie bo nas tam ok 50 szt jest :)
    Ale ja wyhaczyla jedna i do widzenia :P

Dlatego kochana juz mama mi szuka u nas dobrego,prywatnego pediatry i pojdziemy w Pl :) wole byc spokojna :)

Malwinko ale czad ze sie udalo nagrac!!! Wiem jakie to trudne ;) ehh chetnie bym zobaczyla tw synka w akcji :)

Nievwiem czy to zabek bo jak. Jade palcem to nie czuc ostrego ale ta kropka jest :P
    Moze to tylko zbieg okolicznosci . Zobaczymy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no to dajemy na Facebooka :) zrobiłam grupowa konwersacje. Dodajcie mnie do znajomych - Paula Grycz

Malwina89, Paula55, Carola55 lubią tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez bylam najpierw sceptyczna do grupy na FB, bo jak sie w jakiejs nie jest a takie istnieja to traci sie wglad do tematu, koleznestwa no i cennych informacji o dzieciaczkach, a na forum mozna sobie przeczytac. No ale jezeli sa zagrozenia itd to czemu nie, nie korzystalam jeszcze z takiej grupy na FB wiec zobaczymy jak to dziala ... poza tym tez chetnie zobacze wiecje zdjec czy tez filmikow jak wasze dzieciaczki rosna, i potem moj :) Nie pomyslalabym tez, ze ktos tu jeszcze trafia na nasze forum wlasnie ...

Mawlina, super, ze udalo ci sie nagrac jak malutki sie rusza! Moj tez jest bardzo aktywny w tym tugodniu i wczoraj i dzisiaj tez widze jak moj brzuszek sie rusza, ale jak chce pokazac mezowi, to oczywiscie przestaje. Dzisiaj sie tyle rusza, ze nie wiem czy to nawet nie za duzo!

Paula, mam nadzieje, ze Tiagusiowi szybko sie polepszy a jak nie to do lekarza koniecznie. Dziewczyny, a jak bylo u was z zaparciami, jakies sprawdzone metody?

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, znalazlam ci na FB, ale nie widze, jakie masz grupy, mam ci najpierw dodac do znajmoych? ok, na pewno musze zeby dolaczyc do grupy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 20:19

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola dodaj mnie do znajomych a ja Ciebie do grupy naszej :) my juz tam ostro działamy haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Paula mogłabys mi pokazać mi ten filmik Tiagusia jak piąstki gryzie?
    Bo chciałabym porównać z Charliem bo on ma taka jazdę na te swoje ręce ze gryzie nawet w nocy :/

Krysti tak ja miałam TENS założone praktycznie te dwa dni jak rodziłam :D nie wyobrażam sobie byc bez tego. Jak ściągnęłam na ta chwile co byłam w wannie to dopiero poczułam jak dużo mi pomaga :D wyszłam z wanny i podlaczylam się spowrotem. A i używałam jej tez przed porodem jak mnie bolały plecy (po 37tyg)

Tyger z aplikacji wynika ze Stanley wlasnie skończył drugi skok, dzisiaj ostatni dzien ale to tak plus minus trzeba patrzeć, wiec jeśli to to, to powinno mu się teraz polepszyć ;)
    Znowu zazdroszczę baseniku :D my się jeszcze nie zorganizowaliśmy zeby pójść.
    Tyger ja mam nadzieje ze Charlie nie ładuje całej swojej energi na rozwój mięśni bo na mózg mu nie zostanie xD a moze juz nie zostało i dlatego smoczka nie umie złapać? Wczoraj kupiliśmy znowu inny, juz piąty rodzaj, i czekam na paczkę z szóstym haha. Mały gamoń moj <3

My pierwsza połowa nocy kiepska bo mały się budził przez Głupi Reflux ale potem udało mu się przespać na brzuszku 4h i o 10 mnie obudził i sobie dalej leżymy w łóżeczku.

Dam wam znać jak po tej grupie dla karmiących piersią :)
    Vixen kochana a gdzie takie coś dostanę moge wypożyczyć gdzieś czy szpital daje .

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti chodz do nas na fb do grupy dołącz :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ