Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziekuje kobietki własnie chcialam wiedzieć jak to jest ,ale jak dzidzia się urodzi to cycuchy juz produkują mleko czy trzeba pic jakieś hetbatki na poprawe laktacji czy jak,będe musiała się podpytywać zacząc was bo ja to czarna dupa w tych sprawach . ale dojde do wprawy po urodzeniu jak maluch cyca złapie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 23:21
-
nick nieaktualnyBęde musiala sobie kupic do odciągania mleka laktator ,jaki polecacie elektryczny czy ręczny .A herbatki na poprawe laktacji to jakie stosujecie czy stosowałyscie . Muszę zacząc zapisywac co kupic by na ostatnią chwile nie mysleć co jak i gdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 23:26
-
Krysti ja na razie tez sie nie znam wiec wszystkie rady sa przydatne
Ostatnio na FB dodalam sobie pare roznych stronek odnosnie macierzynstwa, dzieciaczkow i wszystkiego co z nimi zwiazane, na razie na pewno moge polecic:
BellyBelly - Pregnancy, Birth & Parenting, tam jest sporo artykolow w tym bylo juz cos o karmieniu piersia i laktacji ...Krysti lubi tę wiadomość
-
Krysti to jest tak ze mleczko zaczyna sie produkowac po porodzie pod wplywem wydzielanych hormonow
Dlatego tak wazne jest aby jak najszybciej przystawic dziecko do piersi by rowniez pobudzilo laktacje.
Czesto bywa ze po cc kobiety maja ciut trudniej z pokarmem bo te hormony nie sa uruchamiane tak jak przy porodzie sn.
Ale jak widac po mnie mozna sobie spokojnie poradzic.
Ja sama z T przystawilam malego do piersi lezac na sali pooperacyjnej
Nie pilam na poczatku zadnych herbatek. Pierwsza noc po porodzie Tiaga cala spedzil przy piersi ale oplacalo sie bo po powrocie do domku juz mialam ńormalne mleczko
Im czesciej dziecko ssie tym wiecej mleka sie produkuje
Co do laktatorow mam dwa. Jesli chcesz odciagac tylko w kryzysowych sytuacjach wystarczy reczny. Jesli chcesz czesciej kozystac koniecznie elektryczny
Jesli chodzi o wspomagacze laktacji to najlepszym jest WODA!! Nawet 3 l dziennie plus w nocy no i to co zawiera slod jeczmienny m.in piwo ale ja to akurat sobie daruje bo % i wole wypic femaltiker i ew CZASEM karmi.
Herbatki laktacyjne dzialaja bardziej na zasadzie placebo ale oczywiscie pic mozna i ja czasem popijalamKrysti, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Carola zobacz sobie na Facebooku The Natural Parent Magazine - ja juz od ponad roku mam ich na swoim i codziennie praktycznie ktos porusza jakiś ciekawy temat. No i to wszystko bazuje na attachment parenting czyli nigdy nikt tam nie rzuci radą typu 'wypłacze się i zaśnie'
Krysti woda jest najlepsza jak pisze Paula. Ja farmetiker dostałam od kogoś tak to nawet bym nie miała takiego czegoś w domu. Zreszta od kilku dni pije go i żadnej różnicy, a dzisiaj piłam dużo wody i czuje ze produkcja ruszyła. Wiec nie przejmuj się kupowaniem takich rzeczy. Mi się wydaje ze na poczatku lepiej zdać się na naturę i nie kombinować. Ja dopiero teraz ingeruje, mały ma 10tyg, ale to dlatego ze rozpoznaje jego skok rozwojowy. Wcześniej wolałam zdać się na niego.
Ja mam laktator elektryczny i nawet jak ściągam bardzo sporadycznie to nie wyobrażam sobie robic to ręcznym ja mam Medele i jestem bardzo zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 00:18
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuje kobiety jesteście bezcenne i kochane takie vixen z Medele tez sobie kupie ostatnio patrzyłam na elektryczny . Dobrze ze mamuśki jesteście tu i ze nie znikacie . Przynajmniej jest od kogo się dowiedzieć duzo rzeczy .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 00:49
-
nick nieaktualnyCarola55 wrote:Krysti ja na razie tez sie nie znam wiec wszystkie rady sa przydatne
Ostatnio na FB dodalam sobie pare roznych stronek odnosnie macierzynstwa, dzieciaczkow i wszystkiego co z nimi zwiazane, na razie na pewno moge polecic:
BellyBelly - Pregnancy, Birth & Parenting, tam jest sporo artykolow w tym bylo juz cos o karmieniu piersia i laktacji ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 01:19
Carola55 lubi tę wiadomość
-
Ja kupilam laktator na allegro 3x taniej ńiz tu i tez swietny. U nas ten laktator ma conajmniej kilka dziewczyn na wrzesniowkach w tym te co karmia tylko odciagnietym mlekiem i im swietnie sie sprawdza. Wiec jesli bys cos jeszcże zamawiala z Pl to sie oplaca bo samego laktarora tu sciagac to nie bardzo chyba. Choc i tak wyszlo by taniej pewnie niz medela
Sama sobie oblookasz.
Reczny avent tez daje rade ale wiadomo ze trzeba sie troszke pogimnastykowac
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPUlcia avent dobry ręczny az sprawdze sobie dziś na alegro .Ale jezeli chodzi o zakup takich rzeczy to juz tu zapewne kupie z polski tylko wózek nic więcej no i komoda .Chyba ze mi siostra kupi ten laktator w Polsce i poda przez mame w Maju .Poltora miesiąca bede musiala sobie radzic sam ponieważ mama moze przyjechać w maju dopiero 21 bo mojej siostry corka ma komunie i mama musi pomóc siostrze w organizacji wszystkiego .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 07:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyVixen ty Polski Rock ,a ja kocham Country Music Kenny Rogersa sucham tak się relaxuje przy tej muzyce juz od 6 lat
Carola ja się wychowałam na polskim rocku i na to najchętniej bym się wybrała. Kilka razy byłam na Kult jak przyjechali do Szkocji i T.Love był w Abdn (na tym koncercie zaczęła się moja i męża historia ).
Na takim dużym koncercie tutaj to jeszcze nie byłam ale bardzo chętnie bym się wybrała. Moze jak dziecię podrośnie. A tak to byłam w Glasgow w Marcu na Russel Howard i w zeszłym roku na Darren Brown i straaasznie mi się podobało.
U mnie jest problem w Aberdeen ze jak jest jakiś koncert to trzeba polować na bilety bo jak tylko wystawia to sa wykupione w tej samej minucie.
Haha Daniel wlasnie uczy Charliego mowić 'mama' haha [/QUOTE] -
nick nieaktualny
-
Ja kawy przed ciaza prawie wcale nie piłam a jak zaszłam to tak mnie wzięło xD wiec piłam sobie bezkofeinowa. Teraz mąż kupił mi fajowy ekspres do kawy i pozwalam sobie na jedna dziennie.
Ja swoja medele kupiłam na eBayu.
Od dzisiaj zaczynam ostry trening z Charliem zeby wziął butelkę. Jak się obudzi to ściągnę i jazda. Musi się wkoncu nauczyć wtedy bede mogła troche odpocząć, chociaż zeby mógł pojąsc z tatusiem na spacer.
I zamówiłam tez na eBayu smoczki z polski Lovi bo gadałam wlasnie z koleżanka i jej synuś na tych załapał. Trzeba próbowaćtyger, Krysti lubią tę wiadomość
-
Vix Charlie powinien butle zalapac tym bardziej ze z niej leci duzo latwiej niz z cyca trzymam kciuki.
Tiago od razu rozkminil o co chodzi i powiem ci ze to wygoda bo sciagasz mleczko i jestes wolna
My mamy smoczki. Lovi mamy te turkusowo biale z wasami
Bylo walki zeby Tiago zalapal i teraz zalezy jakie ma widzi mi sie razzlapie i chwile pociumka a 10 razy nie chce.
Ale to chyba nawet leiej bo jak teraz widze jakie sa problemy zeby oduczyc albo ile placzu jak wypadnie to uhh
-
Hej my dzis na tych naukach rodzenia byliśmy. No i tak sie skończyło ze chyba o nas zapomnieli . Czekaliśmy na położną godz ale nie przyszła . Moze bardzo ważny powód miała. Ale ze to była polska klasa to i tłumacza mieliśmy i ta tlumaczka nam przez godz opowiadała chociaz nie mówiła nic o czym bym nie wiedziała, także nie było zle. Nowe mamuśki polki poznałam, pośmialiśmy się. Wesolo było, chociaz zadna położna nie dotarła .
-
A my mamy straszne dzien dzisiaj Dobrze ze sie juz konczy. Szaro, depresyjnie za oknem. Stanley pierwsza polowe dnia przespal a druga przemarudzil i przeplakal. Nic tylko na rekach chcial byc albo przy cycku. Az mnie glowa rozbolala.Nie wiem czy sie zle czuje czy to kolejny skok.
Powiem wam ze teraz to bym chetnie zamienila moj reczny na elektryczny laktator. Paula mialas racje Moglam cie posluchac.Paula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O kurcze mieliscie Malwinko polska grupe?? Wow. Specjalnie jakos sie zapisywaliscie czy cus??
Ja z perspektywy czasu widze ze dobrze ze wszystko bylo po ang bo tylko mi to potem pomoglo ale z drugiej strony fajnie inne mamy z okolicy poznac i pogadac w swoim jezyku
Szkoda tylko ze poloznej nie bylo moze wam to wynagrodzi
Kurde wy tak piszecie o tych skokach a u nas nic takiego ńie obserwowalam. Tiagus nigdy nie byl bardziej marudny, placzliwy... Ostatnio to ńie moge sie nadziwic jaki on jestgrzeczny (odpukac). Caly dzien sie potrafi smiac. Nawet przez sen czy z cycem w dziobie. Najlepsza zabawa od jakiegos czasu jest gadanie z rodzicami i nauka pokazywania jezyka z tata
Wogole to jak czytam co inne dziewczyny maja ze swoimi dziecmi to ja uwazam ze mam w domu dziecko idealnie grzeczne ciekawe czy to sie zmieni oby ńie
Tyger masz racje.. Pogoda OKROPNA a tak bysmy szli na spacer a boje sie o to oczko znow..
Za to w Pl dzis bylo 42 st w sloncu tesc mowi ze byli w domu drugim na weekend i biegal dzis. W krotkim rekawku i mowil ze mozna nawet bylo bez koszulki ale nie chcial glupka z siebie w listopadzie robic
Tyger a jaki masz reczny ten laktator??Krysti, tyger lubią tę wiadomość