X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, synek jest cudny. Swietne ma wloski :)

Limerkowo ale ci sie corcia meczy, biedactwo. Oby szybko sie wyrznely.

U nas taka piekna pogoda ze spacerowalismy po parku 2 godziny :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale slodzial z Mialana :) ale chyba bardzo do Patryka podobny ;)

Asiu Tiago bardzo malutko spadl z wagi bo tylko 4% :) wiec ekspresem wrocil a potem ju tylko ruuuuusl :) hehe, ale on tez glodomorek i tylko na cycku wisial :P zreszta do tej pory jest cycus mamusi :)
    Spokojnie. Utuczysz go bo nie ma nic lepszego niz mamine mleczko. Zreszta zobacz po Stalneyu czy Charlie ;) same dorodne cyckowe chlopaki :)

Ehh tez tak mialam ze dzien i noc moglam patrzec na synka :) nawet mogla bym nie spac :-P teraz tez tak mam ze jak patrze na niego to mamy lzy w oczach :)

Tyger hahaha dobre to foto :) jaki ten bobas ma pyzy :P podziwiam ta kobitke bo mnie by pewnie w zdluz i szez porozrywalo :P

Limerikowo biedna Karolinka sie meczy z zabkami :/ ale tj piszesz dacie rade. To tylko przejsciowe :) i szacun ze juz do pracy wrocilas :) mnie by soe nie chcialo hahaha :)

U nas kolejna piekna noc :) tiagus obudzil sie tylko o 2 na papu i spal do 8 prawie :)

Wogole ile dzis bylo smiechu (w sumie jak codzien) ale T nauczyl malego pokazywac jezyk!! I teraz to ich ulubiona zabawa :)
    T mu pokazuje, Tago sie smieje i robi to samo. Oni tak moga nawet z 15 min haha, mam boski filmik nagrany.
    Wogole ostatnio u malego usmiech to ulubiona mina teraz, cieszy sie doslownie ze wszystkiego a j tylko po rodzinie foty wysylam :)

Ale gorsza str medalu jest taka ze nie zrobil kupy chyba juz ze 4 dni :/ i puszcza mega cuchnace baki co mu sie nigdy nie zdarzalo :/ nie wiem co z tym zrobic...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuchna ale Milanek ma cudne włoski <3 śliczny jest.
    Moj Charlie tez malusio zszedł z wagi bo z 3080g do 2995g i po kilku dniach wrócił do wagi swojej. Ale się nie przejmuj, położne beda miały to na oku ;)
    To z tym gapieniem się to tak szybko nie mija haha :D ja jestem zakochana po uszy w synku i całe dnie się na niego gapie. Najbardziej lubie jak rano on jeszcze spi i go budzę delikatnie a on pierwsze co to daje mi wielki, szczerbaty uśmiech zanim jescze otworzy oczka, hihi.

Tyger jakie wielkie dzieciątko :O Stanley przy nim wyglada ja noworodek :D kupiliście cos w ikei? Ja uwielbiam ten sklep, zreszta widziałaś moja sypialnie :P

My dzisiaj cały dzien się bawimy. A to misie, a to grzechotnik, rękawica kuchenna, piosenki, głupie miny :D fajnie nam.

Kurcze Paula u nas kupy są cale dnie i noce wiec nawet jeszcze się nie orientowałam w tym temacie :/ ale u nas bąki śmierdzące były raz wtedy jak zjadlam brukselkę.

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze Charliemu rośnie brzuszek bo widać ze mu nie starcza mleka. Ciągnie, ciągnie i nic. Fermatiker nie zrobił u mnie żadnej różnicy wiec poprostu pije dużo wody i każe mężowi pilnować żebym wypiła przynajmniej 3l, bo zapominam xD
    Niech szybko to mleko nadrabia bo juz dwie noce z rzędu mały chce mieć sutka w ustach cała noc, a mnie bolą kosci od leżenia w jednej pozycji tyle godzin.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo podobno Ashton&Parsons powder jest najlepszy na ząbkowanie, ja kupiłam go jeszcze zanim Charlie się urodził i czekamy na ząbki ;)

• tyger Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie gapie na Stasia caly czas :P

Paula mi polozna mowila ze jak nie robi kupki to sie nic nie dzieje pod warunkiem ze nie trwa to tydzien. Podobno z mleczko z cyca nie ma zbyt wiele resztek i dziecko przyswaja wiekszosc. Moze Tiagus ma kolejny skok, kolejna zmiana. Daj mu wode do picia albo jak masz herbatke koperkowa.
    Stanley dzis sie tak urznal ze musialam go calego przebierac haha :D A smrod taki ze mnie cofalo :/

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen w ikei kupilismy duzo pierdulek, bo maja nam ta kuchnie wymieniac wiec po kilka rzeczy jeszcze bede musiala tam wrocic :D

Ja mam to samo z mlekiem teraz :P Stanley potrzebuje wiecej i wiecej. Ale dziwne bo na cycku nie wisi cale wieki. Trwa to kilka minut, chyba mleczko leci dosc szybko :) Tez zapominam pic duzo wody no i standardowo tak jak u ciebie mi tez Kev przypomina o wodzie ;)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix no wlasnie u nas tez kuoy byly non stop i dlatego sie martwie ze sie tak zatrzymalo :/ ewidentnie go to meczy :/
    Poczekam jeszcze troche i zobaczymy...

U nas poki co narazie ok z mleczkiem ale Tiago tez potrafi zjesc :P tyle ze ja wlasnie duuzo pije :P w zasadzie to pije i sikam a w nocy jak Tiago zaspi to musze odciagac bo spac nie moge takue wielkie cyce sie robia :P

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuchna, ja tez gratuluje ci pieknego synka Milanka!! Dobrze, ze mimo szybszego terminu malutki urodzil sie zdorwy i ze juz jestescie szczesliwie w domu, oby teraz pieknie was rosl!! Fajnie, ze porod odbyl sie tez szybko i nie przedluzalo ci sie, to masz od razu typowe macierzynskie.

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, ze impreza wczoraj naprawde byla super, hala i scena naprawde swietne na koncerty, wiec polecam, poza tym fajnie bylo zobaczyc pare roznych gwiazd i w ogole jak to wszystko jest zorganizowane - typowo pod telewizje, w sensie ze tez byly przerwy bo rozstawiali i skadali sprzet, wszystko oczywiscie szybckiutko, a w miedzyczasie puszczali na ekranach albo jakie inne koncery jeszcze, smielismy sie ze teraz w tv leca reklamy. Ale ogolnie wrazenie super.

Malwina89, Krysti, tyger lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas normalnie był jeden cycek, a teraz trzy razy nawet zmieniamy wiec ewidentnie potrzeby się zwiększyły.

Tyger a Ty o guinessie mówiłaś? I jak szybko u Ciebie wiecej mleka jest?

W czwartek koleżanka mnie zabierze na breastfeeding group, ja nie mam prawka a musiałabym dwa autobusy brać a ona się zaoferowała. Jak urodziła pierwsza córeczkę to tam chodziła i mowi ze super.
    Mały wciąż się szarpie przy cycku i chce zapytać czy to przez reflux czy przez lip tie (zauważyłam że ma i zapytam tez czy cos trzeba z tym robic).

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola a kogo sławnego widziałaś? :D

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Limerikowo podobno Ashton&Parsons powder jest najlepszy na ząbkowanie, ja kupiłam go jeszcze zanim Charlie się urodził i czekamy na ząbki ;)
    dzieki Vixen bedziemy szukac tego w bootsie moze maja

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na takie spotkanie breastfeeding tez zabiera sie swojego dzieciaczka?

No bylo pare fajnych gwiazd jak U2, Alicia Keys (na jej koncercie akurat juz kiedys tez bylam w Glasgow), Nicki Minaj, Ed Sheeran, Keiesza, Enriquie Iglesias, Ariana Grande - znalam jej piosneki tylo z radia - dostala dwie nagrody (naprawde super czysty glos), a takze Slash, Ozzy Osbourne, nawet David Haselhoff, Redfoo, Royal Blood- tych tez nie znalam. Takze fajnie bylo popatrzec na to wszystko i jak sie robi telewizyjne show :)

tyger, loszcz lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo mam nadzieje ze pomoże bo podobno to magiczny proszek :)

Carola tak tak, dzieciaczki tez tam są :) to jest poprostu spotkanie dla mam karmiących piersią prowadzone często przez H.V która się w tym specjalizuje albo przez breastfeeding peer supporter (jest to wyszkolona mama). Myśle ze fajnie bedzie zobaczyć karmiące mamuśki bo pisanie o tym to co innego. Nawet jak widziałam Tyger karmiąca raz to juz w głowie miałam milion myśli bo jej Staś je całkiem inaczej. Wiec mam nadzieje ze cos z tego wyniosę :)

Kurcze ale zazdroszczę :D ogólnie to nie interesuje się takimi imprezami ale tak jak piszesz fajnie doświadczyć jak to wyglada od drugiej strony :D super ze miałas okazje tam pójść.

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety powiedzcie mi jak karmicie to piersi macie ogromnie bo mleko jest w nich .Pytam z ciekawosci .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 21:57

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez w okolicy taka grupe karmiaca wiec moze sie zapisze jak juz malutki przyjdzie na swiat, jezeli moga mi az tak doradzic, a na pewno chcialabym karmic.

Ja moglabym powiedziec, ze wyroslam z takich imprez, ale przedzial wiekowy byl naprawde szeroki, zreszta to mi sie podoba w Szkocji, ze takie imprezy sa dla wszystkich i tez wszyscy na nie chodza. Poza tym zawsze ciagnelo mnie do muzyki, nawet tutaj kupilam sobie pianinko i pogrywam od czasu do czasu, moze syneczka tez bede uczyc jak bedzie mial ochote :)

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix podziel sie potem jakimis newsami z tego spotkania :) tez bym chetnie poszla ale u nas te spotkania sa tylko dla kobitek w ciazy :) ja oczywiscie bylam ale moze u was cos nowego dorzuca :) zawsze lepiej wiedziec wiecej niz mniej :P

Carola super ze wychodne sie udalo :) ehh ja to chyba juz za stara na takie mpry jestem hahaha,
    A tak serio... Widzialam kiedys dvd z koncertu U2 z Niemiec i za kazdym razem mialam ciary a na ciele wlosy mi staly :P bardzo ich lubie i na ich koncert chetnie bym szla :)

Krysti na poczatku piersi sie powiekszaja. Jedne wiecej inne mniej. Mi moze o rozmiar urosly.
    Po ok 2 mies laktacja sie normuje i piersi zadko bywaja juz nabrzmiale bo mleczko produkuje sie wedle zapotrzebowania i na bierzaco :)
    Oczywiscie jesli nagle kilka h by sie nie karmilo ani nie odciagalo to nabrzmieja :) i trzeba na to uwazac zeby sie zastoj nie zrobil. Dlatego ja, jak Tiago mi cala noc przesypia musze wstac i odciagnac bo bym wybuchla ;)

Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti odkąd uregulowała się laktacja to ja praktycznie nigdy nie mam pełnych piersi. Są większe i cięższe ale nie jakieś ogromne :) Mąż się cieszy haha.
    Ale jak się zdąży ze na przykład w nocy się dobrze nie obudzę i karmie tylko z jednej piersi to ta druga jest taka nabrzmiała.
    Ciekawa jestem jak beda wyglądały po kilku latach... xD

Carola ja się wychowałam na polskim rocku i na to najchętniej bym się wybrała. Kilka razy byłam na Kult jak przyjechali do Szkocji i T.Love był w Abdn (na tym koncercie zaczęła się moja i męża historia :D).
    Na takim dużym koncercie tutaj to jeszcze nie byłam ale bardzo chętnie bym się wybrała. Moze jak dziecię podrośnie. A tak to byłam w Glasgow w Marcu na Russel Howard i w zeszłym roku na Darren Brown i straaasznie mi się podobało.
    U mnie jest problem w Aberdeen ze jak jest jakiś koncert to trzeba polować na bilety bo jak tylko wystawia to sa wykupione w tej samej minucie.

Haha Daniel wlasnie uczy Charliego mowić 'mama' haha :D

Krysti, Carola55, Limerikowo lubią tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen pisalam o Ginesie ;) po paru godzinach juz mialam wiecej mleczka. Gines jest bardzo kaloryczny.
    Tez bym sie wybrala na ta grupe bo Stanley tez sie kreci I zlosci I nie wiem o co chodzi. Musze sie dowiedziec kiedy u nas sa spotkania to sie przejde z malym.teraz mi przypomnialas jak Charlie fajnie mlaskal I stekal jak go karmilas :D

Krysti cycuchy sa wieksze w ciazy a potem po porodzie sa ogromne ;) jak wypelniaja sie mleczkiem. A do tego twarde ale to akurat jest srednio przyjemne a nawet bolace. Teraz juz jest inaczej bo mleczko nie jest tak przetrzymywane jak na poczatku ale produkowane na biezaco.

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ