X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, no to mamy niespodzianke, gratuluje synka! Kolejny chlopczyk u nas. Super jest wiedziec co?

Krysti lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Haha Paula my wczoraj sie śmialiśmy z mężem bo mały płakał do cycka (bo cieżko poczekać 10sec aż sie rozepne ze stanika :<) i wlasnie jak płakał to robił 'ma ma ma' :D normalnie jakby mnie wolał.

Ja w ogole jutro muszę przejrzeć ciuszki 3-6msc bo jeśli niektóre 0-3 sa juz za małe to pewnie niektóre tamte beda juz dobre.

My mielismy dziwna noc bo mały sie obudził cos koło 5am i sie strasznie wiercił. Tzn nawet sie nie obudził. Cycka nie chciał, w pampersie sucho. Wkoncu znalazł sobie pozycje na brzuszku wygodna i zasnął. A wstaliśmy dopiero po 11 :D

Krysti gratulacje! Aaaa kolejny siusiak :D bedzie drużyna piłkarska jak tak dalej pojdzie :D i zapisałam sobie Twoj numer ;) dam znać jak bede szła na miasto następnym razem.
    Vixen kochana moj numer to
    /-/ pokręciłam numerki :) zapisz ten :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 00:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem happy bo mnie na początku się marzył taki maleńki Josh :) moj jest taki uradowany ze po skanie poszedł sete do baru walnąć :) haha ale się cieszymy :) dzidZia rośnie ślicznie pani powiedziała serduszko biło ślicznie ,ustami sobie minki robił jakie :) .Wiecie ze na kwietniowkach same chłopy tez .a z tego dwie dZiewczynki :D Łożysko mam na przedniej scianie wysoko i Josh był główką w dół z tego te kopniaki takie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 00:43

• Vixen Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger a co Ty pijesz?
    A jedna kawę dziennie mozna (lub odpowiednik w czekoladzie czy innym kafeinowym napoju), nie wydaje mi sie zeby to było od tego :) ja tez sobie pozwalam na jedna dziennie czasami i nie widzę żadnej różnicy w synku.

Ok Krysti zapisałam sobie ten ;)
    Ja mam na lodowce zdjecie z USG w 24tyg chyba, takie profilowe ujecie synka buźki i widać duże podobieństwo :) nosek i usteczka ma dokładnie takie jak na zdjęciu. Wiec dziewczynki przyglądajcie sie waszym bo tak synku beda wyglądały :D

Mi dużo mleka nie wycieka ale tak całkiem bez bym nie mogła. W nocy czasem zapominam wsadzić spowrotem albo nie chce mi sie szukać w łożku :P

Krysti lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti lozysko jest przodujace czy nisko usadowione , czy na przedniej scianie macicy? bo to jest duza roznica
    lepiej przodujacego nei miec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 23:50

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Krysti lozysko jest przodujace czy nisko usadowione , czy na przedniej scianie macicy? bo to jest duza roznica
    lepiej przodujacego nei miec
    Na przedniej scianie jest i wysoko nad dzieckiem :/ nie mam pojecia jak to jest czy cc bede miec czy co to oznacza.ale chyba to dobrze jest .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 00:45

• tyger Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie nie moge z tym moim dzieckiem. Jaki on jest smieszny I jakie dzwieki wydaje :D Tylko dlaczego w nocy!? Cale szczescie miedzy tymi smiechami spal po 3h wiec dzis jestem w swiecie zywych ;)
    Ruszamy dzis do Ikea yupi :)

Krysti jak lozysko jest przodujace to robi sie cesarke bo podczas normalnego porodu dziecko wypycha glowa lozysko, ktore jest na drodze. Tak wiec ciesz sie ze lozysko jest wysoko :)

Krysti lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Krysti lozysko na przedniej scianie bardzo czesto tez oznacza ze ruchy odczuwa sie duzo poznoej i duzo slabiej niz normalnie ale ty pisalas ze ruchy ok i bardzo wczesnie zaczelas czuc wiec super :) widocznie kazdy przypadek inny :P

A jawam musze powiedziec ze jestem w cieskim szoku :P wczoraj byla u nas imprezka :) o 19 wykapalismy Tiago, dostal cyca i myslalam ze z racji tego ze spal od 16.30 - prawie 19 do kapieli nie bedzie chcial spac... Wiec ubralam go w pizamke i stwierdzilam ze poczekamy na gosci to go zobacza jeszcze :)
    Ale nasz lobuziak chcial jednak spac :) wiec zanioslam do lozeczka, dalam buziaczka i wyszlam z niania :) maly zasnal.
    Ok 20 przyjechali znajomi. Oni sa strasznie glosni ale to tj ja w towarzystwie :)
    Balam sie ze maly bedzie plakal ze glosno, ńie bedzie spal....
    Siedzielismy do 1 a synek przespal cala impre i wcale mu nie przeszkadzalo ze sie smialismy, gadalismy, trzaskanie drzwiami (od kibelka i jak wychodzili na fajke przed blok) :) obudzil sie tylko na papu, zostal nakarmiony i soal dalej. Znajomi nie mogli sie nadziwic bo mamy bardzo male mieszkanko i naprawde wszystko sie niesie po nim :)
    Moj syn okazal sie tak samo towarzyski jak rodzice haha.

Wogole to jedna z kolezanek jest w 13 tyg!! Strasznie sie cieszymy bo tez sie troche starali :)
    I genialnie bylo powspominac czasy ciazy i jako juz ciut doswiadczona mama dac rady :) no i opowiesci o porodach wymiataly hahaha :)

Dzis z kolei my jedziemy w odwiedziny do innych znajomych :)

Aaa i co wam musze powiedziec... Od jakiegos tyg mam totalny ubaw z rana!!! Po toalecie porannej i ubraniu Tiago ma faze ze jak pokazuje mu w lustrze jego odbicie to cieszy sie jak szalony! :) chyba sie sobie podoba bo najbardziej sie smieje jak mowie zobacz jaki przystojniak tam jest :P

Tyger udanych lowow w Ikea!! Pochwal sie zdobyczami po powrocie :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wlasnie czuje ruchy. I kopniaki to by takie silne juz malenstwo bylo :D haha mozliwe ,coraz czesciej czuje juz :) takze tez myslè ze to nie od lozyska zalezy odczuwanie dzidzi .

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lekarze mowia. Ja mialam normalnie wiec nie wiem.
    Ale nawet biorac na logike... Skoro lozysko jest z przodu brzuszka to dzidzia ma dodatkowa przeszkode :)
    Ale tj napisalam ze oczywiscie kazdakobieta moze czuc inaczej i super ze u ciebie tak jest :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia lozysko jest na przedniej ale wysoko bardzo jest :)a ja kopniaczki czuje ponizej pępka teraz juz z obydwu stron i w okolicy tak nad łonem duzo ;) ,no i za pare 3 dni zaczne 20 tydz a tak napeawde czuje ruchy dziecka dopiero od dwôch tyg juz tak konkretnie bo wczesniej to nie mam pojecia czy to dzidzia byla ,ale teraz jak więcej mocniejsze są kopniaki i ruchy to wiem ze to urwis nasz malenki haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 17:01

Paula55 lubi tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, wczoraj mój miał wolne wiec na zakupki pojechaliśmy, ale szalu nie było. Później obiadek, kolejne pranko i wieczorny spacerek. Dzis moj była w pracy to wzięłam sie za ogarnięcie chaty, kolejne pranko i obiadek teraz leze na kanapie i odpoczywam bo jeszcze czeka mnie prasowanie wczorajszego pranka :). Busy troszke jestem. Ale jakos mnie taki lęk dopada ze moge nie zdarzyć bo to juz tak blisko :). Lepiej wszystko miec gotowe i spokojnie czekac :).

Krysti kochana super, kolejny chlopak :D. Chociaż przydała by sie dziewczynka na naszym forum. Teraz mozesz na całego zaczac szalec z niebieską wyprawką dla synka :). Gratuluje wam serdecznie :*. Sliczne imie wybraliście.

Krysti lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina89 wrote:
    Hej kochane, wczoraj mój miał wolne wiec na zakupki pojechaliśmy, ale szalu nie było. Później obiadek, kolejne pranko i wieczorny spacerek. Dzis moj była w pracy to wzięłam sie za ogarnięcie chaty, kolejne pranko i obiadek teraz leze na kanapie i odpoczywam bo jeszcze czeka mnie prasowanie wczorajszego pranka :). Busy troszke jestem. Ale jakos mnie taki lęk dopada ze moge nie zdarzyć bo to juz tak blisko :). Lepiej wszystko miec gotowe i spokojnie czekac :).

Krysti kochana super, kolejny chlopak :D. Chociaż przydała by sie dziewczynka na naszym forum. Teraz mozesz na całego zaczac szalec z niebieską wyprawką dla synka :). Gratuluje wam serdecznie :*. Sliczne imie wybraliście.
    Malwinka dziękuje ,ale z tą wyprawką to w styczniu zaczne szaleć :) na razie nie mam totalnie nic dla małego ,bo jeszcze mam czas sporo muszę jeszcze po urzadzać wszystko i komode kupić odpowiednią dla Maluszka na ubranka ;)

Malwina89 lubi tę wiadomość

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki:)

Melduje sie po dlugiej przerwie z duzymi zmianami ;) Musze sie Wam pochwalic ze nasz ukochany syneczek Milanek jest juz z nami. Urodzil sie silami natury, bez znieczulenia 31.10.2014 o 10:11 z waga 2940g dokladnie 4 tyg przed data porodu. Strasznie mu sie do rodzicow spieszylo :)
    Po krotce Wam opisze co nam sie przydazylo:
    W czwartek wrocilam po 20 z pracy i tradycyjnie kapiel, kolacja i relaks z mezusiem w lozeczku. Nagle ok 22pm poczulam ze musze siusiu no i poszlam do toalety a tam jak ze mnie krew zywa nie chlusnie...przestraszylismy sie i od razu zadz. do szpitala. Polozna kazala mi przyjechac zeby sprawdzic co sie dzieje. Na moje pytanie czy powinnam wziasc jakies rzeczy dla siebie i dziecka - usluszalam ze nie, tylko ksiazke ciazy bo i tak pewnie do domu mnie puszcza...No a ja oczywiscie nie przygotowana bo jeszcze w piatek mialam isc ostatni dzien do pracy i od soboty zaczac macierzynski i pranko dla synka - posluchalam jej...Po przyjezdzie do szpitala okazalo sie ze pekl mi pecherz plodowy, a poniewaz w czt. byl to 35 tydz i 6 dzien ciazy to powiedzieli ze musze zostac w szpitalu , bo musza podac mi antybiotyk oraz sterydy na plucka malego. Uslyszalam tez ze bez dziecka do domu nie wyjde i ze po 24h podadza mi kolejna dawke tych sterydow. Bylam w mega szoku. Dla Syncia ciuszki i lozeczko nie ogarniete...ciagle mialam to w glowie. W nocy zaczely sie skurcze, z tym ze nie regularne no i takie do wytrzymania bo mocne okresowe. Od 7 am skurcze regularne co 5 - 7min, po 9 juz co 3 min. Jak lekarz przyszedl mnie zbadac to juz 7 cm rozwarcia mialam i szybko na porodowke jechalismy. Zadz tylko po meza bo niestety podobnie jak u Ciebie Paula odwiedziny byly od 10, a wrazie rozpoczecia porodu polozne same mowily kiedy dzwonic. pamietam ze wpadl jak oszalaly jak juz mialam bole parte. Bardzo mnie wspieral na tej koncowce, a o 10:11 Synus przyszedl na swiat. Bol byl mega...myslalam ze mnie rozerwie no i w sumie popekalam. No i Tyger moj syneczek tez glowa byl odwrotnie ulozony tzn patrzyl na mnie jak wychodzil i to tez podobno wiekszy bol jest przy takim ulozeniu plodu. Milanek jest naszym szczesciem. Jak juz polozyli mi go na piersi to zapomnialam o calym bolu, a milosc jaka czuje do niego jest po prostu nie do opisania:) W szpitalu bylismy praktycznie tydzien, tzn w niedziele wyszlismy do domku wieczorem, a w poniedzialek musielismy wrocic bo po wizycie poloznej okazalo sie ze maly ma silna zoltaczke i musi byc naswietlany. Od czt jestesmy w domku, a ja dopiero znalazlam chwile zeby sie do Was odezwac. Wybaczcie ale musze sie na nowa zorganizowac hehe.
    W wolnej chwili wrzuce foty malego tylko napiszcie jakim programem to ogarnac.
    Pozwolcie ze Was nadrobie powoli na dniach.
    Mam nadzieje ze u Was ok. Jak nasze forumowe chlopaczki rosna?
    Pozdrawiam Was wszystkie i taka mala rada dla brzuchatek - ogarnijcie sobie wyprawki i torby do szpitala mozliwie wczesniej, bo nie znacie dnia ani godziny. Dzieciaczki moga Was zaskoczyc tak jak moj syneczek nas.

Malwina89, tyger lubią tę wiadomość

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i doczekalysmy sie :) tu jeszcze raz napisze Asiu - ogromne gratulacje :) super ze wszystko ok i ze cieszycie sie juz soba we 3 :)
    Domi mi mowila ze urodzilas a wczoraj ciut opowiedziala bo byli u nas :)
    Porod mialas ekspresowy! Pozazdroscic. Bo my sie dlugo meczylysmy :P no noc tylko musisz dzieci rodzic :P

Milanka widzialam i jest slodki ale czekamy ja fotencje.
    Mysle ze najlatwiej bedzie ci przes stronke
    Www.tinypic.pl nie trzeba sie logowac :)

Ojj z ta wyprawka to prawda. Ja sie tez wczesniej naszykowalam i tez dobrze bo mialam wywolanie wczesniej i moj wrzesniaczek okazal sie sierpniaczkiem :)

Asiu liczymy ze teraz jako pelnoetatowa mamusia bedziesz z nami czesciej dzielic sie swoimi troskami ale przede wszystkim szczesciem :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuchna gratulacje!!! Ale synek zrobil wam niespodzianke szok :O i to tak zupelnie niespodziewanie!
    I jaki duzy! Kurde moje dziecie urodzilo sie 5 tygodni pozniej a mial tylko 3080 xD
    Kochana i jaki porod szybki, az zazdroszcze jak tak czytam.
    Cieszcie sie tymi pierwszymi tygodniami bo sa super, potem trzeba wrocic do codziennosci. Wal do nas jak w ogien ze wszystkim, dopiero co to samo przechodzilysmy wiec jestesmy pelne rad, hihi ;D I koniecznie wstaw zdjecie Milanka szybko, bo nie moge sie doczekac zeby go zobaczyc.
    I mam nadzieje, ze Cie ladnie zszyli ;D u mnie nie widac nic, a tak sie balam o to.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina teraz Twoja kolej! Jeszcze troszeczke... ;D

Malwina89 lubi tę wiadomość

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuchna gratulacje wielkie ;) i buziaki dla Milanka. Widocznie mały był juz gotowy na to by poznać rodziców wczesniej i jaka niespodzianka dla was :). Tak z nienacka chyba najlepiej rodzić, niz czekac juz przeterminowanym na ti az sie ruszy :). Mam nadzieje ze nasz Danielek do grudnia posiedzi w brzuszku i poszaleje tam jeszcze troszke :). A poród naprawde ekspresowy, spisalas sie na medal. Ciesze sie sie wszystko z wami dobrze, strasznie czekałam na relacje bo ja jestem nastepna :D. I czekam niecierpliwie na foteczki Milanka.

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja juz ciuszki mam wyprane i wyprasowane :) jutro prasuje pieluszki. Naszczescie nic mi nie pofarbowalo :). Jeszcze wyprac i wyprasowac posciele, kocyki, prześcieradełka, reczniczki i to chyba wszystko :) bede mogla spokojnie czekac na naszego księcia.

Krysti, tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh jak ja sobie przypomne to pranie, prasowanie... I oczekiwanie :) cudowny czas.
    Ale teraz jest jeszcże lepiej. Za chwile Malwinko i ty sie przekonasz :)

Super ze nic nie pofarbowalo. Znaczy ze gatunkowo dobre :)

Malwina89, tyger, Limerikowo lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ