Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Co taka cisza?
Vixen mialam wczoraj ta wizyte poloznej u siebie w domu? jak poszlo?
Wczoraj na 'One born every minute' pokazywali jeden porod w domu ale bardzo krotko. Troszke polozna o tym mowila. Nie wiem czy ogladalysci.
A teraz czas sie zebrac i wyruszyc z domu. Szkoda takiej pieknej pogody -
Jestem jestem juz mielismy troche zamieszania ogolnie i tak mi dzien za dniem leci
Kurde tyger ale sie narobilo u ciebe na koniec . Kurde oby antybiotyki pomogly!!!
No ciekawe jak tam u Vixen po wizycie tez cżekam na newsy
Oj pogoda dzis piekna. Ale my bylismy na zakupach i nie skozystalismy
Za to wczoraj przyszedl nam zamowiony turystyczny stolik a dzis krzeselka i czekam tylko na pogode zeby jechac wyprobowac
W sob idziemy rano na sr ciekawa jestem jak bedzie
Wogole to dwa banki nam zaakceptowaly kredycik i teraz mozemy sobie wybrac ten lepszy jeee.
Tylko oferty cos sie nie chca pokazac ale mam nadzieje ze juz niedlugo ruszy
Ludziska sprzedawac domy!!!
-
Tyger, Mam nadzieje, ze antybiotyk ci pomoze. Ja tez mam cyste, wyszlo co mnie bolalo jak poszlam na prywatny scan, ale to podobno normalne...
Paula, no super, ze wszystko idzie po waszej mysli i macie oferte z dwoch bankow. Pamietaj im krotszy okres splaty kredytu oraz nizsze odsteki tym lepiej. Obecnie zmienny rate jest wciaz dobry, ale zalezy jak bedzie sie porownywal z fixed (variable juz raczej nie spadnie a moze tylko wzrosnac).
Dziewczyny, dzisiaj w koncu mialam pierwsza wizyte u polznej, dostalam pakiet z ksiazka na temat cizy i DVD, oraz jakies ulotki do wyplenienia na nastepna wizyte, ktora mam za ok 2 tyg po powrocie. Wtedy tez zrobia mi pierwsze pobranie krwi i testy, oraz maja mnie wyslac do poloznika zajmujacego sie tarczyca. Wiec ciesze sie ,ze mam postep.
Jutro z mezem wyjezdzamy do Pl na ok 10 dni. Troche bedziemy zalatani wiec nie wiem jak mi sie uda do was zagladac. W razie czego niech wam ten okres letni przyjemnie mija i bez zadnych dziwnych niespodzianek!
-
Carola to spokojnej podrozy i owocnego czasu w Pl! Mega zazdroszcze
Co do kredytu... Ostateczna decyzje podejmiemy jaj znajdziemy domek
Super ze pierwsza wizyta juz za toba po przyjezdzie czeka cie w takim razie troche "atrakcji" w postaci badan
Carola55 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie to do niej nie podobne. Mam nadzieje ze wszystko jest ok.
Wczoraj moj misiu zerwal sobie miesien na plecach i znow szpital. A akurat mialam go prosic o przesuniecie mojego lozka. Biedny ledwo chodzi i tylko sie martwi czy wydobrzeje przed porodem. Robil zakupy i wszystko w domu zebym ja nie musiala i nosil ciezkie rzeczy a teraz nawet do samochodu nie wsiadzie a z lozka wstaje 10 minut. I caly czas tylko mnie przeprasza ze tak sobie zrobil akurat teraz. Az mi sie plakac chce jak widze go w takim stanie a ja nic nie moge zrobic zeby mu pomoc. On zawsze taki twardy i wysportowany. Nigdy sie nie zalil bo byl w silach specjalnych to mu nie wypada a teraz jest jak robokop.
Oj dziewczyny zycie to potrafii nam grac na nosie. Ah. -
Tak wogole to brzuch mnie pobolewa tak dziwnie i twardy sie robi non stop. Zostalo mi 2 tygodnie do wizyty u poloznej i nie wiem czy wczesniej nie zadzwonie. Wczoraj taka migrena mnie dopadla ze lezalam plackiem i nie kontaktowalam. Nie wiem czy to stresy czy cos jest na rzeczy. Nie panikuje jeszcze bo maly jest aktywny jak zawsze.
-
Tyger u mnie tez sie zaczly juz bole jak na okres i co jakis czas skurcze. Ale na tym etapie juz tak bedzie. Jnk tylko czujesz normalnie ruchy to wydaje mi sie ze wszystko jest ok. Ale zapytac zawsze mozna.
My jutro idziemy na pierwsze zajecia sr
No mielismy akcje z moim T... Narazie cisza wiec znaczy to tyle ze kamienie gdzies utknely... A to nie dobrze.
Kontrole u urologa wyznaczyli dopiero na wrzesien!!!
Mam nadzoeje ze wczesniej nie bedxie mial ataku bo nie dobrze by bylo jak ja bym musiala sama rodzic syna a on kamienie
-
Carola spokojnej podróży i odpocznijcie chociaż trochę tam
Paula, a jakiekolwiek oferty juz znalezliscie?
Tyger, czujesz sie lepiej juz coś? Pomogły leki?
Kurczę nie wierze ze Twój mężczyzna tez sie zepsuł ja piernicze czy coś w powietrzu jest ze wszystkim coś sie dzieje? mam nadzieje ze mu sie polepszy zanim synuś sie pojawi żeby mógł Ci pomoc :-*
A ja sobie umieram od środy po południu jestem przykuta do kanapy. W środę dostałam antybiotyk i wczoraj znowu musiałam iść do lekarza bo było jeszcze gorzej. Miałam trzy opcje do wyboru - silniejszy antybiotyk i leki przeciwbólowe, zabieg z lokalnym znieczuleniem, który będzie bolał i może nie pomoc, bo infekcja jest jeszcze rozlazła, albo operacja gdzie mnie uspią i wytną wszystko.
Usypiać nie bardzo, bo ciąża wiec dostałam znowu leki i mam czekać. Wczoraj wieczorem ryczałam z bólu i musiałam spać na kanapie bo w łóżku za bardzo bolało mąż był kochany i tez sie ze mną położył w salonie. Musiałam wsiąść dodatkowa tabletkę przeciwbólową co nie za bardzo mi sie podobało bo one są bardzo silne i martwię sie żeby małemu sie nie zrobiło 'śpiąco'... Ale nie mogłam wytrzymać.
To jest cos strasznego, nie moge się ruszać w ogole. Teraz czekam czy leki cos pomogą i samo to pęknie albo zrobi się takie ze beda mogli usunąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 12:37
tyger lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieje ze wytrzyma do wizyty bez ataku.
Dziwie sie troche bo w pierwszej ciazy tak nie mialam. Wogole ta koncowka mi przeszla bardzo spokojnie a tera czuje wszystko ze zdwojona sila. Jeszcze troche czasu zostalo a tu codziennie cos. Plecy tez juz mnie bola codziennie. Raz slabiej a raz mocniej.
Fajnie ci ze idziesz na sr. Napisz jak dobwiesz sie czegos nowego -
Vixen ale co sie stalo??? Nn co ten antybiotyk??
Kurde to ja juz nie narzekam. Brzuch mi juz straszńie ciazy ale tak naprawde swietnie daje sobie rade... Oby tak zostalo.
Hmm poki co oferty ktore sie pojawiaja nie interesuja nas.
Wiec dalej czekamy... Jestem troche zńiecierpliwiona bo chciala bym juz jechac cos ogladac
Vixen biedactwo dawaj nam znac ze u ciebie ok bo my sie tu martwimy.,.
Tyger napewńo zdam jutro relacje co i jak
Wogole ty mowilas cos ze u was nie mozna chodzic na zajecia jak sie ma drugie dziecko...
A u nas np na breastfeeding byly kobiety po raz kolejny w ciazy i niektore nawet ze starszymi dziecmi przyszly
-
Vixen mi antybiotyk nic nie zmienia poza tym ze czuje juz moj zoladek. Chyba przestane go brac bo to nie ma sensu. Po prostu musze zapytac poloznej czy to przespozy mi wiecej bolu prze porodzie no i musze zapomniec o seksiku Ale w tej sytuacji moj ukochany i tak sie nie moze ruszac a ja boje sie nawet kolo niego usiasc zeby go nie bolalo.
Paula zapytam mojej poloznej bo przydalaby mi sie lekcja odswierzajaca pamiec o karmieniu piersia.