Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane :-* ja dużo lepiej dziękuje antybiotyk pomógł i od niedzieli juz normalnie funkcjonuje, wiec super.
Ja o tych pasach nic nie słyszałam w ogole, ale jakos tak mi się wydaje że na poczatku to powinno się zostawić w spokoju? Bo jeśli się ściśnie pasami to czy mięśnie bedą wiedziały że mają same pracować? Hmm, nie wiem. Muszę poczytać, bo nie znam nikogo żeby używał. Wiem tylko że po pologu zacznę ćwiczenia żeby zniknęła ta dziura miedzy mięśniami na brzuchu.
My juz wszystko mamy juz kupione wszysciutko! W tym tygodniu ostatnie paczki przyjdą i koniec. Porobie dzisiaj po pracy zdjecia to się wam pochwale
Do mojego męża wczoraj dodarło że to prawie JUŻ przed zaśnięciem przytulalismy brzusio, mały coś tam się kręcił i tatuś dostał olśnienia że tylko 35 dni do daty porodu uhuhu!tyger lubi tę wiadomość
-
Tyger a z tej firmy co są te okłady na piersi podobno jest super krem na sutki - babka na szkole rodzenia nam mówiła. Ja mam juz inny bo dostałam od koleżanki, ale jakby nie był za dobry to będę kupować tamten. Polozna mówiła że jest niezastąpiony.
-
Vixen cudowne wiesci z rana kochana!!!! Ciesze sie bardzo ze u ciebie lepiej
Za to ja mam w nocy tragedie z plecami ale tylko w nocy...
No ja tak samo o tych pasach pomyslalam... Chyba bala bym sie tak na swiezo sciagac. Poza tym czytalam ze cwiczyc tez za szybko nie mozna bo macica musi sie sama obkurczyc. A miesni za szybko forsowac tez nie mozna...
U mnie tez nikt ich nie stosowal wiec chyba bala bym sie zaryzykowac. Gdzies czytalam ze przez te pady miesnie sie rozleniwiaja i nie pracuja jak nalezy...ale nie wiem.
Jej ty juz jestes gotowa a ja jeszcze w proszku gdzie tam lozeczko, materac, przewijak i cala reszta...
Ale w przyszlym tyg zaczynamy reszte zakupow bo moj Misiek ma 2 tyg urlopu wiec wszystko przygotujemy
Jejj tak czekam na fotki od ciebie bo napewno wszystko takie piekne dla Karolka bedzie
A co do firmy o ktorej mowicie - Lansinoh- to slyszalam ze jest swietna. I podobno maja najlepsze na rynku wkladki laktacyjne ja juz inne kupilam ale jak sie skoncza to napewno je kupie
-
Tak, jak byłam na physiotherapy to babeczki tam mówiły żeby nie robic nic przez te 6 tyg potem delikatnie zacząć. Ja mam taki plan zobaczymy jak to bedzie haha. Ale mąż mowi ze bedzie mnie wspierał bo juz marudzę że będę miała flaka na brzuchu
O widzisz to tez muszę pamietać o tych wkładkach bo mam teraz inne ale jak się skończą to kupie tamte.
Moj mąż dostał szału zakupowego i każe mi wciąż zamawiać jakieś rzeczy xD dzisiaj przyszło to łozeczko doczepiane do naszego i będziemy je rozkładać
W ogole - chcieliśmy kupic Karolowi jakiegoś pluszaka żeby miał od urodzenia. Ja mam takiego misia którego dostałam na chrzciny i do tej pory go mam, tyle wspomnień z nim związanych myśleliśmy żeby isc do tej bear factory co mozna swojego misia robic ale jak weszliśmy tam w sobotę to postanowiliśmy ze wrócimy tam jak synek bedzie juz miał kilka lat bo żal nam było robic to bez niego! tak fajnie dzieciaki mogą sobie wybrac wszystko, nawet bijące serduszko mozna w misia wsadzić.
Rok temu widziałam u znajomych ze ich córki maja tego misia różowego z toy story i on tal cudownie pachniał truskawkami nawet po roku 'użytkowania' i prania w pralce no to go wczoraj zamówiłam na Amazonię. To bedzie pierwszy miś naszego synka od rodzicówPaula55, tyger lubią tę wiadomość
-
No ja tez uwazam ze w pologu nie powinno sie szalec z aktywnoscia. Kazda polozna i lekarz mowia zeby sie oszczedzac zeby dojsc do siebie po tych 9 mies ktore byly ogromna praca dla organizmu....
A potem jazda na calego bo znow w rozmiar s trzeba sie wbic
Moj T za to od dzis znow wrocil na silownie dumna jestem bo od kad ja tu przylecialam to ciagle mial wymowki
Ojj cudowny pomysl z takim misiem. Musze obczaic gdzie u nas jest ten sklep
Dzieki za cynk
Ja nie mam dla synka w zasadzie zadnych zabawek poki co... No oprocz misia z aptaclub i krowy z firmy produkujacek formle to tez nam przyslali
Ale nadrobie za tydz haha
-
Haha ja tez mam tego misia i krowę
Koniecznie zobacz ten sklep bo to super sprawa. Dzieciaki same sobie wybierają wszystko, nawet ile puchu ma mieć w srodku. Mozna dodać zapach, głos i ubranka dla misiów. Ale właśnie fajnie jak dzieciak sam takie cos moze zrobic wiec narazie zostawiliśmy to aż mały podrośnie.Paula55, tyger lubią tę wiadomość
-
http://www.buildabear.co.uk/?sc_cid=ps:uk:google:BABFactory&CAPCID=25326922796&cadevice=m&CA_6C15C=1574712108
To jest ten sklep
Jak mąż wróci z pracy z lozeczkiem to zrobie foty wszystkiego, bo teście tez się domagają
A tak w ogole to szukałam jakiejś lampki nocnej do karmienia. Czytałam dużo opini na internecie i jakos tak nic mi nie pasowało. Wkoncu mąż rzucił pomysłem żeby kupic lampkę która maja moi rodzice i która kupiliśmy znajomym na święta.
Co jest fajne to to że jak juz nie będę potrzebowała światła w nocy to ona wciąż bedzie użytkowana bo jest super wiec kupiliśmy taką -
Jest fajowa bo jest na pilot, ma rożne kolory i intensywność kolorów i światła mozna zmieniać wiec np jak będę musiała przebrać to troszkę jaśniej zrobie i zaraz moge ściemnić.Paula55 lubi tę wiadomość
-
Wow ale sie rozpisalyscie
vixen ja tez ciesze sie ze czujesz sie lepiej. Co do kremu na sutki Lansinoh to zamowilam go razem z okladami. Poprzednim razem mi zycie uratowal.
Swoj wlasny wymyslony mis- niesamowite Wlasnie powiedzialam o tym mojemu i stwierdzil ze to swietny pomysl.
Na razie moj synus ma ten sam zestaw co wy. Krowa i bialy mis Aha no i jeszcze Sophie the giraffe, bo po tym jak o niej napisalas Vixen wszedzie ja widzialam i o niej slyszalam ze w koncu musialam ja kupic.
Lampka jest supee Vixen. Ja mam w kazdym pomieszczeniu po dwie lampki wiec nie bede przesadzac z kupowaniem nowej ale twoja bardzo mi sie podoba.
-
Wracajac do tematu pasow. Nasze mamy i babcie zakladaly te straszne majty, ktore naciagalo sie na brzuch. Nie jest to wiec nowosc. To nie jest sciskanie sie na sile ale ma pomoc skorze w obkurczaniu sie. Nie angazuje to miesni, bo pracuja tak samo jak bez pasa. Ja tez nie mam zamiaru nic robic przez 6 tygodni
Pasy poporodowe sa tajemnica brazylijskich mlodych mam. Sa roznego rodzaju pasy, ale generalnie trzymaja skore na miejscu, pomagaja organom wrocic na dawne miejsce zamiast spadac w dol i wpadac do wiszacego brzuszka jak do worka. No i przede wszystkim przynosza ulge plecom, ktore prostujac sie strasznie bola
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 22:45
-
Oczywiscie zrobicie jak uwazacie. Ja zaopatrzylam sie juz w pas poporodowy
Wlasnie mi sie przypomnialo, ze jak lezalam po porodzie to doslownie po 3 godzinach przyszla do mnie polozna i pokazywala mi jak mam cwiczyc brzuch. Lezalam plackiem i w zyciu by mi nie przyszlo do glowy ze mam juz cos cwiczyc a ona mi kazala podnosic glowe tak jak sie robi brzuszki. Wtedy bylam w szoku. Teraz to jest dla mnie takie logiczne.
Aha tylko wczesniej mi sprawdzila czy mi sie macica obkurcza. I powiedzila mi ze super szybko to u mnie sie dzieje, wiec moze dlatego mi kazala juz zaczac leciutko cwiczyc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 22:46
-
Kurde tyger sama nie wiem... Ja tez na poczatku chcialam kupowac bo sie napalilam na nie ale poki co nie kupie chyba,
Poza tym same pasy NIC nie daja. Wszedzie jest napisane ze trzeba cwiczyc. Wiec po co sie i sciskac i cwiczyc? hehe
No i absolutnie nie moga go stosowac osoby ktore maja problem z kregoslupem...
No nic, nie miwie ze na 100% nie ale poki co jestem sceptycznie nastawiona
Ja tez czekalam na foty i co?
Vixeeeeen
-
Tyger a jaki Ty ten pas kupiłaś?
Dziewczyny u mnie hormony znowu buzują zrobiłam wczoraj zdjecia ale nie miałam juz cierpliwości ich wstawić haha. Włosy znowu mi się przetłuszczają, mąż dostaje opiernicz bez powodu, a ja nie moge sobie znalezc miejsca. Nie moge jesc bo nawet jak jestem głodna to nie moge zjeść normalnie bo czuje jakbym miała żołądek wielkości piłeczki golfowej. Nie moge wygodnie usiąść/leżeć bo bolą mnie żebra... Dostaje na głowę xD w chacie syf bo jak cos zaczynam robic to brzuch robi się jak kamień. Tylko przeglądanie dzieciakowych rzeczy sprawia mi przyjemność ach odliczam już dni do końca...
Więc zdjecia bedą dzisiaj
Ja zmykam do pracy ostatnie dni, uff, kończę w przyszła środę wreszcie. Miłego dnia dziewczyny! -
Mycha luuuz. Oddychaj
Za to ja mam rewelacyjny humor moj T sie smieje ze mnie ze jakas dziwna jestem bo cala coaze mi hormony nie buzuja. Koledzy mu nagadali nie wiadomo co a tu zonk. Wiec pytam go czy mam zmienic nastawienie to w przerazeniem w oczach powiedzial ze nie nie niech zostanie jak jest
Zazdroszcze ze nie masz apetytu bo ja to bym zarla non stop mimo ze na dworze taki upal
A wczoraj na kolanach szorowalam lazienke hihih. A dzis mam zakwasy na dupie
Kochana jeszcze troszke i zobaczysz Karolka i bedzie dobrze. Maz cie kocha i wytrzyma
Ojjj jak super ze jeszcze tylko te kilka dni i wolne. Odpoczniesz, zrelaksujesz se i moze akurat ruszy
W takim tazie cierpliwie czekamy na focisze milego dnia Kochana
Aaa musze sie jeszcze pochwalic ze w pt jedziemy dom ogladac ale nie chce sie napalac!!! Ooo nie
-
Witam Was dziewczyny , przyznam sie bez bicia;) ze od poczatku sledze Wasz blog -poniewaz jest to jedna z Moich ulubionych lektur , bardzo fajnie iszecie:) i zauwazylam ze jestescie bardzo zżyte ze soba:) ja co prawda naleze do styczniowek ,ale Was blok jest mi blizszyponiewaz mieszkam w Uk -dokladnie w Aberdeen i duzo od Was wyczytuje zebym byla wprawiona:)
Jestem na dzien dzisiejszy w 15tygodniu -termin mam na 16styczen
mam 24lata i mieszkam w Aberdeen juz rok
Moja siostra urodzila miesiac temu wiec wszystko bede miec po malutkim Jakubie , wiec Nam zostaje kupic wozek łozeczko na pozniej bo bedziemy miec takie do 3miesiaca -malutkie bardzo -bo mamy male mieszkanie , i akcesoria dla dzieciatka a reszta dostaniemy ...
Dziewczyny powiedzcie Mi pare rzeczy :
1. Jaki wozeczek polecacie-ja przez internek bede kupowac bo tu w sklepach nie podobaja Nam sie , a nie mam mozliwosci pojechania i ogladania gdzies dalej .
2.Czy orientujecie sie moze gdzie robi sie priv usg ? Bo wiem ze w szpitalach nie mowia (choc zdarzaja sie wyjatki) -a my bardzo chcielibysmy poznac plec naszej CYTRYNECZKI -bo fasolka juz nie moge nazwac:)
Pozdrawiam !
aaa vixen -masz piekny pokoj dla Karolka:) zazdroszcze -moze kiedys jak sie dorobimy wlasnego domku tez dzieciatko bedzie miao swoj pokoik:)
Paula -to chyba Ty staralas sie o domek - gratulacje dostania kredytu -wiem jak jest ciezko bo siostra tez dlugo czekala i wkoncu dostali
SYMPAYCZNIE U WAS )