X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wszystkie rzeczy sa piękne i ty wygladasz prześlicznie i taka szczęśliwa :). A tą ramkę Baby scan mam identyczną :D

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam od koleżanki z pracy ;) dziękuje! A Ty pamiętaj żeby zaraz 7mego tutaj ze zdjęciem ze scanu przylecieć się pochwalić!

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale sie od razu zdjęciem :) i zdam Wam relacje. Mam nadzieje ze maluch sie ujawni :). Wczoraj w nocy moj kochany położył reke na brzuszke i czekalismy na ruchy naszego szczescia i poczuł delikatne kopniaczki i jedno mocniejsze muśnięcie :) jakie to piękne!

MigoTtTka lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz na USG bedzie wyglądał juz jak mały człowieczek :D
    Z dnia na dzien wiecej kopniaków i bedą przybierać na sile. Nim się obejrzysz cały brzusio bedzie falował :D
    Ja jak poczułam pierwszy raz to bardziej do mnie dotarło że ktos tam u mnie w srodku mieszka i zachwycałam się każdym ruchem. Teraz to inna bajka :D Synek ma tak mało miejsca, że jego wygibasy sprawiają wiecej bólu niż przyjemności, haha :D ale wciąż je kocham bo uprwniają mnie że synuś jest i ma się dobrze.
    A jak tam Twoje ciążowe dolegliwości Malwinko? Dokucza Ci cos? Jakieś zachcianki? ;)

MigoTtTka, Malwina89 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Vixen Karolek ma jeden z piekniejszych pokoi jakie widzialam :)
    Masz super gust!!! Przekaz tesciowej ze ma talent bo literki fachowe!!!
    Becik tez mamy w sowki :) ojj teraz tylko czekac na Karolka!!! Bedzie szczesliwy w takim pokoiku z kochajacymi rodzicami ;)

Malwinka oczywisce czekamy na fotki ze scanu :)

MigoTtTka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jej tak ci zazdroszcze wyjazdu do pl.... Ja juz bym sie troche bala teraz ze moge w pl urodzic i siedzimy w Szkocji bo moj ma teraz urlop 2 tyg od poniedzialku. Ale jak bedzie pogoda to ruszamy na wojarze po Szkocji. W sumie to nie daleko bo ja ani po gorach juz nie polaze ani nic, ale tak nad morze czy nad jeziora :)

Co do kosmetykow,... Kupilam plyn do mycia z pompka z baby dream z rossmana, mleczko z hippa, krem na buzke z babydeream.
    W aptece internetowej gemini maja rewelacyjne ceny i zamawiam: masc alantan, gaziki niejalowe, masc majerankowa,linomag do pupci tez z rozowa zakretka bo jest bez tlenku cynku a taki sie do codziennej pielegnacji zaleca, na kolki infacol (on tez jest tu w uk dostepny z tego co pamietam ake jak juz zamawiam to po co tu mam przeplacac), czopki glicerynowe, majtki siateczkowe bo mam tylo dwie pary, NAPEWNO zamawiam Femaltiker (mega sie sprawdza na pobudzenie laktacji, przetestowane na wielu dziewczynach na forum okazalo sie jedynym wybawieniem w karmieniu), szare mydlo i termometr bezdotykowy.
    Wczesniej juz zamiwilam i przyszly mi tak:
    Podklady duze na lozko seni, sol fozjologiczna, podklady bella mama, podklady canpol, wkladki laktacyjne canpol, spray do noska phisiomer baby i octanisept do pepka i na ew rane krocza :)

Ten wyjazd do Pl to taki tylko narazie pomysl-bo ja zanim Moj R nie zacznie dzialac to nie uwierze , bo u Niego to zawsze duzo pomyslow a potem z tego nic nie wynika :))

dzis ma wkoncu wolne i wyciagam go nad morze:)
    on smieje sie ze ja ide w sukieneczce a on bierze kurtke do plecaka hahaha ...zwariowal -dzis tak cieplo :))

Zapisuje do mojej listy potrzebnych kosmetykow:)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina89 wrote:
    Najcudowniejsze uczucie na świecie ;) poczuc ruchy i usłyszeć serduszko. Teraz tylko czekac za pierwszy krzyk :). Tak ten czas leci ze szok, tak wyczekiwalam tych spotkań z położną i scany a tu jest tak jak pisałyście ;). Ja mam przeczucia na chlopca :P ale to bez znaczenia i tak kocham tą dzidzie z dnia na dzien coraz mocniej nie wiedzac czy jest chlopcem czy dziewczynkom :) i kochac bede :)

Ale kochana Ci zazdroszcze , u Mnie to jak narazie 15 tydzien wiec jeszcze tak ruchow nie czuje(ewentualnie takie pekanie babelkow , i czasami takie smyrania , i najlepsze jest to ze czasami czuje gdzie jest dzidzia bo mam w danym miejscu twardszy brzuszek;) )

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Migotttka witam na wątku! I gratuluje ciazy ;)
    Tak jak dziewczyny mówią, poszukaj na necie a potem czytaj opinie i oglądaj filmiki na YouTube. Znajdziesz swój, nie martw się ;)
    Co do prywatnego scanu to ja tam właśnie miałam robiony na płeć w 22tyg. Tam gdzie Paula Ci podała ;)

No fajna nasza grupka ;) szkoda że nie mieszkamy wszystkie w jednym miejscu :( spotykalybysmy się na kawki :D

Szykujcie się zaraz wrzuce milion zdjeć :D

Dziekuje Kochana :)
    Wlasnie chyba tak bede robic , mam duzzooo wolnego czasu wiec mam co robic:)

No ja powiem szczerze ze bardzo lubie Wasza grupke juz od poczatku czytania-i postanowilam ze napisze wkocu do Was :)

Ja mieszkam w Aberdeen :) tak jak Ty vix jak dobrze pamietam ;))
    -bo u Mnie z pamiecia ostatnio kiepsko ..

zaraz bede nadrabiac i ogladac foteczki;))

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina89 wrote:
    Vixen wszystkie rzeczy sa piękne i ty wygladasz prześlicznie i taka szczęśliwa :). A tą ramkę Baby scan mam identyczną :D

Ja podpisze sie pod tym postem wszystko jest tak piekne ze az 2razy ogladalam ;)
    bardzo mi sie podoba to lozeczko-prawdopodobnie przenosne -turystyczne?a ta ramka na zdjecia jest boska <3

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Dostałam od koleżanki z pracy ;) dziękuje! A Ty pamiętaj żeby zaraz 7mego tutaj ze zdjęciem ze scanu przylecieć się pochwalić!

ja tez sie pochwale ale ja mam scan dopiero 3wrzesnien :) -no chyba ze wczesniej TE MOJE MARZENIA -sie spelnia i pojedziemy do Pl odpoczac:))

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was kochane :)

Dzien dobry tak wogole Mamusie:)
    Dzis tak piekny dzien ze az zal byloby go spedzic w domu -wiec ide sie szykowac bo z Moim bierzemy koc , jedzenie , picie -bo ja wiecznie glodna i wyruszamy nad morze dotlenic sie:))

Mam nadzieje ze nie zamarzne -bo w sukience chcialabym pojsc ;))

Milego dnia Mamusie :))

Malwina89 lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen jest tak jak piszesz, czując ruchy coraz bardziej dociera do mnie ze mieszka we mnie i rosnie maly człowieczek. Wiem co mnie czeka i domyslam sie ze nie zawsze bedzie cukierkowo, ze ruchy będą bardziej bolesne. Ale co zrobic nic tylko sie cieszyc ze sie dzidziuś rusza bo to oznacza ze wszystko z nim dobrze a zeby mamusie bolalo to tego malenstwo nie chce :) trzeba mu wybaczyc i cieszyc sie każdym najmiejszym kopniakiem. Moje dolegliwosci? Hmm... tylko chce mi sie duzo pic zimnego, ale to pewnie dlatego ze jest tak cieplo :) pije duzo wody. Tak to czuje sie cudownie :). Chcialabym tylko zarażać moja pozytywna aurą :).

Migotttka Ciebie to tez nie dlugo spotka tym bardziej jak juz czujesz bombelki i smyranie ja tydzien po takich uczuciach czulam coraz wyrazniejsze kopniaki i smyranie. Tego nie da sie z niczym pomylic :). A brzuszek tez mi twardnial tam gdzie dzidzia byla :) najbardziej rano zalezy na ktorym boku lezalam.

My juz tez chyba mamy wybrane imiona, chyba bo ja sie jeszcze waham ale moj jest zdecydowany wiec moze i tak zostanie ;). Wiec na 99% bedzie Daniel albo Aniela :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    Nadrobilam Was kochane :)

Dzien dobry tak wogole Mamusie:)
    Dzis tak piekny dzien ze az zal byloby go spedzic w domu -wiec ide sie szykowac bo z Moim bierzemy koc , jedzenie , picie -bo ja wiecznie glodna i wyruszamy nad morze dotlenic sie:))

Mam nadzieje ze nie zamarzne -bo w sukience chcialabym pojsc ;))

Milego dnia Mamusie :))

Kochana zatem wypocznij i wdychaj swiezego powietrza ile możesz. Ja w pracy do 16, no coz trzeba jeszcze tylko miesiac i urlop na dwa tygodnie do Pl. A później tylko 7 tygodni i koniec :)!

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Migotttka na Twoje zdjecia ze scanu tez niecierpliwie czekamy :)! Ciekawe co u Ciebie bedzie, moze my rozpoczniemy sezon na dziewczynki :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinko super imionka!!! Szczegolnie Aniela. Tak dawńo juz nie spotykane w Pl ale jakie piekne!!!
    Kojarzy mi sie z taka kochana, ciepla kobieta, pelna serca dla wszystkich :)
    Daniel tez fajne... Idealne w Pl i Uk :)

Ojj kopniaczki nawet te bolesne sa cudne!!! Moj synek czasem tak mi stupki wypycha albo wbija w bok ze krzykne ale te malenskie stopeczki to dla mnie najwiekszy cud swiata. Juz bym je wycalowala :)
    Takze dziewczyny cieszcie sie kazda minutka bycia w ciazy bo czas tak szybko leci.... :)

Malwina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis ledwo zyje. Przez moj bolacy kregoslup nie jestem w stanie sie ruszac. Czytalam was ale nawet nie mialam sily sie zalogowac.

Vixen, Piekne te rzeczy dla Karolka.

Migotlka i Carola ja bym sie chetnie cofnela do tego smyrania i delikatnych kopniaczkow bo teraz jak mnie moj lobuz kopnie to az mnie zgina w pol. a jak sie wyciaga to sie modle zeby moja skora wytrzymala :P

Jutro planuje zabrac synka do Edynburga o ile moj kregoslup mi na to pozwoli.
    Sciskam was mocno i wracam do lozka <3

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger biedactwo kochana wypoczywaj ile mozesz. Ostatnia prosta przed wami :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tIGER odpoczywaj kochana zanim jeszcze mozesz , bo juz nie dlugo malenstwo bedzie na świecie:)

Ja wrocilam z pieknego morza-dzis bylo tak cieplo ze jestem w szoku-moj cala droge mowil ze mialam racje ze bedzie taki upal i nie potrzebnie kazal mi sie przebierac z letniej sukieneczki';))
    Pochwale sie ze nawet popluskalam sie w morzu 0Moj R chcial poplywac ale przerazil sie widzac cos w morzu przypominajacego meduzy i cos-ale obydwoje nie wiemy co to jest ...jakies takie pozawijane cos...;)

Bylo cudownie oby Szkocja miala taka pogode jak Moj bedzie bral urlop:))

wierze ze juz niedlugo i poczuje kopniaczki -Stasia badz Lenki :)-Moj mowi ze ma nadzieje ze Staś -bo marzy o synku :)

ide kochane jesc obiado-kolacje wiec milego wieczoru :)) bo Moj juz marudzi ze zabierze mi kabel od lapto hihi ...:) buziaczki:))

aaa zapomnialam dodac ze Vix- Wasz Synus bedzie mial bajeczny pokoik - a to krzeslo do karmienia jest boskie -gdybym miala miejsce napewno bym taki tez zakupila:))

no nic uciekam buzka:*

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina89 wrote:
    My juz tez chyba mamy wybrane imiona, chyba bo ja sie jeszcze waham ale moj jest zdecydowany wiec moze i tak zostanie ;). Wiec na 99% bedzie Daniel albo Aniela :)

Tez myslalam o Anieli -ale mojeMu sie nie podobalo ... ;p
    on sie Przyzwyczaja do Lenki

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to mój uparł sie na Aniele :) mówi ze chce aniołeczka :). Jak tylko proponuję mu inne imiona wszystkie są na nie, podobają mu sie ale pierwsza córcia ma być Anielka :). Mi tez sie podoba :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ