Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas tez mozna na antenatal classes isc jak się miało juz dzieci, specjalnie się zapytałam położnej która je prowadziła
A ja miałam mieć wczoraj drugą cześć 'porod' no ale niestety nie poszłam. Ale to nic bo w środę rano była polozna u nas w domu (dobrze pamietalyscie hihi ) i ona wszystko mi powiedziała co się bedzie działo u nas. Swietnie to wszystko brzmi chyba będziemy w salonie głownie siedzieć żebym mogła sobie pograć na play station żeby zapomnieć od bólu haha
Ach tak, zapomnialam napisać co jest problemem
Nie znalazłam tłumaczenia na polski wiec nie wiem co to jest u nas ale to się nazywa pilonidal sinus i ja mam tego infekcje. Zaczęło się jakby taki guzek zaraz na początku tyłka tak jakby. Tam są zatoki które mogą się zapchać np jak wyrastają włoski i robi się infekcja. Dopóki się tego wszystkiego nie usunie operacyjnie to bedzie wracać zawsze, co kilka miesięcy czy lat. Miałam kiedys to juz, kilka lat temu ale było malutkie, samo przeszło i nie bolało prawie wcale.
Teraz jak czytam komentarze to babeczki piszą ze ból jest gorszy niż przy porodzie wiec pocieszam się że jak przeżyje to to porod bedzie pestka!
tyger lubi tę wiadomość
-
Zapytaj kochana bo szkoda bylo by przegapic.
U nas mowili ze te lekcje sa co jakis tam czas wiec mozna sobie isc jak sie ma taka potrzebe
Powiedzcie mi... Jaka jest kolejnosc na tej szkole rodzenia. Czy to jest przypadkowe? Chodzi mi o to ze np najpierw jest o pielegnacji, potem np o karmieniu a potem o porodzie???
Bo my pojdziemy tylko na dwa ostatnie spotkania i zastanawiam sie o czym bedzie...
-
Tyger zapytaj czy u was jest cos takiego jak 'breastfeeding peer support'. Ja na to jestem zapisana i moja polozna przekaże im kontakt do mnie i jak urodzę to babeczka do mnie zadzwoni czy nie mam problemów i ja po nią będę mogła zadzwonić żeby się z nią spotkać jeśli będę potrzebowała pomocy.
-
Vixen strasznie ci wspolczuje. Mam nadzieje ze jakos sie to uspokoi. Szkoda tylko ze sie tak meczysz na sam koniec.
To ty jestes bardzo wyluzowana po tej wizycie jesli masz zamiar na play station grac
Ja mam teraz taka wizje ze podjedziemy z moim pod szpital jak bede rodzic i beda potrzebne 2 wozki. Jeden dla mnie a drugi dla tatusia
Jak moja cysta dale bedzie taka duza i sprawiala bol to porodzie pojde ja usunac. Poki co sie nie martwie. Zobaczymy co powie polozna. Moze zaproponuje jakies rozwiazanie.
Kolejnosc na szkole rodzenia jest chyba przypadkowa. Przyzanm ze to troche dziwne zaczynac od pielegnacji zanim sie omowi porod. -
Muszę przyznać że w ogole się nie stresuje porodem na poczatku myślałam ze pewnie w bardziej zaawansowanej ciazy będę panikować ale nic im bliżej tym bardziej się ekscytuję.
Z przyjemniejszych rzeczy to przyszła nam wczoraj paczka z polski z wózkiem dla młodego. Pieluchy tetrowe, mata edu. kocyki, pierdoły i literki które uszyła teściowa, zobaczcie -
Wiec wszystko mam juz rozłożone i tylko czeka na synolka aż się pojawi na swieciePaula55 lubi tę wiadomość
-
Ja tez bym juz chciała normalnie się schylić i wejść po schodach bez zadyszki
Tyger a powiedz mi, po pierwszej ciazy miałas tak że synka miałas w ramionach a tesknilas za brzuszkiem? Bo juz kilka razy spotkałam się z babeczkami które tak mówią i mnie to troche dziwi ? -
Jak pojde rodzic to moj synus pojdzie do mojej znajomej,ktora jest babcia jego kolegi z klasy. Poza tym mieszka przez ulice wiec w nocy o polnocy moze przyjsc albo victorka tam dostarczymy. do szkoly go zabierze razem ze swoim wnukiem , polozy do lozka o narmalnej godzinie i naprawde o niego zadba. wiec glowa spokojna. Oczywiscie jesli akurat, ktos z PL przyleci no to to sie zmieni.
Powiem ci Vixen ze po ciazy ani razu nie pomyslalam o tym jak to bylo z brzuszkiem. Bylam szczesliwa i czulam sie bardzo atrakcyjnie nawet zanim zrzucilam to co przybralam. Bylo mi lekko i cudownie. Dziwie sie dziewczynom, ktore tesknia za brzuchem. Ja na bank nie bede -
Jak uda mi się wstać moze potem to zrobie zdjecia haha
Tyger to super ze nie musicie się martwić o to, dobrze ze macie kogoś takiego
No właśnie tez mi się wydaje to troche dziwne :< szczególnie ze maja dzieciaczki przy sobie a mówią ze tęsknią za dzieckiem w brzuchu, hmm...
Dziewczyny na co brzuszki maja dzisiaj ochotę? u nas dzisiaj bedzie zupka warzywna. Taka ładna pogoda (widzę przez okno haha) wiec cos świeżego i letniego zrobie. 'Zrobie' - z pomocą męża ja będę mowić, on bedzie robic.Paula55 lubi tę wiadomość
-
Tyger super ze macie na miejscu kogos do pomocy przy Victorku
Ja juz tak strasznie nie moeg si doczekac az moja mamusia przyleci!!! Na sama mysl az becze
Jak bym wiedziala ze u niej sie tak posypie to na juz bym jej bilet kupila i byla by tu ze mna
Tesciow tez zapraszalismy ale jakos nie chca nas odwiedzic
Kurcze u nas slonce juz zaszlo a bylo tak pieknie, myslalam ze moze gdzies pojedziemy ale pewnie padac bedzie.
U nas dzis rybka w folii z koperkiem, cytrynka, maslem ziolowym i mlodymi ziemniaczkami plus suroweczka. Wiec tez na lekko
Mi sie wydaje ze ja za samym faktem bycia w ciazy moge tesknic... Wiadomo ze bede przeszczesliwa majac synka w ramionach ale lubie byc w ciazy
Choc nie wiadomo jak to bedzie :p
-
Cisza tu jak makiem zasial Ja wczoraj swietowalam urodziny mojego misia. zrobilam mu tort orzechowy i tak sie nim objadlam ze mnie mulilo
Ogladalam wczoraj filmiki i troszke czytalam o dochodzeniu do formy po porodzie. Czy wy planujecie nosic pasy poporodowe. Slyszalam ze dobrze jest tez nosic te, ktorych uzywaja na silowni przy podnoszeniu ciezarow.
http://www.ebay.co.uk/itm/130830473626?_trksid=p2055119.m1438.l2649&var=430113952268&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
http://www.ebay.co.uk/itm/120987198419?_trksid=p2055119.m1438.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Jest cala masa roznych rodzajow. Ten pierwszy dziala tez troche jak sauna i nadmiar tkanki tluszczowej sie po prostu wytapia.
Ja nosilam po pierwszej ciazy ta bielizne ktora zaklada sie pod sukienki. do tego stosowalam zel antycelulitowy z garniera.
Co wy o tym myslicie? -
Vixen kupilam sobie te oklady na piersi 3in1 z Lansinoh. Przemyslam sprawe i doszlam do wniosku ze to jest duzo lepsze niz zabawa z kapusta czy branie prysznica za kazdym razem kiedy bede chciala karmic lub sciagac mleczko
Czytalam tez o olejku ze slodkich migdalow. Rewelacja! Tez kupilam Bede go stosowac do swojej kapieli i do masazu Stasia. I chyba nawet bede go czasem dodawac Victorkowi do kapieliWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 12:40
-
A. My bylismy dzis caly dzien nad jeziorem ze znajomymi
Musielismy przetestowac nowe nabytki mojego T czyli stolik i krzesla turystyczne. Super sprawa!!!
Ekstra bylo. Zrelaksowalam sie, odpoczelam, posiedzielismy i grillowalismy ze znajomymi
Na szkole rodzenia bylo spoko. Oczywiscie zadnych nowosci ale przynajmniej moj T mial okazje sie czegos dowiedziec choc jakiegos mega zainteresowania nie wykazal bo on uwaza ze wszystko wie i bedzie wiedzial co robi haha, zobaczymy.
Ale tak pieknie o porodzie ta polozna opowiadala ze az sie zachcialo rodzic jednej nawet sie slabo zrobiło i polozna sie smiala zeby jeszcze chwile zaczekala z rodzeniem
Okazalo sie tez ze szpital podobno zapewnia wszystko lacznie z pieluszkami ale jak ktos ma zyczenie wziac swoje rzeczy to jak najbardziej w sumie spoko bo spakuje tylko po kilka szt zeby bylo w razie W
Chcielismy obejrzec oddzial ale 10 min przed tym jak mielismy isc okazalo sie ze byl porod i nie chcielismy juz tam przeszkadzac. Ale polozna powiedziala zeby za 2 tyg przypomniec i moze sie uda
Co do pasa tyger.. Sama nie wiem jak do tego podejsc... U mnie zadna ze znajomych nie uzywala...
No i podstawowa sprawa.. Nie jest za dobrze jak po porodzie skora sie za szybko kurczy... Bo wtedy jest duze prawdopodobienstwo wystapienia rozstepow. Napewno do 3 mies po porodzie trzeba uzywac kosmetykow na rozstepy... Masowac ja i ujedrniac.
Ale nie wiem czy sie zdecyduje na pas...
Olej ze slodkich migdalow jak juz kiedys pisalam tez zakupilam i uzywam mam rosniez olej kokosowy, konczy mi sie bio oil ale jakos mega efektu wow po nim nie bylo. Chyba zostane przy naturalnych olejach plus krem z rossmana babydream
-
Super ze sie zrelaksowalas. Ja bylam uziemiona bo moj synio nie mial ochoty nigdzie isc. Nawet do parku. Bawil sie z kolegami to mu nie przeszkadzalam.
Ja zakladalam ta malo seksowna bielizne sciskajaca po pierwszym porodzie w zasadzie od razu i nie mialam nigdy problemu z odstajacym brzuszkiem. Tym razem rozwazam profesjonalny pas wiec mniejsze ryzyko.
I uzywalam jeszcze tego na brzusio, pupe i uda. teraz tez juz kupilam.
http://www.ebay.co.uk/itm/Garnier-Bodytonic-Roll-On-Masseur-Anti-Cellulite-Rebelle-150mls-BNIB-/291186068113?pt=UK_HeathBeauty_BathShowCons_RL&hash=item43cc0aca91