Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiu na przesykle czekalam rowne 4dni zapomnialam Ci dopisac tylko kochana zrob sobie liste i posprawdzaj cenowo zebys nie przeplacila , bo ja kupilam tylko to co bylo tansze niz z innych stron )
teraz tylko czaic sie na pieluszki ...
Tylko ile kupic paczek - tych mini , badz rozm. 1 ?? a 2-ki ??
doradzcie czy obkupic sie juz powoli czy tylko symbolicznie kupic a po porodzie dokupowac ?? -
Tyger no to widzisz ja właśnie spróbowałam i moge położyć tak dłoń na płasko na żebrach. Ale ja nie wiem ile to jest prawdy w tych brzuchach wszystkie mamy inne kształty i w ogole i tak jak mówisz wzrost tez ma pewnie znaczenie.
Ale jesteś malusia! Ja mam 172cm, mąż tez wysoki i dlatego Charlie ma długie nóżki. Przy każdym USG miał o tydzien większe
Wiec tak, ja wypróbowalam ananasa, piłkę, chodzenie, ostre jedzenie, seks, accupressure i nic ale przynajmniej mam co robic jak czekam ale ananasa juz nie moge jesc xD
Trzymam kciuki żeby Twoj Stanley był grzeczniejszym dzieckiem i wyszedł bo juz moze
Ps- a no i podłogi tez pomyłamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 14:45
-
Podkłady poporodowe wszędzie są, ja kupiłam dwie paczki w bootsie.
Co do pampersow to ja tez mam po kilka paczek chyba z 4 jedynek i 6 dwójek. I mam pampersa i z Aldiego zobaczymy jaka bedzie różnica.
U nas czegoś takiego się nie jadalo ale napewno kiedys spróbuje jak się zrobi zimniej na dworze. Czuje ze bedzie idealne na taki mroźny wieczór mmmmMigoTtTka lubi tę wiadomość
-
Ja tez z malusińskich 163 cm to i synek nie moze byc gigant choc tatus 185 cm i slusznej budowy. Pewnie wdal sie w mame
Vixen to pozostaje czekac cierpliwie
U nas te pieczonki robi sie zawsze w wakacje w takim specjalnym wielkim garze na ognisku pol rodziny sie zjezdza i swietujemy na ogrodzie
A w domu w garnku robie na drugie danko czasem. U mnie tez popija sie kefirem czy maslanka ale ja nie lubie
-
No to ja mam ponad 200 sztuk size1 i okolo 140 size2. Mam nawet jedna paczke size3. Oczywiscie dokupie jeszcze w aldi bo mam chyba 4 kupony.
mialam przyjemnosc jez te pieczonki bo tata Victorka jest z tamtych stron gdzie one sa popularne. Pychotka
W moich stronach pieczone ziemniaczki to te ktore wklada sie pod ognisko a potem patykiem wygrzebuje I wcina z osmolona buziaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:09
MigoTtTka, Paula55 lubią tę wiadomość
-
kochane przyszle mamsusie a mozecie mi powiedziec czy tu tez wukonuje sie usg połówkowe? wogole to drugie usg rozni sie jakos od tego 1go??
na pierwszym spotkaniu podpisalam deklaracje ze zgadzam sie na badanie pod kątem schorzen -i jak dobrze zrozumialam pobieraja "material"z karku i kregoslupa i potem je lacza i sprawdzaja ...mozecie mi cos powoedziec na ten temat ??
Co prawda mam usg dopiero 3wrzesnien , ale wiem ze to szybko minie i chcialabym juz byc uspokojona psychicznie hihi...
Wogole nawet nie wiecie jak ja bym juz chciala znac plec i moc isc poszalec na zakupach -nawet gdybym miala tylko ogladac i sie zachwycac;))
Trzymajcie dzis kciuki bo bede farbowac wlosy -po ostatnim razie mialam skore czerwono-fioletowa haha bo taki mi sie odczyn zrobil a nakladajac na wlosy farbe mialam niebieskie odrosty haha -ale po umyciu bylo juz ok;)) DODAM ZE Farba bez amoniaku -i nigdy nie mialam z nia problemow;))) -
To jest w 12 tyg co mierzą przeziernosc karkowa i pobierają od Ciebie krew i na podstawie tego wyliczają jakie jest prawdopodobieństwo zespołu Downa. Powinnaś dostać list poczta z wynikami tydzien czy dwa po.
Na polowkowym patrzą na wszystkie organy, czy wszystko jest na miejscu i działaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:21
MigoTtTka lubi tę wiadomość
-
Ahaa no to fajnie dzieki Vix za odpowiedz ) no mam nadzieje ze wyjdzie hihi , i ze nie bede znow miala tych kolorkow na skorze
a Wy kobietki trzymajcie sie , codziennie rano jak robie sobie sniadanie zastanawiam sie czy WY juz PO CZY jeszcze nie )) -ale wiem ze wszystkie tu trzymamy ksiukosy wiec - jak na zlosc nic sie nie dzieje -wiem jak bylo z Moja sis , wszyscy trzymali ksiuki pytali czy juz a maly postanowil ze posiedzi jeszcze 2tyg po terminie -dobrze mu bylo a teraz juz wielkolud z niego -bo jest jak prawie 2miesieczniak -z tygodnia na tydzien widze jak rosnie i jestem w szoooku ze tak szybko to naprawde trwa:))
-
O kurde ale przeboje mialas z farba ja sobie nigdy sama nie nakladalam bo mam okropnie geste wlosy (kazdy fryzjer sapie nad nimi zanim zacznie cokolwiek robic) i dlugie juz... Wiec nie ma opcji.
Teraz przed porodem poszlam do fryzjerki i jestem mega zadowolona choc biedna sie wystraszyla zaslabnieciem moim i powiwdziala ze widzimy sie dopiero po porodzie hehe
Vix ma racje z tym usg. Przeziernosc badaja na 1 wraz z krwia. To drugie usg jest dokladniejsze sporo ale szkoda ze nie robia jak niektorzy lekarze w Pl tak dokladnie i w 3 d
Dobrze ze mam to za soba
A ja po drzemce...zaraz wciagne paczka i moze poprasuje co nieco
Tyger ty piszesz o tzw ziemniakach z popiolu!!!!! Jeny to sa rarytasy!!! Sline mam po kolana juz
Takiego ziemniaka to tylko z sola i maslem!!!! cos wspanialego
-
Takiego ziemniaka tez bym zjadła mmm
W ogole wzięło mnie na tradycyjne smaki w tym tygodniu i jutro robię kapuśniak i tą sałatkę jarzynową. Mąż moj jest taki zadowolony odkąd siedze w domu bo codziennie rano z nim wstaje robię śniadanko i kanapki do pracy i obiadek gotowy jak wraca ciekawe jak to bedzie jak bede musiała się maluszkiem zajmować. Mam nadzieje ze szybko się ogarne ze wszystkim.
Chyba wyciągnę męża na spacer jeszcze dzisiaj bo nie moge juz dłużej siedzieć i czekac na porod haha -
A ja dzis mialam placki ziemniaczane z gulaszem
Moj tez zadowolony hihi jak on ma backshift to robi mi zawsze herbatke i sniadanko (no dzis ja robilam bo byly nalesniki z konfitura, owocam i bita smietana) obiady robie ja i kolacje tez ja zazwyczaj
Ja na poczatku wykozystam mamusie a potem obowiazkami podzielimy sie z T a jak on wroci do pracy to tez mam nadzieje ze juz bede ogarniac
Milego spacerku
-
Moigotka, super zakupki zrobilas. Wszystko sie przyda.
Ja musialam zrobic jakies zakupy materniy chociaz mam jeszcze czas, bo do pracy jednak jeszcze troche pochodze i dresiki odpadaja.
Vixen, no niemoge jak sie wszystkiego probujesz, jeszcze pewnie pare dni i sie doczekasz A tak w ogole to kapusniaczek bym tez zjadla, chyba juz pare lat nie jadlam - oh taka babcina - tej juz nie zjem ...
Ja cos dzisiaj pol nocy nie moglam spac i jestem padnieta. Zastanawiam sie, bo tez tak mialyscie czasem, czy to tez moze przez to jak sie da duzo zje na noc, albo slodkiego i dzidzia wtedy pobudzona - ja mojej jeszcze nie czuje, ale moze sobie w nocy rozrabiala a ja czuwalam ... -
A moj dzis troszeczke spokojniejszy bo w nocy szalal. I chyba mu posmakowal sok ze swiezego ananaska bo mial czkawke po 10 minutach od wypicia Az Victorek sie zanosil ze smiechu bo mu raczki na moim brzuchu podskakiwaly