X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu na przesykle czekalam rowne 4dni zapomnialam Ci dopisac ;) tylko kochana zrob sobie liste i posprawdzaj cenowo zebys nie przeplacila , bo ja kupilam tylko to co bylo tansze niz z innych stron ;))

teraz tylko czaic sie na pieluszki ...

Tylko ile kupic paczek - tych mini , badz rozm. 1 ?? a 2-ki ??
    doradzcie czy obkupic sie juz powoli czy tylko symbolicznie kupic a po porodzie dokupowac ??

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja mam jedynek 4 paczki i dwojek 4 paczki. Czyli razem 8 ale placilam jak za 4 hehe.
    Jesli tylko sie sprawdzi ze synek malutki to jeszcże nam braknie :)
    Ale na poczatek tyle. Wiecej nie kuouje ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger no to widzisz ja właśnie spróbowałam i moge położyć tak dłoń na płasko na żebrach. Ale ja nie wiem ile to jest prawdy w tych brzuchach :/ wszystkie mamy inne kształty i w ogole i tak jak mówisz wzrost tez ma pewnie znaczenie.
    Ale jesteś malusia! Ja mam 172cm, mąż tez wysoki i dlatego Charlie ma długie nóżki. Przy każdym USG miał o tydzien większe :D

Wiec tak, ja wypróbowalam ananasa, piłkę, chodzenie, ostre jedzenie, seks, accupressure i nic :( ale przynajmniej mam co robic jak czekam :D ale ananasa juz nie moge jesc xD

Trzymam kciuki żeby Twoj Stanley był grzeczniejszym dzieckiem i wyszedł bo juz moze :D

Ps- a no i podłogi tez pomyłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 14:45

• Vixen Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkłady poporodowe wszędzie są, ja kupiłam dwie paczki w bootsie.

Co do pampersow to ja tez mam po kilka paczek chyba z 4 jedynek i 6 dwójek. I mam pampersa i z Aldiego zobaczymy jaka bedzie różnica.

U nas czegoś takiego się nie jadalo ale napewno kiedys spróbuje jak się zrobi zimniej na dworze. Czuje ze bedzie idealne na taki mroźny wieczór mmmm :D

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z malusińskich 163 cm :) to i synek nie moze byc gigant :P choc tatus 185 cm :) i slusznej budowy. Pewnie wdal sie w mame :P

Vixen to pozostaje czekac cierpliwie ;)

U nas te pieczonki robi sie zawsze w wakacje w takim specjalnym wielkim garze na ognisku :) pol rodziny sie zjezdza i swietujemy na ogrodzie :)
    A w domu w garnku robie na drugie danko czasem. U mnie tez popija sie kefirem czy maslanka ale ja nie lubie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poki co mamy same pampersy i te male paczuszki z aldi co byly w bounty pack. Ale te wezme do szpitala :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam ponad 200 sztuk size1 i okolo 140 size2. Mam nawet jedna paczke size3. Oczywiscie dokupie jeszcze w aldi bo mam chyba 4 kupony.

mialam przyjemnosc jez te pieczonki bo tata Victorka jest z tamtych stron gdzie one sa popularne. Pychotka :)
    W moich stronach pieczone ziemniaczki to te ktore wklada sie pod ognisko a potem patykiem wygrzebuje I wcina z osmolona buzia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 15:09

MigoTtTka, Paula55 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wiec jak bedziemy jechac do Pauli na grila to ty w butach na plaskiej podeszwie a ja na obcasach ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane przyszle mamsusie a mozecie mi powiedziec czy tu tez wukonuje sie usg połówkowe? wogole to drugie usg rozni sie jakos od tego 1go??
    na pierwszym spotkaniu podpisalam deklaracje ze zgadzam sie na badanie pod kątem schorzen -i jak dobrze zrozumialam pobieraja "material"z karku i kregoslupa i potem je lacza i sprawdzaja ...mozecie mi cos powoedziec na ten temat ??
    Co prawda mam usg dopiero 3wrzesnien , ale wiem ze to szybko minie i chcialabym juz byc uspokojona psychicznie hihi...

Wogole nawet nie wiecie jak ja bym juz chciala znac plec i moc isc poszalec na zakupach -nawet gdybym miala tylko ogladac i sie zachwycac;))

Trzymajcie dzis kciuki bo bede farbowac wlosy -po ostatnim razie mialam skore czerwono-fioletowa haha bo taki mi sie odczyn zrobil a nakladajac na wlosy farbe mialam niebieskie odrosty haha -ale po umyciu bylo juz ok;)) DODAM ZE Farba bez amoniaku -i nigdy nie mialam z nia problemow;)))

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest w 12 tyg co mierzą przeziernosc karkowa i pobierają od Ciebie krew i na podstawie tego wyliczają jakie jest prawdopodobieństwo zespołu Downa. Powinnaś dostać list poczta z wynikami tydzien czy dwa po.

Na polowkowym patrzą na wszystkie organy, czy wszystko jest na miejscu i działa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:21

• Vixen Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z farbowaniem to mozliwe ze hormony tak oddziaływuja na farbę ;) oby tym razem lepiej Ci wyszło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 16:20

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaa no to fajnie dzieki Vix za odpowiedz ;)) no mam nadzieje ze wyjdzie hihi , i ze nie bede znow miala tych kolorkow na skorze ;)

a Wy kobietki trzymajcie sie , codziennie rano jak robie sobie sniadanie zastanawiam sie czy WY juz PO CZY jeszcze nie ;))) -ale wiem ze wszystkie tu trzymamy ksiukosy wiec - jak na zlosc nic sie nie dzieje -wiem jak bylo z Moja sis , wszyscy trzymali ksiuki pytali czy juz a maly postanowil ze posiedzi jeszcze 2tyg po terminie -dobrze mu bylo a teraz juz wielkolud z niego -bo jest jak prawie 2miesieczniak -z tygodnia na tydzien widze jak rosnie i jestem w szoooku ze tak szybko to naprawde trwa:))

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde ale przeboje mialas z farba :P ja sobie nigdy sama nie nakladalam bo mam okropnie geste wlosy (kazdy fryzjer sapie nad nimi zanim zacznie cokolwiek robic) :P i dlugie juz... Wiec nie ma opcji.
    Teraz przed porodem poszlam do fryzjerki i jestem mega zadowolona choc biedna sie wystraszyla zaslabnieciem moim i powiwdziala ze widzimy sie dopiero po porodzie hehe :)

Vix ma racje z tym usg. Przeziernosc badaja na 1 wraz z krwia. To drugie usg jest dokladniejsze sporo ale szkoda ze nie robia jak niektorzy lekarze w Pl tak dokladnie i w 3 d :P
    Dobrze ze mam to za soba ;)

A ja po drzemce...zaraz wciagne paczka i moze poprasuje co nieco :)

Tyger ty piszesz o tzw ziemniakach z popiolu!!!!! Jeny to sa rarytasy!!! Sline mam po kolana juz :P
    Takiego ziemniaka to tylko z sola i maslem!!!! ;) cos wspanialego :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego ziemniaka tez bym zjadła :D mmm
    W ogole wzięło mnie na tradycyjne smaki w tym tygodniu i jutro robię kapuśniak i tą sałatkę jarzynową. Mąż moj jest taki zadowolony odkąd siedze w domu bo codziennie rano z nim wstaje robię śniadanko i kanapki do pracy i obiadek gotowy jak wraca :D ciekawe jak to bedzie jak bede musiała się maluszkiem zajmować. Mam nadzieje ze szybko się ogarne ze wszystkim.

Chyba wyciągnę męża na spacer jeszcze dzisiaj bo nie moge juz dłużej siedzieć i czekac na porod :( haha

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis mialam placki ziemniaczane z gulaszem :)
    Moj tez zadowolony hihi :) jak on ma backshift to robi mi zawsze herbatke i sniadanko (no dzis ja robilam bo byly nalesniki z konfitura, owocam i bita smietana) obiady robie ja i kolacje tez ja zazwyczaj :)

Ja na poczatku wykozystam mamusie a potem obowiazkami podzielimy sie z T :) a jak on wroci do pracy to tez mam nadzieje ze juz bede ogarniac :)

Milego spacerku ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pranie dzis skonczylam w koncu :P
    Jutro moze spakuje torbe :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moigotka, super zakupki zrobilas. Wszystko sie przyda.

Ja musialam zrobic jakies zakupy materniy chociaz mam jeszcze czas, bo do pracy jednak jeszcze troche pochodze i dresiki odpadaja.

Vixen, no niemoge jak sie wszystkiego probujesz, jeszcze pewnie pare dni i sie doczekasz :) A tak w ogole to kapusniaczek bym tez zjadla, chyba juz pare lat nie jadlam :) - oh taka babcina - tej juz nie zjem ...

Ja cos dzisiaj pol nocy nie moglam spac i jestem padnieta. Zastanawiam sie, bo tez tak mialyscie czasem, czy to tez moze przez to jak sie da duzo zje na noc, albo slodkiego i dzidzia wtedy pobudzona - ja mojej jeszcze nie czuje, ale moze sobie w nocy rozrabiala a ja czuwalam ...

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatakiego kwasnego kapusniaku nie lubie :P
    Robie zawsze ze swiezej kapustki taki lekki :)

Carola doczekasz sie kochana :)

Moj znow zaczyna harce...chyba jego pora :) wyspal sie w dzien to teraz szaleje :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj dzis troszeczke spokojniejszy bo w nocy szalal. I chyba mu posmakowal sok ze swiezego ananaska bo mial czkawke po 10 minutach od wypicia :) Az Victorek sie zanosil ze smiechu bo mu raczki na moim brzuchu podskakiwaly :D

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale super!!! Jeju co za cudny widok to musi byc jak sie patrzy na dwojke swoich dzieci :)
    Ojj zaraz Vixtorek bedzie mial frajde i braciszka na zewnatrz :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ