X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az sobie sprawdzilam co sie dawalo do takiej tradycyjnej salatki jarzynowej, zapomnialabym o jablku az tez jest tu wazne, moze w weekend zrobie ...

Dzisiaj w pracy odwiedzila nas kolezanka z teamu, ktora 4 tyg temu urodzila coreczke. Malutka sliczna, wesola i zdrowa, zreszta obie dobrze wygladaly. Jeszcze jej nie zdradzialam tajemnicy bo za duzo ludzi nad nia stalo, ale moze za miesiac jak znowu wpadnie.

To mnie pocieszylyscie z tym bekaniem, a co tam, tylko moj maz sie dziwi :)

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H hah Vix zapoczatkowala ere salatek :)
    My tez czesto z tunczykiem robimy bo oboje go uwielbiamy :) ale że dzis na obiad bedzie rybka to salatka bedzie jarzynowa :)

Carola i tak dlugo udaje ci sie wszystko utrzymac w tajemnicy :)
    Ja w pracy powiedzialam juz kolo 8 tyg bo pracowalam ciezko i od tego plamilam. Poszlam do szefostwa i powiedzialam poprostu... Pracowalam przez agencje i ryzykowalam zwolnieniem a tu sie okazalo ze nie dosc ze mnie wysciskalu to prosili zebym jak najdluzej zostala i dmuchali jak na jajko :P

Ale wiadomo ze to wszedzie roznie bywa ;)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam jak byłam w 5tyg 6dni :D dlatego wszyscy w pracy mi marudzili ze strasznie długa ta moja ciąża bo tak wcześnie wiedzieli :D

Ja sałatkę lubię tylko taka najprostsza czyli bez jabłka ;) bez kukurydzy, śledzia, bo tak tez ludzie dają. Musi być por nie cebula. Bez czosnku bo takie przepisy tez widziałam. No i majonez nie śmietana.
    Każdy chyba chce tak jak sie jadło w dzieciństwie :D
    Ciekawe jakie potrawy nasze dzieci wyniosą z domu... :D

Ja dzisiaj super spałam i humor mi sie poprawił od wczoraj :D zjadłam z mężem śniadanko przed jego praca i zaraz pójdę sie ogarniać bo chce swoją prace odwiedzić.
    Ale to zaraz :) teraz siedzę przez tv z kawką. Pracowałam kiedyś z kolesiem z Indii i on mnie nauczył jak sie u nich pije - fzagotowac mleko z cukrem i do tego dodać kawę. Ma wtedy taki karmelowy smak i jest bardzo kremowa, pycha. Niech sobie Charlie poszaleje od rana, a co :D

tyger lubi tę wiadomość

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez powiedzialam jakos w 5tc. Moja GP kazala mi poinformowac pracodawce jak najszybciej ze wzgledu na charakter mojej pracy, dzwiganie, schylanie itp itd. Zreszta ja bylam tak szczesliwa z powodu ciazu ze bym chyba tego dlugo w tajemnicy nie uchowala:) Takze podziwiam Cie Karola ze Ty sie jeszcze nie zlamalas...

Ja dzis tez w lepszym nastroju, bole minely, Milanek dokazuje wiec tylko sie cieszyc:)

Vixen milo sie czyta ze humorek dopisuje:)

Tyger Twoj starszy synek juz w szkole. To dobrze ze zadowolony. Wow pewnie zanim sie obejrzymy i nasze maluchy beda startowac do szkoly.

Paula widze ze torba gotowa:) A mozna spytac co dokladnie spakowalas? No i jakbys mi dala namiary na ten baby market co ma byc w Twoim misteczku w ta sobote to tez bym byla wdzieczna, bo moze uda nam sie podjechac. Z gory dziekuje.

Teraz sie juz zegnam i lece szykowac sie do pracy. Milego dzionka

zem3anlife279ij4.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, ciesze sie ze dzis juz lepiej z glowka ;) Na taka kawke mi zrobilas smaka. Musze jutro sobie zrobic.

U nie nocka byla okropna. Budzilam sie co chwila na siusiu i sprawdzanie czy nie rodze :P
    Mialam sen ze mi wody odeszly i moj brzusio sie spompowal jak balonik. Moglam dotknac Stasia jak przez material. I mialam zagwozdke jak ja gourodze tak bez wody i z taka zwiatczala skora :D Ale mam zryty beret przez ta ciaze.
    Wyparawilam chlopakow do szkoly i wrocilam do lozka, bo tak padalo ze nie chcialam tego widziec. Wstalam o 10.30 i swieci niesmialo sloneczko :)

Paula ja nie biore butli do spzitala. Jak cos sie tam dzieje ze trzeba dzieciatko zachecic do jedzenia to polozne sciagaja od ciebie troszke strzykawka i daja malenstwu.
    Ja musze przejzec moja torbe jeszcze raz bo wlozylam sobie taki zapachowy antyperspirant i perfumy- zupelnie niepotrzebnie, bo nie nalezy przy noworodku sie "zapachowac".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 12:32

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja salatke jarzynowa to znam tylko z takiech skladnikow:
    Ziemniaczki, marchew, pietruszka,jajko, seler, kukurydza/groszek,jablko, ogorek kiszony i majonez p,us przyprawy :) mmm idealna dla mnie i to wlasnie taki smak dziecinstwa i kazdej rodzinnej imprezy i swiat :)

Vix tez tak robie kawke tylko ja sie bawie i potem to mleczko z cukrem zagrzane ubijam takim trzepaczkiem na baterie z Ikei a kawe wlewam po sciance i wychodzi mi latte :) moja ulubiona!!! ;)

Asia super ze sie juz ok czujesz :) milanek nie daje mamusi powodow do zmartwien i bardzo nas to cieszy kochana :)
    A market jest w sob od 10.30-13 (najlepiej byc wczesniej bo kolejka do wejscia jest mega ) :p
    Adres to: Paisley Lagooon Centre
    Ale dokladny adres wysle wieczorem bo nie moge wejsc na fb bo mi net szwankuje :(

Dziewczyny trzymajcie kciuki bo mamy dzis wizyte u poloznej i mierzenie brzuszka... Mam nadzieje ze jest ok i moj krolewicz jednak rosnie...

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu mam dwie torby :) jedna dla mńie i Tomcia a druga ta malutka z wozka dla synka :)
    Dla siebie mam tak:
    2 duze podklady na lozko
    Paczke podkladow higienicznych z canpol
    I paczke bella mama
    4 szt majtek siatkowych
    3 szt majtek bawelnianych
    Koszule rozpinana
    Pizamke do karmienia
    Koszulke na ramiaczkach plus spodnie od dresu
    Kapcie pod pryszńic
    Kapcie do chodzenia takie balerinki
    Szlafroczek cienki z krotkim rekawkiem
    Dwa staniki do karmienia
    Skarpetki
    W kosmetyczce: mydelko w plynie mini, szare mydlo w plynie mini, szampon mini, probki kremow do buzki, pomadke, gumki do wlosow, husteczki do hig int mini, octanisept, antyperspirant, pasta mini, szczoeczka,
    Wkladki laktacyjne
    Maly reczkiczek do wycierania twarzy
    Recznik kapielowy, plus mniejszy

Dla synka mam:
    3 kpl z body na krotki (body, spodenki ze stopkami, czapeczka, niedrapki)
    2 kpl na dlugi pajace (niedrapki, czapeczka)
    3 pieluszki tetrowe
    2 op tych pieluch z aldi z bounty pack (nie wim czy nie za malo) najwyzej dorzuce pampresy
    Mala paczke husteczek nawilzanych
    Mini produkty czyli krem do pupki i zapytam polozna czy cos wiecej musze brac

Ubranka na wyjscie, kocyk, fotelik i ubrania dla mnie na wyjscie dowiezie T :)
    Zostanie do dopakowania: przekaski, iPad, tel, ladowarki, aparat, woda, lukozada :) ...

Jak cos wam wpadnie co powinnam jeszcze miec to piszcie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki mocno! Napewno wszystko bedzie dobrze, daj nam znać :-*

Tyger ale jaja :D ja miałam taki sam sen z tym brzuchem :D to było strasznie dziwne bo widziałam małego kręgosłup przez skore i liczyłam mu kręgi :O i dwa razy jeszcze mi się śniło ze przez skore złapałam go za stópke o rączkę.
    Ale moja znajoma mi opowiadała ze jak ona rodziła to miała strasznie dużo wód plodowych (ponad 10 litrów) i przy porodzie jak jej te wody odeszły to mówiła ze właśnie tak przez skore widziała swojego syna :D każda kończynę.

Ja do torby z takich pielęgnacyjnych rzeczy to w sumie spakowalam tylko olejek z migdałów i antybakteryjny żel do rąk.

U nas pada od samego rana ale trudno, nie moge dłużej w domu siedzieć w domu wiec jestem w autobusie i jadę do miasta :D moze przez to ze wyszłam z domu to zacznę rodzic? Haha

tyger lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo zel mini tez mam haha :) tyle tego jest ze zapomnialam :P
    Dam znac napewno :)

Kurde pogoda jest okropna :( spac mi sie chce, net mi dziala tak ze niech go szlag... :/

To mlego dnia Vixen. Tylko nie zacznij rodzic w autobusie haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jaja z tymi snami :)
    Ja posprzatalam lazienke i jeszcze raz przejrzalam torby szpitalne. Zapomnialam wlozyc pieluszke tetrowa dla Stasia.
    Paula, bardzo duzo bierzesz rzeczy dla siebie. Podklady na lozko sa wogole nie potrzebne bo to maja w szpitalach I co chwila zmieniaja. Podpaski tez daja (maja swietne ale nie pamietam nazwy). Mozesz sobie wziazc kilka zapasowych ale nie za duzo. Reczniki tez maja, chociaz ja biore jeden maly dla siebie.
    Paula napisz koniecznie po wizycie jak sprawy stoja.
    Asiu dobrze ze juz nie masz tych boli.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen ja juz sie sama nigdzie nie wypuszczam. Nie jestem taka odwazna jak ty :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleh słabo jakos mi się zrobiło na przystanku... Dobrze ze zaraz w domu, walne się na kanapie.
    Pogadalam sobie z dziewczynami i mam przykazane nie wracać do nich bez Karola :D
    Spotkałam moja polozna i zapytałam czy nie mozna sweep zrobic wcześniej. Niestety nie, wiec dopiero za tydzien mi zrobi :( ale mam nadzieje ze szybciej się cos ruszyyyy.... :<

Paula ja juz jestem tak zdesperowana ze liczę właśnie na to ze mi zaraz w tym autobusie odejdą wody :D
    Jakby cos mi się działo to dzwonię do męża i zaraz by mnie odebrał wiec nie mam się czego bać ;)

• Vixen Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sałatki jeszcze, bo właśnie jem (losie jaka pysznaaa <3) to ja bardzo podobnie.
    Zawsze tylko tak robię - ziemniaki, pietruszka, marchewka, seler, groszek, jajka, por, ogórki kiszone, majonez, łyżeczka musztardy, sól, pieprz.
    Nie wiem czy się zgodzicie ale wydaje mi się ze tak lubimy sałatkę jarzynowa dlatego ze jest na każde święta a to zawsze szczęśliwy czas? :D

Paula55, tyger lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm wlasnie sie zastanawiam nad tymi podkladami na lozko i podpaskami ale chyba jednak wezme. Co swoje to swoje :P
    Najwyzej przywioze spowrotem.. :P
    Ja recznikow szpitalnych nie chce uzywac :P do swoich mam pewnosc ze sa swiezutkie i czyste a do tego nowe i ńie uzywane :)
    A po prysznicu taki kapielowy sie przyda napewno. Moja torba nie jest duza bo to taka jak na silownie sie bierze :)
    Poza tym latac z nia ni bede haha :)

No a cala reszta to raczej potrzebna bedzie... Tak mi sie przynajmniej wydaje :)

Ja tez juz sama raczej nigdzie nie chodze ale nie ze strachu tylko ja sama nie lubie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja :) dopiero mi posta dodalo a pisalam go w poludnie hahaha. Genialny net :/

Jeju Vixen zmartwilas mnie tym zaslabnieciem :( ty lepiej sama soe juz nie ruszaj z domku!
    A co do salatki wlasnie nastawilam jarzynki :) mmm juz mam slinke :P
    A my tyle co wrocilismy do domu (wizyta byla na 14.50 wiec nas zeszlo) ale... :(

U poloznej wyszlo ze brzuch nic nie urosl :( zatrzymal soe na 35 cm jak przed dziesiecioma dniami bylo:(
    Spadlismy drastycznie ponizej kreski :/
    Polozna od razu zadzwonila do szpitala i wzieli nas na scan. Pojechalismy do szpitala a tam zdziwieni ze polozna kazala przyjechac bo scan byl 10 dni temu i oni dziecka nie zmierza :( tak sie wkurzylam!!!
    Zrobili usg ale sprawdzili tylko poziom wod (jest ok), serduszlo i polozenie malego... Nie zmierzyli mi go!!!! :(
    Ja tego nie czaje... Babka od usg tlumaczy sie ze to "tylko" 10 dni od poprzedniego scanu. Nosz cholera! Na tym etapie dzieci rosna szybko i przybieraja na wadze po kilkadziesiat g tygodniowo wiec czemu nie mogla spr czy cos przybral??? :( cokolwiek...

Wyslali nas na day care. Mielismy miec konsultacje z lekarzem. Wyczekalismy sie nie wiem ile tylko po to zeby dowiedziec sie ze mamy scan i rozmowe z lekarzem w pon :(

A i z tego co mi polozna powiedziala jak sie okaze ze maly jest ponizej kreski to dowiemy sie w pon kiedy klada nas na oddzial do wywolania :( zaczna od sweep wlasnie i zobacza czy ruszy.... Wiec wychodzi na to ze moge urodzic szybciej niz sie spodziewam :( byle do pon :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Paula, nie wiem co powiedziec. Dobrze ze idziecie wponiedzialek. Tez bym sie wkurzyla, jakbym byla na miejscu aoni by nie sprawdzili bo nie. Swoja droga tak mysle, ze gdyby cos bylo nie tak to by zauwazyla na scanie.
    A moze sie okazac ze twoj synio bedzie pierwszy :) Wiesz, zle by nie bylo bo juz masz ciaze donoszona.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze oni nie spr bo konczyli juz prace.
    Na day care przylzala tylko jakas pipa powiedziec ze z lekarzem dzis nie pogadamy... I scan w pon. A za chwile poleciala szybko i mowi ze wlasnie juz koncza prace... :/
    Wiec ja dziekuje za takie "zainteresowanie" :(
    No nic. Zobaczymy w pon.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja powiedzilam w pracy na poczatku managerce a w tym tygodniu jeszcze paru osobon z teamu, chcialam sie podzielic juz tym newsem ale i zeby wiedzieli, ze mnie nie bedzie bo np jutro ide do poloznika a w pon na skan (dodatkowy na cyste ktory i tak mialam miec nawet gdybym nie byla w ciazy), wiec teraz sie juz pewnie w pracy rozejdzie do konca ...
    Ja tez znam taka salatke warzywna wlasnie jak ty, ale seler kupic tutaj to jednak rzadko, pewnie i tak robilabym wlasnie bez selera.

Wlasnie doczytalam o Twoich badania dzisiejszych - kurde ale oni sobie leca w kulki! bardzo nieladnie to zrobili i ze juz tak sie do domu spieszyli, przeciez twoje i dziecka zdrowie powinny byc wazniejsze! Najwazniejsze, ze czujesz maluszka i oby teraz do poniedzialku szybko zlecialo aby cie dokladnie zbadali.

Vixen, super za masz dzisiaj dobry humorek :) ale to omdlenie na przystanku - no uwazaj na siebie!!! A jak robisz ta kawke to taka bardzo mleczna czy gotujesz tylko troszke mleka z cukrem tak jak sie zawsze dolewa?

Tyger, to niezle macie te sny z Vixem i ze az tak realne. Mam nadzieje, ze juz ochlonelas?

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisial przyszly moje ciuchy maternity - ale smieszne te bluzki - jeszcze niestety wisza na mnie na brzuszku. Spodnie te z gumka pod brzuchem bardzo fajne i juz teraz moge je nosic a te drugie z duza guma - to jeszcze troche bo na razie wisza. Kurta na zime tez bedzie ok, ale jest na razie jak wielki worek ! :) na szczescie ma sciagacze w pasie i mozna ja dopasowywac :)

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja seler daje rzadko bo nie przepadam :P a kupic spokojnie mozna w morrisons :)
    Ide zaraz kroic jarzynki ;)
    Na kolacje dzis z T pochlonelismy pizze i kebaba :) tak nam sie chcialo :P do tego nie zdrowa cola :P
    Smieje sie ze musialam bo moze to moja taka "ostatnia wieczerza" :P

No tez bylam mega wkurzona ale co poradzic. Ta baba nawet do slowa nie dala dojsc tylko na szybko podala ksiazke i powiedziala kiedy wizyta i do widzenia bo oni koncza :/ chamy :/

Ja mimo wszystko ochlonelam i wiem ze bedzie ok!!! MUSI :)
    A kiedy i jaki sie urodzi ńie mam wplywu juz, kocham go calym sercem!!!

Super ze ciuszki przyszly. Ja jak kupilam ciazowe leginsy to tez w brzuszku byly zaduze :P ale szybko do nich podroslam. Ani sie obejrzysz a przestaniesz widziec swoje stopy haha ;)

Carola55 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ