Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien Dobry:)
Witam sie po ciezkiej nocy i od razu mam do Was pytanie. Dostalam w nocy strasznych boli krzyza, promieniujacych do przodu na brzuch:( ciezko mi bylo znalezc pozycje...teraz tez boli ale ciut mniej. Zastanawiam sie czy to jakis normalny objaw, czy moze za bardzo sforsowalam sie w pracy. choc staram sie uwazac:( miala ktoras z Was cos podobnego?
Paula tak pamietam o Tobie, tylko ze na razie sie tak wstrzymuje, bo oni maja urlop i pisze na stronie, ze zamowienia beda opoznione, a jak uda nam sie dostac mieszkanie i bedzie szybka przeprowadzka to nie chce zeby to zamowienie gdzies bladzilo...
Migotka widze ze dziewczyny juz Ci wyjasnily to polowkowe usg. ja tylko dodam od siebie ze w PL na 3D wiecej mi rzeczy lekarz powiedzial. Oczywiscie sprawdzil wszystkie narzady malego, ale dodatkowo ilosc plynu w lozysku, polozenie lozyska, ulozenie plodu, przeplywy oraz stopien dotlenienia plodu. Podal mi rowniez wage oraz dlugosc naszego bobas, o co tutaj sie doprosic nie moglam.
Co do pieluch - ja mam na razie 4 opakowania pampersow roz.1
Widze ze tutaj takie tematy kulinarne sie rozwinely hehe. Ja tez nie znalam wczesniej tych pieczonek, ale widze ze moga byc pyszne. Ja na dzis zaplanowalam ze lecza nagotuje przed praca, zeby obiad na 2 dni zrobic, wstaje rano, a tu sie okazuje ze moj kochany mezus zabral cala pake kielbasy do pracy EXTRA!!! Plany obiadowe legly w gruzach, bo nie bede teraz specjalnie do polskiego sklepu po kielbase latac, musze cos innego ogarnac.
Vixen widze ze Twoja aktywnosc nie dziala na malego hehe. On sie cos nie spieszy na ten swiat. No ale coz on ma jeszcze kilka dni do wyliczonego terminu:) -
Kurde Asia mam nadzieje ze ten bol to nic takiego....ale ja tak mialam po 8 h w pracy wlasnie... Kregoslup mi padal i dlatego wtedy zrezygnowalam... Wied oszczedzaj sie i jak sie tylko da klapnij choc na chwile w pracy...
Nie ma sensu przeginac.
Kochana spoko loko. Mi sie nie spieszy jak cos przewijak zamowie na ebayu chyba bo taniej mnie wyjdzie (no chyba ze kupimy teraz w sob na baby market) ale moze pieluszki flanelowe bym domowila od ńich a z tym sie nie spieszy ale dziekuje.
Kurde widze ze malo kto zna pieczonki wiec na zlot mamus u mnie chyba trzeba bedzie takowe zrobic
-
Ja jak się moj brat urodził (miałam tyle lat co Victor) to na wizycie w szpitalu po porodzie płakałam ze szczęścia jak go zobaczyłam u mamy w ramionach. Dali mi go na ręce i nie chciałam go nikomu oddać a teraz w październiku kończy 16 lat.... Cooo
Wczoraj miałam 'fałszywy alarm' myślałam ze juz cos... Cały dzien bolały mnie plecy i brzuch, na dole tak jakbym nadciągnęła mięśnie. Chodziłam pod domu 1,5h z książka (mąż nie chciał isc na spacer bo zimno haha), musiałam się znowu podłączyć pod TENS i zasnęłam na kanapie. Potem w łóżku nie mogłam się ułożyć cały brzuch mnie bolał. I miałam skurcze co 15 min i...tyle. Wciąż w dwupaku ale hormony szaleją bo aż się popłakałam ze się jeszcze mały nie urodził xD
Ale juz ugotowałam warzywa na sałatkę zeby JAKBY CO jeszcze zdążyć ją zrobic haha
A wy jak dziewczyny spalyscie dzisiaj?tyger lubi tę wiadomość
-
Z takimi bólami to zawsze cieżko powiedziec co to i dlaczego. Mozliwe ze maluszek gdzies cos uciska lub to ze wszystko rośnie. Obserwuj się i patrz czy się pogarsza czy nie. Ale odpoczynek to zawsze dobry pomysł
Ja teraz w ogole nie moge na plecach leżeć. Nawet siedzieć na kanapie tylko na boku moge bo zaraz boli i nie moge oddychać ale nie ma się co dziwić jak taki klocek we mnie siedzi -
Asiu zgadzam sie z dziewczynami. Zalecamy odpoczynek i obserwacje. Jak tak dalej bedzie to moze skontaktuj sie z polozna, bo ona moze ci dac pass na kregoslup. Nie wiem jak to wyglada i na czym dokladnie polega ale jedna z dziewczyn pisala o tym na innym forum. Miala straszne bole plecow i ten pas jej bardzo pomogl. I dostala go za free. Moze warto sprobowac.
Vixen kochana trzymaj sie. Az mi ciebie szkoda. Ale wiesz ze to juz niedlugo. Jak juz sie pojawily te skurcze to moze byc lada moment. Dobrze ze masz Tens i ci to pomaga.
Ja tez juz na plecach nie moge lezec. Mi nocka minela bez bolu ale ciezko mi bylo zasnac chyba z wrazenia ze Victorek mial dzis pierwszy dzien szkoly. Budzilam sie co chwila zeby nie zaspac. No i efekt jest taki ze usypiam teraz na siedzaco. -
Dziekuje Kochane za rady:)
Juz jest lepiej. Czuje co prawda jeszcze taki delikatny bol w krzyzu, ale juz nie promieniuje w srodku do brzucha takze mam nadzieje ze to chwilowa niedyspozycja. Najwazniejsze ze synek szaleje - to mnie uspokaja:)
No Wasze Maluszki to juz duzo wieksze, wiec wiadomo ze jak sie uloza nie tak to swoim ciezarem uciskaja na rozne narzady i wtedy za wesolo nie jest. Vix pociesz sie ze Ty to juz na ostatniej prostej. Zazdroszcze:)
Milego dzionkatyger lubi tę wiadomość
-
Wiesz Vixen, to takie fajne ze Victorek bedzie mial braciszka i tak sie cieszy, ale jest tez obawa czy wszystko bedzie dobrze, czy nie bedziejakiejs chorej zazdrosci, czy ja bede umiala podzielic czas miedzy ich dwoch. no i jeszcze Ten najstarszy 15-latek, ktorego tez trzeba jakos wkrecic w zycie rodzinne, bo jak narazie to nastolatek siedzi w swojej jaskini dosc czesto.
Czasami jak o tym wszystkim mysle to az mnie boli glowa.
wiem ze moze byc ciezko ale te cudowne momenty (jak twoje wspomnienie z braciszkiem ze szpitala) beda mi wszystko rekompensowac.
Dzis rano oboje odwiezlismy chlopcow do szkoly a juz niedlugo bedzie jeszcze wieksze zamieszanie rano w kuchni no i jeszcze jeden fotelik w aucie -
O kurde Vixen nastepny moze juz nie byc falszywy oby kochana
Ja dzis spalam spoko wiadomo ze strasznie ciezko mi sie juz obracac (wlasciwie turlac) ale poza tym jest ok. Wczoraj wieczorem meczyly mnie skurcze BH nic przyjemnego no ale to juz ten czas.
Ojj Tyger ty to bedziesz miala wesolo z taka gromadka hehe. Pelna organizacja i mobilizacja
-
Naście lat to najgorszy wiek - dla rodziców. Ale nic nie zrobisz, trzeba to przeczekać każdy przez to przechodzi, jedni lepiej drudzy gorzej. Ja miałam gorzej współczuje moim rodzica co musieli ze mną przechodzić. Straszny pyskol byłam.
Nic się nie martw Tyger, napewno sobie dacie radę i fajnie ze bedzie was taka gromadka
Dobrze ze Victorek jest na tyle duży ze mozna mu wytłumaczyć rzeczy.
Pierwszy dzien w szkole ale te wakacje szybko minęły!
tyger lubi tę wiadomość
-
Haha moi to dopiero mieli ze mna urwanie nie powiem czego
Ja sama ze soba ledwo wytrzymywalam
Wakacje sie koncza...zaraz jesien wogole moj T wyczytal wczoraj ze w Anglii i Walii ma bardzo szybko spasc temp do ok 8 ;( a w gorach w Szkocji ma szybko spasc snieg aaaa nie chce!!!
-
Asiuchna, ja jestem w 15 tygodniu i tez mnie juz czasami rwie 'krzyz', jakis nerw mnie lapie i nie chce puszczac, ale nie boli mnie zporzodu, mam nadzieje, ze ci to przejdzie.
Moze tez zapytam o ten pas o ktorym Tyger wspomniala.
Tyger, jak tam Viktorek po szkole?
Vixen, a tobie wyszla salatka? taka tradycyjna bym tez zjeadla chociaz chyba sie dawalo do niej duzo majaonezu .... no ale wtedy jest dobra
Ja dzisiaj zrobilam koperkowa, bo to taka letnia zupka ktora lubie, wyszla pyszna na smietance...
A pieczonek tez nie znam, to nie regionalne danie w pomorskiem ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 20:30
-
Następne lato to nasze chłopaki beda juz smigały, huhu
Carola sałatka wyszła super, bedzie na kolacje i duuuużo majonezu mniaam
Ja nie daje rady z moim humorem dzisiaj normalnie :< normalnie depresja mnie dzisiaj złapała i taki poprostu, za przeproszeniem wkurw. Nie chce się tak czuć ale nic nie moge poradzic
Cały dzien cos tam boli i przestaje o znowu boli i nic :< wiem ze juz tak blisko i nie powinnam marudzić ale nie moge.
Skacze na piłce zeby się czymś zająć a mały pcha łepek i booooli! Ale to dobrze, znaczy cos się wyrabia. -
Vixen, dasz rade! ale jak sie jest wnerwionym to faktycznie malo co pomaga, ale jak juz czujez lepek do dobry znak, doczekasz sie.
A mi, jak jestem w ciazy jakos dziwnie sie odbija, normalnie musialabym napisac ze 'beka' tak dlugo, nawet jak juz wstane rano, i tak pare razy dziennie, tyle ze w pracy musze wstrzymac glos .... sorki tez tak mialysie? -
Ja tez tak mam, tez na dwa konce
Vixen, juz niedlugo. Badz dzielna. My cie tu doskonale rozumiemy. Masz prawo miec dola. Lada moment bedzie po wszystkim
Victorek zachwycony nowa pania. Bardzo byl podekscytowany a po szkole jeszcze powrot na lekcje plywania wiec juz wogole szal cial
Ja sie dzis nalazilam jak glupia i fatalnie sie teraz czuje. Boli mnie tam na dole. Maly mi sie rozpycha i mam wrazenie ze mnie lamie od srodka. Wzielam ciepla kapiel ale dalej boli. -
A jasie pochwale ze prawie spakowalam torbe jeee. Ogolnie kupic tylko kilka duperelkow i jestem ready
Mam pytanie... Pakowalyscie butle do szpitala???
Vix jejuuu daj troche salatki!!! Tak mi smaka narobilas lobuziaro ze pozazdroscilam i tez jutro zrobie
Ojj nie smutamy kochana. Wirtualny cmok dla ciebie i usmiech prosze :*
U mnie dzis byla kolezanka tez brzuchatka poplotkowalysmy. Kurcze im sie juz udalo kupic domek i za tydz moga sie wprowadzac... A zaczynalismy razem a my dalej nic
Co do zagazowania... Mi tez sie odbija czesto
A dzis mialam akcje biegunka co mi sie w zyciu moze kilka razy zdarzylo mam nadzieje ze to jeszcze nie organizm zaczal sie oczyszczac bo to za wczesnie...tyger lubi tę wiadomość