X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem jak to jest, do mnie tez przyjezdza mama z siostra ale pod koniec wrzesnia no i beda na skan polowkowy 26 wrzesnia, w kazdym razie moja siostra najbardziej preferuje spac w kuchni na materacu .... choc ona to ranny ptaszek i zaczyna dzien od wczesnej kawki ... no a mama w duzym pokoju ... i tez jest zawsze kombinowanie z materacem i posciela, no ale jakos ten tydzien damy rade :)

Paula55 lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) dokladnie ;)
    Moj brat bedzie tylko tydz od 6.09. Bedzie spal na materacu w salonie gdzie teraz stol z krzeslami stoi.
    A mamcia na kanapie :) mysle ze dadza rade :P
    Musimy tylko koldre dokupic nowa bo jest tylko jedna...
    Bedzie troche ciasno ale rodzinnie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak dlugo bralyscie kwas foliowy? Podobno odstawia sie go w II trymestrze. Ja jeszcze mam troche tabletek i na razie wciaz biore choc zaczelam II trymest. W piatek widze sie z polozna wiec tez sie zapytam.

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam jakos wlasnie do II trym. Potem zakupilam zestaw witamin z dha bo po kwasie foliowym od 2 trym dha jest bardzo wazne i biore caly czas. Mam doppel hertz activ mama :)
    Wyniki mam idealne wiec chyba dobrze na mnie wolywaja :)
    Po porodzie tez nalezy kontynuowac suplementacje karmiac piersia :)

Carola55 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, a ciekawe czy to tez zawiera kwas foliowy, bo duzo z suplementow dla mam wlasnie go zawiera. A kupilas to tu czy w Pl, to chyba taki niemiecki specyfik ...? pewnie do kupienia na interencie, sprwadze sobie jezeli taki dobry bo i pamiatam o naszej tarczcy ...

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula sliczny fotelik, podobny do mojego tylko twoj ma te gabeczki grubsze i pewnie wygodniejsze.

Co do witamin, to ja tak samo bralam kwas foliowy a potem zestaw wit. W 3 trym przestalam brac, bo nie chce sztucznie pompowac synka. Stawiam na diete. Po porodzie bede brac znow dla siebie, dla wzmocnienia itd. Slyszalam ze dzieci rodza sie troszke wieksze przez te sztuczne witaminy. Ja wole zeby mojemu wage wyregulowala natura :P

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy do 12 tyg dokładnie. Potem dalej vit D do końca ciazy i przez cały okres karmienia. Ja na poczatku ciazy pytałam położnej czy brać jakiś suplement dla ciężarnych specjalnie i powiedziała ze nie trzeba. Wystarczy kwas foliowy i vit D i żeby nie wydawać kasy na suplementy.

Ja tez mam ten fotel bujany w salonie. Patrzyliśmy na dokładnie ten sam najpierw ale potem znaleźliśmy ten biało szary i nam bardziej pasuje kolorystycznie. Paula wiesz co ze one wcale nie zajmują tak dużo miejsca. Ja myślałam ze bedzie jakiś wielki, zajmował pol pokoju ale wcale nie, jest mały i zgrabny.
    W nocy mały i tak z nami bedzie spał wiec nie muszę nic kombinować, bede go tylko przysuwac do cyca.

Co do stanikow to mi odrazu urosły o rozmiar i tak juz zostały. Ale nigdy niewiadomo i lepiej poczekać i zobaczyć niż kupować za wczasu.

A ja ciuchów ciążowych żadnych fajnych nie widziałam na ebay'u właśnie i wszystko swoje mam z new looka praktycznie. I kilka rzeczy z primarka.
    No i macie racje z tą ciąża w zimę bo w płaszcz żaden bym się nie zapieła :/ i niestety dziewczyny noszące zimą bedą musiały w cos grubszego zainwestować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 23:18

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen dzieki za info o fotelu. Dzis powiem T ze sie decyduje. Tylko zastanawiam sie jaki kolor... Tzn stelarz bialy ale zastanawiam sie nad tymi poduchami czy takie biale czy ciemniejsze... No zobaczymy :)

Jesli chodzi o wit. Wit tez bralam oczywiscie :) a ten zestaw jest fajny ale nie biore dzien w dzien :) biore co drugi.
    A i u mnie to ze dziecko rosnie na wit sie nie spr bo jak widac po usg jest malusi :) dziewczyny na innych watkach w tym samym tyg mialy bobasy po 3 kg a moj ledwo 2200 wazyl :P
    Wiem ze dieta sama nie jestem w stanie zapewnic wszystkiego wiec sie suplementuje po rozmowie z lekarzem :)

Dha nie jestesmy w stanie az tyle przyswoic z pozywienia a jest on niezmiernie wazny w rozwoju mozgu dziecka.

Carola ja kuoilam w Pl jak bylam ale poszukaj tutaj bo tez obilo mi sie o oczy ze sa tu witaminki z dha a nawet lpiej jak bys samo dha znalazla. Najlepsze sa te z alg sle z rybki tez moga byc :) w tym moim sa rozne witaminki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 10:26

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj cisza, mam nadzieje, ze u was ok??

Vixen, a Ty jak ??? dzieje sie cos ?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:45

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj no nikt tu dzis cos nie zaglada :P
    Ja do poludnia posprzatalam, zrobilam 2 prania a moj Misiek trzecie, poprasowalam, zrobilam obiadek.
    Potem razem posiedzielismy. Potem konferencja z tesciowa na skypie :) i tak dzien leci :)

A co u was babeczki??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, to bynajmniej dzionek ci aktywnie zlecial :)

Ja wlasnie ogladam ciuchy maternity na New Look jak radzila Vixen i faktycznie jest tam spory wybor. To prawda, ze nie fajnie mam ze akurat w najwyzszej ciazy bede w zimie i musze jeszcze troche zainwestowac w jakis cieplejsze maternity ciuchy. Tak myslalam, ze kurtke sobie odpuszcze ale tak naprawde musze cos miec, bo jak pojde na zakupy swiateczne :) no i do pracy tez trzeba jakos chodzic...

New look ma wlasnie dobre deale na jeansy po £5 wiec sie przymierzam, ale maja dwa rodzaje, takie z z gumka ok powiedzmy 10-15 cm od jeansow nad brzuchem orazz takie z materialem czy to gumka .... ktory zakrywa caly brzuch. Probowalyscie takie spodnie, jakie lepsze z gumka na caly brzuch czy taka pod brzuchem

http://www.newlook.com/shop/maternity/jeans/maternity-28-36-navy-overbump-bootcut-jeans_296382041
    lub
    http://www.newlook.com/shop/maternity/online-exclusives/maternity-navy-underbump-skinny-jeans_296318641

dzieki :)

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ja nawet nie wiedzialam ze new look ma maternity dzial :P

Szczeze?? Polecam zdecydowanie te na caly brzuch!!!
    Mam takie i takie i na poczatek jak brzus byl maly to te z niska gumka byly ok. Ale na wiekszy zdecydowanie ta durza guma jest lepsza :) no i co u mnie byl nie zastapione ? Leginsy z ta wysoka gumka :)

A z kurtkami to masakra...teraz jak jest tak brzydko to zywcem nie mam co cieplego na siebie ubrac. No ale na te kilka tyg juz nie bede inwestowac :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paula, juz mam w koszyku te spodnie w wysoka gumka :)

Kurtki tez maja ale najtansze co widze to kurcze £40 trzeba dac :(

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeansy z gumka na cały brzuch w ogole nie podeszły wiec radzę przymierzyć w sklepie najpierw ;) ja mam dwie pary z gumka pod brzuch i od poczatku ciazy je noszę. No i tak jak Paula mowi leginsy to zbawienie. Tuniki do tego i gucio :D

Ja dzisiaj sprzatalam cały dzien ;) pranie, podłogi itd nic się u mnie nie dzieje wiec muszę się czymś zając :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde duzo jak za taka co sie tylko chwile pochodzi :/
    No ale w czyms trzeba. Moze w hm popatrz. Moze beds tansze. Lub ja ebayu :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zastanawiam sie Vix czy w zimie w legonsach nie bedzie im zimno :/
    Mi w marcu np pizgalo po nogach i kupilam te dzinsy. Dla mnie rewelka. Ale tak jak piszesz dobrze by bylo przymierzyc...

Widze ze obie dzis dzien porzadkow mialysmy :)
    Kurde uparciuch z Karolka :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozytecznie spedzacie ten czas no i bynajmniej czybciej wam leci ... :)
    Vixen, a juz myslalm ze cos sie moze dzieje :)

Zamowialam na razie te jeansy z gumka na caly brzuch, cena dobra wiec ewentualnie nie bedzie mi szkoda, pewnie mozna tez oddac.
    A od kiedy takie jeansy nosilyscie? Dobry pomysl aby najpierw przymierzyc w sklepie, ale czy to nie za szybko dla mnie, czy takie spodnie juz caly czas mozna nosic?

A kurtki pewnie tanieje nie dostane, ale poszukam jeszcze, potem przed zmima bedzie tylko drozej.

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz od 3 mies nosilam bo mi szybko brzuszek wybilo... :)
    Jak cos to napewno mozna oddac :)
    Jak juz poczujesz że w zwyklych spodniach ci ciasno to prżeskakuj na ciazowe. Nir ma sie co meczyc :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, ja juz teraz odpinam guziki jak jezdze do pracy i siedze w pracy.

Chyba musileli dodac w New looku jeszcze taka kurtke, taniej nie znajde wiec zamowilam, na to pare tygodni pozluzy

http://www.newlook.com/shop/maternity/shop-department/maternity-black-quilted-faux-fur-trim-hooded-longline-jacket-_295359701

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dokładnie w 12 tyg poszłam na zakupy bo mi ciasno było w spodniach.

A zimowych legginsów nie ma? Nie wiem czy takie cos istnieje :D Musiałyby dziewczyny popatrzeć. To by się przydało jakby chciały ubrać sukienkę czy cos.

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ