X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuchna tak tak to jest to. Znaczy on nie chce się kochać bo mały juz nie taki mały. Siedzi bardzo nisko i pewnie się boi ze go bedzie 'szturchał' hehe :D

Tyger ale masz cudownego synka! *__* a teraz bedziesz miała dwa! Z tego co opowiadasz to Victorek to super chłopak, i jak fajnie ze się cieszy na braciszka ;) ja wiem jak on się czuje bo sama mialam 7 lat jak moj braciszek się urodził i było super. Pamietam jak mu myłam tyłek pod zlewem bo tak się okupkał :D i tez strasznie się cieszylam na piętrowe łóżko haha.

Zakupki dzieciaczkowe są super. Sama chętnie jeszcze cos bym pokupowała gdybym nie miała juz wszystkiego :D

Ja zrobiłam obiadek jak mąż wrócił z pracy bo współpracownik na urlopie i musiał pracowac sobotę za niego, i deserek i dalej zalegam na kanapie... Taka jestem zdechła dzisiaj ze szok :( mam nadzieje ze to oznacza ze moj organizm zbiera siły na porod!

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rady.

Paula, super ze zakupy sie udaly, ja w koncu na ten market nie pojechalam bo mam jeszcze czas, a mam nadzieje, ze jeszcze pare razy bedzie przed moim rozwiazaniem.
    No ale pojechalismy do Matalana i ja caly czas - jak jeszcze nigdy, spedzilam przy sekcji dzieciecej ... chialam cos kupic a wiec w koncu wzielam reczniczek do osuszania dzieci po kapieli i takie chustki zdaje sie tetrowe, co nazywaja sie muslin clith, chyba z 15 min stalam przy nich zastanawiajac sie czy ja to bede potrzebowac :) przy karmieniu pewnie itdp ... kupilam z jedna rozowa w komplecie :) chociaz byly tez z niebieska lub wszystkie biale :)

9uaiw8.jpg

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze sprawdzi format bo niesty cale nie weszlo .... ale recznikczek ladny tez jest :)

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola muslins to sa polskie tradycyjne pieluchy tetrowe ;)
    Napewno bedziesz ich sporo potrzebowac :) ja mam kilkanascie w tym tetrowe biale, kolorowe i 1 flanelowa.
    Uzywa sie ich teraz do: odbijania jak sie ulewa, do wycierania buzki, podklada pod glowke do spania, na przewijak, do wozka jest milion zastosowan :)
    I nie martw sie bo martety sa co tydz w innym miescie ;) wiec napewno sie zalapiesz :)

Ja dzis poprasowalam, zrobilam pranko i tez odpoczywam :)

Krysti lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Losie ja mam ich chyba z 40 :D strasznie głupio mi sie je prasowalo ale przebrnęłam.
    Napewno będziesz potrzebować :) od wielu lat są niezastąpione do wycierania dosłownie wszystkiego hihi

tyger lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, to widze, ze musze ich zakupic wiecej niz tylko trzy :)
    Spokojnej nocki dziewczyny ...

Paula55, tyger lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie. Niewiarygodne jak ja dobrze dzis spalam i tylko 2 razy wstalam na siusiu :D Zrobilam ulubione omlety victorka z dzemem truskawkowym od babci :) Zapowiada sie calkiem przyjemny dzien. Jestem dzis bardzo zrelaksowana. Ufff.
    Ja mam moze 10 pieluszek tetrowych. Nie kupowalam wiecej bo jakos nie zuzywalam ich duzo z Victorkiem. W razie czego dokupie.
    O ponizej macie moje wypociny ;)

nch6c9.jpg

1567ms6.jpg

2i1mvlf.jpg

Paula55, Carola55 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger jakie słodkie, słodkie z Ciebie dziewcze! Wyglądasz jakby to była Twoja pierwsza ciąża :D suuuper pamiątka!

To my znowu tak samo bo ja też swietnie spałam tylko z przerwa na siku :D ale to moze dzięki temu ze był seks! Mężu się odblokował :D no ale nie urodziłam :(
    Wiec jak każdego dnia - moze dzisiaj? Mocno okresowo mnie boli tak jak wczoraj wiec cos się dzieje, ale niech się dzieje szybciej! Mam tyle pieluszek tetrowych do wykorzystania! Haha

Paula55, Carola55, tyger lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger przepiekne zdjecia!!!! Takie profesjonalne :) cudnie wygladasz i promieniejesz!!!!

Wy super spalyscie a u mnie bylo masakrycznie. Mialam bolesne skurcze w dole brzucha :( do tego bol spojenia przy kazdej probie ruchu i maly tak wariowal ze balam sie ze cos mu sie dzieje. On NIGDY w nocy nie szalal... A dzis... Serio jak by chcial uciec...kotlowal sie tak ze szok.
    Do tego zoladek mnie bolal pewnie od tego ze mnie obkopal... Ehhh jak to ma tak juz do konca wygladac to nie widze tego za dobrze :/
    Teraz jest super. Ale noc - tragedia.

Tez nie kupowalam zawrotnych ilosci pieluch i mysle ze te kilkanascie starczy :)

Vixen to prosze prosze... Szalona noc byla hehe :) super. Pewnie dlatego taka zrelaksowana wstalas ;)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, piekne zdjecia i super pamiatka. To chyba poszlas na prawdziwa sesje? Oj bedzisz pieknie wspominac ten okres.

Ja tez mialam dzisiaj dobra nocke i wstalismy ok 10, wiec naprawde sie wyspalam (ale chyba z 4 razy na siusianie w nocy)

Paula, szkoda ze ty nie pospalas, ale dobrze ze teraz masz spokojniej.
    Widze, ze ten market na ktorym bylas wczoraj bedzie w przyszla sobote w Motherwell u mnie wiec pewnie sie wybiore jak juz bede miala tak blisko :)

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo no to super :) u mnie w miescie tez jest i tez mam zamiar isc :P
    Znowu cos upoluje :P
    Aaa no i jesli moge cos poradzic.... Wybierz sie przynajmnej z pol h wcxesniej czylo kolo 10 (otwieraja 10.30) bo kolejki do wejscia to dramat :P
    Wczoraj mialam filmik nakrecic bo zdjecie by tego nie ujelo ale spieszylismy sie zajac miejsce :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyna za mile slowa. Faktycznie pamiatka fajna ale ze mnie zadna modelka. Tego dnia czulam sie jakby mnie czolg przejechal bo dzien wczeniej Stanley zaparkowal juz glowa w kanale i strasznie mnie to bolalo.

Carola to moj kolega zrobil sesje. Do tej pory tak tylko sobie pstrykal, ale ma talent I wlasnie zrobil sobie profesjonalne studio w salonie. Bylam pierwsza modelka na nowym miejscu.
    Paula mam nadzieje ze przejdzie ci ten bol i nie bedzie az tak zle do konca.

Moj K jest zapracowany a mi samej nie pozwala sie nigdzie ruszac, bo on umiera ze strachu, wiec odpada wyjazd na baby market do innego miasta :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 17:27

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zapomnialam ci napisac, ze wkoncu przyszly mi staniki do karmienia z H&M. Zamowilam sobie2pack za £14.99. Sa rewelacyjne. Mieciutkie, slodko wygladaja, nie jak takie worki na cycuchy. Moje wygladaja w nich bardzo fajnie. Przesylka troche droga tylko na 2 staniki, wiec ja sobie zadzwonilam I gosc mi wpisal kod na free p&p, bo chyba mieli taka promocje. Czekalam 2 tygodnie ale bylo warto.

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo no to super!!!
    Ja mam poki co 2 szt. Jeden bialy z aldiego (wyadje sie super) zacale £2 na promocji ;) zaluje ze wiecej nie wzielam :/
    I jeden zaryzykowalam i kupilam na ebayu za £4 i jest super :) sżary w groszki :)
    Do domciu mam 2 sportowe :) mysle ze na poczatek ok ale jak cos to dobrze wiedziec ze w hm sa sobrej jakosci :)
    Jak beda potrzebne w wikszej ilosci to zamowie.
    Dziekuje za info :)

My juz po obiadku :) zaraz jakis deserek. Ale mam lenia dzis :/ nic mi sie nie chce :p
    Pewnie po tej nieprzespanej nocy :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez po obiedku I chba sie zdrzemne. Taka pogoda barowa I nic ciekawego w tv.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć ze w h&m są dobrej jakości. Ja jak narazie mam 4 kupione na Amazonie i jestem bardzo zadowolona. Myślałam ze nie dam rady chodzić w miękkich bo zawsze miałam usztywniane ale są super wygodne i piersi tez bardzo ładnie wyglądają.

U nas tez pogoda do niczego, szaro i pada ale polazilismy po mieście. Kupiliśmy synkowi do czytania dwie książki - o kotach i mały książę. Juz się nie moge doczekać lezenia z nim i czytania do niego :D
    A teraz śmigamy do restauracji bo moi rodzice nas zaprosili. Swoją drogą do tajskiej - moja macocha chyba chce na mnie wypróbować teorie o ostrym jedzeniu i przyspieszeniu porodu :D nie zaszkodzi spróbować.

Miłego popołudnia dziewczyny :) leniuchujcie póki mozna

tyger lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a my walsnie po obiadku. Dzisiaj tez pojechalismy na male zakupy - ja juz z koncentracja na nowym celu aby kupic cos dla dziecka. Udalo mi sie dostas w TK Max fajny kombinezonik dla nowo narodzonego dzieciatka - taki na wyjscie ze szpitla - bedzie luty i zimno, mam tez takie cos cieplutkie do otulania dziecka - swaddle bag, no i jeszcze maly polarek niebieski - idelalny dla dziewczynki lub chlopaka :)
    Pojechalismy specjalnie na Fort bo tam duza Asda Living, mialam nadzieje, ze kupie juz cos na maternity, a tam nic i wszystko najlepiej zamawiac on-line :( a w TK max tez nic nie mieli). Weszlismy tez do Mamas&Papas no ale tam juz ceny odpowiednio wyzsze - niestety i mysle, ze tych ciuchow na maternity nie oplaca sie tam kupowac. Bede musiala i tak niedlugo cos zakupic bo spodenki staja sie przyciasnawe :) ale widzialam juz cos na necie.

Odnosnie stanikow do karmienia, ktore kupowalyscie ja myslalam, ze to troche niebezpiecznie kupowac je on-line, powiedzcie o jaki numer wieksze kupowalyscie z internetu niz wasz normalny rozmiar z przed ciazy, czasem podobno piersi powiekszaja sie o dwa rozmiary, no ale nie wiem czy rzucac sie np z c na f ..., bala bym sie ryzykowac.

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mialam wam napisac, ze zestaw z bounty to jednak cos innego niz z emmas diary. Ja wczoraj odebralam ten z bounty - pare probek, malutkie skarpeteczki :) i taki reczniczek po kapieli, a dzisaj w tym z emmas diary probki Johnsons baby.

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi w ciazy prawie nie urosly. Jedynie zrobily sie okragla takie paczusie.
    Dopiero teraz na koncowce widze ze zaczynaja wylewac sie z normalnych stanikow ktore do tej pory nosilam. Wiec dobrze ze kupno tych do karmienia zostawilam na koniec :)
    Ja oba kupilam C. Z tym ze ten z aldi ma wieksza miske wiec mysle ze spokojnie starczy :)
    A sportowe to wiadomo ze sie dopasuja do biustu. :)

Carola ty masz gorzej bo z brzuszkiem bedziesz w zimie chodzic :/ nam sie udalo bo w lecie czesto sukienke zazucilam czy tuniczke ktora ubiore i po por,odzie
    No a w zimie jednak grubsze spodnie wypada miec...

Popatrz sobie na ebayu bo jest naprawde duuzo fajnych rzeczy. Ja sama zamawialam :) cenowo sie duzo bardziej oplaca nizw sklepach :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Jeszcze mialam wam napisac, ze zestaw z bounty to jednak cos innego niz z emmas diary. Ja wczoraj odebralam ten z bounty - pare probek, malutkie skarpeteczki :) i taki reczniczek po kapieli, a dzisaj w tym z emmas diary probki Johnsons baby.
    A mozesz wrzucic fotke tego co bylo w paczkach???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ