Ciąża w Szwajcarii
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Ja mogę powiedzieć ze mnie ciut zaskoczyła pani dr gdy mi pow ze mniezaszczepi mówiła to raczej nie pytając a wskazując czy to był dobry wybor czy zły ciężko mi powiedzieć ale zapewnila mnie ze jest to bezpieczne ja żadnych skutków ubocznych poza bólem ręki przez 2 dni nie miałam jutro idę na cesarkę z moimi bliźniakami tak wiec podzielę się z Wami w wolnej chwili a teraz Was pozdrawiam i życzę miłej nocyagniecha2101, homerowa, megi.waw lubią tę wiadomość
-
homerowa wrote:Ja się jeszcze nadal zastanawiam
homerowa lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
AnkaSasanka wrote:Hej dziewczyny
Ja mogę powiedzieć ze mnie ciut zaskoczyła pani dr gdy mi pow ze mniezaszczepi mówiła to raczej nie pytając a wskazując czy to był dobry wybor czy zły ciężko mi powiedzieć ale zapewnila mnie ze jest to bezpieczne ja żadnych skutków ubocznych poza bólem ręki przez 2 dni nie miałam jutro idę na cesarkę z moimi bliźniakami tak wiec podzielę się z Wami w wolnej chwili a teraz Was pozdrawiam i życzę miłej nocy👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Hej dziewczyny my już w komplecie poród poszedł gładko i mąż był tuż obok co było dla mnie ważne dzieciaczki zdrowe 9/10 waga urodzeniowa 3040 synuś a córcia 2640 rodziłam w Luzern kantonalspital opieka super teraz walczymy z laktacja żeby ruszyły dziś zaczyna się już cos dziać a we wtorek do domu
Myślałam ze będę bardziej cierpieć po cc a tu nawet daje rade ogarnąć siebie i maluchy
Pozdrawiam Was serdecznie
Z Frankiem i Inespaninka, megi.waw, homerowa, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
AnkaSasanka gratuluję serdecznie. Zyczę zdrówka dla dzieciaczków i dużo siły i cierpliwości przy kp dla Ciebie. Podziwiam, że dajesz radę z dwójką maluszków po cc. Ja nie mogłam ogarnąć ani siebie ani małej.
Skoro maluchy już po drugiej stronie brzucha to musimy koniecznie spotkać sie na jakiś spacer czy kawke za jakiś czas.
Pozdrawiam cieplutko.
-
IBella wrote:Smieszne to.dla mnie jest,czyli jestem w 5 miesiacu a juz powinnam zalatwic dzidziusiowi kite ? Dodam ze 3 miesieczne jeszcxe nie oddam chcialabyl pol roczne albo roczne
Myslę, ze musisz pojsc w swoim miescie i się zapytac w konkretnej placowce.
Tu kazda gmina ikanton czasami inaczej działają.
-
AnkaSasanka wrote:Hej dziewczyny my już w komplecie poród poszedł gładko i mąż był tuż obok co było dla mnie ważne dzieciaczki zdrowe 9/10 waga urodzeniowa 3040 synuś a córcia 2640 rodziłam w Luzern kantonalspital opieka super teraz walczymy z laktacja żeby ruszyły dziś zaczyna się już cos dziać a we wtorek do domu
Myślałam ze będę bardziej cierpieć po cc a tu nawet daje rade ogarnąć siebie i maluchy
Z Frankiem i Ines
Ja też miałam cc, tylko na życzenie.
I też bardzo mi się podobało to, ze mąż ze mną był cały czas. A jak mnie zszywali, to on tulił do swojej klaty naszego synka, aby nie czuł się samotny
Klinik Linde Biel BE też super opieka, miłe i uczynne położne. Bardzo dobre jedzenie.AnkaSasanka lubi tę wiadomość
-
Znam ten ból. Też miałam cc. Dwa porody naturalne, ale dzieci ponad 4 kg więc za trzecim razem zażyczyłam sobie cc. Muszę przyznać, że pożałowałam decyzji, bo ból po cc był jak dla mnie nie do wytrzymania. Dobrze, chociaż że tu w szpitalach jest taka dobra opieka to można trochę dojść do siebie.
AnkaSasanka zgadamy się za jakiś czas. Ja z moją dzieciną to narazie mogě wyjsc na max poł godziny, bo zaraz drze japę i chce cycka.AnkaSasanka lubi tę wiadomość
-
AnkaSasanka wrote:Hej dziewczyny my już w komplecie poród poszedł gładko i mąż był tuż obok co było dla mnie ważne dzieciaczki zdrowe 9/10 waga urodzeniowa 3040 synuś a córcia 2640 rodziłam w Luzern kantonalspital opieka super teraz walczymy z laktacja żeby ruszyły dziś zaczyna się już cos dziać a we wtorek do domu
Z Frankiem i Ines
Gratuluję ! :* Wszystkiego dobrego dla Was -
Hej Dziewczyny!
Dawno się nie odzywałam, bo ostatnio dużo się działo.
Zaszczepiłam się na krztusiec, a mąż musi się zaszczepić u lekarza rodzinnego
Okazało się, że mam cukrzycę ciążową, próbowałam diety ale i tak potrzebuję insuliny. Na początek tylko raz dziennie na noc także nie jest źle.
Bąbel zdrowy, drobny ale w normie a to najważniejsze Moje samopoczucie też ok
A co tam u Was Kobitki?AnkaSasanka, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Hoi dziewczyny
Ja ogarniam moja gromadę maluchy rosna jak na drożdżach jedzą co 4/5 godzin i śpią wiec na ta chwile nie jest złe jedyny minus to gdy jedno się budzi po Ok 10 Min drugie tez wiec jest wesoło o np 3 w nocy a czasami i mój syn 2 letni zawoła MAMO i wtedy brakuje 2 par rak:)
A jak u Was jak znosicue pogodę ? Ja w ciąży to wzdłuż jeziora i to wszystko tzn w ostatnim mc ciąży bo do 8 mogłam śmiało jeździć tu i tam i nie było mi zle
Pozdrawiam Was cieplutkoagniecha2101, homerowa lubią tę wiadomość