Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Kwiauszek, współczuje Tobie tego paskudztwa i synkowi. Mam nadzieję, że antybiotyk już działa i jutro na kontroli okaże się że cięcie nie będzie potrzebne.
Jak tam Twój pierwszy poporodowy małpiszon, wciąż tak męczy?
Little Frog, szwagierka faktycznie musiała przeżywać katusze przez te pół godz od przybycia do szpitala
Chyba podobne porody miałyśmy, skurcze w nocy a później i tak się wlokło. Ja dla odmiany jadłam, ale niewiele lepiej mi po tym było
Z butelką to pewnie tak jak dziewczyny radzą, szukać odpowiedniego smoczka, Młodej się gust zmienił a Ty matka szukaj
Dais, chyba Eryk tak jak Olaf chce posiedzieć jeszcze w mamusinym brzuchu. Olaf 41+1 więc młodszemu bratu jeszcze trochę brakuje do tego czasu. A tak serio to szkoda że się nic nie rusza w temacie, taki uparciuszek się trafił kolejny
Dobrze, że z ciśnieniem jest okLittle Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tak szybciutko. Mały na antybiotyki,pojawiła się wysypka i mocno czerwony policzek. Mówiłam im, ze ja mam uczulenie na penicylyne, ale odpowiedzilei ze to nie znaczy że mały ma. Zwariuje!
Wczoraj czyrak pękł wyzlo z niego chyba z łyżeczka ropy, jeszcze trochę zostało.
Jedziemy na kontrolę dzisiaj.
Little Frog niestety to nawraca nie ma na to lekarstwa. Ja miałam robuone 4 posiewy i za każdym razem okazuje się ze dużo antybiotyków N niego nie działa. Ja mogę brać tylko 4, które na niego działają.
Asiu okres mam oktopbu w życiu takiego nie miałam. Już jest ciut lepiej.
Zdrówka Wam życzę ,lecę do mojego księcia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:36
-
nick nieaktualny
-
Kwiauszek biedactwo Twoj maluch, szkoda mi go bardzo. Oby ten nowy antybiotyk podzialal i oby juz nie nawracalo sie te dziadostwo. Mocno was tule i licze, ze juz niebawem bedzie okres spokoju, bo ciagle was cos dopada.
Mnie dopadlo puchniecie i dretwienie konczyn, okropne uczucie. Wiekszosc nocy nieprzespane bo bolala cala reka, nie umialam sie ulozyc. Chcialabym juz urodzic bo zaczyna byc meczaco... -
Kwiauszek, biedny Tomuś
Mam nadzieję, że ten antybiotyk zadziała i będzie coraz lepiej. No i że nie będzie to dziadostwo wychodziło przy przeziębieniach a najlepiej jakby wcale nie wychodziło już!
Dais, współczuje dolegliwości końcówki. Młody się okopał w brzuchu i wygonić się nie daje, oby jak najszybciej zdecydował się opuścić maminy brzuch! -
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny, jesteście kochane .
Poplakalam się mężowi a mąż razem ze mną. Ciągle coś naszego synka dotyka od początku. O takich chwilach chciałabym być przy rodzinie. Brak sił na to wszystko.
Synek zaczyna chodzić co raz śmielej stawia kroczki
Dais spróbuj zimnych okladow mi na trochę pomagało. Życzę Ci szybkiego porodu, abyś już się nie meczylaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 21:39
-
nick nieaktualny
-
Biedny Maluszek... Dobrze, że choć mleko wciąga
Wcale się nie dziwię, że Cię teraz wszystko przygnębia... Na pewno wkrótce wszystko się trochę uspokoi i będzie lepiej
U mnie ok, powoli przypominam sobie co trzeba wziąć do szpitala. Za wiele tego nie trzeba było chyba...?
Nie ma teraz upałów więc nie jest jakoś super ciężko, no ale wiadomo, brzuch i reszta swoje ważą
Na kolejnej wizycie położna ma pomierzyć mój brzuch w jakiś sprytny sposób i określić ile Młoda może mieć przy porodzie. Ciekawe na ile się to sprawdzi
Dais, dais - melduj się -
Aisa liste masz na 1177.se jako BB-väska. Dobrze, ze znosisz te ostatnie tygodnie dobrze.
Kwiauszek z antybiotykami i dziecmi nie jest za prosto, ale mam nadzieje ze zacznie go grzecznie brac z czasem. Pamietam jak my musielismy czasem na sile we dwojke wciskac maluchowi lekarstwo. Dobrze ze pije mleczko ladnie. Rozumiem calkowicie Twoje zalamanie, ale juz niebawem wyjdzie u was slonce.
U mnie dzisiaj dzien zalamania, bo nie wyglada jakby Eryk chcial wyjsc w niedlugim czasie. Uparty ten nasz maluch i zaczynam miec juz dosyc ciaglych pytan czy juz urodzilam, jak sie czuje. Dzisiaj byl dzien kryzysu i ciaglego placzu. Juz jest lepiej. -
nick nieaktualnyOn nie chce jeść bo myśli, że mu daje ten paskudny lęk. Biedaczrk mój dzisiaj przez cały dzień chodził i koko mówił, zakrywal się pieluszka i koko. Często bawimy się w akuku:). Powoli i wszystko się ułoży...
Jak czytam o waszych dolegliwościach to aż mi się chce na nowo to przezywac:).
Ciekawe Aisa jak tam Twoja kruszynka. Imię już wybraliście? Aisa ja miałam ubranka dla malucha, bo te szpitalne były kiepskie,kosmetyki kapcie,bieliznę.
Dais odetnij się od świata, wyłącz telefon a wszystkich poinformuj jak uridzisz. Dobrze Ci to zrobi. Jesteś już zmęczona i fizycznie i psychicznie. A my ciocie z forum grzecznie prosimy Eryczka o opuszczenie lokumWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 22:40
dais lubi tę wiadomość
-
Hej. Jak się czujecie Dais i Aisa ? Trzymam mocno kciuki za was kochane. Dais może dzidzius juz postanowił wyjść ? Aisa na kiedy masz termin ?
Kwiatuszek szkoda Tomusia . Taki malec a co chwile go coś spotyka . Jak się dziś czuje ? Mam nadzieje ze będzie juz tylko lepiej u Was. Nie smutaj. Bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko .
A my walczymy nadal z egzema. Mam tak uboga dietę wiem ze na mleko i Jaja i śladowe ich ilości jest mala uczulona . odrzuciłam wszystkie potencjalne alergeny. I nic.. zastanawiam się nad mm. Niby juz było oki ale przy buzce ma cały czas. I co chwile pojawia sie placki czerwone. Uzywalismy sterydu i masci i tak wszystko powraca...Wkoncu dostaliśmy skierowanie ... czekamy na ustalenie terminu .szkoda ze tak późno bo za dwa tyg jedziemy do PL . A u Was długo się czeka na termin dziewczyny ? I jak taka wizyta wygląda ?
Aisa moze ty miałaś styczność z dermatologiem podobno w Karlskronie Polka pracuje ?
Pozdrawiam WasWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 20:38
-
nick nieaktualnyMały czuję się lepiej, po czyraku został guzek powinno się wszystko wchłonąć. Nie ma apetytu może przez ten antybuotyk. Śmiga po całym domu, chodzi razem z krzeslem i jest taki szczęśliwy.
Hjarna może faktycznie spróbuj ze zmianą mleka. Nasz mały miał plany czerwone placki na ciele, kapelan go w krochmalu używałam też emolium Ale moim zdaniem krochmal dużo pomógł. Mieliśmy też okropna wysypka orz ustach czerwone placki. Też mieliśmy masc sterydowa . Pomogalo N chwilę, jak się okazało mały uczulony jest na latek . Odstawiłam smoczek i przeszło zniknęło zniknęło wszystko.
Niestety nigdy nie byłam u drermatologa, nie pomogę.
-
nick nieaktualnyOj tak muszę biegać za nin,dzisiaj śniadanie zjadłam dopiero o 14:) .
Tak kupiliśmy silikonowy z firmy mam, i avent . Nie spodobał mu się żaden. Poprawa była widoczna po kilku dniac,po 3-4 dniach. Silikon jest twardszy od lateksu. I w ten sposób pożegnał się ze smoczkiem
Co ciekawe córka mojego brata, miała to samo. Okropne plany wokół ust lekarze mówiło ze to egzema. Powiedziałam im i sytuacji Tomka, zrobili tak samo. I wszytsjk zniknęło po kilku dniach.
Potem opowiadalam o tym położnej i powiedziała że faktycznie lateks często uczula,ale nie przyszło jej to do głowy
Jeżeli Sandra ma suche plamki na ciele spróbuj z krochmalem to super sprawa. Synka snarowalam też olejem kokosowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 23:32
-
Jeśli chodzi o sucha skórę to nie mamy problemu . Używamy do kąpieli mini care baby oil i mousse wash. A do codziennej pielęgnacji miniderm . Super kosmetyki.przezucilam sie na olej kokosowy bylo dobrze kilka dni a pozniek wrocilo wszystko .Tylko co z tego ze skórą nie jest sucha jak wszędzie ma czerwone plamy
a na buzce na to już wg juz tak 3 miesiąc. A na twarz używamy emolium bo miniderm i mini care ja uczulaja.
Chyba używamy silikonowego smoczkakupiłam tez niekapek z mam jrst silikonowym. Jeszcze pójdę do sklepu popatrzeć ... chciałabym żeby się wyjaśniło bo może to może to jest męczące ..
Buziaczki dla Tomusia .Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 09:50
-
Hjärna, termin mam na 3.07. Pozwolenie na poród od 28.06 wieczorem bo wtedy przybędzie moja mama żeby zostać z Jasiem
Nie mieliśmy styczności z dermatologiem, wszelkie alergie i wysypki ominęły Jasia.
Nie mam pojęcia ile może się czekać na wizytę u takiego specjalisty
Rady Kwiauszka może pomogą, wymiana smoczka, krochmal albo tak jak mówisz inne mleko.
Kwiauszek, fajnie że Młody zadowolony i radośnie śmiga po domuPewnie i Twój humor od razu lepszy
Małpa już przyszła to można zacząć starania
Dais, kciukamy żeby uparciuszek zechciał już opuścić lokum mamowe
Kiepska pogoda dziś u nas, chłodno i wietrznie. Ble -
Pamiętaj mamy trzeba słuchać
oby u Ciebie maluszek nie byl uparty
. Daj znać co i jak jak się zacznie .
z jednej strony dobrze ze nie ma upałów ale drugiej po takiej fali gorąca jest teraz zimno
Będę próbować nadal szukać przyczyny .
Uściski dla JaskaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 12:30
aisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAisa na razie starania odroczone
.
Musimy zadbać narazie synka.
Już jest dobrze, wczoraj na kontroli powiedzieli, że jeżeli jesczr też mu to wyskoczy to natychmiast do szpitala.
Niedługo i Tu będziesz miała swoją córcia, a jak Jasio czeka w napięciu N siostrzyczke?
Hjärna my też mieliśmy czerwone placki, krochmal nam akurat pomógł. U nas lekarz mówił ze mały bardzo delikatna skórkę. Ale może u Was akurat związane to jest z alergią. Mam nadzieję ze nie. nie robili Sandrze badania z krwi na alergie N mleko?. U nas mały miał robione
U nas też zimno i pochmurno. Cała moc padał deszczWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 07:34
-
Kwiauszek dobre wiesci, ciesze sie, ze synek juz prawie zdrowy
U nas nadal nic, dzisiaj mialam masaz szyjki, wczoraj byla wizyta z chirugiem i anestezjologiem gdybym miala CC w poniedzialek. W piatek powtorka z masazu jesli dzisiaj nie ruszy.
Aisa obys urodzila tydzien przed terminem, najpozniej w terminie, zeby uniknac tego zniecierpliwienia.
U nas dopiero upaly sie zaczely, bo caly zeszly tydzien bylo chlodno i deszczowo.