X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISA no to niedlugo bedziesz miala duzo roboty jak Jasiu zacznie stawiac pierwsze kroczki :P

No bede sie meldowac :P heh juuz bym chciala miec ten porod z glowy :P

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa, to koniecznie oczy dookoła głowy. Oj wyrobisz sobie kondycje :) chociaż nie wątpie, ze juz teraz ja masz :)

Rudzia, juz tak bliziutko. Ale to chyba taka "bomba zegarowa" i nie wiadomo kiedy "wybychnie" :) czekamy razem z Toba! :D

Co do pogody to faktycznie fatalna. Najchętniej nie wychodzilabym z łóżka przez weekend ;) i chyba jutro sobie zrobię dzień leniuszka :D obiad zrobiony, pranie tez, wiec spokojnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze,wymiary narządy Dzidziusia również. Usg trwało bardzo długi prawie 40 minut. Malutki kapal w Urządzenie, chyba mu się nie podobało. Łapał rączkami swoje stopki. Oj piękny widok. I będziemy mieli synka :).

A i będę miała jeszcze jedno usg, aż się zdziwilam, ponieważ położna mówiła tylko o dwóch. Będzie ono w 32 tygodniu, będą sprawdzać łożysko i ułożenie Dziecka.
    Jestem szczęśliwa :)

Little Frog, aisa, Mimi1990, Rudzia lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! :)
    Gratulacje :) niech sobie spokojnie i zdrowo rośnie :)

• aisa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, gratuluję synka! To teraz trzeba pomyśleć nad imieniem ;)
    Fajnie, że masz jeszcze jedno planowe usg.

Dzień leniuszka - bardzo lubiłam - często robiłam :) A Jaś nie lubi :P

Little Frog lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek GRATULACJEEE :) Masz juz jakies imiona?

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane:).

Zastanawialiśmy się już dawno nad imieniem. Długo myśleliśmy nad Jasiem,potem m był Antos a już od jakiegoś cczasu jest Tomaszek i tak już zostanie:)

Little Frog, aisa lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KWIAUSZEK gratuluje Syneczka! :)

Ja sie melduje nadal w dwupaku :P Mala dzis jakas spokojna :P tzn rusza sie ale tak slamazarnie a wczoraj pierwszy raz od kilku miesiecy dopadl mnie bol glowy ale to taki straszny zd myslalam ze umre ;(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:). MAlutka spokojna, pewnie czuje że już nie długo wychodzi z brzuszka:). I mój bąbelek, wczoraj mi stukał w brzuch, dzisiaj już spokojny.
    Oglądaliśmy z męzem wózki, ciężki wybór. Najbardziej jednak podoba nam sie nasz [ierwszy wybór, który oglądaliśmy na samym początku i jest to bebetto silvia. Taki sam jak kupiła Rudzia:). I chyba na niego się zdecydujemy:).

Wchodziłam sobie dzisiaj na stronkę tradera, i takie fajniutkie ciuszki znalazłam, ale nigdy tam nie kupowałam. To działa na takiej samej zasadzie jak w Polsce np.allegro?

Rudzia lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KWIAUSZEK wozek polecam ! Jest bardzo ladny wygodny dla dziecka bo duzo miejsca w gondoli tzn tak mi sie wydaje ze bedzie wygodny :) i lekko fajnie jezdzi :)

Co do tradera to tak to jest jak allegro :) niektore ogloszenia sa ze mozna nowe kupic kup teraz a niektore sa aukcje gdzie sie licytuje :) sama kuoilsm tam pare nowych tanio ciuszkow

l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, mam sentyment do imienia Tomasz, mój M ma tak na imię :)

Paskudna pogoda, deszcze pada... Przydałoby się okna umyć ale w taką pogodę to się nawet nie zabieram. W domu już ogarnięte. A pod koniec tygodnia robienie żarełka świątecznego...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja w dalszym ciągu leniuchuje :)
    Chyba powoli zaczyna mi się rozciągać macica, bo czuje takie lekkie ciągnięcie...
    Wczoraj mąż odmalowal kuchnię i jest pięknie i czysciutko :) jeszcze kombinujemy, żeby salon pomalowac, ale na to trzeba trochę więcej czasu i może to zrobimy jak juz będzie cieplej.

Rudzia, jak tam stan na dziś? :)

aisa lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej w dwupaku :( a pojutrze termin :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dalej w dwupaku :( a pojutrze termin :(
    Sofia się słucha i zgodnie z życzeniem nie wychodzi w marcu ;)
    Nie smutaj, myj podłogi na kolanach, okna szoruj i po schodach pomykaj :P
    a tak serio jeśli dziecko nie jest jeszcze gotowe to nic porodu nie przyspieszy.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczki z babyboom się popsuły chyba i ich nie widać. Mimi się pokazuje bo z innej stronki go ma. Paskudnie tak bez suwaczków :\

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomasik fajni chłopcy;).

Dostałam dzisiaj pismo z forsa,na temat graviditetspenning i oczywiście pracodawca źle wypełnił pismo. Juz mam go dość, czy on to robi celowo nie wiem. To już trzecia taka wpadka.

Little Frog napewno Macica Ci się rozciąga, Dzidziulek rośnie:).
    Ja miałam okropny ból, w niedziele i wczoraj aż mnie bolało przy załatwianiu się. Dzisiaj już nic nie boki. Dzwoniłam do położnej, i jeżeli Będzie tak mocno bolało to mam jechać do szpitala.
    Słuchajcie moje łożysko jest jeszcze w dole ale powoli Idzie do góry.Nie powinno być już wyżej na tym etapie etapi?

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane!
    Ja ostatnio mam manie zakupow :) szukam ciuszkow i duzo kobiet oglasza sie na poloni info z ubrankami i akcesoriami dla maluszkow wiec obczajam non stop :)

Samopoczucie dzisiaj lepsze dzieki promykom sloneczka ktore z rana byly :) Ostatnio opuscilam sie troche w cwiczeniach ale mam nadzieje ze to tylko tymczasowe. Kochane milego wieczorku buziaki :)

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, ja nie wiem jak to jest z łożyskiem, ale jeśli się podnosi to jest ok.
    Jakiś dziwny ten pracodawca Twój, chyba specjalnie takie pomyłki strzela...

Mimi, szał zakupy się rozkręca :)

Rudzia, u Ciebie pewnie spokój póki co bo się nie meldujesz, ale jakby się coś działo to dasz znać, że ruszacie do szpitala?

U mnie znów pochmurno, ble! Jak przygotowania do Świąt??

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, ciekawe czy Ci mała zrobi numer na prima aprilis ;)
    Kwiauszek, faktycznie kiepską sprawa :/ mam nadzieje, ze zalatwisz to szybko i ostatecznie
    Mimi, zazdroszcze tych zakupów. Ja jeszcze muszę trochę odczekać zanim cokolwiek kupić i w sumie poznać płeć i sprawdzić co mam od brata :)bo juz od ponad roku czekają ubranka spakowane w kartonach :)
    Aisa, u mnie ładnie i słonecznie za oknem, ale jak się obudzilam o 7, tak o 8 wrocilam do łóżka i do 10 jeszcze spalam. Marnie się czuje, ale chyba zmusze się do jakiegoś spaceru. Może się mi baterie naladuja...

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie cisza :( bozeee mam wrazenie ze bedzie trzeba mi wywolywac ;/ od wczoraj mialam bol krzyza i brzucha jak na @ do tego bol w pachwinach i wczoraj raz zauwazylam rozowawe uplawy juz myslalam ze moze cos sie ruszy a tu daöej nic ... mam dola..

l22njw4zq8sux6j8.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ