X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISA no to niedlugo bedziesz miala duzo roboty jak Jasiu zacznie stawiac pierwsze kroczki :P

No bede sie meldowac :P heh juuz bym chciala miec ten porod z glowy :P

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa, to koniecznie oczy dookoła głowy. Oj wyrobisz sobie kondycje :) chociaż nie wątpie, ze juz teraz ja masz :)

Rudzia, juz tak bliziutko. Ale to chyba taka "bomba zegarowa" i nie wiadomo kiedy "wybychnie" :) czekamy razem z Toba! :D

Co do pogody to faktycznie fatalna. Najchętniej nie wychodzilabym z łóżka przez weekend ;) i chyba jutro sobie zrobię dzień leniuszka :D obiad zrobiony, pranie tez, wiec spokojnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko dobrze,wymiary narządy Dzidziusia również. Usg trwało bardzo długi prawie 40 minut. Malutki kapal w Urządzenie, chyba mu się nie podobało. Łapał rączkami swoje stopki. Oj piękny widok. I będziemy mieli synka :).

A i będę miała jeszcze jedno usg, aż się zdziwilam, ponieważ położna mówiła tylko o dwóch. Będzie ono w 32 tygodniu, będą sprawdzać łożysko i ułożenie Dziecka.
    Jestem szczęśliwa :)

Little Frog, aisa, Mimi1990, Rudzia lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! :)
    Gratulacje :) niech sobie spokojnie i zdrowo rośnie :)

• aisa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, gratuluję synka! To teraz trzeba pomyśleć nad imieniem ;)
    Fajnie, że masz jeszcze jedno planowe usg.

Dzień leniuszka - bardzo lubiłam - często robiłam :) A Jaś nie lubi :P

Little Frog lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek GRATULACJEEE :) Masz juz jakies imiona?

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane:).

Zastanawialiśmy się już dawno nad imieniem. Długo myśleliśmy nad Jasiem,potem m był Antos a już od jakiegoś cczasu jest Tomaszek i tak już zostanie:)

Little Frog, aisa lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KWIAUSZEK gratuluje Syneczka! :)

Ja sie melduje nadal w dwupaku :P Mala dzis jakas spokojna :P tzn rusza sie ale tak slamazarnie a wczoraj pierwszy raz od kilku miesiecy dopadl mnie bol glowy ale to taki straszny zd myslalam ze umre ;(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:). MAlutka spokojna, pewnie czuje że już nie długo wychodzi z brzuszka:). I mój bąbelek, wczoraj mi stukał w brzuch, dzisiaj już spokojny.
    Oglądaliśmy z męzem wózki, ciężki wybór. Najbardziej jednak podoba nam sie nasz [ierwszy wybór, który oglądaliśmy na samym początku i jest to bebetto silvia. Taki sam jak kupiła Rudzia:). I chyba na niego się zdecydujemy:).

Wchodziłam sobie dzisiaj na stronkę tradera, i takie fajniutkie ciuszki znalazłam, ale nigdy tam nie kupowałam. To działa na takiej samej zasadzie jak w Polsce np.allegro?

Rudzia lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KWIAUSZEK wozek polecam ! Jest bardzo ladny wygodny dla dziecka bo duzo miejsca w gondoli tzn tak mi sie wydaje ze bedzie wygodny :) i lekko fajnie jezdzi :)

Co do tradera to tak to jest jak allegro :) niektore ogloszenia sa ze mozna nowe kupic kup teraz a niektore sa aukcje gdzie sie licytuje :) sama kuoilsm tam pare nowych tanio ciuszkow

l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, mam sentyment do imienia Tomasz, mój M ma tak na imię :)

Paskudna pogoda, deszcze pada... Przydałoby się okna umyć ale w taką pogodę to się nawet nie zabieram. W domu już ogarnięte. A pod koniec tygodnia robienie żarełka świątecznego...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja w dalszym ciągu leniuchuje :)
    Chyba powoli zaczyna mi się rozciągać macica, bo czuje takie lekkie ciągnięcie...
    Wczoraj mąż odmalowal kuchnię i jest pięknie i czysciutko :) jeszcze kombinujemy, żeby salon pomalowac, ale na to trzeba trochę więcej czasu i może to zrobimy jak juz będzie cieplej.

Rudzia, jak tam stan na dziś? :)

aisa lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej w dwupaku :( a pojutrze termin :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dalej w dwupaku :( a pojutrze termin :(
    Sofia się słucha i zgodnie z życzeniem nie wychodzi w marcu ;)
    Nie smutaj, myj podłogi na kolanach, okna szoruj i po schodach pomykaj :P
    a tak serio jeśli dziecko nie jest jeszcze gotowe to nic porodu nie przyspieszy.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczki z babyboom się popsuły chyba i ich nie widać. Mimi się pokazuje bo z innej stronki go ma. Paskudnie tak bez suwaczków :\

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomasik fajni chłopcy;).

Dostałam dzisiaj pismo z forsa,na temat graviditetspenning i oczywiście pracodawca źle wypełnił pismo. Juz mam go dość, czy on to robi celowo nie wiem. To już trzecia taka wpadka.

Little Frog napewno Macica Ci się rozciąga, Dzidziulek rośnie:).
    Ja miałam okropny ból, w niedziele i wczoraj aż mnie bolało przy załatwianiu się. Dzisiaj już nic nie boki. Dzwoniłam do położnej, i jeżeli Będzie tak mocno bolało to mam jechać do szpitala.
    Słuchajcie moje łożysko jest jeszcze w dole ale powoli Idzie do góry.Nie powinno być już wyżej na tym etapie etapi?

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane!
    Ja ostatnio mam manie zakupow :) szukam ciuszkow i duzo kobiet oglasza sie na poloni info z ubrankami i akcesoriami dla maluszkow wiec obczajam non stop :)

Samopoczucie dzisiaj lepsze dzieki promykom sloneczka ktore z rana byly :) Ostatnio opuscilam sie troche w cwiczeniach ale mam nadzieje ze to tylko tymczasowe. Kochane milego wieczorku buziaki :)

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, ja nie wiem jak to jest z łożyskiem, ale jeśli się podnosi to jest ok.
    Jakiś dziwny ten pracodawca Twój, chyba specjalnie takie pomyłki strzela...

Mimi, szał zakupy się rozkręca :)

Rudzia, u Ciebie pewnie spokój póki co bo się nie meldujesz, ale jakby się coś działo to dasz znać, że ruszacie do szpitala?

U mnie znów pochmurno, ble! Jak przygotowania do Świąt??

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, ciekawe czy Ci mała zrobi numer na prima aprilis ;)
    Kwiauszek, faktycznie kiepską sprawa :/ mam nadzieje, ze zalatwisz to szybko i ostatecznie
    Mimi, zazdroszcze tych zakupów. Ja jeszcze muszę trochę odczekać zanim cokolwiek kupić i w sumie poznać płeć i sprawdzić co mam od brata :)bo juz od ponad roku czekają ubranka spakowane w kartonach :)
    Aisa, u mnie ładnie i słonecznie za oknem, ale jak się obudzilam o 7, tak o 8 wrocilam do łóżka i do 10 jeszcze spalam. Marnie się czuje, ale chyba zmusze się do jakiegoś spaceru. Może się mi baterie naladuja...

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie cisza :( bozeee mam wrazenie ze bedzie trzeba mi wywolywac ;/ od wczoraj mialam bol krzyza i brzucha jak na @ do tego bol w pachwinach i wczoraj raz zauwazylam rozowawe uplawy juz myslalam ze moze cos sie ruszy a tu daöej nic ... mam dola..

l22njw4zq8sux6j8.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ