Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
Kwiauszek, najpierw robisz anmälan potem ansökan. Po tym anmälanie przyznają kwotę, która będzie Ci się należała za dzień pobytu z dzieckiem. A potem (na bieżąco choć można sporo w przód) zaznaczasz, które dni chcesz brać. Ja zaznaczam pn-pt.
Dobrze, że odmówiłaś szefowi, niech się ogarnie typ!
Rudzia, to już tuż tuż
Halo halo Little Frog!!??Rudzia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Aisa zaglądam ale rzadko, wiadomo przy małym dziecku nie jest to proste.
Leo w porządku jesteśmy już po badaniach słuchu i wzroku i mówią że wyszły ok co bardzo mnie cieszy. W jego przypadku im mniej schorzeń towarzyszących tym lepszy rozwój.
Leoś jest kochany i z każdą chwilą widzę że rodzice dzieci z ZD którzy piszą że te dzieci kocha się bardziej mają całkowitą rację.
Rudzia trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie
A oto Leo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 19:31
Rudzia, Little Frog, aisa, Mimi1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję za pomoc. Jeżeli przyznają mi ten graviditetspenning to będę musiała juz 10 dni przed Urodzeniem wziąć urlop rodzicielski, tak Wyczytałam. Dochody moje Juz zbadali. Jednak nie mam jeszcze wyliczone ile Będzie mi się należało za DDzień, mam cały Poprzedni rok. Wszystko robię to na stronie po zalogowaniu się, tak?
Najpierw mam zrobić anmalan, tam jest napisane coś takiego, zgłoś bez dokumentów identyfikacyjnych dzieckA. A mogę od razu cały urlop zaznaczyć, oczywiście ja też chcę od pn-pt. Jakoś sobie poradzę, przyznam że trochę To dla mnie zaczaczarowane.
Preggo macie ślicznego synka. Mały słodziak.
Little Frog ciesze się, że maleństwo miewa się dobrzeLittle Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję za pomoc. Jeżeli przyznają mi ten graviditetspenning to będę musiała juz 10 dni przed Urodzeniem wziąć urlop rodzicielski, tak Wyczytałam. Dochody moje Juz zbadali. Jednak nie mam jeszcze wyliczone ile Będzie mi się należało za DDzień, mam cały Poprzedni rok. Wszystko robię to na stronie po zalogowaniu się, tak?
Najpierw mam zrobić anmalan, tam jest taka rubryka, Aby wpisać numer dziecka, personnumer dostaniemy dopiero jak urodzi się dziecko? . A mogę od razu cały urlop zaznaczyć?, oczywiście ja też chcę od pn-pt. Myślicie, że już pora zacząć to załatwiać?Jakoś sobie poradzę, przyznam że trochę To dla mnie zaczaczarowane.
Preggo macie ślicznego synka. Mały słodziak.
Little Frog ciesze się, że maleństwo miewa się dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 22:09
-
Preggo, super słodziak z Leo!! Taki słodziutki pupecik Super, że ze słuchem i wzrokiem wszystko ok!!
Little Frog, super, że wszystko jest w porządku z maleństwem!!
Kwiauszek, ja to wszystko robiłam jakieś 2 tyg po porodzie. Personnummer nam podali na 2 dzień po porodzie w szpitalu, za kilka dni przyszło pocztą do domu też i na stronie się "samo" wpisało. Możesz od razu cały zaznaczyć, ale chyba lepiej na kilka miesięcy bo zawsze coś się może zmienić. Może np Twój mąż zechce wziąć swoje dni wtedy. Po mojemu masz jeszcze czas na to.
Rudzia, to czekamy na akcję poródRudzia, Little Frog lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Preggo piekny bobasek!!!
Kwiauszek super , ze wszystko oki z Twoim malenstwem.
Rudzia trzymamy trzymamy kciuki za Ciebie
Ja juz tez nie moge sie doczekac kiedy moja panne wysciskam ) Ooohhh tylko o tym mysle, strasznie mi sie dluzy ten drugi trymestr. Dzis stuka nam 25 tydzien ) i 112 dni zostalo do rozwiazania. Niedlugo bedziemy swietowac studniowkeRudzia, Little Frog lubią tę wiadomość
-
LITTLE cudnie ze dzidzia ladnie rosnie
KWIAUSZEK trzymam kciuki za usg! Na pewno wszystko jest pieknie!
MIMI czas szybko zleci zobaczysz ja dopiero co pamietam jak bylo 20% ciazy i marudzilam ze jeszcze tak daleko do setki a juz mam 98% i z dnia na dzien czekam na jakies skurcze czy odejscie wod nie dociera do mnie ze Sofii juz doslownie niedlugo bedzie z Nami..
Dzis rano jak wstalm n siusiu zauwazylam kolejna czesc czopa...byla lekko podbarwiona krwia mam nadzieje jednak ze wytrzymam do 2 kwietnia! Nie chce rodzic w marcu
AISA a jak u Ciebie? Jak Maluszek?Little Frog, aisa lubią tę wiadomość
-
Kwiauszek, trzymam mocno kciuki
Chyba zawsze na poczatku każdy zakłada, ze długo itp, a na końcu stwierdza, ze szybko przelecialo
Ja dziś się dowiedziała, ze znajoma z która chodze do szkoły i w sumie często się spotykamy w weekendy (i z naszymi mezami) tez jest w ciąży. A miesiąc temu jak mowilismy, ze się spodziewany, to mówili, ze tez się starają i od pol roku żadnych efektów. A jednak!Rudzia, aisa lubią tę wiadomość