X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobyt w Polsce całkiem sympatyczny, wyprawka kupiona teraz tylko musi do nas przypłynąć :)

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:).
    Mogę Ci Mimi poradzić, sama stosowałam dwa miesiące temu. Czosnek, cebula, miód,cytryna, Wszystko przekładać warstwowo.ja do tego dodałam sok z czarnego bzu. Postawiło mnie to na nogi bardzo szybko. Polecam:).
    Super, że zakupy się udały:)

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba spróbuje ;) dziekuje za odpowiedz !

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, to chyba nie będzie Ci teraz przysługiwał csn, ale nie ma tego złego. Jak maleństwo będzie już na świecie a Ty zdecydujesz się wrócić do szkoły to będzie dodatkowa kasa na dzieciątko.

Mimi, jedź czosnek, zrób syrop z cebuli, na rozgrzanie mikstura mleko, miód, czosnek bądź bez czosnku i pod kołdrę. Mi pomaga na katar sposób babci, czosnek do nosa włożyć, fajnie świdruje i pozwala oddychać. No chyba że masz już nos podrażniony od smarkania to lepiej nie. Z leków to w Polsce jest prenalen syrop i pastylki do ssania.
    Nie używam tych psikaczy do nosa bo ich nie lubię, ale chyba też można jakieś stosować. A i tak najlepszym sposobem jest się wygrzać, wypocić i wyspać.
    Jeśli temp podskoczy powyżej 38 bądź 38,5 to paracetamol weź.
    Zdrowia życzę!

Ps. Fajnie, że zakupy w Polsce się udały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 08:16

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Frog, to chyba nie będzie Ci teraz przysługiwał csn, ale nie ma tego złego. Jak maleństwo będzie już na świecie a Ty zdecydujesz się wrócić do szkoły to będzie dodatkowa kasa na dzieciątko.

Mimi, jedź czosnek, zrób syrop z cebuli, na rozgrzanie mikstura mleko, miód, czosnek bądź bez czosnku i pod kołdrę. Mi pomaga na katar sposób babci, czosnek do nosa włożyć, fajnie świdruje i pozwala oddychać. No chyba że masz już nos podrażniony od smarkania to lepiej nie. Z leków to w Polsce jest prenalen syrop i pastylki do ssania.
    Nie używam tych psikaczy do nosa bo ich nie lubię, ale chyba też można jakieś stosować. A i tak najlepszym sposobem jest się wygrzać, wypocić i wyspać.
    Jeśli temp podskoczy powyżej 38 bądź 38,5 to paracetamol weź.
    Zdrowia życzę!

Ps. Fajnie, że zakupy w Polsce się udały :)
    Aisa wielkie dzieki za odpowiedz!!!!!! na pewno skorzystam z rad!!!! :)

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu sie cisza zrobila ojojoj dziewczyny meldowac sie :)

Ja juz lepiej sie czuje, samopoczucie tez lepsze. Wyszlo sloneczko i od razu chce sie zyc :)) Milego dnia kochane :***

aisa lubi tę wiadomość

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i spadłyśmy na drugą stronę... słabiutko...

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarlam:). Co u mnie? Od wczoraj brzuch mi twardnieje. Martwię się.za Tydzień mam już ostatnie usg:(. Czekam na wiadomość, czy Przyznano mi graviditetspenninG. Mam nadznadzieje, ze Przyznają. Miałam rozmowę, z szefem niedługo zacznę krócej pracować,jak się wszystko w pracy ustabilizuj, uff

Little Frog lubi tę wiadomość

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczyna doskwierać bol kości łonowej! Masakra , cieżko mi sie chodzi :P nie jest to straszny bol ale takie głupie uczucie ;) i zaczęłam chodzic jak kaczka bo to pomaga i wtedy tak nie doskwiera mi bol ;)

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzis jestem w 24 tyg ciazy!!!! Ale ten czas szybko leci ;)! Kochane opowiadać co tam u Was?

Rudzia, aisa lubią tę wiadomość

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Ja wczoraj zaczelam 39 tydzien! Matkooo jak ten czas leci!!! Juz na prawde sie boje bo porod moze sie zaczac w kazdej chwili!

Dzis bylam u poloznej.. nastepne spotkanie mam 2 kwietnia o ile nie urodze do tego czasu :p termin mam na 2 kwietnia wlasnie :P jesli nie urodze to na tym spotkaniu dostane skierowanie na usg zeby sprawdzic wody lozysko itd jak bedzie okej to mam czekac do 17 kwietnia i jesli do tego czasu nie urodzd to wywoluja :P a jak cos bedzie nie tak to nie beda czekac tylko odrazu wywolaja czyli okolo 10 kwietnia bo gdzies tak bede miala to usg :) jednak ja licze na to ze do 2 urodze juz :)

Juz mi strasznie ciezko, caly brzuch w rozsteoach pomimo ze bardzo dbalam bo ich nie chcialam :( takie geny niestety.. i ciagle mi jest goraco.. ale to strasznie!! Juz mam dosc ciazy.. do tego jak w nocy wstaje na siku to zaraz Mala sie budzi ehh..i tyle u mnie :)

Mimi1990, Little Frog lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dbam i sie boje o te rozstepy... a tendencje niestety tez posiadam.
    Aaahhh ...wazne zeby Lia byla zdrowa.
    Ja teraz czuje sie najlepiej w ciazy, brzuszek juz widac okragly, a ciezko jeszcze nie jest. Tylko od czasu do czasu ta kosc lonowa boli ale to jest calkiem znosnie. Kurcze Rudzia zazdroszcze Ci ze Ty juz tak blisko rozwiazania jestes :) Ja musze poczekac jeszcze 117 dni :(. Dzis moj maz zamienil sie w fotografa i porobil mi troszke zdjec :)
    Milego weekendu :)

Rudzia, Little Frog, aisa lubią tę wiadomość

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety tak milo juz nie jest.. :( przedwczoraj Mala chyba zmienila pozycje albo nie wiem co.. jest wysoko a byla juz w kanale rodnym, brzuch mialam juz obnizony a teraz znowu jest wysoko..i na dole jest bardzo miekki taki flak jak po porodzie..Ona sie rusza ale w innych miejscach .. w poniedzialek ide sprawdzic to do polozndj bo sie martwie co jest.. chociaz wczoraj Jej nie czulam w spojeniu lonowym a dzis juz czuje znowu. Moze wdzystko wroci do normy..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja dalej bez internetu, ale podczytuje w miare mozliwosci.
    Ja w tym tygodniu w koncu mam wizyte, wiec troche siedze jak na szpilkach....
    Poza tym czuje sie dobrze i ogolnie wszystko jest ok :)

Rudzia, to Ci maleństwo plata figle ;) trzymam mocno kciuki, zeby sie tam ladnie ulozyla i powoli wybierala na druga strone brzucha :)

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Little Frog, jutro chyba usg, prawda? Na którą idziesz?

Rudzia, i jak z położeniem Małej, byłaś u położnej?

Mimi, widzę już imię wybrane

Kwiauszek, już po rozmowie z szefem?

Preggo, pozdrowienia, jeśli czytasz to napisz co u Was! Jak Leo?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak!
    To juz jutro o 13!
    Dzis bylam na tym pobraniu krwi i na 3razy wbijala. Znalezc zyly nie mogla, a pozniej za pierwszym razem nie lecialo, za drugim polecialo, ale przestalo i za trzecim ostatecznie udalo sie dokonczyc :)

• aisa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Tak, tak!
    To juz jutro o 13!
    Dzis bylam na tym pobraniu krwi i na 3razy wbijala. Znalezc zyly nie mogla, a pozniej za pierwszym razem nie lecialo, za drugim polecialo, ale przestalo i za trzecim ostatecznie udalo sie dokonczyc :)
    O matko!
    U mnie też zazwyczaj problem żeby się wbić, ale jak już się uda to całkiem spoko leci. Przed pobraniem dobrze jest wypić ze 2 szklanki wody.
    No to kciukam za jutrzejszą wizyte! :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Utworzyłam stronkę na Facebooku" Ustąp miejsca kobiecie w ciąży".
    Po ostatnich moich doświadczeniach i opowieści innych kobiet postanowiłam coś zrobić w tym kierunku,zwrócić na to uwagę,żeby ludzie byli bardziej wyrozumiali...Nigdzie o tym nie mówią,nie piszą ludzie udają,że problemu nie ma. A jak pojawi się ciężarna w sklepie to patrzą na nią jak na intruza który chce się wepchać w kolejkę... :/

Nie chcę tu spamować i zaśmiecać forum ale byłabym wdzięczna,gdybyście polubiły strone :)

Chciałabym żeby to się rozeszło,może ktoś " z góry" w końcu zwróci na to uwagę,pojawią się nowe akcje,plakaty w autobusach,tramwajach,sklepach...

Wbijajcie na fejsa,wpiszcie : Ustąp miejsca kobiecie w ciąży i klikajcie lubie to :)
    Zróbmy to dla nas :D

zrz69vvj69ave0jf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jestem. Ale ja już mojego szefa nie rozumiem. Niby powiedział mi, że będę krócej pracować, że muszę przystopowac w pracy. Ucieszyłam się, a dzisiaj mnie zagania do roboty. ODMOWILAM MU. Zobaczymy co będzie jutro. Ciągle czekam na odpowiedź z forsakringskassa na temat graviditetspenning. Zbadali juz moje dochody. Wiec może niedługo dostane. A jak to jest z tym planowaniem urlopu rodzicielskiego?. Na stronie mam Już wbite kiedy ma urodzić się dziecko. Nie wiem od czego się zabrać. Pomożecie? :)

Little Frog, trzymam kciuki za usg, napewno wszystko dobrze z dzidzia:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 18:39

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :* u mnie Malutka jednak lezy jak lezala a brzuch sie zmienil ale to podobno czasem normalne ze sie robi taki flak bo dziecko juz w kanale rodnym i wiadomo wody i dlatego tak moze byc. Wiec Czekamy na porod :P w czwartek juz 40 TYDZIEN !!!!! chce juz urodzic i ciagle psiocze ze nic sie nie dzieje ale jak w nocy wstaje do toalety to tak sobie mysle " oby nie dzis" :D heh boje sie! :P

KWIAUSZEK ja wypisywalam na mammaledig dopiero miesiac przed tym dniem od kiedy chcialam brac to. I wypisuje na biezaco po miesiacu zeby miec kontrole nad iloscia dni itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:29

l22njw4zq8sux6j8.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ