Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Frog, to chyba nie będzie Ci teraz przysługiwał csn, ale nie ma tego złego. Jak maleństwo będzie już na świecie a Ty zdecydujesz się wrócić do szkoły to będzie dodatkowa kasa na dzieciątko.
Mimi, jedź czosnek, zrób syrop z cebuli, na rozgrzanie mikstura mleko, miód, czosnek bądź bez czosnku i pod kołdrę. Mi pomaga na katar sposób babci, czosnek do nosa włożyć, fajnie świdruje i pozwala oddychać. No chyba że masz już nos podrażniony od smarkania to lepiej nie. Z leków to w Polsce jest prenalen syrop i pastylki do ssania.
Nie używam tych psikaczy do nosa bo ich nie lubię, ale chyba też można jakieś stosować. A i tak najlepszym sposobem jest się wygrzać, wypocić i wyspać.
Jeśli temp podskoczy powyżej 38 bądź 38,5 to paracetamol weź.
Zdrowia życzę!
Ps. Fajnie, że zakupy w Polsce się udałyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 08:16
-
aisa wrote:Frog, to chyba nie będzie Ci teraz przysługiwał csn, ale nie ma tego złego. Jak maleństwo będzie już na świecie a Ty zdecydujesz się wrócić do szkoły to będzie dodatkowa kasa na dzieciątko.
Mimi, jedź czosnek, zrób syrop z cebuli, na rozgrzanie mikstura mleko, miód, czosnek bądź bez czosnku i pod kołdrę. Mi pomaga na katar sposób babci, czosnek do nosa włożyć, fajnie świdruje i pozwala oddychać. No chyba że masz już nos podrażniony od smarkania to lepiej nie. Z leków to w Polsce jest prenalen syrop i pastylki do ssania.
Nie używam tych psikaczy do nosa bo ich nie lubię, ale chyba też można jakieś stosować. A i tak najlepszym sposobem jest się wygrzać, wypocić i wyspać.
Jeśli temp podskoczy powyżej 38 bądź 38,5 to paracetamol weź.
Zdrowia życzę!
Ps. Fajnie, że zakupy w Polsce się udały -
Ale tu sie cisza zrobila ojojoj dziewczyny meldowac sie
Ja juz lepiej sie czuje, samopoczucie tez lepsze. Wyszlo sloneczko i od razu chce sie zyc ) Milego dnia kochane :***aisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDotarlam:). Co u mnie? Od wczoraj brzuch mi twardnieje. Martwię się.za Tydzień mam już ostatnie usg:(. Czekam na wiadomość, czy Przyznano mi graviditetspenninG. Mam nadznadzieje, ze Przyznają. Miałam rozmowę, z szefem niedługo zacznę krócej pracować,jak się wszystko w pracy ustabilizuj, uff
Little Frog lubi tę wiadomość
-
Mnie zaczyna doskwierać bol kości łonowej! Masakra , cieżko mi sie chodzi nie jest to straszny bol ale takie głupie uczucie i zaczęłam chodzic jak kaczka bo to pomaga i wtedy tak nie doskwiera mi bol
-
Hej hej!
Ja wczoraj zaczelam 39 tydzien! Matkooo jak ten czas leci!!! Juz na prawde sie boje bo porod moze sie zaczac w kazdej chwili!
Dzis bylam u poloznej.. nastepne spotkanie mam 2 kwietnia o ile nie urodze do tego czasu :p termin mam na 2 kwietnia wlasnie jesli nie urodze to na tym spotkaniu dostane skierowanie na usg zeby sprawdzic wody lozysko itd jak bedzie okej to mam czekac do 17 kwietnia i jesli do tego czasu nie urodzd to wywoluja a jak cos bedzie nie tak to nie beda czekac tylko odrazu wywolaja czyli okolo 10 kwietnia bo gdzies tak bede miala to usg jednak ja licze na to ze do 2 urodze juz
Juz mi strasznie ciezko, caly brzuch w rozsteoach pomimo ze bardzo dbalam bo ich nie chcialam takie geny niestety.. i ciagle mi jest goraco.. ale to strasznie!! Juz mam dosc ciazy.. do tego jak w nocy wstaje na siku to zaraz Mala sie budzi ehh..i tyle u mnieMimi1990, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Ja tez dbam i sie boje o te rozstepy... a tendencje niestety tez posiadam.
Aaahhh ...wazne zeby Lia byla zdrowa.
Ja teraz czuje sie najlepiej w ciazy, brzuszek juz widac okragly, a ciezko jeszcze nie jest. Tylko od czasu do czasu ta kosc lonowa boli ale to jest calkiem znosnie. Kurcze Rudzia zazdroszcze Ci ze Ty juz tak blisko rozwiazania jestes Ja musze poczekac jeszcze 117 dni . Dzis moj maz zamienil sie w fotografa i porobil mi troszke zdjec
Milego weekenduRudzia, Little Frog, aisa lubią tę wiadomość
-
U mnie niestety tak milo juz nie jest.. przedwczoraj Mala chyba zmienila pozycje albo nie wiem co.. jest wysoko a byla juz w kanale rodnym, brzuch mialam juz obnizony a teraz znowu jest wysoko..i na dole jest bardzo miekki taki flak jak po porodzie..Ona sie rusza ale w innych miejscach .. w poniedzialek ide sprawdzic to do polozndj bo sie martwie co jest.. chociaz wczoraj Jej nie czulam w spojeniu lonowym a dzis juz czuje znowu. Moze wdzystko wroci do normy..
-
Hej.
Ja dalej bez internetu, ale podczytuje w miare mozliwosci.
Ja w tym tygodniu w koncu mam wizyte, wiec troche siedze jak na szpilkach....
Poza tym czuje sie dobrze i ogolnie wszystko jest ok
Rudzia, to Ci maleństwo plata figle trzymam mocno kciuki, zeby sie tam ladnie ulozyla i powoli wybierala na druga strone brzuchaaisa lubi tę wiadomość
-
Little Frog wrote:Tak, tak!
To juz jutro o 13!
Dzis bylam na tym pobraniu krwi i na 3razy wbijala. Znalezc zyly nie mogla, a pozniej za pierwszym razem nie lecialo, za drugim polecialo, ale przestalo i za trzecim ostatecznie udalo sie dokonczyc
U mnie też zazwyczaj problem żeby się wbić, ale jak już się uda to całkiem spoko leci. Przed pobraniem dobrze jest wypić ze 2 szklanki wody.
No to kciukam za jutrzejszą wizyte! -
Cześć dziewczyny.
Utworzyłam stronkę na Facebooku" Ustąp miejsca kobiecie w ciąży".
Po ostatnich moich doświadczeniach i opowieści innych kobiet postanowiłam coś zrobić w tym kierunku,zwrócić na to uwagę,żeby ludzie byli bardziej wyrozumiali...Nigdzie o tym nie mówią,nie piszą ludzie udają,że problemu nie ma. A jak pojawi się ciężarna w sklepie to patrzą na nią jak na intruza który chce się wepchać w kolejkę...
Nie chcę tu spamować i zaśmiecać forum ale byłabym wdzięczna,gdybyście polubiły strone
Chciałabym żeby to się rozeszło,może ktoś " z góry" w końcu zwróci na to uwagę,pojawią się nowe akcje,plakaty w autobusach,tramwajach,sklepach...
Wbijajcie na fejsa,wpiszcie : Ustąp miejsca kobiecie w ciąży i klikajcie lubie to
Zróbmy to dla nas
-
nick nieaktualnyKochane, jestem. Ale ja już mojego szefa nie rozumiem. Niby powiedział mi, że będę krócej pracować, że muszę przystopowac w pracy. Ucieszyłam się, a dzisiaj mnie zagania do roboty. ODMOWILAM MU. Zobaczymy co będzie jutro. Ciągle czekam na odpowiedź z forsakringskassa na temat graviditetspenning. Zbadali juz moje dochody. Wiec może niedługo dostane. A jak to jest z tym planowaniem urlopu rodzicielskiego?. Na stronie mam Już wbite kiedy ma urodzić się dziecko. Nie wiem od czego się zabrać. Pomożecie?
Little Frog, trzymam kciuki za usg, napewno wszystko dobrze z dzidzia:).Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 18:39
-
Dzien dobry! :* u mnie Malutka jednak lezy jak lezala a brzuch sie zmienil ale to podobno czasem normalne ze sie robi taki flak bo dziecko juz w kanale rodnym i wiadomo wody i dlatego tak moze byc. Wiec Czekamy na porod w czwartek juz 40 TYDZIEN !!!!! chce juz urodzic i ciagle psiocze ze nic sie nie dzieje ale jak w nocy wstaje do toalety to tak sobie mysle " oby nie dzis" heh boje sie!
KWIAUSZEK ja wypisywalam na mammaledig dopiero miesiac przed tym dniem od kiedy chcialam brac to. I wypisuje na biezaco po miesiacu zeby miec kontrole nad iloscia dni itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:29