Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzia, dziękuje to juz tak blisko! Aż się wierzyć nie chce
A Twoja córeczka to faktycznie mała zdolniacha widać, ze ciekawa świata
Ty akurat trochę czasu nosilas ten swój brzuszek
Kwiauszek, ja po moich przejsciach z urzędami, to aż mam ciarki na myśl o tym, ze jeszcze będę miała tu tyle do załatwienia.Rudzia lubi tę wiadomość
-
KWIAUSZEK dziekuje Jesli chodzi o paszport to teraz bede to robic bo czekalam na personbevis
LITTLE dzieki noo teraz zacznie Ci leciec czas ze sie nie obejzysz a dzidzia bedzie juz z WamiLittle Frog lubi tę wiadomość
-
Ja się nie zgodzę ze dziewczynki. Bo mój synek rozwijał się zawsze dużo szybciej niż rówieśnicy, dużo szybciej niż jego koleżanki. Zaczął chodzić jak miał niecałe 10 mscy. Główkę tez wcześnie podnosił. Był bardzo silny. Fakt ze urodził się prawie 2 tygodnie po terminie. Może to jest przyczyną tak jak u was Rudzia.
Powiedz Rudzia czy familjebevis lub personbevis dziecka musi być w dalszym ciągu z pieczątka. Czy trzeba jechać osobiście do skatteverket czy można zamówić do domu?
-
No właśnie czyli bez zmian Wciąż musi być z pieczata i podpisem. Czy któraś z was wie czy trzeba jechać osobiście czy idzie zamówić przez tel. lub internet? Tez musze wyrobić małej paszport bo w lipcu jedziemy do PL. Wysłałam juz do skatteverket papiery o nadanie imienia i nie wiem czy mam czekać na jakieś potwierdzenie czy juz mogę po ten personbevis jechać?
-
nick nieaktualnyJa wiem tylko, że Potrzebny jest personbevis i na razie tylko to. Tez będziemy musieli jechać aż do Sztokholmu po Paszport tymczasowy. A jak to jest z rejestracja w Pl, nadaniem peselu? To konsulat załatwia w Naszym imieniu, jak to jest?
Co do Szybszego rozwoju Dziecka Przenoszonego to prawda. Miałam kiedyś taki Przedmiot psychologia rozwojowa dziecka. I wlasbie to potwierdza, to co wyżej napisaliście.ale Trzeba obserwować wody płodowe,bo jeżeli robią się zielone to wtedy Dziecku cofa się zegar biologiczny u dziecko zaczyna się "starzec" pamiętam te słowa do Dziś jak nam mówil to lekarz. -
Hej
No i znów Szwecja będzie musiała organizować Eurowizję
Rudzia, fajnie Sofia pogadała do pszczoły i jeszcze fajniej usnęła
Goniaq, wydaje mi się, że gdzieś czytałam że telefonicznie można zamówić z pieczątką. Przez bankId się nie da. Potwierdzenie co do imienia chyba żadne nie przychodziło.Rudzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kwiauszek wrote:A w jaki sposób Trzeba imię dziecka zarejestrować, jakiś formularz się wypełnia?
Edit: Instrukcja do tego, która z tym wszystkim przyjdzie zwie się "upplysningar om barns namn"
Sprawdziłam w papierach, ale potwierdzenia o zarejestrowaniu imienia nie dostałam.
Rudzia, jak się ten papier nazywa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 14:04
-
Ja nie dostałam takiego albo gdzieś leży, ale mało prawdopodobne bo Jaś ma swój segregator z papierami.
Goniaq, nawet jeśli nie dostałaś potwierdzenia o imieniu to na pewno mają już te dane w systemie i person bądź familjebevis wydadzą już ze wszystkimi danymi. -
nick nieaktualny
-
Czesc kochane witam sie z Wami po chwili rozlaki Mialam goscia z Londynu i trzeba bylo sie nim zajac
Kurcze juz sie boje tych wszystkich papierow , ze cos poknoce i zle wypelnie Ahhh na razie wole o tym nie myslec .
Little frog jak tam po Usg??
Kwiauszek juz za chwile , za chwileczke upragnione zwolnienie !!!
Rudzia dasz namiary / stronke do fotografa co robil zdjecia Twojej coreczce?? Chcialabym tez jakas fajna sesje zrobic mojej Lii
-
Dzień dobry
Ja ostatnio mam ogromny problem z koncentracja...a może to lenistwo? Nie wiem, ale jeszcze tylko 2 testy i książka do przeczytania i koniec nadwyrezania mózgu
A co do USG to mam w piątek (jak przeczytalam pytanie o USG to aż się przerazilam, ze się mi daty pomylily i nie poszlam )