X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Hahaha nie chciałam Cię wystraszyć :P to mi sie pomyliły dni :)

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • skrollok Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)
    ja rowniez dostalam papier o nadaniu imienia mojej Majuni. A pesel polski to zalatwialismy tak ze pojechalismy po personbevis, wyslalismy go do ´tesciowej`, ona oddala go do tlumacza przysieglego a potem do Urzedu Stanu cywilnego taty Maji. Jeszcze tam jakis papier w Urzedzie dali zebysmy wypelnili (to razem z personbevis wyslalismy) i poprosili o mejla ze Maja sie urodzila w Hudiksvall bo na personbevis jest tylko miejsce zamieszkania. Ale przez ambasade tez mozna ale my tak to zalatwilismy :)

43kt2n0asst66frp.png[/url]
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co tutaj tak cicho sie zrobiło??? Jak Wam mija dzien?? Pewnie mamusie maja mnóstwo zabawy ze swoimi pociechami a te oczekujące pewnie nie mogą sie doczekać :) Chialabym mieć juz swoją kruszynkę przy sobie :)

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio kupiłam balonik epi no delphine któraś z Was może używała? Jestem ciekawa czy zdziała cuda :)

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, jak po usg??

Mimi, aż zobaczyłam na necie co to takiego bo nie słyszałam wcześniej o tym. Brzmi ciekawie ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa Na forach tez dobre opinie czytałam , także zobaczymy ;)

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, tez musialam sprawdzić co to takiego :D także żadnej opinii nie slyszalam, bo pierwszy raz o takim czymś "słyszę" ;)

Aisa, po badaniu wszystko dobrze, ale muszę jeszcze w środę jechać, bo moje uparte maleństwo tak się ułożyli, ze nie mogła dokładnie sprawdzić serduszka. Ahhhh - i czekamy na dziewczynke!!! :) mam nadzieje, ze niespodzianek juz nie będzie :)

aisa, Rudzia lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, fajnie że dziewczynka :D Chyba nawet chciałaś dziewczynkę, prawda?
    Jeśli tak to trzymam kciuki żeby nie okazało się, że jednak chłopiec ale na tym etapie to już chyba w miarę pewne że będzie córeczka :D
    Trochę kicha, że Mała nie dała zbadać serduszka, ale nie ma tego złego... jeszcze raz sobie na Nią popatrzysz :)

Skrollok, u nas nie wystarczył mail, że mały urodził się tam gdzie się urodził a nie w miejscu zameldowania (co widnieje na personbevis). Musieliśmy załatwić inny papier ze Skattu. Jakiś urzędnik służbista nam się niestety trafił...

Little Frog lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy, w Polsce był obchodzony kilka dni temu a w Se dziś. Fajna okazja do podwójnego świętowania ;)

Little Frog, Rudzia lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa, tak właśnie marzylam o coreczce :) chyba nawet wczesniej niż o mężu :D no i mam nadzieję, ze w tej kwestii juz nic a nic się nie zmieni. Wiem, ze jest sporo przypadków, ze jednak okazuje się inaczej, ale ja juz nie mogę - strasznie bym chciała w końcu cos kupić, bo cały czas nas cos zatrzymywało. To za wcześnie, to płci nie znamy, to teraz znamy, ale różnie to bywa ;) hehe, zwariowac można. Może w środę będzie inna pani i mi jeszcze potwierdzi :D chociaż z tymi zakupami to tez zbytnio nie poszaleje, bo pierwsze muszę się zorientować co juz mam :) segregowalam te rzeczy ponad rok temu. Ale na male co nieco mogę sobie pozwolić i chociaż do szpitala kupić jakieś wyjściowe ciuszki ;)

aisa lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LITTLE gratuluje coreczki!!! :* mysleliscie juz nad imieniem? :) nie martw sie; mi polozna powiedziala ze jak powiedzieli mi plec na usg to taka bedzie bo oni sa duktiga w tyn co robia ;) i u mnie sie nie pomylili ;)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, no to jak oni są duktiga, to juz się nie martwię! :D

Ale tez mi się wydaje, ze nic się juz nie zmieni. W końcu to juz 20 tydzień, a ona stwierdzila bez cienia wątpliwości ;) oczywiście asekuracyjnie dodała, ze różnie to bywa i w 99% jest pewna, no ale zobaczymy :)

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little frog gratuluję córeczki. W tym roku rodzi się bardzo dużo dziewczynek. Mój syn będzie miał w czym wybierac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 21:57

bhywp07w75emmaf4.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little frog jeszcze raz gratulacje !!! :))))

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!!!

Co tam u Was slychac???? Dzis bylam u barnmorski i z mala wszystko oki :) obrocila sie juz glowka w dol i nic tylko czekac :) Aaaahhhhh zaraz na dniach sie bede przeprowadzac , wszystko na ostatni moment.
    Od wczoraj maluje lozeczko na bialo :) Fajna radocha zwlaszcza dla mnie jak ja lubie takie pierdolki robic :)

Milego tygodnia kochane :)

aisa lubi tę wiadomość

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No MIMI juz wlasciwie w kazdej chwili moze cos sie zaczac ;) jeej

U nas wszystko pieknie :) wczorsj Sofia zaczela juz trzymac i brac do buzi gryzak!!! :D jeszcze nie ma 2 miesiecy a juz trzyma w reku grzechotki <3 moja kochana :)

Little Frog, aisa lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj lepiej zeby mała poczekała :) gratulacje dla małej Sofii zdolniacha :)!

Rudzia lubi tę wiadomość

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISA szczepilas na rota i pneumokoki?

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, Sofia ma juz 1,5 miesiąca?! Ja to mam wrażenie, ze moze ze 3 tygodnie temu rodzilas :D
    Fajnie tak podgladac postępy dziecka :):)

Mimi, pewnie - niech jeszcze sobie posiedzi i spokojnie rozwija u Ciebie pod serduszkuem, ale zacznij się z mia dogadywac, żeby się nie zasiedziała ;)

Rudzia, Mimi1990 lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie :D dopiero co bylam na porodowce a tu juz 1,5 miesiaca za nami ;) Ciesze sie bo jednak wczesniej Ona tylko spala i jadla a teraz juz taka fajna jest :) i pobawic sie z Nia mozna i usmiecha sie non stop ;) na szczescie nie ma kolek, mam nadzieje ze juz ich nie bedzie miala :) to takie cudowne gdy rano do niej wstaje ( jak zasypia okolo 22 to wstaje na jedzenie dopiero o 5-6 :D) a Ona wita mnie z usmiechem na twarzy <3 i jest juz taka madra no tak ja kocham bardzo, nie wyobrazam sobie zycia bez Niej ! :)

Mimi1990, Little Frog lubią tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ