SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Rudzia mi mój mąż już teraz mówi, że będzie się bał na ręce zabrać :D
    Ja nie wiem czy on kiedyś miał na rękach takiego niemowlaczka ;]
    Ostatnio u znajomych jak byliśmy do się bał nawet 5 miesięczne dziecko zabrać na ręce :D
    Ale myślę, że co swoje to swoje i jakoś się przełamie :)

Rudzia lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LITTLE powiem Ci ze ja sie na pocztku strasznie balam brac Sofii na rece :D o matko jak ja sie balam :D czy pampersa przbierac :D teraz to smieszne ale wtedy bylam przerazona :D

Little Frog lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż juz nie może się doczekać. Mówi ze sam będzie kapal bo będzie mu wygodniej no ma duże dłonie a ja będę oplukiwac ewentualnie. Wogole jestem szczęśliwa, że mam u niego takie wsparcie.

Ja właśnie też obawiałam się pierwszej kąpieli,ale położna mi powiedziała ze nie wypuszcza nas ze szpitala dopóki nie Przejdziemy szkolenia ;).

Oj z tymi kupkami to różnie.jest. Pamiętam jak pilnowalam 2-miesięcznej córeczki mojego brata,a ona urobila się,aż po same pachy ale dałam radę:)

Rudzia teraz to już pewnie w powietrzu zmieniasz pampersy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 13:55

Little Frog lubi tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi nie straszna zadna kupa :D ostatnio Sofii narobila tak ze caly bodziak i spodnie bylt brudne :D ale w sumie moze ze 3 razy jej sie zdarzylo takie cos wiec nie jest zle :P

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis od samego rana burze i deszcz ;/ bylam z Sofii na spacerze z 15 min ;/ ehh.. juz calkiem przeniislysmy sie na spacerowke, bo Sofii zaczela podnosic glowe na lezaco :D a dzis jak bylysmy to musialam jej podniesc leciutko oparcie do gory bo nie chciala lezec :P

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie źle, mi tam kupa dziecka Tez nie straszna.trochę juz pozmienialam pieluch;).

Teraz ciepło to można w spacerowke. Szybko zaczęła Ci główkę podnosić. A poduszki początkowo nie daje się dziecku,powinno spać na płasko. Prawda?

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KWIAUSZEK dokladnie, moja Sofii caly czas od urodzenia spi i lezy bez poduszki..gdzies czytalam ze do roku tak powinno byc i bede sie do tego stosowac :) jedynie wczesniej ja kladlam na poduszke angel wings, zeby Sofii prosto spala-chcialam u Niej uniknac asymetrii :)

A wlasnie.. dziewczyny!!!! Jak to jest z bioderkami tu? W PL robi sie usg zeby sprawdzic czy wszystko okej a tutaj? Nic mi nikt o tym nie mowil ..

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę kładla na płasko. :)

Zasięgnelam właśnie porady u bratowej i jej dwie córeczki miały przed ukończeniem 12 tygodnia, dokładnie miały prawie 3 miesiące. W Polsce to badanie jest obowiązkowe?. No ciekawe tutaj tez powinno być, przecież to ważne badanie. Szczególnie u dziewczynek, chociaż u chłopców tez. Jak nie zapomnę to zapytam jutro położnej, o ile będzie wiedziała.

Może dziewczyny coś napiszą.

Rudzia Twoja Sofijka pod koniec ciązy,tez bardziej rozciagala się niż kopala?.
    Nasz mały całkiem zmienił swój rytm aktywności. Wcześniej z rana dawał mi czadu. A teraz zaczyna dopiero porządnie się przeciągać od 19 do 21 i cisza:)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaak kochana :) Pod koniec juz nie bylo kopniakow tylko rozciaganie takie :) juz miejsca brakuje dzidzi:P Tez mialam takie dni gdzie Sofii sie nie ruszala albo tylko raz czy dwa i ja wtedy panikowalam :P

U nas lekarz badal Sofii jak miala okolo 2 miesiace..to tylko popatrzyl na kregoslup, odruchy, czy podciaga glowke przy podnoszeniu, serduszko i oczka i tyle.. ;/ kurcze ja bym jednak chciala zeby takie usg jej zrobili ale tu chyba tego nie ma..nie wiem ;/

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze uspokoilas mnie:).

Moim zdaniem to badanie jest bardzo ważne. Jutro zapytam położna, ona powinna wiedzieć. A może zadzwoń do położnej Sofi ona najlepiej wie. Przecież czasem jak coś jest nie tak, to pieluchy dodatkowe pokładają dzieciom.

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jestem żyje ;) Hihi malutka Lia jest przesłodka i bardzo bardzo grzeczna ;)
    Jeśli chodzi o sam porod to nie było za wesoło . Bóle takie same jak te przepowiadajace . Wszystko zaczęło sie od krwawienia, nic specjalnie nie czułam . Zadnych skurczy nic tylko ten czop krwisty. Po jakiejś godzinie zaczęły sie skurcze czyli około 22.00 o 3 w nocy byłam juz na porodówce . Miałam 4 cm rozwarcia wiec mnie zatrzymali i powiedzieli ze bez dzidziusia juz mnie nie wypuszcza . Dostałam gaz rozweselający , ale czułam sie po nim jakbym była mega pijana i wtedy 3 razy wymiotowałam .

Rudzia lubi tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następnie juz nie mogłam wytrzymać z bólu to poprosiłam o epidural. I to było jak zbawienie ;) od 6 do 12.00 nic a nic nie czułam a szyjka mi sie rozwierała. Przy około 9 cm zaczęłam znowu czuć bóle no i o 14:59 urodziłam śliczna córeczkę . Parłam bardzo długo , jakos nie mogła ze mnie wyjsc Lia. Bolało bardzo zwłaszcza końcówka !! Wrzeszczałam ze chce cesarkę dziecię wtedy polozna wzięła mona reke i poczułam główkę małej to sie wzięłam za siebie i urodziłam LIe . :)

Rudzia, Little Frog lubią tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi no ale dalas rade! :) z jednej strony sie ciesze ze nie musialam do konca tego przechodzic :P nie wiem czy dala bym rade :P

A Lia jest przeslodka!! <3

Sofia jutro konczy 3 miesiace :o bozeeeee :P

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi jestem pod wrażeniem. Trochę to potrwa, na szczescie dałaś radę i urodziłam sama. A jak mąż, przeżył porod?:). Rozumiem, zr jesteście już w domku?:).

Rudzia zapomniałam zapytać się położnej, bo znowu mam problem z ciśnieniem i kontrolę co Tydzień aż do końca. Trochę się zdenerwowalam i o połowę rzeczy nie zapytałam

• skrollok Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi gratuluje! Ale porod to mialas dluuugi... Chwalilas sie gdzies juz malutka co by popodgladac ja? :)

Dziewczyny co do badania bioderek... My pytalismy sie pielegniarki tej naszej o to i ona lekko zdziwiona byla i nawet bym rzekla nie wiedziala o co chodzi, Ale koniec koncow na wrzesien zapisala nas na jakies badanie, na pol roku Majuni, badanie bioderek. Nie wiem dokladnie juz, nie pamietam :)

43kt2n0asst66frp.png[/url]
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, no proszę! Jednak człowiek (a zwłaszcza kobieta) potrafi więcej niż jej się wydaje :) piękna nagroda za taki wysiłek :) jeszcze raz gratuluje i mozesz być z siebie dumna :):)

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziołchy :)

W Pl było super (jak zwykle) i za krótko (tym bardziej jak zwykle)
    Druga część urlopu niestety pod znakiem choróbska, Jasiek złapał jakiegoś wirusa, który do tej pory nie chce całkiem przejść. Potem złapało mnie i M i wciąż jeszcze jesteśmy zakatarzeni. Pogoda nie sprzyja leczeniu za bardzo i się cholerstwo nie chce odczepić, ale mam nadzieję, że niedługo będzie lepiej.

Za tydzień przybędzie do nas moja rodzinka, ciesze się ;)

Podczytywałam co nieco, ale nieregularnie i nic nie pisałam. Jak się zbiorę do kupy to luknę na wszystko jeszcze raz i nasmaruje posta dłuższego.
    Trzymajcie się zdrowo!!!!!

Ps. Gratulacje dla Mimi!!!
    Niech się Lia zdrowo rozwija!!! A dla Was cierpliwości i snu ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aisa:). U nas cisza, chyba wszystkie dziewczyny urlopuja. Rzeczywiście nie dawno pisałaś,że jedziesz na urlop a tu już powrót,wszystko co mile szybko kończy się.

Ha Ci powiem, że jak jestem tutaj to nie choruje, a jak pojadę do Polski to od razu choruje, chyba zmiana klimatu;).

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida Nam ząbki! :( istna masakra! Sofii ma napady wrzasku.. jeszcze Jej takiej nie widzialam :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak szybciutko,pewnie marudna:). Może jej żelem smaruj trochę lżej będzie:). Tutaj w aptece szwedzkiej (apoteket)jest żel o nazwie
    MULTI-MAM BABYDENT.
    A ja Codziennie.jeżdżę do szpitala na porodowke. Ciśnienie 155/115. Dostałam tabletki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 13:33

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ