Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe, Rudzia mi mój mąż już teraz mówi, że będzie się bał na ręce zabrać
Ja nie wiem czy on kiedyś miał na rękach takiego niemowlaczka ;]
Ostatnio u znajomych jak byliśmy do się bał nawet 5 miesięczne dziecko zabrać na ręce
Ale myślę, że co swoje to swoje i jakoś się przełamieRudzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój mąż juz nie może się doczekać. Mówi ze sam będzie kapal bo będzie mu wygodniej no ma duże dłonie a ja będę oplukiwac ewentualnie. Wogole jestem szczęśliwa, że mam u niego takie wsparcie.
Ja właśnie też obawiałam się pierwszej kąpieli,ale położna mi powiedziała ze nie wypuszcza nas ze szpitala dopóki nie Przejdziemy szkolenia.
Oj z tymi kupkami to różnie.jest. Pamiętam jak pilnowalam 2-miesięcznej córeczki mojego brata,a ona urobila się,aż po same pachy ale dałam radę
Rudzia teraz to już pewnie w powietrzu zmieniasz pampersyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 13:55
Little Frog lubi tę wiadomość
-
U nas dzis od samego rana burze i deszcz ;/ bylam z Sofii na spacerze z 15 min ;/ ehh.. juz calkiem przeniislysmy sie na spacerowke, bo Sofii zaczela podnosic glowe na lezaco
a dzis jak bylysmy to musialam jej podniesc leciutko oparcie do gory bo nie chciala lezec
-
nick nieaktualny
-
KWIAUSZEK dokladnie, moja Sofii caly czas od urodzenia spi i lezy bez poduszki..gdzies czytalam ze do roku tak powinno byc i bede sie do tego stosowac
jedynie wczesniej ja kladlam na poduszke angel wings, zeby Sofii prosto spala-chcialam u Niej uniknac asymetrii
A wlasnie.. dziewczyny!!!! Jak to jest z bioderkami tu? W PL robi sie usg zeby sprawdzic czy wszystko okej a tutaj? Nic mi nikt o tym nie mowil .. -
nick nieaktualnyJa też będę kładla na płasko.
Zasięgnelam właśnie porady u bratowej i jej dwie córeczki miały przed ukończeniem 12 tygodnia, dokładnie miały prawie 3 miesiące. W Polsce to badanie jest obowiązkowe?. No ciekawe tutaj tez powinno być, przecież to ważne badanie. Szczególnie u dziewczynek, chociaż u chłopców tez. Jak nie zapomnę to zapytam jutro położnej, o ile będzie wiedziała.
Może dziewczyny coś napiszą.
Rudzia Twoja Sofijka pod koniec ciązy,tez bardziej rozciagala się niż kopala?.
Nasz mały całkiem zmienił swój rytm aktywności. Wcześniej z rana dawał mi czadu. A teraz zaczyna dopiero porządnie się przeciągać od 19 do 21 i cisza:) -
Taaaaak kochana
Pod koniec juz nie bylo kopniakow tylko rozciaganie takie
juz miejsca brakuje dzidzi:P Tez mialam takie dni gdzie Sofii sie nie ruszala albo tylko raz czy dwa i ja wtedy panikowalam
U nas lekarz badal Sofii jak miala okolo 2 miesiace..to tylko popatrzyl na kregoslup, odruchy, czy podciaga glowke przy podnoszeniu, serduszko i oczka i tyle.. ;/ kurcze ja bym jednak chciala zeby takie usg jej zrobili ale tu chyba tego nie ma..nie wiem ;/ -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
jestem żyje
Hihi malutka Lia jest przesłodka i bardzo bardzo grzeczna
Jeśli chodzi o sam porod to nie było za wesoło . Bóle takie same jak te przepowiadajace . Wszystko zaczęło sie od krwawienia, nic specjalnie nie czułam . Zadnych skurczy nic tylko ten czop krwisty. Po jakiejś godzinie zaczęły sie skurcze czyli około 22.00 o 3 w nocy byłam juz na porodówce . Miałam 4 cm rozwarcia wiec mnie zatrzymali i powiedzieli ze bez dzidziusia juz mnie nie wypuszcza . Dostałam gaz rozweselający , ale czułam sie po nim jakbym była mega pijana i wtedy 3 razy wymiotowałam .Rudzia lubi tę wiadomość
-
Następnie juz nie mogłam wytrzymać z bólu to poprosiłam o epidural. I to było jak zbawienie
od 6 do 12.00 nic a nic nie czułam a szyjka mi sie rozwierała. Przy około 9 cm zaczęłam znowu czuć bóle no i o 14:59 urodziłam śliczna córeczkę . Parłam bardzo długo , jakos nie mogła ze mnie wyjsc Lia. Bolało bardzo zwłaszcza końcówka !! Wrzeszczałam ze chce cesarkę dziecię wtedy polozna wzięła mona reke i poczułam główkę małej to sie wzięłam za siebie i urodziłam LIe .
Rudzia, Little Frog lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMimi jestem pod wrażeniem. Trochę to potrwa, na szczescie dałaś radę i urodziłam sama. A jak mąż, przeżył porod?
. Rozumiem, zr jesteście już w domku?
.
Rudzia zapomniałam zapytać się położnej, bo znowu mam problem z ciśnieniem i kontrolę co Tydzień aż do końca. Trochę się zdenerwowalam i o połowę rzeczy nie zapytałam -
Mimi gratuluje! Ale porod to mialas dluuugi... Chwalilas sie gdzies juz malutka co by popodgladac ja?
Dziewczyny co do badania bioderek... My pytalismy sie pielegniarki tej naszej o to i ona lekko zdziwiona byla i nawet bym rzekla nie wiedziala o co chodzi, Ale koniec koncow na wrzesien zapisala nas na jakies badanie, na pol roku Majuni, badanie bioderek. Nie wiem dokladnie juz, nie pamietam
[/url]
-
Witajcie dziołchy
W Pl było super (jak zwykle) i za krótko (tym bardziej jak zwykle)
Druga część urlopu niestety pod znakiem choróbska, Jasiek złapał jakiegoś wirusa, który do tej pory nie chce całkiem przejść. Potem złapało mnie i M i wciąż jeszcze jesteśmy zakatarzeni. Pogoda nie sprzyja leczeniu za bardzo i się cholerstwo nie chce odczepić, ale mam nadzieję, że niedługo będzie lepiej.
Za tydzień przybędzie do nas moja rodzinka, ciesze się
Podczytywałam co nieco, ale nieregularnie i nic nie pisałam. Jak się zbiorę do kupy to luknę na wszystko jeszcze raz i nasmaruje posta dłuższego.
Trzymajcie się zdrowo!!!!!
Ps. Gratulacje dla Mimi!!!
Niech się Lia zdrowo rozwija!!! A dla Was cierpliwości i snu -
nick nieaktualnyWitaj Aisa:). U nas cisza, chyba wszystkie dziewczyny urlopuja. Rzeczywiście nie dawno pisałaś,że jedziesz na urlop a tu już powrót,wszystko co mile szybko kończy się.
Ha Ci powiem, że jak jestem tutaj to nie choruje, a jak pojadę do Polski to od razu choruje, chyba zmiana klimatu;). -
nick nieaktualnyO jak szybciutko,pewnie marudna:). Może jej żelem smaruj trochę lżej będzie:). Tutaj w aptece szwedzkiej (apoteket)jest żel o nazwie
MULTI-MAM BABYDENT.
A ja Codziennie.jeżdżę do szpitala na porodowke. Ciśnienie 155/115. Dostałam tabletkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 13:33