X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa i ja o tym pomyślałam, że tak może właśnie być. Dla świętego spokoju chyba przejedziemy sue dowiedzieć co i jak.

Dziewczyny położna mi dala na wypróbowanie poduchy do karmienia. Jest o niebo lepiej, mały jest spokojniejszy. Praktycznie tylko śpi, je, trochę poplacze, nawiąże z nami kontakt i od nowa to samo. Dzisiejsza noc była spokojna, nie spal w sumie z trzy godziny. Uwielbia się przytulać i spac z nami. Staram się aby spał w Łóżeczku,ale czasami to Silniejsze ode mnie.

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpij z Młodym jeśli tak Ci wygodniej. Na razie Mały potrzebuje bliskości. Na samodzielne spanie przyjdzie pora.

Fajnie, że karmienie dużo lepiej idzie :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa uwierz ze dużo lepiej. Jestem z tego powodu szczęśliwa. Zaliczylismu właśnie spacerek:).

Czekamy aż zadzwoni do nas położna aby umówić się na pierwszą wizytę, dzisiaj środa i nic nie słychać. To ona daje ta witaminę D, bo jak zapytałam w szpitalu to nijak odpowiedzieli. Chyba kupie na własną rękę. Jaka witaminę wy dajecie

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek oczywiście ze możesz mi podesłać te papiery. Postaram się pomóc.
    Ja daje Wit. D ta co dają w przychodni. Synek juz nie dostaje za darmo wiec kupiłam mu teraz w Pl. Możesz zawsze podejść do BVC i poprosić. Napewno ci dadzą. Dziecko przeź pierwszy tydzień nie musi brać ale w drugim tygodniu powinno już dostawać.

bhywp07w75emmaf4.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też daje tą co dają w przychodni. Dokładnie to taką http://www.apotea.se/aco-d-vitamin-olja-25-ml

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za nazwę, w razie czego kupimy. Myślę że położna w końcu zadzwoni umówić się na tą wizytę. Jutro mały będzie miał już tydzień. Goniaq dziękuję, jutro zrobię zdjęcia i Ci wysle. Prześlij mi swojego maila na ten adres [email protected]

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek podeślij na adres [email protected] a ty dzwoniłas do BVC zawiadomić ich o tym ze jesteś już w domu z dzieckiem? Dziwne ze nie dzwoni, powinna zadzwonić tego samego dnia lub na drugi dzień.
    Kiedy rejestrowalas się w migracyjnym mniej więcej?

bhywp07w75emmaf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w szpitalu powiedzieli nam, że oni sami zadzwonia bo dostaną informacje ze juz jesteśmy w domu. Ale to coś za długo trwa.

To było bodajże na początku 2014 roku. Jutro wyślę te papiery

• aisa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas pielęgniarka dziecięca zadzwoniła dzień po powrocie ze szpitala. Odwiedziny były 7 dni po porodzie.
    Może faktycznie zadzwoń do BVC bo ich milczenie coś za długo trwa.

A co u reszty dziewczyn?? Odezwijcie się :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła dzisiaj uff, wytłumaczyła się tym,że w Poniedziałek byliśmy na kontroli u położnej w.szpitalu i dlatego czekała. Przyjdzie we wtorek razem z witamina.

Przyszły dzisiaj tez papiery ze.skatteverket i forsakringskassan mąż juz wypełnił.
    My byliśmy na spacerku, potem też pójdziemy.

I ja jestem ciekawa co tam słychać u pozostałych dziewczyn:).

aisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła dzisiaj uff, wytłumaczyła się tym,że w Poniedziałek byliśmy na kontroli u położnej w.szpitalu i dlatego czekała. Przyjdzie we wtorek razem z witamina.

Przyszły dzisiaj tez papiery ze.skatteverket i forsakringskassan mąż juz wypełnił.
    My byliśmy na spacerku, potem też pójdziemy.

I ja jestem ciekawa co tam słychać u pozostałych dziewczyn:).

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!! :):)

Ja ostatnio przyglądam się z boku i podczytuję temat tej papierologii :) Tak, żeby sobie trochę w głowie poukładać co i jak :)

Dobrze zrozumiałam, że po porodzie czeka mnie jakaś wizyta w domu?

A u mnie wszystko ok :) Wczoraj udało mi się zaliczyć morze :) Końcówka sierpnia, a ja jeszcze się przepłynęłam :D Chociaż przyznam, że ciężko było wyciągnąć tyłek po drabince na taki pomościk :D Już nie wspomnę ile zajęło mi zanurzenie się :D Jak jeszcze w tym tygodniu pogoda dopisze, to będziemy jeździć, żeby wykorzystać czas jak najlepiej :)

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Si, po porodzie jest wizyta domowa pielęgniarki dziecięcej. Waży maleństwo, daje trochę rzeczy do poczytania, wit D i można popytać o co się chce.
    Fajnie, że śmigacie nad morze, trzeba korzystać. My jeździmy nad jezioro choć morze też blisko.

Little Frog lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj popołudnie spędziliśmy rodzinnie nad wodą. Mąż przygotował grilla, ja z Alexem powyglupialismy się w wodzie a mała jak zwykle nad wodą smacznie spala.
    Kwiauszek dostałaś maila?

aisa, Little Frog lubią tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniaq dziękuję, odpisałem Ci.

Powiedzcie mi jak często karmicie swoje maluchy piersią? Nasz mały jak nadchodzi wieczór zje, i chce tylko ciumkac sutka. Śpi odloze go i na nowo. Zauważyłam, że szybko się przyzwyczaja. Dwie godziny z nim teraz walczyłam, aby zasnął. Ja go do łóżeczka a on rączki do buzi, próbowałam przestawić do piersi to mnie uderza piastkami wsciekle.

Dajecie dziecku smoczka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniaq dziękuję, odpisałem Ci.

Powiedzcie mi jak często karmicie swoje maluchy piersią? Nasz mały jak nadchodzi wieczór zje, i chce tylko ciumkac sutka. Śpi odloze go i na nowo. Zauważyłam, że szybko się przyzwyczaja. Dwie godziny z nim teraz walczyłam, aby zasnął. Ja go do łóżeczka a on rączki do buzi, próbowałam przestawić do piersi to mnie uderza piastkami wsciekle.

Dajecie dziecku smoczka?

Elit: jest 5 a on już ciągnął cyca z 20 razy, nie wiem nie najada sue. Nawet śpi z nami i się wierci ciagle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 05:02

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może męczy Go brzuszek albo chce się tulić tylko albo Mu za ciepło albo za zimno ale coś swędzi. Niestety odpowiedzi może być wiele.

Co do smoczka to dawaliśmy, na spacerze był obowiązkowy bo Jasiek nie trawił wózka przez jakiś miesiąc, potem Mu przeszło. Do spania czasem też potrzebował. Jak miał pół roku to olał całkiem smoczek.

Karmiony był na żądanie. Często w dzień miał tak że nie chciał żeby Go odkładać po karmieniu, od razu się wybudzał. Noce były trochę lepsze.
    To taki czas, dziecko poznaje dopiero rytm dobowy, może spać lepiej w dzień niż w nocy. Jeśli masz mleko i Mały przybiera na wadze to nie ma opcji żeby się nie najadał.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie kwiauszek. Początki są trudne ale to nie potrwa wiecznie. Moja Maja ma ledwo 3 miesiące a w nocy je tylko raz i to nad ranem. Ale w pierwszych tygodniach budziła się co 2-3 godzimy. Zdarzyły się może ze 2 noce ze budziła się częściej. Może u was też trafiła się jakaś gorsza noc. To się może zdarzać. Moja mała np. Pierwszy miesiąc kolo 4 rano zaczynała wiercenie i tak ze 2 godziny dzień w dzień. Niby spala ale się wierci la a ze spala ze mną to oczywiście ja nie spałam. Uwierz mi ze za kilka tygodni nawet nie będziesz pamiętać jednej gorszej nocy.

bhywp07w75emmaf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje. To moje pierwsze dziecko i chyba za bardzo to Przeżywam. Ale cóż ka.pp poradzę jak się martwię.
    A położna na ta wizytę domowa przynosi wagę? Podczas szpitalnej wizyty położna powiedziala,że mały w przeciągu 10 dni musi dojść do wagi urodzeniowej.

Dzisiaj jestem tylko z synkiem, mąż pojechał do Polski dzisiaj ale.jutro juz wraca. Mam nadzieje, ze dobrze będzie.

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze, tylko się tam nie denerwuj bo malutki od razu wyczuje Twój nastrój.
    Będzie miała wagę ze sobą.

Uprasza się też resztę dziewczyn o pisanie :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ