Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAisa i ja o tym pomyślałam, że tak może właśnie być. Dla świętego spokoju chyba przejedziemy sue dowiedzieć co i jak.
Dziewczyny położna mi dala na wypróbowanie poduchy do karmienia. Jest o niebo lepiej, mały jest spokojniejszy. Praktycznie tylko śpi, je, trochę poplacze, nawiąże z nami kontakt i od nowa to samo. Dzisiejsza noc była spokojna, nie spal w sumie z trzy godziny. Uwielbia się przytulać i spac z nami. Staram się aby spał w Łóżeczku,ale czasami to Silniejsze ode mnie.aisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAisa uwierz ze dużo lepiej. Jestem z tego powodu szczęśliwa. Zaliczylismu właśnie spacerek:).
Czekamy aż zadzwoni do nas położna aby umówić się na pierwszą wizytę, dzisiaj środa i nic nie słychać. To ona daje ta witaminę D, bo jak zapytałam w szpitalu to nijak odpowiedzieli. Chyba kupie na własną rękę. Jaka witaminę wy dajecie -
Kwiauszek oczywiście ze możesz mi podesłać te papiery. Postaram się pomóc.
Ja daje Wit. D ta co dają w przychodni. Synek juz nie dostaje za darmo wiec kupiłam mu teraz w Pl. Możesz zawsze podejść do BVC i poprosić. Napewno ci dadzą. Dziecko przeź pierwszy tydzień nie musi brać ale w drugim tygodniu powinno już dostawać.
-
nick nieaktualnyDziękuję za nazwę, w razie czego kupimy. Myślę że położna w końcu zadzwoni umówić się na tą wizytę. Jutro mały będzie miał już tydzień. Goniaq dziękuję, jutro zrobię zdjęcia i Ci wysle. Prześlij mi swojego maila na ten adres [email protected]
-
Kwiauszek podeślij na adres [email protected] a ty dzwoniłas do BVC zawiadomić ich o tym ze jesteś już w domu z dzieckiem? Dziwne ze nie dzwoni, powinna zadzwonić tego samego dnia lub na drugi dzień.
Kiedy rejestrowalas się w migracyjnym mniej więcej? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzwoniła dzisiaj uff, wytłumaczyła się tym,że w Poniedziałek byliśmy na kontroli u położnej w.szpitalu i dlatego czekała. Przyjdzie we wtorek razem z witamina.
Przyszły dzisiaj tez papiery ze.skatteverket i forsakringskassan mąż juz wypełnił.
My byliśmy na spacerku, potem też pójdziemy.
I ja jestem ciekawa co tam słychać u pozostałych dziewczyn:).
aisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzwoniła dzisiaj uff, wytłumaczyła się tym,że w Poniedziałek byliśmy na kontroli u położnej w.szpitalu i dlatego czekała. Przyjdzie we wtorek razem z witamina.
Przyszły dzisiaj tez papiery ze.skatteverket i forsakringskassan mąż juz wypełnił.
My byliśmy na spacerku, potem też pójdziemy.
I ja jestem ciekawa co tam słychać u pozostałych dziewczyn:).
-
Dzień dobry!!
Ja ostatnio przyglądam się z boku i podczytuję temat tej papierologiiTak, żeby sobie trochę w głowie poukładać co i jak
Dobrze zrozumiałam, że po porodzie czeka mnie jakaś wizyta w domu?
A u mnie wszystko okWczoraj udało mi się zaliczyć morze
Końcówka sierpnia, a ja jeszcze się przepłynęłam
Chociaż przyznam, że ciężko było wyciągnąć tyłek po drabince na taki pomościk
Już nie wspomnę ile zajęło mi zanurzenie się
Jak jeszcze w tym tygodniu pogoda dopisze, to będziemy jeździć, żeby wykorzystać czas jak najlepiej
aisa lubi tę wiadomość
-
Si, po porodzie jest wizyta domowa pielęgniarki dziecięcej. Waży maleństwo, daje trochę rzeczy do poczytania, wit D i można popytać o co się chce.
Fajnie, że śmigacie nad morze, trzeba korzystać. My jeździmy nad jezioro choć morze też blisko.Little Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGoniaq dziękuję, odpisałem Ci.
Powiedzcie mi jak często karmicie swoje maluchy piersią? Nasz mały jak nadchodzi wieczór zje, i chce tylko ciumkac sutka. Śpi odloze go i na nowo. Zauważyłam, że szybko się przyzwyczaja. Dwie godziny z nim teraz walczyłam, aby zasnął. Ja go do łóżeczka a on rączki do buzi, próbowałam przestawić do piersi to mnie uderza piastkami wsciekle.
Dajecie dziecku smoczka?
-
nick nieaktualnyGoniaq dziękuję, odpisałem Ci.
Powiedzcie mi jak często karmicie swoje maluchy piersią? Nasz mały jak nadchodzi wieczór zje, i chce tylko ciumkac sutka. Śpi odloze go i na nowo. Zauważyłam, że szybko się przyzwyczaja. Dwie godziny z nim teraz walczyłam, aby zasnął. Ja go do łóżeczka a on rączki do buzi, próbowałam przestawić do piersi to mnie uderza piastkami wsciekle.
Dajecie dziecku smoczka?
Elit: jest 5 a on już ciągnął cyca z 20 razy, nie wiem nie najada sue. Nawet śpi z nami i się wierci ciagle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 05:02
-
Może męczy Go brzuszek albo chce się tulić tylko albo Mu za ciepło albo za zimno ale coś swędzi. Niestety odpowiedzi może być wiele.
Co do smoczka to dawaliśmy, na spacerze był obowiązkowy bo Jasiek nie trawił wózka przez jakiś miesiąc, potem Mu przeszło. Do spania czasem też potrzebował. Jak miał pół roku to olał całkiem smoczek.
Karmiony był na żądanie. Często w dzień miał tak że nie chciał żeby Go odkładać po karmieniu, od razu się wybudzał. Noce były trochę lepsze.
To taki czas, dziecko poznaje dopiero rytm dobowy, może spać lepiej w dzień niż w nocy. Jeśli masz mleko i Mały przybiera na wadze to nie ma opcji żeby się nie najadał. -
Spokojnie kwiauszek. Początki są trudne ale to nie potrwa wiecznie. Moja Maja ma ledwo 3 miesiące a w nocy je tylko raz i to nad ranem. Ale w pierwszych tygodniach budziła się co 2-3 godzimy. Zdarzyły się może ze 2 noce ze budziła się częściej. Może u was też trafiła się jakaś gorsza noc. To się może zdarzać. Moja mała np. Pierwszy miesiąc kolo 4 rano zaczynała wiercenie i tak ze 2 godziny dzień w dzień. Niby spala ale się wierci la a ze spala ze mną to oczywiście ja nie spałam. Uwierz mi ze za kilka tygodni nawet nie będziesz pamiętać jednej gorszej nocy.
-
nick nieaktualnyMacie racje. To moje pierwsze dziecko i chyba za bardzo to Przeżywam. Ale cóż ka.pp poradzę jak się martwię.
A położna na ta wizytę domowa przynosi wagę? Podczas szpitalnej wizyty położna powiedziala,że mały w przeciągu 10 dni musi dojść do wagi urodzeniowej.
Dzisiaj jestem tylko z synkiem, mąż pojechał do Polski dzisiaj ale.jutro juz wraca. Mam nadzieje, ze dobrze będzie.