Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!!
Ale trafiłam na akcję
Kwiauszek, trzymam kciuki! No chyba, że się spóźniłam ;] W sumie mam nadzieję, że jestem spóźniona i już tulisz synka
Ja powracam do rzeczywistości. Byłam dziś na badaniu glukozy i serio o wiele gorzej sobie to wyobrażałam, a tu jakiś napój z kostkami lodu (no, gorzej było od połowy, ale dałam radę).
Mam się umówić na kolejne USG, bo jak mierzyła mi brzuch, to stwierdziła, że powinien trochę więcej urosnąć... Ale położna powiedziała, że to tak dla kontroli i często wysyłają. Zestresowałam się trochę i z tego wszystkiego zapomniałam zostawić moczu do badania.
Sam pobyt w Polsce bardzo miły, ale jak to zawsze było - minął zbyt szybko. -
GONIAG ja bede jechac autobusem z Haninge C
Nie wiem czy to ten sam co Ty tzn czy Ty masz od siebie moze bussa
LITTLE bez stresukazdy brzuszek jest inny
ale fajnie ze bedziesz miala kolejne usg
Ja teraz jade wlasnie na Danderyd do szpitala na kontrol po porodzie.. podobno to bedzie sama roMzmowa..wiec jestem zla ze tyle jade na 10 min..ehhh.. Sofii na szczescie zostala z ciocia -
nick nieaktualnyHej jestem tutaj nowa i tak blądze po tym forum ale chyba znalazłam,mieszkam w Szwecji w region Skåne,jestem w 23 tyg ciaży badania usg mialam w Pl robione,tutaj mi powiedziała,że jeszcze nie czas,też z czymś takiem się spotkałyście? Ręce mi opadły na to ich wyluzowane podejście co do sprawy,zrobili mi krew i mocz w moczu mialam infekje tutaj ja leczylam,w czerwcu mialam tutaj ostatnia wizyte teraz mam 24 sierpnia i jestem ciekawa czy robis tutaj test na glukoze usg w tym tyg ciazy?codziennie prawie mam dola,nie mam sie do kogo zwrócić
-
Kwiauszek, mam nadzieje, że już Mały jest po jasnej stronie brzucha
Frog, pewnie taka Twoja uroda że masz mały brzuch w ciąży. Niczym się nie przejmuj. No i fajnie, że będziesz miała dodatkowe usg.
Rudzia, ja wizytę po porodzie miałam po 8 tyg, ale oprócz rozmowy sprawdzenie podwozia też było. -
Witaj Syla
Fajnie, że do nas trafiłaś. Pomożemy jak możemy
Chyba trafiła Ci się dziwna położna, postaraj się Ją zmienić. Tekst, że za wcześnie na badanie usg masakryczny, głupia baba.
Różnie jest w różnych regionach kraju, ale połówkowe robią wszędzie.
U mnie w Blekinge test glukozy też robią.
Frog, a propo glukozy u mnie podawali w buteleczkach i do tego szklanka. U Ciebie jak drinka
Mi to nawet smakowała ta glukozaale laska co ze mną siedziała okropnie się krzywiła..
Little Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KWIAUSZEK gratulujeee kochana!!!!!
AISa ja jestem wlasnie po i tylko ze mna rozmawialaja mialam miec pod koniec czerwca alw nie moglam wtedy i przelozyli mi dopiero ma dzis bo ta lekarka co mnie prowadzila byla na urlopie..
Powiedziala mi ze przy nasteonej ciazy bede miala cc.. -
nick nieaktualnyKwiauszek gratulacje !!!! Dzielna kobieta z Ciebie !,Aisa nie mialam jeszcze testu na glukoze mam nadzieje ze mi wykonaja i to usg jak nie to zmieniam przychodnie czekam w miedzyczasie na personalnumber bo narazie koszty pokrywamy z kieszeni nie sa jakies z kosmosu ale to zawsze jest wiadomo....na razie chyba wszystko jest ok maly kopie mnie codzien czasami w nocy gdy chce isc spac to on wtedy tance robi pozdrowionka uciekam na basen bo mi plecy po prostu wysiadaja a wy jak sie dzis czujecie???
-
KWIAUSZEK WIELKIE GRATULACJE
BYŁAŚ BARDZO DZIELNA
PODZIWNIAM CIĘ
opisz nam poźniej jak było... i ucałuj synka ode mnie
Dziewczyny ja chyba zwariuje byłam dzisiaj na wizycie zrobili mi test z krwi, z moczu nie chciała mi zrobić dopiero jak jej powiedziałam że mam problemy z pęcherzem to z wielką łaską mi pozwoliła nasiusiać do pojemnika. Eh
Ja do niej mówie że potrzebuje zaswiadczenie ze jestem w ciązy dla pracodawcy a ona patrzy na mnie jak na wariatkę i mówi że może mi takie coś wystawić ale dopiero po moim pierwszym i w sumie ostatnim Usg czyli w 19 tyg ciąży. Potem mam zadzwonic i się umowić na v. 25 i wtedy mi wystawi. Pytam się jej czy jest szansa że bedę mieć dodatkowe USG w poźniejszym terminie a ona na to że tylko i wyłącznie wtedy jak będą problemy z dzieckiem inaczej nie ma mowy chyba że pojde prywatnie i bede płacić.
Ja jej mowie ze potrzebuje zaswiadczenie o ciazy do FK a ona na to że na następniej wizycie w 25 tyg to mi wystawi a ja do niej mowie i tlumacze ze w FK trzeba dlugo wszystko zalatwiać ... a ona na to że zdąże.
Poprosiłam o założenie karty ciąży a ona zdzwinona owczem założe ale po USG jak z dzieckiem bedzie oki...?1!!!?!??!?!?!?
no ku.....................wa wkurzyła mnie!!!!!!!!!!!!!
witaj Syla ja również jestem ze skånewitam cie w naszym małym gronie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:07
-
Kwiauszek, to jednak się spóźniłam z tymi kciukami. Zdrówka dla Was!!
Ogromne gratulacje!
Syla, ja też jestem ze Skane. Faktycznie późno zaczynają się ciążą interesować, ale 23 tydzień, to już wcale wcześnie nie jestJa wg schematu mam 10-12tydz badanie krwi i moczu USG w 18-19 tygodniu, ale w 13 mogłam (i z tego skorzystałam) iść dobrowolnie na KUB (genetyczne? Niech mnie któraś poprawi jak się mylę). Wizyty mam: 20-22tydz, 25 tydz, 28-29 tydz glukoza (robiłam dziś ze względu na to, że byłam w Polsce), 31, 33, 35, 37, 39, 40, 41 na tych wizytach sprawdza ciśnienie krwi, bicie serduszka, czasami zostawiam mocz do badania, pyta jak się czuję, czy łykam jakieś leki, pyta o wagę.
Aisa, mi też na początku zasmakowała ta glukozaAle po paru łykach przeszło
A właśnie laska, która była ze mną, to tak szybko to łyknęła, że aż mi się wierzyć nie chciało. Ja niestety nie potrafię tak duszkiem pić i już tą drugą połówkę szklanki wypijałam małymi łyczkami ;] Delektowałam się
Rudzia, to kiedy planujesz kolejną ciążę?
Madzialena, mi zaświadczenie dała jakoś ok 20 tyg...tak mi się wydaje... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle frog wizyte mam 24 sierpnia mam nadzieje ze mi zrobi usg i test na glukoze jak nie to chyba ja po polsku zj..... bo juz mam dosc tych podchodow, w 17 tyg mialam usg w Pl robione przez lekarza,ja na razie nie pracuje ale widze ze tez macie wesolo ze zwolnieniami
-
Syla, jeszcze 10 dni. No zobaczysz co Ci powie....może na glukozę jeszcze trochę czasu jest, ale na USG już od dawna jest pora...
Rudzia, tak mi się właśnie wydawało, że drugie jest gdzieś w bardziej odległych planach
Ja dziś muszę się trochę ogarnąć, bo po przyjeździe dalej wokół mnie panuje chaos ;] -
Syla84 ja na twoim miejscu dzwoniła bym do przychodni porozmawiać z jakąś inną polozna. Przecież badania polowkowego nie zrobią ci w 30 tygodniu ciazy. Polowkowe to polowkowe i musisz je mieć na wczoraj. Na jego podstawie określają tutaj termin porodu. Dostajesz zaświadczenie do FK które jest ci potrzebne do wychowawczego itp. Potem dzieci rosną juz bardzo indywidualnie i ciężko jest określić rzeczywisty wiek dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 12:56
aisa lubi tę wiadomość