X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniag no czytalam ze teraz sie cos zmienilo i te najlzejsze krople mozna uzywsc dopiero od 1 roku zycia :( a ona sie tak strasznie meczy ;( boje sie ja sama zostawic bo co chwile brakuje jej tchu :(odciagam jej glutki chyba co 15min :(

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy jux po wizycie położnej bardzo sympatyczna kobieta.
    Powiedzcie ile kropel dajecie witaminy D? Nam mówiła, żeby dawać 5.

Za tydzień mamy wizyte, a za 4 wizyta z pediatra. Tomus waży juz 4100 czyli,ładnie najada sir moim pokarmem:)

Little Frog, aisa lubią tę wiadomość

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie przybiera
    Niepotrzebnie się martwilas. Wit. D 5 kropel, tak jak mówiła.

bhywp07w75emmaf4.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek gratulacje !!!!!!! Przepraszam ze mało sie udzielam ale Lia pochłania moj cały czas ;) zaraz Was musze wszystkie nadrobić . lia ma juz 6 tyg ;)!

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, super wieści :) Tak jak Gosia napisała-5 kropki.

Mimi, buziaki dla Lii na te 6 tygodni ;)

Rudzia, zdrówka dla Sofijki! Chyba niewiele możesz zrobić oprócz odciągania glutków.. oby szybko minął ten katar!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ahhh, fajnie macie, że Wasze dzieciaczki są już przy Was :) Ja już nie mogę się doczekać swojej :) Ale to już całkiem blisko :)
    Dziś wizyta u położnej, za tydzień USG, za dwa tygodnie pewnie kolejna wizyta, więc myślę, że jakoś ten czas poleci. No i tak sobie postanowiłam, że jeszcze nie w ten, ale już w następny poniedziałek zabiorę się za pranie, prasowanie i układanie :) W końcu! :D

aisa lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się z Tobą Little Frog, u Ciebie to już faktycznie bliziutko :) ja się jeszcze dłuuuugo naczekam.....

Wielkie buziaki dla waszych cudownych kruszynek :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena, ja to mam wrażenie, że nawet na wątku październikowych (termin mam na 23 października), to większość jest daaaaleko przede mną, a to różnica max 3,5 tygodnia ;]

A jak jeszcze z różowego forum widziałam, że któraś przekroczyła 30 tydzień, to miałam wrażenie, że to już chwila moment i będzie rodzić, a mi teraz się wydaje, że jeszcze tyle czasu przede mną ;)

A ja po wizycie :) Wszystko dobrze, położna podczas badania serduszka była świadkiem kilku kopniaczków :) Pytała czy umówiłam się na USG, to jej powiedziałam, że na przyszły czwartek i ona pokazała mi ten swój wykres. Ogólnie to jest kreseczka z normą w jakim tempie ma ten brzuch (macica?) rosnąć. No i mój jest ciutkę pod tą kreseczką. Ale nad nią jest jeszcze jedna i pod nią druga (domyślam się, że to pewnie jakieś maksymalne normy dla odchyleń...) Ja się trochę uspokoiłam, bo w sumie to co mi pokazało na serio jest minimalnie odchylone od tej środkowej kreseczki.

Trochę zamieszałam, ale mam nadzieję, że mnie rozumiecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:18

aisa lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednym słowem nie ma powodów do zmartwień a kontrolne usg i tak zrobią :) dodatkowe podglądanie córeczki będzie :D

Little Frog lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little frog to juz wogole nie rozumiem dlaczego robia ci to usg. Ja to mialam wykres na tej najnizszej lini a raz nawet pod nia. Wszystko miedzy ta gorna a ta dolna to jest norma. Ta srodkowa oznacza srednia.

bhywp07w75emmaf4.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa Lia ucałowania od cioci :P
    little frog mysle ze nie ma co sie martwić ! Wszystko na pewno bedzie dobrze ;)
    Ja mam chwile odpoczynku to staram sie uczyć słówek po szwedzku :P
    Mam pytanie kiedy skóra z brzucha zejdzie?? Tzn kiedy znowu bedzie taka elastyczna hmmm.. Po prostu normalna??

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brakuje mi juz tylko 1 kg do wagi z przed ciazy a ten brzuch jakiś taki flakowaty nadal jest i jakby większy niż wtedy a to tylko kwestia 1 kg ;/ hmm... Mam nadzieje ze wiecie mniej wiecej o co mi chodzi :P Oraz czy to prawda ze mięśnie brzucha moNa ćwiczyć dopiero jak zejdzie ta kreska hormonalna z brzucha??? Jak sądzicie?

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie pol na pol niestety Lia nienajda sie moim pokarmem :( ale ładnie opanowała różnice ssania butelki i cyca ;) chciałabym przejść tylko na karmienie piersią zeby pobudzić ta laktację ale nie wiem czy sie jeszcze uda.

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dołączam się do pytania o brzuch:). Mój jest jakby mniejszy niż przed ciążą, ale ta skórka wisi:/.

Ja karmie tylko piersią, poczatkowo dawałam mleczko gotowe 10 ml, bi nie miałam mleka. W końcu odstawiłam i małego przestawialam ile się dało. Za to teraz mogę chyba troje dzieci wykarmic.

Chyba kupie laktator, bo okropnie bolą mnie piersi tyle mam tego towaru. Piersi twarde jak skała.

Tomus wczoraj zasnął o 20.30 i obudził się dopiero o 2 na jedzonko. Dalej śpi smacznie w łóżeczku:)

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi dlaczego uważasz ze twoja Lia się nie najada?
    Jeśli chcesz pobudzić laktacja to kie jest to takie trudne. Trzeba przystawiac dziecko częściej albo wspomóc się laktatorem. Ja pije tez herbatki laktacyjne. Raz na jakiś czas wieczorem, jak położę juz dzieci spac, wypijam sobie zimne piwko bezalkoholowe albo kieliszek wina (również beAlkoholowe)i oglądam jakiś fajny film. To zawsze odpręża a to też jest ważne.

bhywp07w75emmaf4.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniag, też myślę że bardziej mnie przestraszyła... Ale jak zovaczylam ten wykresie, to jestem już spokojniejsza, a myślę że to dodatkowe USG nie zaszkodzi, a ją sobie podgladne małą :)

Mimi, może się jeszcze uda karmić sama piersią :) warto spróbować :) ją nie mam doświadczenia, ale myślę, że Goniag dobrze radzi :)

Kwiauszek, co do nadmiaru pokarmu to mi się przypominało jak kumpela mi opowiadała, że tyle miała, że aż na uczelni do kibelka musiała odpuścić, bo nie miała z nim co zrobić :D

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little ciesze sie ze wszytko wyglada calkiem dobrze! :*

MIMI noj brzuch juz wyglada okej,skora jest juz normalna ale nadal mi wisi troche i chybs juz tak zostanie :(

A My mamy juz DWA zabki! :)

Wczorsj strrasznie Mala sie denerowala, plakala, wrzeszczala musialam jej dac alvedon i usnela :(a dzis juz drugi zabek! Uufff!

Little Frog lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog ja muszę ściągać mleko bo inaczej piersi eksploduja.
    Najważniejsze to przestawiać często i produkcja się zacznie.

Fajnie, dwa ząbki to już sporo. Mojego brata druga córeczka we wrześniu kończy roczek i dopiero teraz zaczęły jej żeby wychodzić,ma dopiero dwa:)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjjj u nas zabkowanie jest tragiczne :( nie nawidze patrzec jak ona cierpi :(

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedziała przy cycu na samym początku nawet 5h!!! I wciąż chciała wiec zaczęłam ja dokarmiać mm , troche pobudzilam laktację dzis tylko 60ml mm a resztę dnia sama piersią wiec jest progress ;)!

5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ