Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
Goniag no czytalam ze teraz sie cos zmienilo i te najlzejsze krople mozna uzywsc dopiero od 1 roku zycia
a ona sie tak strasznie meczy ;( boje sie ja sama zostawic bo co chwile brakuje jej tchu :(odciagam jej glutki chyba co 15min
-
nick nieaktualnyJesteśmy jux po wizycie położnej bardzo sympatyczna kobieta.
Powiedzcie ile kropel dajecie witaminy D? Nam mówiła, żeby dawać 5.
Za tydzień mamy wizyte, a za 4 wizyta z pediatra. Tomus waży juz 4100 czyli,ładnie najada sir moim pokarmem:)Little Frog, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ahhh, fajnie macie, że Wasze dzieciaczki są już przy WasJa już nie mogę się doczekać swojej
Ale to już całkiem blisko
Dziś wizyta u położnej, za tydzień USG, za dwa tygodnie pewnie kolejna wizyta, więc myślę, że jakoś ten czas poleci. No i tak sobie postanowiłam, że jeszcze nie w ten, ale już w następny poniedziałek zabiorę się za pranie, prasowanie i układanieW końcu!
aisa lubi tę wiadomość
-
Madzialena, ja to mam wrażenie, że nawet na wątku październikowych (termin mam na 23 października), to większość jest daaaaleko przede mną, a to różnica max 3,5 tygodnia ;]
A jak jeszcze z różowego forum widziałam, że któraś przekroczyła 30 tydzień, to miałam wrażenie, że to już chwila moment i będzie rodzić, a mi teraz się wydaje, że jeszcze tyle czasu przede mną
A ja po wizycieWszystko dobrze, położna podczas badania serduszka była świadkiem kilku kopniaczków
Pytała czy umówiłam się na USG, to jej powiedziałam, że na przyszły czwartek i ona pokazała mi ten swój wykres. Ogólnie to jest kreseczka z normą w jakim tempie ma ten brzuch (macica?) rosnąć. No i mój jest ciutkę pod tą kreseczką. Ale nad nią jest jeszcze jedna i pod nią druga (domyślam się, że to pewnie jakieś maksymalne normy dla odchyleń...) Ja się trochę uspokoiłam, bo w sumie to co mi pokazało na serio jest minimalnie odchylone od tej środkowej kreseczki.
Trochę zamieszałam, ale mam nadzieję, że mnie rozumiecieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:18
aisa lubi tę wiadomość
-
Aisa Lia ucałowania od cioci
little frog mysle ze nie ma co sie martwić ! Wszystko na pewno bedzie dobrze
Ja mam chwile odpoczynku to staram sie uczyć słówek po szwedzku
Mam pytanie kiedy skóra z brzucha zejdzie?? Tzn kiedy znowu bedzie taka elastyczna hmmm.. Po prostu normalna?? -
Brakuje mi juz tylko 1 kg do wagi z przed ciazy a ten brzuch jakiś taki flakowaty nadal jest i jakby większy niż wtedy a to tylko kwestia 1 kg ;/ hmm... Mam nadzieje ze wiecie mniej wiecej o co mi chodzi
Oraz czy to prawda ze mięśnie brzucha moNa ćwiczyć dopiero jak zejdzie ta kreska hormonalna z brzucha??? Jak sądzicie?
-
Ja karmie pol na pol niestety Lia nienajda sie moim pokarmem
ale ładnie opanowała różnice ssania butelki i cyca
chciałabym przejść tylko na karmienie piersią zeby pobudzić ta laktację ale nie wiem czy sie jeszcze uda.
-
nick nieaktualnyTez dołączam się do pytania o brzuch:). Mój jest jakby mniejszy niż przed ciążą, ale ta skórka wisi:/.
Ja karmie tylko piersią, poczatkowo dawałam mleczko gotowe 10 ml, bi nie miałam mleka. W końcu odstawiłam i małego przestawialam ile się dało. Za to teraz mogę chyba troje dzieci wykarmic.
Chyba kupie laktator, bo okropnie bolą mnie piersi tyle mam tego towaru. Piersi twarde jak skała.
Tomus wczoraj zasnął o 20.30 i obudził się dopiero o 2 na jedzonko. Dalej śpi smacznie w łóżeczku:) -
Mimi dlaczego uważasz ze twoja Lia się nie najada?
Jeśli chcesz pobudzić laktacja to kie jest to takie trudne. Trzeba przystawiac dziecko częściej albo wspomóc się laktatorem. Ja pije tez herbatki laktacyjne. Raz na jakiś czas wieczorem, jak położę juz dzieci spac, wypijam sobie zimne piwko bezalkoholowe albo kieliszek wina (również beAlkoholowe)i oglądam jakiś fajny film. To zawsze odpręża a to też jest ważne. -
Goniag, też myślę że bardziej mnie przestraszyła... Ale jak zovaczylam ten wykresie, to jestem już spokojniejsza, a myślę że to dodatkowe USG nie zaszkodzi, a ją sobie podgladne małą
Mimi, może się jeszcze uda karmić sama piersiąwarto spróbować
ją nie mam doświadczenia, ale myślę, że Goniag dobrze radzi
Kwiauszek, co do nadmiaru pokarmu to mi się przypominało jak kumpela mi opowiadała, że tyle miała, że aż na uczelni do kibelka musiała odpuścić, bo nie miała z nim co zrobić -
Little ciesze sie ze wszytko wyglada calkiem dobrze! :*
MIMI noj brzuch juz wyglada okej,skora jest juz normalna ale nadal mi wisi troche i chybs juz tak zostanie
A My mamy juz DWA zabki!
Wczorsj strrasznie Mala sie denerowala, plakala, wrzeszczala musialam jej dac alvedon i usnela :(a dzis juz drugi zabek! Uufff!Little Frog lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Frog ja muszę ściągać mleko bo inaczej piersi eksploduja.
Najważniejsze to przestawiać często i produkcja się zacznie.
Fajnie, dwa ząbki to już sporo. Mojego brata druga córeczka we wrześniu kończy roczek i dopiero teraz zaczęły jej żeby wychodzić,ma dopiero dwa:) -
Siedziała przy cycu na samym początku nawet 5h!!! I wciąż chciała wiec zaczęłam ja dokarmiać mm , troche pobudzilam laktację dzis tylko 60ml mm a resztę dnia sama piersią wiec jest progress
!