X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa poproszę o kontakt, znaleźliśmy tez faceta w Szwecji.

Dzisiak byliśmy u położnej na kontroli, Tomus waży juz 4450, klocek mały:).

Ma też małego naczyniaka w pachwinie na razie mamy obserwować. Z dwa tygodnie mamy kolejną kontrolę Abu Sprawdzić wagę itd.

Ogólnie jest Dobrze, Przez dwa dni niunia bardzo Brzuszek bolał, plakal nie mógł spać, kupkę robił z dużym problemem. Na Szczęście dzisiaj juz jest lepiej:)
    Wydaje mi się,że.to przez wafelka z Orzechami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 18:03

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Maja też ma naczyniaka na główce. Podobno zejdzie do 2-3 roku życia. Ale gdzieś czytałam ze nawet do 7 lat może zejść.

Kwiauszek lubi tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wpadam się tylko pochwalić, że już po USG :)
    Wszystko w normie :) Pani od USG stwierdziła, że malutka raczej nie będzie zbyt duża, bo prognozuje ok 3200-3300g (dziś wyliczenia wyszły na 1955g), a fotomodelka też z niej kiepska, bo przez całe badanie zasłaniała rączką buźkę ;)

Życzę miłego dnia i samych dobrych wiadomości, bo po takich to człowiek chodzi taki "lżejszy" :) Przynajmniej ja dziś :D

aisa, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniaq mojego brata córeczka też miała na brzuszku, w Polsce ich skierowali do chirurga naczyniowego, lekarz wypisał maść, i powiedział że jezeli nie zniknie do roku to kładą do szpitala na badania (na szczęście naczyniak się wchłonął). Im powiedzial, że najniebezpieczniejsze są te wypukłe naczyniaki i trzeba obserwoać.

Little Frog nasz skarb też miał być chudzinką, a ważył ok 4 kg;)

Little Frog lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek jakiś czas temu, ale jeszcze nie zaakceptowałaś. W wiadomościach, trzecia zakładka. Na priv wysłałabym dane tego tłumacza i cena jaką wziął.
    Ładnie już waży Tomuś :) A naczyniak na pewno się wchłonie, trzymam za to kciuki!

Frog, super, że wszystko jest ok i że była okazja popodglądać Malutką choć nie specjalnie chciała pokazać buziaka ;)
    U nas prognozy wagowe były 3700 a chłopina wyszła 3580 ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog super wieści :)

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little frog ciesze się ze wszystko dobrze.
    My z Maja zaczelysmy juz chodzić do otwartego przedszkola. Wiem ze jest jeszcze malutka, ale cieszy ja widok innych dzieci i super się śmieje przy niektórych piosenkach jak śpiewamy. No i dla mnie trochę rozrywki oczywiście, bo sobie trochę pogadam z ludźmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 22:02

Little Frog, aisa lubią tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane mam do was pytanie chciałabym pojsc prywatnie i zrobic sobie USG znalazlam w Malmö prywatna klinike emma ultraljudsklinik ktora sie tym zajmuje. Jak dobrze pamietam ktoras z was mieszka w skåne? Robila ktoras z was USG prywatnie? Ja mam moje 1 i ostatne USG 1 pazdziernika i wlasnie chcialabym pojsc prywatnie tak w polowie listopada. Co o tym myslicie?

i jak tam wasze maluszki kochane??

buziaki dla was :*

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie byłam prywatnie ani razu.... Ale właśnie w tym miejscu miałam robione każde USG. Nie wiem co Ci w tym przypadku doradzić. Ja sama byłam ciekawa jak się mała rozwija i akurat tak się złożyło, że byłam w Polsce i poszłam. Ogólnie chciałam, żeby mi ktoś po Polsku to wszystko wytłumaczył i posprawdzał, a do tego miałam jeszcze nadzieję na jakąś pamiątkę w formie zdjęcia 3D :)
    A w zeszłym tygodniu jak byłam, to była kontrola wzrostu. Ale to właśnie też ze skierowaniem od położnej.

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 ja mieszkam w Sztokholnie ale byłam na prywatnym usg w klinice Mamma mia. Z tego co wiem to w Malmö tez jest ich oddział. Ja polecam.

bhywp07w75emmaf4.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniag12 a ile płaciłaś za USG?

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500kr chociaż cena była chyba 750kr. Ale mi opuściły bo akurat takie fajne babki były. Jednak widziałam ze w Malmö są droższe usg. Chyba 950kr ale sprawdź jeszcze na ich stronie.

bhywp07w75emmaf4.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dzięki sprawdzę na pewno....

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIALENA ja mieszkam rowniez w Sthlm, mialam jedno usg przewidziane w ciazy wiec jakis miesiac po tym usg bylam prywatnie aby sprawdzic co z dzidzia i potwierdzic plec :) i wydaje mi sie ze to dobre rozwiazanie jesli chcemy uspokoic sie troszke :) ja bylam akurat w jakiejs malej klinice u takiego starszego milego szweda :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje :)

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może się wam przyda apteka internetowa :)

http://www.aptekagemini.pl/

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupuje w tej aptece zawsze jak jestem w Pl, natomiast tutaj polecam aptekę apotea.se mają dużo niższe ceny niż w innych aptekach

bhywp07w75emmaf4.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Gosia, w Pl zawsze Gemini a tu jeśli jest jakaś potrzeba to apotea

Co do usg to ja nie robiłam prywatnie, ale miałam w 11, 18, 35 i 37. Być może bym zrobiła pod koniec ciąży prywatnie jeśli tych bym nie miała. Jeśli jest możliwość to czemu nie.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa bardzo dużo miałaś tych USG pozazdrościć :)

• aisa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena, może i Ty będziesz miała jeszcze dodatkowe. Tego nigdy nie wiadomo. Ja miałam przez poprzeczne ułożenie Młodego te dwa pod koniec ciąży. Gosia i Frog przez brzuch poniżej normy. Może i Twój będzie mały według ich norm ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ