X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa poproszę o kontakt, znaleźliśmy tez faceta w Szwecji.

Dzisiak byliśmy u położnej na kontroli, Tomus waży juz 4450, klocek mały:).

Ma też małego naczyniaka w pachwinie na razie mamy obserwować. Z dwa tygodnie mamy kolejną kontrolę Abu Sprawdzić wagę itd.

Ogólnie jest Dobrze, Przez dwa dni niunia bardzo Brzuszek bolał, plakal nie mógł spać, kupkę robił z dużym problemem. Na Szczęście dzisiaj juz jest lepiej:)
    Wydaje mi się,że.to przez wafelka z Orzechami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 18:03

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Maja też ma naczyniaka na główce. Podobno zejdzie do 2-3 roku życia. Ale gdzieś czytałam ze nawet do 7 lat może zejść.

Kwiauszek lubi tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wpadam się tylko pochwalić, że już po USG :)
    Wszystko w normie :) Pani od USG stwierdziła, że malutka raczej nie będzie zbyt duża, bo prognozuje ok 3200-3300g (dziś wyliczenia wyszły na 1955g), a fotomodelka też z niej kiepska, bo przez całe badanie zasłaniała rączką buźkę ;)

Życzę miłego dnia i samych dobrych wiadomości, bo po takich to człowiek chodzi taki "lżejszy" :) Przynajmniej ja dziś :D

aisa, Madzialena90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniaq mojego brata córeczka też miała na brzuszku, w Polsce ich skierowali do chirurga naczyniowego, lekarz wypisał maść, i powiedział że jezeli nie zniknie do roku to kładą do szpitala na badania (na szczęście naczyniak się wchłonął). Im powiedzial, że najniebezpieczniejsze są te wypukłe naczyniaki i trzeba obserwoać.

Little Frog nasz skarb też miał być chudzinką, a ważył ok 4 kg;)

Little Frog lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek jakiś czas temu, ale jeszcze nie zaakceptowałaś. W wiadomościach, trzecia zakładka. Na priv wysłałabym dane tego tłumacza i cena jaką wziął.
    Ładnie już waży Tomuś :) A naczyniak na pewno się wchłonie, trzymam za to kciuki!

Frog, super, że wszystko jest ok i że była okazja popodglądać Malutką choć nie specjalnie chciała pokazać buziaka ;)
    U nas prognozy wagowe były 3700 a chłopina wyszła 3580 ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog super wieści :)

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little frog ciesze się ze wszystko dobrze.
    My z Maja zaczelysmy juz chodzić do otwartego przedszkola. Wiem ze jest jeszcze malutka, ale cieszy ja widok innych dzieci i super się śmieje przy niektórych piosenkach jak śpiewamy. No i dla mnie trochę rozrywki oczywiście, bo sobie trochę pogadam z ludźmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 22:02

Little Frog, aisa lubią tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane mam do was pytanie chciałabym pojsc prywatnie i zrobic sobie USG znalazlam w Malmö prywatna klinike emma ultraljudsklinik ktora sie tym zajmuje. Jak dobrze pamietam ktoras z was mieszka w skåne? Robila ktoras z was USG prywatnie? Ja mam moje 1 i ostatne USG 1 pazdziernika i wlasnie chcialabym pojsc prywatnie tak w polowie listopada. Co o tym myslicie?

i jak tam wasze maluszki kochane??

buziaki dla was :*

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie byłam prywatnie ani razu.... Ale właśnie w tym miejscu miałam robione każde USG. Nie wiem co Ci w tym przypadku doradzić. Ja sama byłam ciekawa jak się mała rozwija i akurat tak się złożyło, że byłam w Polsce i poszłam. Ogólnie chciałam, żeby mi ktoś po Polsku to wszystko wytłumaczył i posprawdzał, a do tego miałam jeszcze nadzieję na jakąś pamiątkę w formie zdjęcia 3D :)
    A w zeszłym tygodniu jak byłam, to była kontrola wzrostu. Ale to właśnie też ze skierowaniem od położnej.

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 ja mieszkam w Sztokholnie ale byłam na prywatnym usg w klinice Mamma mia. Z tego co wiem to w Malmö tez jest ich oddział. Ja polecam.

bhywp07w75emmaf4.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniag12 a ile płaciłaś za USG?

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500kr chociaż cena była chyba 750kr. Ale mi opuściły bo akurat takie fajne babki były. Jednak widziałam ze w Malmö są droższe usg. Chyba 950kr ale sprawdź jeszcze na ich stronie.

bhywp07w75emmaf4.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dzięki sprawdzę na pewno....

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIALENA ja mieszkam rowniez w Sthlm, mialam jedno usg przewidziane w ciazy wiec jakis miesiac po tym usg bylam prywatnie aby sprawdzic co z dzidzia i potwierdzic plec :) i wydaje mi sie ze to dobre rozwiazanie jesli chcemy uspokoic sie troszke :) ja bylam akurat w jakiejs malej klinice u takiego starszego milego szweda :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje :)

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może się wam przyda apteka internetowa :)

http://www.aptekagemini.pl/

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupuje w tej aptece zawsze jak jestem w Pl, natomiast tutaj polecam aptekę apotea.se mają dużo niższe ceny niż w innych aptekach

bhywp07w75emmaf4.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Gosia, w Pl zawsze Gemini a tu jeśli jest jakaś potrzeba to apotea

Co do usg to ja nie robiłam prywatnie, ale miałam w 11, 18, 35 i 37. Być może bym zrobiła pod koniec ciąży prywatnie jeśli tych bym nie miała. Jeśli jest możliwość to czemu nie.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa bardzo dużo miałaś tych USG pozazdrościć :)

• aisa Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena, może i Ty będziesz miała jeszcze dodatkowe. Tego nigdy nie wiadomo. Ja miałam przez poprzeczne ułożenie Młodego te dwa pod koniec ciąży. Gosia i Frog przez brzuch poniżej normy. Może i Twój będzie mały według ich norm ;)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ