Ciąża w Szwecji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAisa poproszę o kontakt, znaleźliśmy tez faceta w Szwecji.
Dzisiak byliśmy u położnej na kontroli, Tomus waży juz 4450, klocek mały:).
Ma też małego naczyniaka w pachwinie na razie mamy obserwować. Z dwa tygodnie mamy kolejną kontrolę Abu Sprawdzić wagę itd.
Ogólnie jest Dobrze, Przez dwa dni niunia bardzo Brzuszek bolał, plakal nie mógł spać, kupkę robił z dużym problemem. Na Szczęście dzisiaj juz jest lepiej:)
Wydaje mi się,że.to przez wafelka z OrzechamiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 18:03
-
Dzień dobry
Wpadam się tylko pochwalić, że już po USG
Wszystko w normiePani od USG stwierdziła, że malutka raczej nie będzie zbyt duża, bo prognozuje ok 3200-3300g (dziś wyliczenia wyszły na 1955g), a fotomodelka też z niej kiepska, bo przez całe badanie zasłaniała rączką buźkę
Życzę miłego dnia i samych dobrych wiadomości, bo po takich to człowiek chodzi taki "lżejszy"Przynajmniej ja dziś
aisa, Madzialena90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGoniaq mojego brata córeczka też miała na brzuszku, w Polsce ich skierowali do chirurga naczyniowego, lekarz wypisał maść, i powiedział że jezeli nie zniknie do roku to kładą do szpitala na badania (na szczęście naczyniak się wchłonął). Im powiedzial, że najniebezpieczniejsze są te wypukłe naczyniaki i trzeba obserwoać.
Little Frog nasz skarb też miał być chudzinką, a ważył ok 4 kg;)Little Frog lubi tę wiadomość
-
Kwiauszek, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek jakiś czas temu, ale jeszcze nie zaakceptowałaś. W wiadomościach, trzecia zakładka. Na priv wysłałabym dane tego tłumacza i cena jaką wziął.
Ładnie już waży TomuśA naczyniak na pewno się wchłonie, trzymam za to kciuki!
Frog, super, że wszystko jest ok i że była okazja popodglądać Malutką choć nie specjalnie chciała pokazać buziaka
U nas prognozy wagowe były 3700 a chłopina wyszła 3580Little Frog lubi tę wiadomość
-
Little frog ciesze się ze wszystko dobrze.
My z Maja zaczelysmy juz chodzić do otwartego przedszkola. Wiem ze jest jeszcze malutka, ale cieszy ja widok innych dzieci i super się śmieje przy niektórych piosenkach jak śpiewamy. No i dla mnie trochę rozrywki oczywiście, bo sobie trochę pogadam z ludźmi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 22:02
Little Frog, aisa lubią tę wiadomość
-
hej kochane mam do was pytanie chciałabym pojsc prywatnie i zrobic sobie USG znalazlam w Malmö prywatna klinike emma ultraljudsklinik ktora sie tym zajmuje. Jak dobrze pamietam ktoras z was mieszka w skåne? Robila ktoras z was USG prywatnie? Ja mam moje 1 i ostatne USG 1 pazdziernika i wlasnie chcialabym pojsc prywatnie tak w polowie listopada. Co o tym myslicie?
i jak tam wasze maluszki kochane??
buziaki dla was :* -
Ja nie byłam prywatnie ani razu.... Ale właśnie w tym miejscu miałam robione każde USG. Nie wiem co Ci w tym przypadku doradzić. Ja sama byłam ciekawa jak się mała rozwija i akurat tak się złożyło, że byłam w Polsce i poszłam. Ogólnie chciałam, żeby mi ktoś po Polsku to wszystko wytłumaczył i posprawdzał, a do tego miałam jeszcze nadzieję na jakąś pamiątkę w formie zdjęcia 3D
A w zeszłym tygodniu jak byłam, to była kontrola wzrostu. Ale to właśnie też ze skierowaniem od położnej.Madzialena90 lubi tę wiadomość
-
MADZIALENA ja mieszkam rowniez w Sthlm, mialam jedno usg przewidziane w ciazy wiec jakis miesiac po tym usg bylam prywatnie aby sprawdzic co z dzidzia i potwierdzic plec
i wydaje mi sie ze to dobre rozwiazanie jesli chcemy uspokoic sie troszke
ja bylam akurat w jakiejs malej klinice u takiego starszego milego szweda
Madzialena90 lubi tę wiadomość
-
Ja tak jak Gosia, w Pl zawsze Gemini a tu jeśli jest jakaś potrzeba to apotea
Co do usg to ja nie robiłam prywatnie, ale miałam w 11, 18, 35 i 37. Być może bym zrobiła pod koniec ciąży prywatnie jeśli tych bym nie miała. Jeśli jest możliwość to czemu nie. -
Madzialena, może i Ty będziesz miała jeszcze dodatkowe. Tego nigdy nie wiadomo. Ja miałam przez poprzeczne ułożenie Młodego te dwa pod koniec ciąży. Gosia i Frog przez brzuch poniżej normy. Może i Twój będzie mały według ich norm
Madzialena90 lubi tę wiadomość