X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek wyslalam ci ta instrukcje masazu mailem. Zdjecia sa w zalacznikach

bhywp07w75emmaf4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po wizycie, mam odstawic cały nabiał. Ale czy to cos da skoro moje mleko zawiera laktozę. Jezeli jeszcze pojawia się te kamyki w kupce z dwa razy, mamy jechać do pediatry. A jak nie to wizyta za 1,5 tygodnia. Zobaczymy...

• aisa Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho? Spadłyśmy prawie na drugą stronę..

Kwiauszek, widać jakąś poprawę?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek jest jakaś poprawa?

jejku ale u nas cicho :(

mam do was pytanie kochane mamuśki, powiedzcie mi prosze jak wygladaja pozniejsze wizyty u położnej bo ja jak na razie to miałam tylko badania z krwi.

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda poźniej, czy polozna mierzy dlugosc szyjki macicy, czy robi KTG?

Jesli mozecie opiszcie mi jak to wyglada

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Faktycznie tu ostatnio cichutko....

Madzialena, ja co wizytę mam badanie ciśnienia, słuchanie serduszka, mierzenie brzucha (macicy), zazwyczaj oddanie moczu, pytania jak się czuję, czy biorę jakieś leki, pytania o wagę i pytanie czy mam jakieś pytania. Jedynym odstępstwem było właśnie badanie glukozy.
    Ginekologicznego badania nie miałam ani jednego. O KTG też mi nic nie jest wiadomo.

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jejku bo ja się martwię o długosc szyjki macicy, zeby nie daj boze nie doszlo do przedwczesnego porodu..

Dziekuje za informacje :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja to znam ;)

Jak siedzę na wątku październikówek, to co chwilę któraś pisze o tej szyjce i trochę to stresujące, bo ja nie mam zielonego pojęcia co się tam u mnie dzieje. Na szczęście już jest tak blisko, że powoli przestaję się tym martwić. Ale bardzo dobrze Cię rozumiem.

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie mam to samo jak czytam dziewczyny z Polski, kurde mam nadzieje że jakoś przetrwam tą ciąże za tydzień mam USG już nie mogę się doczekać :)

milego dnia Little Frog i spokojnej koncowki ciazy

Little Frog lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena, to będziemy tu czekać na relację po USG :):)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie ma tu badań szyjki macicy ale z drugiej strony to czasami sobie myślę że te skrócone szyjki są właśnie spowodowane tymi badaniami. W Polsce co 5 dziewczyna ma skrócona szyjkę a tu znam już mnóstwo mamusiek i żadna nie miała a przynajmniej nic o tym nie wiedziały i wszystkie donosił ciążę bez problemów.
    Ja mialam 2 razy badanie ginekologiczne bo o to poprosiłam. Po prostu powiedziałam położnej ze czyje ucisk na krocze itp. I mnie zbadała bo ja o to poprosilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 18:37

Madzialena90, Little Frog, aisa lubią tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno napisze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. U nas bez zmian, byliśmy wczoraj u lekarza, wszyscy są w szoku bo nie wiedzą co to jest. Mały codziennie załatwia się tym,raz dziennie. Wczoraj było to tak duże, że aż płakałam. Czuję się bezsilna. Lekarz wziął to do analizy, dzisiaj mamy jeszcze zawieść kupkę na posiew i badanie ogólne.

Ja jestem juz 10 dni na diecie bezmleczbej, jeszcze 6. Lekarz powiedział, zr to raczej nie od tego.

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Kwiauszek mam nadzieje że szybko się dowiecie o co chodzi, myślę o Tobie ciepło i trzymam za was kciuki.... Będzie dobrze, musi być.
    Buziaki

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek współczuję, trzymam kciuki aby jak najszybciej wam pomogli.

bhywp07w75emmaf4.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, mam nadzieję, że szybko dojdą do tego co to jest i rozwiążą problem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taką nadzieję. Oddaliśmy dzisiaj materiał na badanie, dodatkowo lekarz Wczoraj te "kamyki" wziął do Analizy. Modlę się, żeby nic naszemu synkowi nie było.
    Dodatkowo mały ma wysypke, terqz.na brodzie. Tak jakby my się przemieszcza. Powiedzieli, że to trądzik niemowlęcy raczej wiec tego się trzymam

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja trzymam kciuki żeby szybko udało się odkryć co to jest i pomóc maluszkowi.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek, coś już wiadomo?
    Jak się Młody czuje?

Frog, torba spakowana? ;)

Co u reszty słychać?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • hjärna Koleżanka

Wysłany: 30 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Dawno tu nie zaglądałam .

Litte frog (Twoja kolej :)) już nie długo trzymam mocno kciuki.

Kwiatuszek jak maluszek ? Mam nadzieje że wszystko oki.

Madzialen jak po USG ? Dzieciątko dobrze się rozwija ?

Aisa jak Jaśko ? Goniag jak Majusia ?

Dziś miałm badanie krzywej cukrowej. Na szczęście jest wszystko oki. Zaczynaja mi sie wizyty co dwa tyg. a co za tym idzie coraz bliżej do porodu :?

Kochane mam pytanie jak tu sprawdzaja ułożenie dziecka ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 14:53

relgdf9h2lcsmuad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ze pytacie. Niestety przyczyna dalej nieznana. Wyniki posiew wyszedł dobrze. Dalej jestem na diecie eliminacyjnej juz.dwa tyg.,czasami myślę że zwariuje bo Bardzo lubię wszelaki nabiał, ale dla niunia zrobię wszystko. Dalej jest tak hak było. Nikt nic nie wie. Będziemy mieli usg brzuszka, ale dopiero 23 Października, masakra tyle czekania.
    Nie wiem dziewczyny nie jem wielu rzeczy, czy moje mleko jest do kitu zr mały tak cierpi. Po prostu jestem bezsilna.

Mi położenie malucha w brzuchu położna badala za pomocą rąk, dość mocno naciskala.

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ