X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Madziu jeszcze troszkę :) jak się.czujesz?

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• hjärna Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny .
    Ależ piękna dziś pogoda słoneczko świeci. Pozytywnie nastawia do życia.

Fajnie macie Kwiatuszek i litte Frog ze lecie do PL my dopiero na święta ale promem będziemy płynąć.
    Madzialena zastanawiałam się co u Ciebie czy juz jesteś po ale widać ze dzieciatko nie chce Cię opuścić .Trzymam mocno kciuki za Ciebie .

Dziewczyny mam kolejne pyt ;-) gdy mała zachoruje i będę szła z nią do VC to place za wizytę ?

relgdf9h2lcsmuad.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja urodziłam 40+2 a w 40 nic tego nie zapowiadało ;D Już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo :)

Frog, Kwiauszek, na pewno ogarniecie temat samolotowy ;) Fajnie, że już niedługo będziecie w PL :)

Hjärna, wydaje mi się, że w VC i szpitalu nie płaci się za dziecko.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się w miarę dobrze, tylko już coraz ciężej z tym brzuszkiem chodzić i spać ale daje radę. Mam nadzieje że mała zechce wyjść w ten weekend byłabym jej wdzięczna <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas informowali, że dziecko ma 20 r.z.bezpłatne wizyty u lekarza leczenie itd.

Madzialena JeszCe troszkę i Będziesz tulic maleństwo. Pamiętam jaka ta końcówka była ciężka:).

• dais Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena trzymam kciuki za szybki porod lada dzien. My nie placilismy za zadna wizyte w Vardcentral, ale jak Olaf byl w szpitalu to dostalismy jakas symboliczna oplate, bodajze 50% kosztow doroslego.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj, a ja już byłam przekonana, że po wszystkim. Madzialena, trzymam kciuki, żeby poszło sprawnie :)

Ja ostatni raz w Polsce byłam w sierpniu, więc już trochę minęło. Z dobrych wieści, to nieco schudłam od tamtej wizyty :D:D

Aż mi się wierzyć nie chce, że jedziemy. Jutro już muszę mieć wszystko na tip top (pewnie już się tak nie mówi :D )
    Biorę wózek - gondolę. Mam nadzieję, że normalnie przewiozę, bo wg informacji jest za free ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś bezsenność mnie dopadła:/.

Tak Little Frog niby przewóz wózka jest za darmo. Nawet pod samolot można podjechać. Tylko naklejkę trzeba wcześniej wziąć.

Chyba podświadomie Przeżywam wyjazd bo to juz druga noc jak słabo śpię. W sumie do synka stawalam juz Trzy razy.

• dais Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek nie stresuj sie, wszystko pojdzie dobrze :) Czasem niektore lotniska kaza pakowac gondole razem z dolem w worki, ale wtedy Ci taki worek dadza przy odprawie. Little Frog i Kwiauszek spokojnej podrozy i milego wypoczynku w Polsce :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o siebie się nie boję, bo już latalam. Tylko o synka o jego uszka :).

My już jeździmy w spacerowce od kompletu, synek w gondole jux się nie mieścił. Lecimy z Sztokholmu Skavsta. Ja to jestem"człowiek sraczka "- przepraszam za wyrażenie ;)

• dais Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, ze Skavsty to ja niecierpie latac, ale glownie dlatego, ze z Uppsali to kilka godzin podrozy i ten autobus ze Sztokholmu jest wiecznie przepelniony, ludzie juz stoja w kolejce godzine wczesniej :/ Nasz synek znosil super loty, lepiej niz ja dopiero teraz narzeka na zatykanie uszu. Miej butelke i dawal do picia co chwile to na pewno odetka uszy. Trzymam kciuki.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja juz latalam ze Skavsty nie było tak źle. Ja mam na każde lotnisko kawał drogi. Tutaj akurat nam połączenie pasowało. Lecimy do Warszawy. Tak wezmę wodę, mój synuś niestety nietokeruje smoczka, z niekapka pije jak my się ze chce, najlepiej nu się pije bezpośrednio z kubeczka. Może jakoś podolam. Przystawic do piersi chyba mi się nie uda, skoro musi być przypiety pasami?.

Problem z wózkiem tez rozwiązany, chciałam mieć go do momentu aż wejdziemy do samolotu(i to jest możliwe), jednak po wylądowaniu musiałabym go nieść pi schodach a to jest niemożliwe. Wózek pożyczy nam mój braciszek, a ja wezmę nosidlo mam biodrowe, chyba bez problemu mogę z tego skorzystać?

• dais Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzisiaj spotkanie z polozna i raczej nie ma szans abym miala cesarke. Nie dala zadnych argumentow, stwierdzila ze nie rozumie czemu mialabym miec, a jedna poprzednia cesarka nie jest wskazaniem. Obiecala mi porozmawiac o tym z lekarzem i przekazac co powiedzial. Wcale nie poczulam sie dzieki temu lepiej, no ale trudno. Znacie moze jakiegos polskiego lekarza, (ewentualnie polozna), ktory pracuje gdzies w tej czesci Szwecji (Uppland i Sztoholm). Chcialabym sie z kims skontaktowac, kto zna polski i rozwialby moje watpliwosci. Mamamiska pamietam, ze pisalam, ze dostalam zwolnienie od polskiego lekarza. Moge Cie prosic o wiecej informacji lub kontakt?
    Poza tym serudszko maluszka bilo dobrze, wyniki mam idealne oprocz zelaza, wiec dostalam dodatkowa suplementacje.
    Pewnie juz jestescie w Polsce, milego wypoczynku i lepszej pogody, bo slyszalam, ze jest brzydko.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais szkoda, że tak potoczyła się wasza rozmowa. Rozumiem, zr boisz się. Postaraj się być dobrej myśli.napewno wszystko dobrze się ułoży. Ja niestety Ci nie pomogę odnośnie Lekarza.jedynie mogę Ci polecić stronę internetową :
    Www.polscylekarze.org
    Tam wybierasz kraj, miasto i specjalizacje może akurat coś znajdziesz.

Kochana my JeszCe w Szwecji lecimy w tą niedzielę,nie mogę się doczekać :)

• dais Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek jakos sobie ubzduralam ze w poprzednia niedziele. W takim razie spokojnej podrozy. Dzieki za strone. Znalazlam 4 polskich lekarzy, jutro bede dzwonila i mam nadzieje, ze jakis sie zgodzi ze mna spotkac i porozmawiac. Nie wiesz czy oni moga prywatnie prowadzic ciaze, czy w Szwecji tylko polozna moze to robic?

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie.stało:).
    Super,że jakoś pomogłam. Oj Dais wydaje mi.się, że w.Szwecji tylko położna Prowadzi ciążę a do lekarza kieruje jak coś się.dzieje z Tobą bądź dzieckiem. Moim zdaniem, Ty masz duże wątpliwości boisz się o siebie i dziecko i to juz jest wskazanie Aby spotkać się z lekarzem. Mnie Naprzyklad pytała, o moje zdrowie psychiczne, czy nie obawiam się pn, jeżeli tak to chciała umówić mnie z lekarzem żebym opisał mi całą sytuację.
    Musisz to sprawdzić, może zaraz pozostałe dziewczyny się odezwą to coś Ci doradzą.

Madzialena tulisz juz swoje maleństwo? :)

• dais Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiauszek moja w ogole moich obaw nie rozumie i uznala ze ona porozmawia z lekarzem i da mi znac. Zdecydowanie wolalabym sama sie z nim spotkac. Znalazlam ciekawy szpital w Sztokholmie i chyba zdecyduje sie tam rodzic. Wyslalam maila z zapytaniem o spotkanie, bo pisza ze mozna z nimi sie spotkac w czasie ciazy i porozmawiac na temat rodzaju porodu. Oby szybko odpisali, moze oni rozwieja moje watpliwosci albo cos doradza. Jak sie nie uda to sprobuje spotkania z polskim lekarzem.
    Hmm Madzialena sie nie oddzywala kilka dni to moze juz nie sa w dwupaku? :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety dalej w dwupaku, jak nic nie ruszy to będą wywoływać 14 marca czyli 42+3 dni wydaje mi się że to bardzo późno jak na wywoływanie??

• aisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog zdaje się miała lecieć w niedziele stąd pomyłka z Kwiauszkiem.

Magdzia, 42+3 to termin z usg czy om? Generalnie tak uznają, 2 tyg po terminie też termin. Mam nadzieje, że Malutka nie każe Ci tyle na siebie czekać.

Dais, chyba tylko położna prowadzić może ciąże. Trochę dziwne że nie umówiła Ciebie na rozmowę z lekarzem tylko sama chce rozmawiać.
    Ja nie znam nikogo z tamtych okolic więc nie pomogę, ale chyba już sama fajnie ogarnęłaś. Dawaj znać jak się sprawy mają.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Alice.w Znajoma

Wysłany: 2 marca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja chodzilam do poskiego ginekologa w högdalen, potwierdzal moja ciaze. Jest mily i w porzadku, ale powiedzial na ostatnim spotkaniu, ze on ciazy nie prowadzi i reszta juz lezy po stronie poloznej. Zrozumialam wiec, ze polozna ma swoich lekarzy i jak uzna to kieruje. Nie wiem czy tak jest w rzeczywistosci, ludze sie ze nie, bo nie uwazam ze kompetencje poloznej sa az tak wysokie, aby przez cala ciaze lekarza nie widziec...
    Podobno tez lekarz z Sundyberg jest tez OK, sprobuj moze do Niego.
    Ja osobiscie nie rozumiem, jak lekarz tylko na podstawie rozmowy z polozna, moze podejmowac decyzje odnosnie rodzaju porodu..
    Kwiauszek, bardzo zazdroszcze wyjazdu do Polski, na pewno to bedzie super czas, pomimo stresow w samolocie!
    Madzialena90 powodzenia i oby to nastapilo jak najszybciej bez wywowlywania!
    Na koniec male pytania: orientujecie sie moze czy robia tu na poczatku ciazy badania na toksoplazmoze? Mam kota, wczesniej byly dwa i wolalabym miec pewnosc, ze wszystko gra...

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ