X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava trzymam kciuki, koniecznie informuj nas o rozwoju sytuacji :)

Tyger ja w ciąży złagodniałam, oazą spokoju byłam :) więc nie pomogę :)

Plumb kurczę, to nie dobrze :( Daj znać, co lekarz Ci powiedział.

U mnie też pada :(

Plumb80 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava slyszlas o sposobach na przyspieszenie porodu? Ja slyszalam ze chodzenie po schodach, zamiatanie na kolanach i sex pomagają :))

mychowe lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta zaliczona.Na 100% wg lekarza są to bóle migrenowe,a nie od ciśnienia,chociaz robił mi 6 pomiarów i za każdym razem było 154/80 puls 124.
    Dostałam na receptę silniejszy Paracetamol,do rozpuszczenia w wodzie.Jeśli po 2 dniach nie będzie poprawy,mam wrócić.Innych leków nie przepisze,bo te typowe na migrenę są niebezpieczne dla dziecka.
    Z ciekawostek - przy okazji tej wizyty dowiedziałam się,że wczesniej przez 2 lata brałam lek na migrenę,który jest niebezpieczny,bo powoduje wylewy,zawał mózgu i osłabienie czucia i drętwienie w palcach rąk.Po porodzie mam natychmiast zmienić lek na inny,bezpieczny.Masakra,a ja tyle czasu go już brałam :/ Co lekarz to inna diagnoza.No ale najważniejsze,że już to wiem i będę zmieniać lek.
    Pozdrawiam dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 19:29

• mychowe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Dziewczyny moje hormony mnie dobijaja. Jestem jak rozwscieczony byk. wszystko mnie irytuje. nic tylko bym wszystkich rozstawiala po katach z wielkim hukiem. Jest cos na to? ile to do cholery potrwa. Moja rodzina boi sie do mnie odzywac. Normalnie mam dosc sameej siebie :( Dola mam okropnego.

Tyger, tak sobie pomyślałam, że nie bez powodu masz ksywke tyger;) Żartuje :)
    Ja też tak miałam czasami.. miejmy nadzieje, że Ci przejdzie.

Plumb80, tyger lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, muszę się pochwalić, miałam dziś kolejne usg i mala wazy prawdopodobnie 3111g:) Za dwa tygodnie kolejne usg, a parę dni później mam się zjawic w szpitalu na wywołanie porodu. Czyli pod koniec kwietnia będę już mama :)

A i jeszcze cos. Czy któraś z Was miała w ciąży infekcje? Przepisali mi jedna tabletkę dopochwowo, czy to jest bezpieczne dla malej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 20:08

Plumb80, xcarolinex, Kropka, Zancia28, tyger lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w ostatniej ciąży (w Polsce) infekcję, tez dostałam dopochwowe. Są jak najbardziej bezpieczne, nie martw się ;)

• mychowe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Plumb :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe dostałaś Canesten? Jeśli to ten to ja tez go w ciazy wzięłam jakoś pod koniec i było ok ☺️

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb oby Ci jakoś to pomogło...
    Tak na boku, to w 2012r w grudniu jak miałam bóle głowy i wymioty to dostałam na to od GP lek, który moze powodować silne bóle głowy + nudności + wymioty, etc Wez to zrozum hahahahaha :) :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo,

Ja tez w ciazy zlagodnialam... przed to wybuchalam z byle powodu, a w ciazy potulna jak baranek. Wszytsko mi pasowalo, nic tylko sie usmiechalam i glaskalam po brzuchu o calym swiecie zapomnialam, tylko moj brzusio sie liczyl.

Mychowe a dlaczego bedziesz miala wywolywany porod?

Pozdrawiam

Kropka lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Mychowe dostałaś Canesten? Jeśli to ten to ja tez go w ciazy wzięłam jakoś pod koniec i było ok ☺️

Xcarolinex, nie, dali mi Clotrimazol, jedna tabletka dopochwowo na noc.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    energytrip wrote:
    halo,

Ja tez w ciazy zlagodnialam... przed to wybuchalam z byle powodu, a w ciazy potulna jak baranek. Wszytsko mi pasowalo, nic tylko sie usmiechalam i glaskalam po brzuchu o calym swiecie zapomnialam, tylko moj brzusio sie liczyl.

Mychowe a dlaczego bedziesz miala wywolywany porod?y

Energytrip, bo mam cukrzycę ciążowa, a powiedzieli, że nikomu z cukrzyca nie pozwalają dojść do terminu, nie wiem w sumie czemu.. prawdopodobnie łożysko szybciej dojrzewa.. no i dzidzi szybciej rośnie..

Pozdrawiam

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Brava Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski. My nadal 2w1 ;)
    Mychowe jantez miałam infekcje jakoś w 33 tyg i dostalam ten clotimazol dopochwowo jedna tabletkami po 2 dniach jak ręką odjal.
    Tyger ja ogólnie w ciąży też zlagodnialam ale zdarzały się momenty... Hihi przynajmniej mamy wymowke ze to hormony :)
    Zancia- slyszalam o sposobach ale: od sexu mnie odrzuca- doslownie- haha, schodów mam trochę w domu wiec trochę korzystam, nie mam herbaty z liści malin ale to i tak zalecają od 36 tyg pić żeby działało wiec juz i tak za późno. Jedyne co robię to parę ćwiczeń które pokazywała mi położna...
    No nic czekania ciąg dalszy.. Oby juz niedługo...
    Miłego dnia dziewczynki :)

Plumb80, mychowe, Kropka, energytrip lubią tę wiadomość

km5scwa1ghavzzd2.png
    uwo93e3ktb237qer.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava,a może sparz sobie silną czarną kawę,taką porządną.

• alkak12 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mnie trzyma ale już troszkę lżej. Katar mniejszy ale kaszel suchy mnie męczy i nawet czasami z kilka minut kaszlę żeby się uspokoiło. A mały żeby mamę jeszcze dobić jest bardzo ruchliwy. Najgorsze jest to że w nocy nie mogę spokojnie spać bo jak nie kaszel to zdrętwienie a obracanie się z boku na bok to tragedia a już wstawanie w nocy to koszmar bo prawe biodro mi nawala i kroka nie mogę dać bez bólu a tu jeszcze zejście po 14 schodach mam. Żeby było ok z przekręcaniem się w łóżku musiałabym na naszym łożu spać sama :) Jak ja bym chciała już być po wszystkim. Mały to nawet mi normalnie siedzieć nie daje bo zaraz macica się napina a on wali a jeszcze muszę do maszyny usiąść i powłoczkę na poduszeczkę do wózka uszyć bo na kołderkę jakoś udało mi się przedwczoraj zrobić :)
    Najlepsze w tym wszystkim jest to że mojemu M zachciało się jeszcze przed porodem wymienić naszą starą szafę na zabudowę taką z segmentów złożoną a co za tym idzie trzeba sypialnie odmalować bo już dawno nie odświeżana więc mamy tylko miesiąc na wszystko a że on pracuje po 10-12 godzin pewnie większość ja będę musiała zrobić :(

Brava trzymam kciuki żeby szybko się maleństwu na świat zachciało :)

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava, to tu juz lada dzien bedziesz dzidzie tulic w ramionach, ohh jak super.

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak12 juz niedlugo, dasz rade.
    Brava, trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie.

alkak12 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava, trzymamy kciuki za szybkie rozwiązanie :)

Dziewczyny czy przy tej infekcji, o której pisałam jest normalne, że w moczu mogli wykryć krew czy przyczyna jest inna?
    Rzeczywiście ta jedna tabletka clotrimazol pomogła, ale przypomniało mi się, że krew wykryli w moczu i wysłali próbkę do laboratorium.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Brava, trzymamy kciuki za szybkie rozwiązanie :)

Dziewczyny czy przy tej infekcji, o której pisałam jest normalne, że w moczu mogli wykryć krew czy przyczyna jest inna?
    Rzeczywiście ta jedna tabletka clotrimazol pomogła, ale przypomniało mi się, że krew wykryli w moczu i wysłali próbkę do laboratorium.

Nie wiem, bo ja nie miałam krwi w moczu. Może obecność krwi u Ciebie w moczu jest spowodowana faktem,że oprócz infekcji pochwy masz też i infekcję układu moczowego. Musisz poczekać na wynik, bo nie chciałabym błędnie oceniać.

Poczytaj sobie:
    http://parenting.pl/portal/bakterie-w-moczu-w-ciazy

Jeśli to także zapalenie dróg moczowych, to lekarze na pewno dadzą jakiś lek na to, a Ty możesz już teraz pić sok z żurawiny.

Pamiętaj jednak, że to tylko moje przypuszczenia,najlepiej poczekać na wynik i zaufać lekarzom. Może ta krew to także na skutek zapalenia pochwy, może od jej podrażnienia.

Co by nie było - są na to odpowiednie leki i na pewno będzie dobrze. Ważne że zauważyli, teraz to zbadają i najwyżej wdrożą kolejny lek, który pomoże.
    Głowa do góry ;)

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Plumb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 21:34

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ