X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava trzymam kciuki, koniecznie informuj nas o rozwoju sytuacji :)

Tyger ja w ciąży złagodniałam, oazą spokoju byłam :) więc nie pomogę :)

Plumb kurczę, to nie dobrze :( Daj znać, co lekarz Ci powiedział.

U mnie też pada :(

Plumb80 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava slyszlas o sposobach na przyspieszenie porodu? Ja slyszalam ze chodzenie po schodach, zamiatanie na kolanach i sex pomagają :))

mychowe lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta zaliczona.Na 100% wg lekarza są to bóle migrenowe,a nie od ciśnienia,chociaz robił mi 6 pomiarów i za każdym razem było 154/80 puls 124.
    Dostałam na receptę silniejszy Paracetamol,do rozpuszczenia w wodzie.Jeśli po 2 dniach nie będzie poprawy,mam wrócić.Innych leków nie przepisze,bo te typowe na migrenę są niebezpieczne dla dziecka.
    Z ciekawostek - przy okazji tej wizyty dowiedziałam się,że wczesniej przez 2 lata brałam lek na migrenę,który jest niebezpieczny,bo powoduje wylewy,zawał mózgu i osłabienie czucia i drętwienie w palcach rąk.Po porodzie mam natychmiast zmienić lek na inny,bezpieczny.Masakra,a ja tyle czasu go już brałam :/ Co lekarz to inna diagnoza.No ale najważniejsze,że już to wiem i będę zmieniać lek.
    Pozdrawiam dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 19:29

• mychowe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Dziewczyny moje hormony mnie dobijaja. Jestem jak rozwscieczony byk. wszystko mnie irytuje. nic tylko bym wszystkich rozstawiala po katach z wielkim hukiem. Jest cos na to? ile to do cholery potrwa. Moja rodzina boi sie do mnie odzywac. Normalnie mam dosc sameej siebie :( Dola mam okropnego.

Tyger, tak sobie pomyślałam, że nie bez powodu masz ksywke tyger;) Żartuje :)
    Ja też tak miałam czasami.. miejmy nadzieje, że Ci przejdzie.

Plumb80, tyger lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, muszę się pochwalić, miałam dziś kolejne usg i mala wazy prawdopodobnie 3111g:) Za dwa tygodnie kolejne usg, a parę dni później mam się zjawic w szpitalu na wywołanie porodu. Czyli pod koniec kwietnia będę już mama :)

A i jeszcze cos. Czy któraś z Was miała w ciąży infekcje? Przepisali mi jedna tabletkę dopochwowo, czy to jest bezpieczne dla malej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 20:08

Plumb80, xcarolinex, Kropka, Zancia28, tyger lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w ostatniej ciąży (w Polsce) infekcję, tez dostałam dopochwowe. Są jak najbardziej bezpieczne, nie martw się ;)

• mychowe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Plumb :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe dostałaś Canesten? Jeśli to ten to ja tez go w ciazy wzięłam jakoś pod koniec i było ok ☺️

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb oby Ci jakoś to pomogło...
    Tak na boku, to w 2012r w grudniu jak miałam bóle głowy i wymioty to dostałam na to od GP lek, który moze powodować silne bóle głowy + nudności + wymioty, etc Wez to zrozum hahahahaha :) :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo,

Ja tez w ciazy zlagodnialam... przed to wybuchalam z byle powodu, a w ciazy potulna jak baranek. Wszytsko mi pasowalo, nic tylko sie usmiechalam i glaskalam po brzuchu o calym swiecie zapomnialam, tylko moj brzusio sie liczyl.

Mychowe a dlaczego bedziesz miala wywolywany porod?

Pozdrawiam

Kropka lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Mychowe dostałaś Canesten? Jeśli to ten to ja tez go w ciazy wzięłam jakoś pod koniec i było ok ☺️

Xcarolinex, nie, dali mi Clotrimazol, jedna tabletka dopochwowo na noc.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    energytrip wrote:
    halo,

Ja tez w ciazy zlagodnialam... przed to wybuchalam z byle powodu, a w ciazy potulna jak baranek. Wszytsko mi pasowalo, nic tylko sie usmiechalam i glaskalam po brzuchu o calym swiecie zapomnialam, tylko moj brzusio sie liczyl.

Mychowe a dlaczego bedziesz miala wywolywany porod?y

Energytrip, bo mam cukrzycę ciążowa, a powiedzieli, że nikomu z cukrzyca nie pozwalają dojść do terminu, nie wiem w sumie czemu.. prawdopodobnie łożysko szybciej dojrzewa.. no i dzidzi szybciej rośnie..

Pozdrawiam

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Brava Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski. My nadal 2w1 ;)
    Mychowe jantez miałam infekcje jakoś w 33 tyg i dostalam ten clotimazol dopochwowo jedna tabletkami po 2 dniach jak ręką odjal.
    Tyger ja ogólnie w ciąży też zlagodnialam ale zdarzały się momenty... Hihi przynajmniej mamy wymowke ze to hormony :)
    Zancia- slyszalam o sposobach ale: od sexu mnie odrzuca- doslownie- haha, schodów mam trochę w domu wiec trochę korzystam, nie mam herbaty z liści malin ale to i tak zalecają od 36 tyg pić żeby działało wiec juz i tak za późno. Jedyne co robię to parę ćwiczeń które pokazywała mi położna...
    No nic czekania ciąg dalszy.. Oby juz niedługo...
    Miłego dnia dziewczynki :)

Plumb80, mychowe, Kropka, energytrip lubią tę wiadomość

km5scwa1ghavzzd2.png
    uwo93e3ktb237qer.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava,a może sparz sobie silną czarną kawę,taką porządną.

• alkak12 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mnie trzyma ale już troszkę lżej. Katar mniejszy ale kaszel suchy mnie męczy i nawet czasami z kilka minut kaszlę żeby się uspokoiło. A mały żeby mamę jeszcze dobić jest bardzo ruchliwy. Najgorsze jest to że w nocy nie mogę spokojnie spać bo jak nie kaszel to zdrętwienie a obracanie się z boku na bok to tragedia a już wstawanie w nocy to koszmar bo prawe biodro mi nawala i kroka nie mogę dać bez bólu a tu jeszcze zejście po 14 schodach mam. Żeby było ok z przekręcaniem się w łóżku musiałabym na naszym łożu spać sama :) Jak ja bym chciała już być po wszystkim. Mały to nawet mi normalnie siedzieć nie daje bo zaraz macica się napina a on wali a jeszcze muszę do maszyny usiąść i powłoczkę na poduszeczkę do wózka uszyć bo na kołderkę jakoś udało mi się przedwczoraj zrobić :)
    Najlepsze w tym wszystkim jest to że mojemu M zachciało się jeszcze przed porodem wymienić naszą starą szafę na zabudowę taką z segmentów złożoną a co za tym idzie trzeba sypialnie odmalować bo już dawno nie odświeżana więc mamy tylko miesiąc na wszystko a że on pracuje po 10-12 godzin pewnie większość ja będę musiała zrobić :(

Brava trzymam kciuki żeby szybko się maleństwu na świat zachciało :)

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava, to tu juz lada dzien bedziesz dzidzie tulic w ramionach, ohh jak super.

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak12 juz niedlugo, dasz rade.
    Brava, trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie.

alkak12 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brava, trzymamy kciuki za szybkie rozwiązanie :)

Dziewczyny czy przy tej infekcji, o której pisałam jest normalne, że w moczu mogli wykryć krew czy przyczyna jest inna?
    Rzeczywiście ta jedna tabletka clotrimazol pomogła, ale przypomniało mi się, że krew wykryli w moczu i wysłali próbkę do laboratorium.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Brava, trzymamy kciuki za szybkie rozwiązanie :)

Dziewczyny czy przy tej infekcji, o której pisałam jest normalne, że w moczu mogli wykryć krew czy przyczyna jest inna?
    Rzeczywiście ta jedna tabletka clotrimazol pomogła, ale przypomniało mi się, że krew wykryli w moczu i wysłali próbkę do laboratorium.

Nie wiem, bo ja nie miałam krwi w moczu. Może obecność krwi u Ciebie w moczu jest spowodowana faktem,że oprócz infekcji pochwy masz też i infekcję układu moczowego. Musisz poczekać na wynik, bo nie chciałabym błędnie oceniać.

Poczytaj sobie:
    http://parenting.pl/portal/bakterie-w-moczu-w-ciazy

Jeśli to także zapalenie dróg moczowych, to lekarze na pewno dadzą jakiś lek na to, a Ty możesz już teraz pić sok z żurawiny.

Pamiętaj jednak, że to tylko moje przypuszczenia,najlepiej poczekać na wynik i zaufać lekarzom. Może ta krew to także na skutek zapalenia pochwy, może od jej podrażnienia.

Co by nie było - są na to odpowiednie leki i na pewno będzie dobrze. Ważne że zauważyli, teraz to zbadają i najwyżej wdrożą kolejny lek, który pomoże.
    Głowa do góry ;)

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Plumb :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 21:34

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ